Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nowa na dzielni wrote:Cały czas rozważam, czy zapisać się na wizytę ekstra ale nie mogę znaleźć więcej argumentów poza własnym spokojem
To jest dla mnie kluczowy argument! Sama dla spokoju kłuję się co dzień Ręce mam jak dziecko z dworca ZOO
nowa na dzielni, Anna Stesia lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:To od dziś chyba będę się przebierać dwa razy dziennie, żeby pochodzić w moich wyprzedażowych łupach w rozm. 34 Inaczej może się okazać, że już nigdy od nich metek nie odetnę
Ja pierwszą fotkę zrobiłam w 6tc
I nadal nie wiem jak to możliwe, że ważę teraz mniej niż przed ciążą a cycki większe i brzuch odstaje... Chyba mi dupsko zmalało i się płaskie zrobiło...
I Frez prawdę mówi. Ja w ciąży chodziłam w kieckach a po porodzie okazało się, że nic się nie nadaje do karmienia (czy podłączania laktatora). -
Cabrera, nowa piękne brzuszki macie a to dopiero początek♥️
Przyznam że bardzo duże nadzieje pokladam w tej laparoskopii. Parę lat temu miałam bardzo duże problemy z infekcjami, co wyleczylam to zaraz wracała i tak praktycznie leczylam się przez rok, aż w końcu przeszło. Teraz infekcje mam sporadycznie - raz na rok się przytrafi czasami, dlatego bardzo prawdopodobne że przez ten ciągly stan porobiły mi się tam zrosty i niewiadomo co jeszcze...
Lunaris a u Ciebie znaleźli coś podczas tej laparoskopii?
Cabrera lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Nowa, Cabrera ale jesteście laski z brzucha!!!!
Malgonia lubi tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Cabrera wrote:Nowa, a ile Ci do tej wizyty zostało?
Ja tam jestem zdania, że jeśli to Cię uspokoi, to wybierz się na dodatkową wizytę. No chyba, że został Ci tydzień, to jakoś wytrzymasz
No w 12 tygodniu dopiero mi kazał przyjść więc się nawet jeszcze nie zapisałam, jakoś pomiędzy 25 a 28 marca, dopiero na prenatalne2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nick nieaktualnyReset- potwierdzan co mówi Justyna. Dziewczyny-Robcie zdjęcia brzuszka. Ja też zaczęłam w 6tc, skonczylam w 40. Wszystkie już wywołane a robiłam co tydzień!
Tylko teraz mam małą depresję jak patrzę w lustro i na to zdjęcie z 6 tyg. No ale nic.
To super pamiątka!reset lubi tę wiadomość
-
Ja też mam małą depresję jak patrzę na zdjęcia swojego ciążowego brzuszka..
Nowa ja bym nie wytrzymała. Ja już mam plan, ze jak zajdę to będę musiała chodzić do dwóch lekarzy, żeby tak co 10 dni sprawdzać :p -
Kochane, tak dawno mnie tu nie było.
Widzę, że mam co nadrabiać.
Wieczorem poczytam, gdyż widzę nowości
Wracam do Was.
Mogę ??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 15:26
reset, frezyjciada, StaraczkaNika, Aga9090, Malgonia, Lunaris, Bunia86, JustynaG, nowa na dzielni, Anna Stesia, by7mistake, Kargo31 lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
nick nieaktualny
-
Jedna, nawet nie musisz pytać
Justyna tak zawirusowana przypinka na pewno będzie z dumą noszona przeze mnie. Na IUI jak znalazł
Brzuszki macie piękne i podobnie jak Małgonia mam wrażenie że mój jest już ciążowy bez ciąży. Tym bardziej że dziś ostatki i najadłam się pączków własnej robotyJustynaG lubi tę wiadomość
-
Jedna- łelkam bak!
Na jakim etapie jesteś? Coś badasz, coś testujesz?
W ogóle to co u Ciebie?Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Jedna
Ostatnio rozwiązał się tu worek z ciążami, wiec kto wie, może będziesz akurat jedną z wielu, którym w końcu się uda? Kciuksy!Malgonia, JustynaG, Jedna_z_Wielu, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Jedna miło Cię widzieć
Chętnie też popatrzymy na jakieś zdjęcie dwóch kreseczek.
Cheresta ja mam w telefonie dalej swoje zdjęcie z 6 tygodnia. Kolejne miało być po usg, już go nie zrobiłam.
Ale fajt, brzuszek urósł mi od tego czasu co najmniej "o 3 miesiące".
Reset jakoś przegapiłam Twoją betę gratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 17:06
reset lubi tę wiadomość
-
Jedna wracaj! tu dzieci rozdają
Ja mam depresję jak patrzę na swoje zdjęcie sprzed 15 lat laski! nie dołujemy tylko trenujemy! mięśnie brzucha, paski na testach albo pączkowanie -co kto woli
"Dowcip" z tytułu wielkich brzuchów: siedzimy na weselu przy stole -ja w 5 tygodniu po porodzie i moja koleżanka w 7 miesiącu ciąży. Podchodzi do nas znajoma i mówi do mnie: "oooo Ty to już chyba na dniach będziesz rodzić! a Tobie X... ile jeszcze zostało?" także ten... (po Franiu byłam takim wielkim kluchem dłuuuugo oj długo!).Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2019, 18:57
-
Cheresta nie ma za co
Ja tam chetnie przytule pate kilo zwlaszcza tak kolo 3,5 i 52cm to bede przytulala jak szalona
Ja musze podjac decyzje jak plany prokreacyjne maja w tym miesiacu wygladac. Czy brac sie dzis za emka i ryzykowac ze owulacja przyjdzie szybciej czy nie brac i ryzykowac, ze sie spozni.