Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Jeszcze czekamy az sie odkreci, ale prawdopodobnie mam zdrowa corke
Cabrera, reset, frezyjciada, Achia, Aga9090, by7mistake, Bajkaaa, Kaczorka, mi88, JustynaG, Rucola, moyeu, nowa na dzielni, Lucia88, Bocianiątko, Lunaris, Kargo31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Achia my chyba terminy tez nialysmy podobe
Dziekuje. Czekam jeszcze na zmierzenie nt, ale na oko wyglada prawidlowo, ale musi do mierzenia jeszcze ciut sie odkrecic -
nick nieaktualny
-
Malgonia- gratuluję! Czyżby nam się szykowały dwie Alicje pod koniec roku? (u nas dalej na tapecie Zosia lub Alicja, inne typy M. torpeduje;)).
Kiedy powiesz mamie? Uwielbiam te relacje, te emocje...aż żałuję, że sama nie mogę rodzicom drugi raz powiedziećMalgonia lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Achia tez o tym pomyslalam
Reset jeszcze 10 dni.. dzis znow ja musialam oszukiwac i zle mi z tym.
Maz chyba sie ucieszyl, ze corka
Ja sie nie chce przyznawac bo wiadomo, ze najwazniejsze to zeby bylo zdrowe, ale marze o dziewczynce w skrytosci serduszka. Az mi glupio z tego powodu.
Frez skakalam, jadlam, pilam nic nie pomagalo. W koncu ja sila ustawily
Ma juz ponad 6 cm. Na ten dzien ciazy powinna miec 52 mm. Nie wiem czy ja dobrze zmierzyly. No ale wypelnia juz cala wolna przestrzen w macicy. Mam nadzieje ze ta w koncu zacznie sie powiekszacWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 14:28
-
Małgonia termin to miałaś mieć mniej więcej ten co ja, o ile dobrze pamiętam tak czy inaczej gratuluję zdrowego Maluszka a jeśli marzyłaś o córeczce i to marzenie się spełnia to cudownie, ale myślę że z chłopca byłabyś równie zadowolona
Malgonia lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Tak pierwsza ciaze mialysmy razem, a Achia chyba miala na okolice Bozego Narodzenia jak teraz mam
Pewnie ze chlopcem bym byla zachwycona. Jak sie okaze ze nie jest dziewczynka tez bedzie fantastycznie.Rucola lubi tę wiadomość
-
Malgonia wrote:Ja sie nie chce przyznawac bo wiadomo, ze najwazniejsze to zeby bylo zdrowe, ale marze o dziewczynce w skrytosci serduszka. Az mi glupio z tego powodu.
Też tak miałam Aczkolwiek przez chwilę, jak wszyscy wróżyli mi synka łącznie z M. (mimo, że też wolał dziewczynkę) to jakoś się z tym synkiem oswoiłam i dla odmiany ta dziewczynka na USG była wielką niespodzianką. Teraz coraz częściej mówię do brzucha "córeczko" (choć i tak zazwyczaj bywa Pączkiem;)), więc mam nadzieję, że córeczką zostanie
No i nasza Młoda marzyła o siostrze, moja mama o wnuczce, więc fajnie tak bonusowo ich marzenia pospełniać
P.S. Gadam wczoraj z Młodą.. 1.5 godziny paplaniny o koleżankach, martensach, filmie Step Up aż Młoda nagle do mnie: Wiesz, reset, tak sobie myślę, że ja z Zośką to będę trochę takie przyjaciółki jak Ty i jaMalgonia, Achia, JustynaG, Bocianiątko, golonat lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Ja bylam przekonana, ze bedzie chlopczyk. Nie wiem czemu ale tak jakos sobie wbilam w lepetyne, ze skoro sexy sa blisko owulacji to bedzie chlopiec i juz. I w sumie to nie roztrzasalam tego. Maz sie troche zdziwil jak mu powiedzialam, ze na forum wroza corke i test z sody potwierdzil, ze co to sie stalo, ze w ogole dziewczynka sie pojawila w planach.. ale sie mega ucieszyl. Smial sie tylko ze taki wstep zrobilam, ze juz wiedzial ze dziewczynka. Jemu chyba tez w ģruncie rzeczy wszystko jedno.
mi88 lubi tę wiadomość
-
Achia wrote:Reset ale super wzruszyłaś się pewnie co?
Ona mnie wiecznie wzrusza. Od małego, kiedy ufnie wyciągała łapkę w górę, bo inaczej nie mogła chwycić mnie za ręce, od wakacji, kiedy już mieszkając w UK przyleciała do Polski i pierwszy tydzień siedziała z babcią, bo M. nie miał tyle urlopu, a ona dzwoniła do mnie i pytała: "tatuś jeszcze pracuje, ale może Ty przyjedziesz do mnie wcześniej? Zostawiłam Ci cukierka" po nazwanie mnie w wieku 5 lat "drugą mamą". Teraz mamy faktycznie relacje bardziej przyjacielskie, ja też uważam mocno z wchodzeniem w rolę 'drugiej mamy', bo jednak pewne przywileje i prawa należą się matce (stąd np. na wakacjach jak Młoda zaczęła mnie pytać o miesiączki i całą fizjologię, nie wiedziałam, ile mówić - nie z powodu skrępowania, ale uważałam, że w pewne arkana kobiecości powinna wprowadzić mama... z drugiej strony wolałam ja niż np. koleżanki).
Powiem Wam, że nigdy nie żałowałam, że Młoda jest. Co więcej, jestem szczęśliwa i dumna z mojej roli macochy, ale jest to bardzo trudne i odpowiedzialne i często zastanawiam się, na ile się w tym sprawdzam.
Z drugiej strony ta relacja ubogaca, bo miłość matki i dziecka jest bezwarunkowa i instynktowna. Tu miłość jest wytworem więzi, poświęconego czasu i pracy i chyba tym bardziej ją doceniam.
No dobra, koniec, bo się roztkliwiam!
P.S. Aczkolwiek... wielu koleżankom odradzałam takie związki i nadal bym odradzała. Bo nie każdy zbuduje taka relację, a bez niej my - jako para - też byśmy chyba nie dali rady. Jak ktoś nie jest gotowy uznać, że dla swojego faceta będzie jednak 'tą drugą' to niech szuka wolnego, bez zobowiązań.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2019, 19:22
nowa na dzielni, Achia, Lunaris, JustynaG lubią tę wiadomość
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.