Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) ja zaczelam chodzic bardzo pozno. Zalezalo mi na tym, zeby emek ze mna chodzil. Az sie polozna ostatnio smiala ze nie ma problemu, jak vedzie trzeba to zadzwoni zeby sale szybko rezerwowali, ale ogolnie to jest mi ciezko. No i po cwiczeniach praktycznych serio myslalam ze urodze. Tak optymalnie by bylo do 34 tygodnia juz skonczyc.
    Ja mam 2 razy w tygodniu przez 5 tygodni.

Termin cc mam na 19.12
    Chyba ze malutka zdecyduje inaczej, ale poki co nic sie nie zanosi :/ tylko stresuje sie ze jak przyjda przepowiadajace to polece na izbe, a tu sladu porodu nie bedzie ;)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza te sumy świadczą tylko o twoim talencie 👏

Izape_91 lubi tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta zerknij na wiadomości :)

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lapinati super! Oby jeszcze cena wzrosła :)) ale i tak jest extra! Mój siostrzeniec też się przejął małym Alexem, sam zrobił kartkę świąteczną i poszła na licytacji za 100zl! Kazał od razu zrobic przelew;) wzruszyłam się jak mi siostra o tym mówiła ... ja też dorzucilam się do zrzutki. I trzymam kciuki by udało się uzbierać całą kwotę ..Generalnie człowiek mniej przejmuje się pierdołami jak czyta historie takie jak o Alexie..

Izape_91 lubi tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Lapinati super! Oby jeszcze cena wzrosła :)) ale i tak jest extra! Mój siostrzeniec też się przejął małym Alexem, sam zrobił kartkę świąteczną i poszła na licytacji za 100zl! Kazał od razu zrobic przelew;) wzruszyłam się jak mi siostra o tym mówiła ... ja też dorzucilam się do zrzutki. I trzymam kciuki by udało się uzbierać całą kwotę ..Generalnie człowiek mniej przejmuje się pierdołami jak czyta historie takie jak o Alexie..
    No mam nadzieje :) licytacja trwa do środy, może ktoś jeszcze będzie chętny :) to jest niesamowite jak ludzie potrafią otwierać serca... Zorganizować coś takiego dla jednego malenkiego chłopca. Przywraca to wiarę :)

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta przepiękne maleństwo <3 mam nadzieję że czujesz się pewniej w ciąży teraz :)
    Ja z PAPPą mam podwójne doswiadczenia: w pierwszej ciąży nie miałam, w drugiej z uwagi na wiek :P zrobili. Stres cholerny. Wydaje mi się że gdyby nie wiek to i tak stawiałabym na dobre USG i starczy. Chyba że macie jakieś historie w rodzinie chorób genetycznych czy wad to wtedy warto.

Iza Pani Lisiczka cudna <3 Mnie się trafiły dwa egzemplarze nie przytulankowe :/

Frez to trzymam co by tam zaczeło przebijać na całego! :D

Nowa życzę Ci co by ulżyło Ci na święta <3

My w urodzinowej zawierusze -czasu brak.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Frez to trzymam co by tam zaczeło przebijać na całego! :D
    Dzięki, ale raczej nic z tego. Bobek majaczył w sobotę,a dziś na babyboom biało. Trzeba było się nie łasić na babyboma-jak się kupowało 5szt to wyszły po 3zl😝(CEBULA😂) tylko brać bobki.... Ehhhh... No nic. @nadal nie ma, dziś 44dc..

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak tam to niech szanowna @ przychodzi i jedziemy z kolejnym cyklem!
    Mój właśnie się zaczął tuż po imprezie wczoraj -26 dni i co do godziny, jak w zegarku... szkoda mi tych lecących jajek :(

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możemy się zamienić 😉

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez bardzo chętnie tylko pamiętaj że ja mam tak jak i Ty -tendencje do siurków ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo wieeem.... Basi nie będzie, na pocieszenie kupię sobie jakąś bieliznę, a co!

Malgonia, Lunaris lubią tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Noooo wieeem.... Basi nie będzie, na pocieszenie kupię sobie jakąś bieliznę, a co!

Taki zakup zawsze zwieksza prawdopodobienstwo pojawienia się Basi w cyklu nastepnym ;)

Lunaris, Ochmanka, szona lubią tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, Basia kiedyś się pojawi... tylko pytanie kiedy.
    Póki karmisz, hormony buzują to też może nie ułatwiać sprawy. Ale Basieńka się pojawi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 08:35

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez u mnie też miała być Basia :D dwa razy! Wierzę że jeśli tylko chcemy to się doczekamy ;)
    ...zawsze można zacząć kolejnego synka w kiecunie ubierać ;) :D

Izape_91, Rucola, JustynaG lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ukochana Babcia była Basia... Baśki to fajne babki są :) ja wiem, że przy kp to różnie bywa, owulaki wychodzą od czerwca, prog spoko, tylko co mnie wkurza to a-fałszywie dodatnie testy, b-cykle taśmociągi.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam muszę powiedzieć że nie umiem się jakoś pogodzić z peselem i z myślą że już chyba nie damy rady z trzecim :( jakoś tak mi źle z tą myślą że czas mi się kończy :( wiem że mam już dwoje i ogromnie się cieszę z tego ale cały czas mam w głowie 8 lat czekania na Franka... mogłabym mieć kilkoro dzieci w tym czasie :( straszne te oczekiwania jak się chce a niemożna :(

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Moja ukochana Babcia była Basia... Baśki to fajne babki są :) ja wiem, że przy kp to różnie bywa, owulaki wychodzą od czerwca, prog spoko, tylko co mnie wkurza to a-fałszywie dodatnie testy, b-cykle taśmociągi.
    a suplementujesz coś? np. inozytol?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - moja teściowa urodziła mając 41 lat, więc i u Ciebie nic straconego 😉
    Mi chyba dwie dziewczyny wystarczą :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, Lunaris wszystko jest możliwe. Babcia urodziła moją mamę jak miała 45 lat! Także i wam może się przytrafić ta córeczka w końcu 😊
    My mamy jeszcze 3 zarodki i po wszystkie chcemy wrócić 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 17:42

Lunaris, Malgonia, Rucola, Izape_91 lubią tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta i będę mocno kibicować aby przy wszystkich trzech były piękne ciąże <3

Kaczorka poczekaj jeszcze ;) może za 2-3 lata zmienisz zdanie :D
    Już nie marudzę <3 jak przyjdzie osiwieć i stracić zęby to będę gnębić chłopaków o szybkie wnuki :D

Malgonia lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 933 934 935 936 937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ