Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze no nie wiem na co pozwalaja Wam fundusze. My z tych co wlasnie najpuerw praca potem.mieszkanie a potem dziecko... a potem byl lament ze rezerwa jajnikowa na wyczerpaniu. Dzis jak o tym mysle to by mi pewnie bylo wszystko jedno, choc oczywiscie viesze sie, ze nie musze z tesciowa mieszkac
Dwa lata to nie koniec swiata. Zleci szybciej niz sie wydaje.
Swoja droga to z jednej strony mam poglady raczej lewicowe i jestem za rownouprawnieniem i w ogole (chociaz do feministki mi daleko), ale drazni mnie, ze te chlopy dzis takie nie wiadomo od czego
Ale mam przewijak wszystko super mi sie miesci. Jeszcze jutro bym chciala naklejke na sciand zamowic ale sie zdecydowac nie moge -
Cheresta możecie zrobić pół na pół - wynająć na początek ( 3-4 miesiące) - pierwsze chwile po szpitalu a jak się już oswoicie z nową sytuacją to pójść do teściowej (pod pretekstem oszczędności). Jeśli nie będzie Cie bardzo drażnić to jest szansa że jeszcze Ci pomoże przy dziecku. Może czasem zostanie choć na troszkę co byś mogła na zakupy z wózkiem nie cisnąć lub poleżeć chwilę w wannie
Małgonia wybieranie naklejek to tragedia w pierwszej ciąży decydowałam się miesiąc a w sumie zamówiłam 2 komplety. W drugiej zdecydowałam się od razu ale do tej pory leżą nie przyklejoneWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 08:56
Malgonia lubi tę wiadomość
-
Lunaris no ja tez juz ze dwa miechy sie przymierzam. Bo jedno co mi sie podoba, ale drugie zeby to jakos na scianie pasowalo.. ale chyba juz sie zdecydowalam. Napisze jeszcze do emka zeby zaakceptowal na 100% i niech sid zieje wola nieba
-
Mi się bardzo podobały stąd naklejki, ale chyba ostatecznie pójdę tylko w tapetę w jakiś drobny wzór na dwie ściany + dwie pomalujemy - https://dzieciatko.pl/produkt/fototapeta-lew-franek/
Cheresta ja bym też kurde odradzała jeżeli tylko się da mieszkanie z rodzicami. Sama nie uświadczyłam, ale ogólnie znam masę przypadków gdzie takie mieszkanie razem źle wpływało na związek i samopoczucie, a nie pamiętam żadnego przypadku żeby ktoś to wychwalał . No ale wiadomo, czasami kiedy trzeba trochę nazbierać to nie ma wyboru. Może to co Lunaris proponuje jest najlepsze . Nacieszcie się chociaż do pół roku sobą a potem można z nimi trochę posiedzieć
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Dwóch przeprowadzek w tak krótkim czasie nie przetrwam, tym bardziej z małym dzieckiem. Na razie odsuwam tę myśl, chcę spokojnie przeżyć święta i pomyślimy w nowym roku. Tym bardziej, że eMek jednak coś tam ogarnia. Jest pomysł, żeby pogadać z taką jego ciotką, która wybrała życie na wsi pod miastem. Ma mieszkanie parę ulic dalej, które stoi puste, bo nie była zadowolona z poprzednich lokatorów. Może zgodzi się, żebyśmy tam trochę pomieszkali
P.S. stary zamówił pustaki na dom 😁JustynaG, Malgonia, frezyjciada, nowa na dzielni, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Małgonia- czekam na raport poranny od Ciebie
Jak Wam minął weekend dziewczyny?nowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
Właśnie, Małgoń, Ty się teraz musisz ostro meldować!
U mnie weekend na spokojnie. Ogarnęłam sobie tylko przed krzywą cukrową (która wyszła spoko, więc słodyczy mi nie zabierają ). Ogólnie znowu zaczynam czuć się średnio na żołądku ;P, ale teraz to chyba już powoli dlatego, że macica zaczyna mi sięgać pod żebra i pewnie coś tam uciska . Emek dzisiaj odebrał komodę z przewijakiem więc będę do niej powoli kolekcjonować
A u Ciebie jak tam Lunaris? Cheresta, a Ty zaraz prenatalne?2019 początek - strata, 10 tc
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Ja dalej w dwupaku.. powirm Wam, ze czuje dreszczyk za kazdym razem gdy sie klade, co sue bedzie dzuac jak sie obudze.
Co jakis czas robi mi sie "mokro w majtkach" ale to raczej nie wody bo za malo tego.
Jutro ide upuscic krew i w zasadzie to juz ostatnia prosta nie wiem czy bardziej sie ciesze czy boje. -
Małgonia wszystko będzie dobrze taki strach jest całkiem normalny- to jak stres panny młodej. Coś się kończy, coś sie zaczyna- nadchodzi zmiana A "mokro" to mogą być sączące wody płodowe ale nie muszą. Może czop się już powoli rusza jeśli masz w domu papierki lakmusowe to możesz sprawdzić co to (w Rosmanie czy aptece można kupić). Ilość wód na tym etapie jest istotna. Jakaś wizyta jeszcze w planie?
Nowa no wygląda na to że nie poszalejesz z jedzeniem w tej ciąży ale za to cel jest warty tych męczarni
U nas nic fajnego bo weekend z gorączkującym Stasiem. Na szczęście dziś już mu przeszło -zęby pewnie. Trzydniówka raczej nie bo nie ma wysypki. Ale cały czas chce być na rękach, nie chce w ogóle spać. Dziś tylko 30 min przez cały dzień. Padam na twarz! To będzie w ogóle intensywny weekend bo mamy dużo rzeczy do zrobienia na tygodniu a święta tuż tuż!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2019, 18:44
-
Lunaris ja mam tsk juz od dawna. Gadalam z dr W o tym i powiwdzial ze to nie wody i ze jak zaczna mi wody odchodzic to na pewno bede wiedziala, ale wiadomo jak jest. Juz teraz to wizyty nie bedzie. Jeszcze 60 godzin.
-
To najważniejsze że nie wody. 60 godzin... WOW! to brzmi poważnie torba spakowana mam nadzieję? nie zapomnij o przekąskach!
Malgonia lubi tę wiadomość
-
U nas chyba wygląda na to, że będzie dziewczynka już widzę te sukieneczkii 😍
nowa na dzielni, frezyjciada, Aga9090, Yoselyn82, Achia, JustynaG, Lunaris, Kaczorka, Cheresta, Cabrera, JuicyB, Ania_1003 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Ja wiedzialam od pierwszej kreseczki, ze bedzie dziewczynka.
Teraz to jakies 57.. no licze do IP, bo potem roznie moze byc.Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Tez wiedziałam od razu! Super, ze dziewuszka
Malgonia masakra co to musza być za emocje, wielkie odliczanie . Nie mogę się doczekać, aż mała będzie na świecie . Ja jestem ciekawa swojego podejścia na kocówceMalgonia, Izape_91 lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
Nowa mi sie wydawalo, ze juz od dwoch tygodni to bede tylko na to czekac, a raczej staram sie jak moge to odwlec. Z drugiej strony wiem, ze po tej stronie mala juz bedzie bezpieczniejsza niz w moim brzuchu. No ale jeszcze ten jeden dzien chcialabym dokonczyc porzadki, ze dwie sprawy mam jeszcze do zalatwienia. Ale juz gdyby sie zaczelo to nie ma tragedi.. napompowal maz kolks do wozka
-
nick nieaktualny
-
Izape_91 wrote:U nas chyba wygląda na to, że będzie dziewczynka już widzę te sukieneczkii 😍
Gratuluję córeczki 😍Izape_91 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Malgonia wrote:Ja wiedzialam od pierwszej kreseczki, ze bedzie dziewczynka.
Teraz to jakies 57.. no licze do IP, bo potem roznie moze byc.
Co raz bliżej , bliżej i kciuki mocne 🤩Malgonia lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Witam sie w dwupaku.. choc myslslsm, ze moze, moze.. oczywiscie obudzilam sie o 3 z bolem brzucha. Nie jakims super mocnym, ale kujacym. Raz z jednej, raz z drugiej.. cos jak bol zoladka. Sle przeszlo.
Potem snilo mi sie, ze mi wody odeszly. Myslalam ze to czop, ale nagle patrze a cale uda mam w mazi plodowej. I w tym momencie budzik zadzwonil. Nie bardzo wiedzialsm co sie dzieje, ale to jednak dalej nie to.
Teraz to mam juz stres, bo sie nastawilam na ten porod i nie chce czekac az zacznie sie naturalnie a nie mam pewnosci czy mi sie mala nie odwrocila lub ze fiknie na sam koniec. Wiec juz w sumie to chcialalabym urodzic.
Tyle raportu z nocyIzape_91 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Małgonia dzięki za raport- jestem spokojniejsza z rana Jeszcze chwila i będziecie we trójkę! Jakoś strasznie szybko te dinusiowe ciąże mi lecą.
Iza gratulacje córeczki oj szybko szukaj wyprzedaży na igły do maszyny bo coś czuję że będzie non stop w ruchu!Malgonia, Izape_91 lubią tę wiadomość