Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie ogladam ddtvn, bylo o chorujscych facetach. Ładocha się śmisła, ze mezczyzni po to choruja na grype by zrozumiec bol porodowy. I mysle, ze mezczyzni takie maja pojecie. A jeszcze sie nasluchaja ze ciaza to nie choroba..
    Wczoraj sie mnie emek pytal czemu lekarz powiedzial, ze z punktu widzenia matki cc to najgorsza opcja. Chyba mu jeszcze puszcze filmik gdzie tlumacza ile trzeba powlok przeciac by wyciagnac dzidka przez brzuch.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia puść mu! JAk mu nie zrobisz zimnego prysznica to nie zrozumie- na salę cc przecież go nie wpuszczą. JEstem za drastycznymi środkami :D

Aga9090 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 grudnia 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Małgonia puść mu! JAk mu nie zrobisz zimnego prysznica to nie zrozumie- na salę cc przecież go nie wpuszczą. JEstem za drastycznymi środkami :D
    Ej Wawie w szpitalu w sw.Zofii, przy planowym cięciu, po wpłacie cegiełki na szpital, tata może być podczas cc ;)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super jak dla mnie! Ciekawe jaka jest statystyka tych co wymiękają :P

Izape_91 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba i 5ak nie daja im zagladac do brzucha ;)
    Ja osobiscie jestem przeciwniczka ocecnosci kogokolwiek na sali operacyjnej z zewnatrz. Kolezanka mi opowiadala ze na Madalinskiego baba w kurtce wlazls na sale jak jej ciecie robili. Ogolnie takie byly warunki, ze gronkowca zlapala. Mezus niech sobie czeka. Moj sie tylko napalil na kangurowanie i ostatnio byl oburzony jsk to matce daja dziecko w pierwszych 2 godzinach na karmienie, skoro on mial kangurowac ;)

age.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu gdzie rodziłam też może być jedną osobą towarzysząca przy cięciu. I kilku takich odważnych tatusiów widziałam. Ale z tego co słyszałam od anestezjologa, to jednak wolą jak tatusiowie stoją za drzwiami. No i mój stał. Nawet specjalne ubranie dostał ;)

Malgonia, Izape_91 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 6 grudnia 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie wirm jak jest na Karowej bo caly czas nadtawialam die na praski. Tam tatus czeka w pokoju obok i podczas oporzadzania mamy tatus kanguruje, a jak juz mame pozszywaja itd to ona fostaje dzidziusia.
    My dzis nadrobilismy zajecia z pielegnacji noworodka. Jeszcze tylko pierwsza pomoc :)

Ja chyba dostane dzis cukrzycy. Z okazji mikolajkowej promki w grycanie wciagnelam 3 kulki przed obiadem, a potem nie mowiac nic emkowi naciagnelam go na kolejne 3 ;) a potem sie dziwie, ze spac nie moge.

age.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 grudnia 2019, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko to ja dziś to samo... Jakiś dzień słodyczożercy normalnie.... Tylko Ty masz usprawiedliwienie, bo jesteś w ciąży, a ja jestem po prostu obżarciuchem!😂🐖🐷

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :* podczytuje cały czas, ale nie mam się co wypowiadać w tematach porodowych póki co :D zresztą wolę o tym nie myśleć! Małgonia to już zaraz ♥️ mam nadzieję że mąż się choć trochę poprawił!

Cheresta kiedy wizyta??

Witam się w rozpoczętym 16 TC :) ale ten czas leci. Na początku się dluzy cholernie, a potem... No ale 😊 mąż mi dzisiaj pojechał na studia, to samo jutro i trochę smutno bez niego. Nawet sprzątać mi się nie chce.
    Mam nadzieję, że dzisiaj się Wam tu pochwalę lisiczka dla Cheresty:) bo już jest w fazie koncowej:)
    A póki co Kaczorkowa mata dla Oli :) 09425aed701e.jpg

Lunaris, Achia, Kaczorka, frezyjciada, Malgonia, Cheresta, nowa na dzielni, Ania_1003, Yoselyn82, golonat lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczna <3 Iza za chwilę połówkowe :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Śliczna <3 Iza za chwilę połówkowe :)

Nooo, nie wiem nawet czy nie w tym miesiącu, albo początkiem kolejnego, bo kazał mi przyjść wcześniej 18-19 Tc 😲 ja chcę już wiedzieć kto tam siedzi!

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a jakieś przeczucia? ;)

Achia lubi tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Iza a jakieś przeczucia? ;)
    Frez nie wiem, za cholere! Zakupiłam kilka bardziej damskich ciuszków, ale w ostateczności chłopiec też je może ubrać po domu :D może być dziewczynka, bo u nas nie ma dziewczynek w rodzinie, ale chłopiec też mógłby być, bo będę miała spadek od jednej bratowej i drugiej :p ogólnie to może być cokolwiek :D choć fajnie by było, gdyby to była dziewczynka, ale przecież to nie ma znaczenia! A no i imię mamy dla dziewczynki, dla chłopca musimy myślec hehehe :D

S3YWp2.png

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza zobaczysz jak to zleci. Jak juz dojdziesz do 25 tygodnia to sie zacznie szykowanie, a to za raptem 2 miesiace ;)

Moj mezus to ma roznie. Wczoraj cwiczylismy przewijanie, kapanie itp na szkole rodzenia to mi sie dotknac do tej lalki nie dal i zameczal polozna. Musze sie pogodzic z tym, ze do niego wysilek zwiazany z ciaza to nie jest powod do specjalbego traktowania, ale moze w opieke nad mala sie wkreci ;)

age.png

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😁 przedstawiam Groszka w calej okazalosci
    a2a0efcae14a.jpg
    Relacja z wizyty z opóźnieniem, bo dopiero dojechaliśmy do domu. Mały ma już 2.5 cm, wydaje mi się, że spał podczas usg, bo praktycznie się nie ruszał. Za to serce bilo mocno i szybko. Torbiel już się wchlonela. Doktor bardzo się cieszył, że nam się udało i pogratulował. W ogóle się rozgadal, że święta będą w takiej fajnej atmosferze dla nas i żartował żebym w wigilię pamiętała nie jeść tatara 😉 kolejna wizyta 3.01, a następna 31.01 i proponował nam test pappa i mamy się zastanowić nad zrobieniem. Muszę poczytać no i oczywiście liczę też na Wasze rady w tej sprawie
    Iza z niecierpliwością czekam na misia 🤩 ja póki co też neutralne ubranka przeglądam, ale jak patrzę na obraz usg to po prostu widzę tam chłopca 😍
    P.S. według obliczeń W to 9t1d, termin na 10.07, czyli 2 dni przed urodzinami mojego ojca. Jak się o tym dowiedział i zobaczył go na usg to miał takiego banana na twarzy i z dumą powiedział 'wszystkiego go nauczę' 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 15:33

Kaczorka, Cabrera, Achia, Izape_91, JustynaG, Rucola, frezyjciada, Yoselyn82, nowa na dzielni, Malgonia, Ania_1003, Aga9090, Lunaris lubią tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta bardzo się cieszę! Groszek śliczny ♥️
    Jeśli chodzi o pappe to my nie robiliśmy badania z krwi. Z tego co czytałam to tak naprawdę rachunek prawdopodobieństwa. Często zresztą fałszywie wychodzący ,w sensie , że wychodzi , że coś jest nie tak, kiedy wszystko jest dobrze.tak mieli np moi znajomi, ale oni mieli też dość radykalne poglądy, na to co zrobią jeśli potencjalna choroba się potwierdzi.
    Wszystko jest indywidualną decyzją, musicie to przemyśleć. My opieraliśmy się tylko na USG, ale u dobrego lekarza z certyfikatem. Jest strona gdzie można sprawdzić listę lekarzy z tym certyfikatem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 15:57

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta ale śliczny maluszek :) w 9 +1 mój też miał 2,5 cm :D idą równo!

A tu wreszcie mogę się pochwalić lisica! Jest tak fotogeniczna, że nie wiedziałam które zdjęcie wrzucić 🤭 zawsze się stresujące szyjac zabawki bo to naprawdę indywidualne projekty :) Najbardziej zawsze frapuje mnie dobór materiałów na ubranka! Tu się chyba nawet udało :) emkowi bardzo się podoba :)

f76bf10c15e4.jpg 918e0ecb5dd5.jpg 2b6445139817.jpg cfdda9071409.jpg

Rucola, frezyjciada, Achia, Cheresta, nowa na dzielni, Kaczorka, Aga9090, Lunaris lubią tę wiadomość

S3YWp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2019, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza😍😍😍😍 jeśli kiedykolwiek będę miała córeczkę, to zmówię taką lisiczke😍 jest PRZEPIEKNA ❤️

Cheresta mi ten groszek też wygląda na chłopca ;) ciekawe!
    Podobnie jak Achia nie robiliśmy pappy. Postanowiliśmy, że gdyby cokolwiek niepokojącego wychodziło w USG,to wtedy robimy nifty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 17:47

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pappy to ja robiłam, bo każdy z tego co czytałam na ciążowym to robił, jakoś wolałam zrobić i wyszło ok na szczęście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 17:57

S3YWp2.png

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Iza😍😍😍😍 jeśli kiedykolwiek będę miała córeczkę, to zmówię taką lisiczke😍 jest PRZEPIEKNA ❤️

Cheresta mi ten groszek też wygląda na chłopca ;) ciekawe!
    Podobnie jak Achia nie robiliśmy pappy. Postanowiliśmy, że gdyby cokolwiek niepokojącego wychodziło w USG,to wtedy robimy nifty.

Frez a jak Twój test?? A lisiczke masz jak w banku :D

S3YWp2.png

‹‹ 931 932 933 934 935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ