Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
Odpowiedz

Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!

Oceń ten wątek:
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże Iza jaka piękna 😍 początkowo miała być dla eMka chrzesniaczki, ale jej mama zazyczyla coś innego. Pomyślałam więc, że to będzie idealny prezent dla córeczki mojej dobrej koleżanki z poprzedniej pracy, która 22.12 kończy roczek. Tylko kurczę tak mi się podoba, że najchętniej bym sobie zostawiła 🤗 mam nadzieję, że jak u nas wyjdzie płeć to będziesz jeszcze szyć i coś stworzysz
    No z pappa to musimy poczytać też i zdecydować na spokojnie. Może w kolejny weekend będziemy mieć chwilę. A pamiętasz ile to kosztowało?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 18:22

Izape_91 lubi tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Boże Iza jaka piękna 😍 początkowo miała być dla eMka chrzesniaczki, ale jej mama zazyczyla coś innego. Pomyślałam więc, że to będzie idealny prezent dla córeczki mojej dobrej koleżanki z poprzedniej pracy, która 22.12 kończy roczek. Tylko kurczę tak mi się podoba, że najchętniej bym sobie zostawiła 🤗 mam nadzieję, że jak u nas wyjdzie płeć to będziesz jeszcze szyć i coś stworzysz
    No z pappa to musimy poczytać też i zdecydować na spokojnie. Może w kolejny weekend będziemy mieć chwilę. A pamiętasz ile to kosztowało?

Bardzo się cieszę, że Ci się podoba :) najpewniej będę szyla, o ile mi kręgosłup pozwoli hehe :D ale ostatnio nie boli, więc jest dobrze :)

pappa kryptor w diagnostyce i wolna hcg to razem 200 zł, ale podejrzewam że pewnie gdzieś taniej się da zrobić.

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to spodziewałam się, że więcej 😉

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nifty koło 2 tys kosztuje, więc to już jest spory wydatek

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta jak się zdecydujesz to pamiętaj, żeby samemu nie próbować rozszyfrować wyniku ;)
    to robi lekarz z wizytą na USG prenatalnym, za które osobno się płaci, koszt ok 200zl, ja płaciłam 180.
    Ja nie robiłam więc nie wiem dokładnie, ale ponoć samemu właśnie ciężko to wszystko odczytać :p

Iza boska lisica! Pasowałoby do naszego Pana Lisa :)) Oskar ma teraz fazę na tulenie maskotek, i jak je przytula to wygląda mega słodko! Postaram się zrobić mu zdjęcie z lisem i Ci podeślę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 19:57

Izape_91 lubi tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Cheresta jak się zdecydujesz to pamiętaj, żeby samemu nie próbować rozszyfrować wyniku ;)
    to robi lekarz z wizytą na USG prenatalnym, za które osobno się płaci, koszt ok 200zl, ja płaciłam 180.
    Ja nie robiłam więc nie wiem dokładnie, ale ponoć samemu właśnie ciężko to wszystko odczytać :p
    Lepiej się nie bawić, niby w necie jakoś można, ale po co sobie nerwy psuć. Do pełnego obrazu i wyniku i tak potrzebne jest usg i wszystkie wymiary dziecka. U nas prenatalne 250 zł, a tam gdzie miałam robić na początku to 300 zł, no ale to usg u nas trwało ok. 45 minut :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 20:00

Achia lubi tę wiadomość

S3YWp2.png

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza cudne uszatki jak zawsze!

Cheresta boski maluszek ❤️, już taki właśnie gumiś słodki, zaraz będzie z górki :)

Frez, właśnie, widziałam na miesięcznym ze coś tam się na teście jakby chciało pojawiać??

A nad Pappa tez się zastanawiałam ale w sumie babka mnie wzięła z zaskoczenia, ze 250 jest za prenatalne z pappą (spodziewałam się, ze jakoś więcej) i już tak z rozpędu zrobiłam :).

Ja trochę zabiegana, dziciorek cały czas szaleje w brzuchu i ... znowu mam większe mdłości, do cholery jasne no! Wiec mi się znowu trochę ciężej żyje :P

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa znooowu??? Kiedy Cie to opuści na dobre??

S3YWp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowaaa mam nadzieję, że opuszczą Cie te mdłości za momencik już na dobre!

Wysłany: 7 grudnia 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obawiam, ze opuszcza mnie już dopiero w dniu porodu ;). Nie mam pojęcia co je powoduje, ale chyba jakieś wyrzuty hormonów, bo zazwyczaj mnie do kompletu wtedy bolą cyce ;)

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta jaki slodziak :) czy Ty bylas u naszego doktorka? Dbaj o niego :)
    Ale tak powaznie to uwielbiam zdjecia od niego. Gdyby nie byl ginekologiem to powinien zostac fotografem bo te gumisie tak slidko wygladaja.
    Mi podal plec w 13 tygodniu.
    I z moich kochanych plus y tylko jeden byl kupiony dla mnie. Reszte kupilam dla kogos i nie bylam w stanie oddac ;)

Nowa trzymam kciuki by Ci mdlosci przeszly jak najszybciej. Mi sid zdarzaly jakies pojedyncze przypadki miedzy 20 a 30 tygodniem, ale to tak serio raz na kilka tygodni, ale nie odkrylam przyczyny.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Frez, właśnie, widziałam na miesięcznym ze coś tam się na teście jakby chciało pojawiać??
    Facelle zamajaczył, bobek zamajaczył, ale na ten dzień to już powinno być dobrze widać. A babyboom- po południu biały jak śnieg . Więc sama nie wiem co o tym myśleć.

Wysłany: 8 grudnia 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam takie serie po kilka dni, gdzie lekko mdli mnie tak przez większą połowę dnia ciagle, ech

Hmm, ciekawe Frez, chociaż ten cykl miałaś taki długi dziwny ze cholera tam wie, jeszcze sprawdź :D

A mówiłam, ze zamówiliśmy już lozeczko i komodę? ❤️ Powoli chyba będę się zabierać za kupowanie wieksze, chyba faktycznie po 25 tc jest taki czas start z większymi zakupami ;) bo już się przymierzam

Malgonia, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta moja siostra i kolezanka robiły usg prenatalne z papa i usg połówkowe z programu nfz za free. Siostra miała w gyncentrum. Program nazywa się zdrowa matka i dziecko, może u Was jest coś podobnego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 09:53

• Cheresta Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Małgonia, byłam u W 🙂 nawet mój eMek stwierdził, że spoko lekarz, chociaż strasznie się peszyl na wizycie jak go doktor dopytywal czy ma jakieś pytania, co by chciał wiedzieć itd.
    Nowa widocznie normę mdłości na osobę wyrabiasz i za mnie, bo jak do tej pory może ze 4 razy było mi lekko niedobrze. Rzygania zero 🤔
    Aga dzięki za info, rozpatrze się. Będę mieć teraz mnóstwo czasu, bo W wysłał mnie już na zwolnienie

Malgonia, Aga9090, Rucola lubią tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta piekny okruszek!! :) i jaki juz duzy :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze, odpoczywaj.

Mnie tak speszyl na przedostatniej wizycie czy mam pytania do porodu (a byl to 35 tydzien) ze na nasrepna wizyte liste zrobilam bo sie poczulam jak ignorantka ;)
    Ale serio uwielboalam isg u niego. Nawet zanim wlaczyl mi 3d to widzialam twarz malej. Czulam sie zawsze tak super zaopiekowana :)

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...

Wysłany: 8 grudnia 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgoń, widziałam brzuszek na miesięcznym, cudnie wyglądasz! Ostatnie chwile z brzuchem :)

A powiedz mi, od kiedy chodzicie do szkoły rodzenia? Bo ja się w jednej podpytałam W jednej o zajęcia, tzn kiedy się zaczynają i dostałam odpowiedź, że „od 21 tygodnia ciąży raz w tygodniu, od 32 tygodnia ciąży już dwa razy w tygodniu” i teraz nie wiem, czy jest ich aż tyle, czy to jest albo/albo, tzn ze jak chodzisz od 21 to masz raz w tygodniu, a od 32 już 2 razy chodzisz żeby się wyrobić :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa myślę że właśnie 2x tyg żeby się wyrobić :p
    Ja zaczęłam od 19tc, mimo,że ogólnie niby było że od 21, ale akurat tak startowali
    I nie powiem, cieszę się, że zaczęłam wcześniej, nic mi z głowy nie wyparowało, notatki robiłam, a skończyliśmy zanim dostałam ogromnego brzucha kiedy to już ciężko byłoby mi wysiedzieć :p
    Ale wiadomo, że różnie bywa i komuś taki zaawansowany brzuszek może nie przeszkadzac :)

Malgonia- a Ty masz już termin CC czy czekacie ,aż mała sama się zdecyduje i po prostu po przyjeździe z rozpoczętą akcją biorą Cię na cięcie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 13:07

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta patrz jak lisiczka idzie jak burza :D aż jestem ciekawa do ilu dojdzie! Oczywiście, żeby Cie nie stresować w ciąży - ta jest Twoja, ale będę szyła drugą :)

Może ktoś chętny zalicytuje :)

https://m.facebook.com/groups/684977098677503?view=permalink&id=727802554394957

S3YWp2.png

‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ