Era dinozaurów :) dla wtajemniczonych!
-
WIADOMOŚĆ
-
Boże Iza jaka piękna 😍 początkowo miała być dla eMka chrzesniaczki, ale jej mama zazyczyla coś innego. Pomyślałam więc, że to będzie idealny prezent dla córeczki mojej dobrej koleżanki z poprzedniej pracy, która 22.12 kończy roczek. Tylko kurczę tak mi się podoba, że najchętniej bym sobie zostawiła 🤗 mam nadzieję, że jak u nas wyjdzie płeć to będziesz jeszcze szyć i coś stworzysz
No z pappa to musimy poczytać też i zdecydować na spokojnie. Może w kolejny weekend będziemy mieć chwilę. A pamiętasz ile to kosztowało?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 18:22
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Cheresta wrote:Boże Iza jaka piękna 😍 początkowo miała być dla eMka chrzesniaczki, ale jej mama zazyczyla coś innego. Pomyślałam więc, że to będzie idealny prezent dla córeczki mojej dobrej koleżanki z poprzedniej pracy, która 22.12 kończy roczek. Tylko kurczę tak mi się podoba, że najchętniej bym sobie zostawiła 🤗 mam nadzieję, że jak u nas wyjdzie płeć to będziesz jeszcze szyć i coś stworzysz
No z pappa to musimy poczytać też i zdecydować na spokojnie. Może w kolejny weekend będziemy mieć chwilę. A pamiętasz ile to kosztowało?
Bardzo się cieszę, że Ci się podoba najpewniej będę szyla, o ile mi kręgosłup pozwoli hehe ale ostatnio nie boli, więc jest dobrze
pappa kryptor w diagnostyce i wolna hcg to razem 200 zł, ale podejrzewam że pewnie gdzieś taniej się da zrobić.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Nifty koło 2 tys kosztuje, więc to już jest spory wydatekStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
nick nieaktualnyCheresta jak się zdecydujesz to pamiętaj, żeby samemu nie próbować rozszyfrować wyniku
to robi lekarz z wizytą na USG prenatalnym, za które osobno się płaci, koszt ok 200zl, ja płaciłam 180.
Ja nie robiłam więc nie wiem dokładnie, ale ponoć samemu właśnie ciężko to wszystko odczytać :p
Iza boska lisica! Pasowałoby do naszego Pana Lisa ) Oskar ma teraz fazę na tulenie maskotek, i jak je przytula to wygląda mega słodko! Postaram się zrobić mu zdjęcie z lisem i Ci podeślęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 19:57
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Achia wrote:Cheresta jak się zdecydujesz to pamiętaj, żeby samemu nie próbować rozszyfrować wyniku
to robi lekarz z wizytą na USG prenatalnym, za które osobno się płaci, koszt ok 200zl, ja płaciłam 180.
Ja nie robiłam więc nie wiem dokładnie, ale ponoć samemu właśnie ciężko to wszystko odczytać :pWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2019, 20:00
Achia lubi tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Iza cudne uszatki jak zawsze!
Cheresta boski maluszek ❤️, już taki właśnie gumiś słodki, zaraz będzie z górki
Frez, właśnie, widziałam na miesięcznym ze coś tam się na teście jakby chciało pojawiać??
A nad Pappa tez się zastanawiałam ale w sumie babka mnie wzięła z zaskoczenia, ze 250 jest za prenatalne z pappą (spodziewałam się, ze jakoś więcej) i już tak z rozpędu zrobiłam .
Ja trochę zabiegana, dziciorek cały czas szaleje w brzuchu i ... znowu mam większe mdłości, do cholery jasne no! Wiec mi się znowu trochę ciężej żyje2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Nowa znooowu??? Kiedy Cie to opuści na dobre??Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
nick nieaktualny
-
Ja się obawiam, ze opuszcza mnie już dopiero w dniu porodu . Nie mam pojęcia co je powoduje, ale chyba jakieś wyrzuty hormonów, bo zazwyczaj mnie do kompletu wtedy bolą cyce2019 początek - strata, 10 tc
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Cheresta jaki slodziak czy Ty bylas u naszego doktorka? Dbaj o niego
Ale tak powaznie to uwielbiam zdjecia od niego. Gdyby nie byl ginekologiem to powinien zostac fotografem bo te gumisie tak slidko wygladaja.
Mi podal plec w 13 tygodniu.
I z moich kochanych plus y tylko jeden byl kupiony dla mnie. Reszte kupilam dla kogos i nie bylam w stanie oddac
Nowa trzymam kciuki by Ci mdlosci przeszly jak najszybciej. Mi sid zdarzaly jakies pojedyncze przypadki miedzy 20 a 30 tygodniem, ale to tak serio raz na kilka tygodni, ale nie odkrylam przyczyny. -
nick nieaktualnynowa na dzielni wrote:Frez, właśnie, widziałam na miesięcznym ze coś tam się na teście jakby chciało pojawiać??
-
Ja mam takie serie po kilka dni, gdzie lekko mdli mnie tak przez większą połowę dnia ciagle, ech
Hmm, ciekawe Frez, chociaż ten cykl miałaś taki długi dziwny ze cholera tam wie, jeszcze sprawdź
A mówiłam, ze zamówiliśmy już lozeczko i komodę? ❤️ Powoli chyba będę się zabierać za kupowanie wieksze, chyba faktycznie po 25 tc jest taki czas start z większymi zakupami bo już się przymierzamMalgonia, Lunaris lubią tę wiadomość
2019 początek - strata, 10 tc
nick nieaktualnyCheresta moja siostra i kolezanka robiły usg prenatalne z papa i usg połówkowe z programu nfz za free. Siostra miała w gyncentrum. Program nazywa się zdrowa matka i dziecko, może u Was jest coś podobnego?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 09:53
-
Tak Małgonia, byłam u W 🙂 nawet mój eMek stwierdził, że spoko lekarz, chociaż strasznie się peszyl na wizycie jak go doktor dopytywal czy ma jakieś pytania, co by chciał wiedzieć itd.
Nowa widocznie normę mdłości na osobę wyrabiasz i za mnie, bo jak do tej pory może ze 4 razy było mi lekko niedobrze. Rzygania zero 🤔
Aga dzięki za info, rozpatrze się. Będę mieć teraz mnóstwo czasu, bo W wysłał mnie już na zwolnienieMalgonia, Aga9090, Rucola lubią tę wiadomość
-
I bardzo dobrze, odpoczywaj.
Mnie tak speszyl na przedostatniej wizycie czy mam pytania do porodu (a byl to 35 tydzien) ze na nasrepna wizyte liste zrobilam bo sie poczulam jak ignorantka
Ale serio uwielboalam isg u niego. Nawet zanim wlaczyl mi 3d to widzialam twarz malej. Czulam sie zawsze tak super zaopiekowana -
Malgoń, widziałam brzuszek na miesięcznym, cudnie wyglądasz! Ostatnie chwile z brzuchem
A powiedz mi, od kiedy chodzicie do szkoły rodzenia? Bo ja się w jednej podpytałam W jednej o zajęcia, tzn kiedy się zaczynają i dostałam odpowiedź, że „od 21 tygodnia ciąży raz w tygodniu, od 32 tygodnia ciąży już dwa razy w tygodniu” i teraz nie wiem, czy jest ich aż tyle, czy to jest albo/albo, tzn ze jak chodzisz od 21 to masz raz w tygodniu, a od 32 już 2 razy chodzisz żeby się wyrobić
2019 początek - strata, 10 tc
nick nieaktualnyNowa myślę że właśnie 2x tyg żeby się wyrobić :p
Ja zaczęłam od 19tc, mimo,że ogólnie niby było że od 21, ale akurat tak startowali
I nie powiem, cieszę się, że zaczęłam wcześniej, nic mi z głowy nie wyparowało, notatki robiłam, a skończyliśmy zanim dostałam ogromnego brzucha kiedy to już ciężko byłoby mi wysiedzieć :p
Ale wiadomo, że różnie bywa i komuś taki zaawansowany brzuszek może nie przeszkadzac
Malgonia- a Ty masz już termin CC czy czekacie ,aż mała sama się zdecyduje i po prostu po przyjeździe z rozpoczętą akcją biorą Cię na cięcie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 13:07
nowa na dzielni lubi tę wiadomość
-
Cheresta patrz jak lisiczka idzie jak burza aż jestem ciekawa do ilu dojdzie! Oczywiście, żeby Cie nie stresować w ciąży - ta jest Twoja, ale będę szyła drugą
Może ktoś chętny zalicytuje
https://m.facebook.com/groups/684977098677503?view=permalink&id=727802554394957Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%