Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W oczekiwaniu na testowanie › Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie już urobiłam emka, że w weekend albo malujemy albo tapetujemy haha
    Biedny na wszystko się zgadza a ja już zamawiam girlandę i inne pierdoły :)

nick nieaktualny, pilik, Rucola lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra rodzi 2i5 miesiąca przede mną,już się zaoferowała,że przekaże mi ciuchy po małej,na razie i tak jeszcze nic nie kupiłam,szok normalnie hehe.

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tapety mi się podobają, ale z perspektywy czasu wybrałbym zdecydowanie farbę. Dzieci wyjątkowo kleją się do ścian, co oznacza.... Remont :D a dużo łatwiej po prostu odmalowac niż zdzierac tapetę...

olik321 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAtko ale sie gorąc zrobił :/ wczoraj lezałam w łózku cały dzień, to nie wiedziałam ze idzie ciepło. ale już wiem skąd migrena. pies pobiegał na "szczęśliwym" polu- to gdzie sprawdzałam czy jest 2 kreska i robiłam dla Was zdjęcia :p, a ja czuję że 20min spacer mi wystarczy:D
    ja niby tez mam dostać ciuszki, siostra w sierpniu chce przeszukac piwnicę ,ale nie wiadomo co się będzie nadawać.coś tam już dostalam, ale coś na pewno kupimy.
    jeszcze 4h45m dp wizyty :D

• pilik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna gratulacje! Nie mogło się skończyć inaczej <3

Lena cudowny Franuś, rozanielony widać, w końcu z rodzicami <3

Olik bardzo ładny pokoik, kolorowe dodatki i będzie cudownie :)

Nika jeżeli masz jakieś obawy to możesz kupić odkażacz do prania np. przyda się potem do ciuszków wybrudzonych kupą czy rzeczy które miałaś w szpitalu ;). Ja mam kupiony z myślą o praniu pieluch, ale myślę że tak samo się nada do starych zależałych ciuszków :)

Ja od rana mam mdłości i zgagę, a planowaliśmy iść do kina i się ciagle zastanawiam czy dam radę czy odpuszczamy... ale w sumie na zgagę najlepiej działają lody, a przed kinem można zjeść lody, haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 14:03

StaraczkaNika, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, moim zdaniem pokój się ożywi jak dojdą zabawki, grzechotki, wszystkie ustrojstwa dla dziecka. Ale jak coś to moja koleżanka ma taką tapetę i super jej się sprawdza: http://allegro.pl/tapeta-dla-dzieci-dinozaury-tapety-scienne-fliz-i7035790372.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&ev_campaign=_DIO_pla_dom_budownictwo&ev_adgr=Budownictwo&ev_ln=PRODUCT+GROUP&ds_rl=1262523&gclid=CjwKCAjw68zZBRAnEiwACw0eYdzCKfs9-o_J8mPdChhkBxJI1YH0bklp_B3eqehqBhRqeVjIunhE2BoCYgwQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CPSzu4zn89sCFRJuGwodWOkG6g.

Lena- Franio kradnie serca! <3 Cieszcie się sobą Kochani!

Luna- jako że nie co dzień zostajesz magistrem prawa to i gratulacje należą się huczne, więc poza facebookiem i tu serdecznie gratuluję! :*

olik321 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • malka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena! Widać, że Franio jest przeszczęśliwy, że wraca z Wami do domu! Cudny <3

Nika, ja część ciuszków mam po siostrzenicy. Przeleżały w piwnicy parę lat! Ale były hermetycznie zapakowane i nic im nie jest. Jak wyciągnęłam z worka to pachniały jeszcze proszkiem. Oczywiście wyprlam je, ale tak samo jak wszytskie inne ciuszki w loveli. Następne prania już będę robić w zwykłym płynie do prania, tylko sensitive.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 14:19

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - Franio cały szczęśliwy, że do domku jedzie :) teraz już możecie się tulić cały czas :D

Luna - jeszcze raz gratuluję! W końcu możesz odsapnąć :)

Aga - w domu odpoczniesz i jeszcze szybciej dojdziesz do siebie :)

Jeżowa - kiecka droga, ale świetna! Wygląda na bardzo wygodną :)
    Lamka - Twojej kiecuni też jestem ciekawa!
    Justyna - długie sukienki mają w sobie coś magicznego <3

Achia - na wieczór kciuki trzymam za Ciebie i maluszka :)

A u nas kryzys.. Aluśka ma lęk separacyjny po całości. Jak trafi na ręce do kogoś innego niż mama i tata to jest lament na całego. A jak mama zniknie z oczu to płacze w niebogłosy!
    Ale dzisiaj z pełzania przeszła na raczkowanie :)

I już się nie mogę doczekać kiedy kupimy nowy wózek :D

Jeżowa, Rucola, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra laski, zamówiłam lampki chmurki nad przewijak i naklejkę leśną gromadkę nad łóżeczko.
    Jak to nakleję zobaczę co dalej.
    Tymczasem muszę iść robić emkowi obiad bo nic mi nie przywiesi a jeszcze na lody chcę go dziś namówić omomo

Lamka pokaż kieckę! :) Poka Poka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 15:14

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena cudny Franio <3 i jaki szczęśliwy, widać, że się cieszy na powrót do domu :)

Olik to teraz czekamy na efekt końcowy :) zazdroszczę urządzania pokoiku! Ja muszę się wstrzymać do września, a to tyle czasu jeszcze :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Jedziemy do domu <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/16f3b9ac8d07.jpg
    Lena pokazałam Frania emkowi a on pyta co to za reklama. Macie tak piękne dziecko ze może grać w reklamach. Uwielbiam:*

reset, Czrna 81, nick nieaktualny, megiiiii, Lena21, Jeżowa, Nadzieja22, Karma88, Emiilka, mi88 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ogromne gratulacje!!! Super wygladasz ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wielkie Gratulacje!!!!!

Lena Franus szczesliwy, w domku mu bedzie najlepiej :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebralam dzisiaj wyniki morfologii syna (pediatra zlecila mrfologie, mocz, zelazo i crp - jest po antybiotyku). Hemoglobina, zelazo w normie. Mocz ok. Wyszlo za duzo plytek krwi. Norma do 400- a wyszlo ponad 500. Ktos sie orientuje o czym to moze świadczyc? Erytrocyty, leukocyty w normie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2018, 16:40

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Ja dopiero dostałam się do telefonu, a raczej do internetu. Strasznie dziś gorąco, a raczej duszno.
    W nocy z powodu bezsenności zatarlam sobie oko i wyglądam jak kosmita

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ogromne GRATULACJE!!!

Lena twój syn to sama słodycz! Śliczny i do schrupania! <3 <3 <3

Kaczorka współczuję tego etapu z lękiem separacyjnym... Wiem jak to zawsze męczy i dziecko i rodziców. Ale minie jej :) Alusia jest tak radosną i żywiołową dziewczyną że jej to szybko przejdzie :)

Agulineczka ja niestety pojęcia nie mam o tym, nie pomogę. Ale przesyłam buziaczki ;) :*

agulineczka lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, Franuś do zacałowania <3

Olik, ja tam lubię taki styl bez zbytniej ilości dodatków, więc mi się podoba :)

Kurde, co pobranie, to dłużej czekam na wynik :P Ćwiczą cierpliwość już od początku ;) Idę z tej okazji zjeść Kaktusa, bo po nim mnie żołądek/przełyk nie piecze. Czy to zgaga?

Melevis lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna choć nie zdążyłam rano życzyć Ci szczęścia, to o 10tej myślałam o Tobie i zaciskałam kciuki. Gratuluję serdecznie!!! Wiedziałam że dasz radę zdać na 5 :-) Jesteś mega dzielna! I do twarzy Ci z tą pracą magisterską ;-)

Lena twój synuś jest prześliczny! Coś mi się wydaje że Franio jak podrośnie złamie nie jedno serce ;-) Dobrze że jesteście już całą rodzinką w domu i w końcu masz małego przy sobie. Teraz możesz go całować i tulić do woli :-) No i przede wszystkim gdzie może być lepiej małemu jak nie w ramionach matki :-)

Lusesita uśmiech twojej córeczki bezcenny! Śliczna dziewczynka :-)

Summer gratulacje z usypianiem Ani w łóżeczku! Mam nadzieję że już niedługo uda Ci się pospać nieco dłużej ;-) Dobrze że trafiłaś na fajną położną.

Bajkaaa co mogę napisać? Przecież Ty wiesz :-) Dla mnie jesteś wielka ❤

Ania cały czas trzymam za Was kciuki! Przykro mi że mąż na razie nie może zjechać. Całe szczęście że masz takich kochających rodziców. Mam nadzieję że wyjdziesz do domu i jeszcze troszkę donosisz ciążę do bezpiecznego momentu. Napewno w domu psychika odpocznie. Wysyłam Ci pozytywną energię, naładuj się nią na tych kilka ostatnich dni w szpitalu :-)

Nenusia jak ja się cieszę,że pozbyłaś się tego dziadostwa!!! :-) I jak dobrze że z maleństwem wszystko o.k. Jak pomyślę jakim to wszystko miało iść torem... Szok. Aż łza się kręci. Wracaj do domu,do swoich dzieci, męża, będzie wielka radość jak Cię zobaczą :-)

Malka,Pilik cały czas wyczekuję od Was wiadomości.

Reset piękne zdjęcie :-) Nigdy nie byłam w Karkonoszach, a fotka wygląda zachęcająco :-) Bardzo fajnie się czyta, jak to się z mężem ponownie w sobie zakochujecie :-)

Rukola Ty na tej plaży to taka rasowa foczka ;-) Świetnie wyglądasz! Ciąża Ci służy :-)
    Justyna śliczny brzusio i śliczna sukienka :-)

Kurde, chyba zapomniałam co chciałam jeszcze pisać :-/ To przez to że ostatnio podczytuję z opoźnieniem, więc ciężko się do czegoś odnieść. W weekend byliśmy nad morzem i choć było chłodno, to bardzo sympatycznie spędziliśmy ten czas :-) Na początku lipca chcemy jechać na kilka dni pod namiot że znajomymi. Nie spałam w namiocie od czasu liceum! :-P A mój Kacper to jeszcze nigdy w życiu. I coś kręci nosem na taki wyjazd, ech, dzisiejsze dzieci :-/

A! Teraz mi się przypomniało! Kaczorka gratulacje dla Lusi! Raczkowanie to kolejny wielki krok w jej życiu ;-)

JustynaG, Rucola, Kaczorka, malka, summer86, Bajkaaa, pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja,robiłaś w diagnostyce?bo ja też ciągle czekam na swoje

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diagnostyka oczywiście... Robiłam oprócz bety także potas, magnez i wapń. Póki co tylko jest potas i magnez.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ ‹ 1009 1010 1011 1012 1013 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ