X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie uniknę :D :D :D dobrze że waga w miejscu stoi!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris jaki śliczny brzunio! No Twój to wygląda na ciążowy, a nie mój jak po strączkach. :-D

Ewela dobrze, że z dzieciątkiem wszystko ok, odpocznij.

Lunaris lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ale brzuszek :)

dziewczyny brać jakiekolwiek kosmetyki/ rzeczy apteczne dla malucha tj np sól fizjologiczną czy dostanę to w szpitalu?
    coś do pupki?

Co do ciuszków muszę się zorientować, ale z tego co wiem każdy wrocławski szpital daje swoje ubranka dla maluchów. Spakowałam na wszelki wypadek 2 pajace, 2 czapeczki.
    Pieluchy tetrowe i niedrapki (skarpetki) mam, do tego mały kocyk.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, kiedyś słyszałam, że dzieci w brzuchu boją się światła i żeby przyspieszyć porod trzeba im tam "rozświetlic" ;-)
    Oczywiście traktuje te radę tak jak odczynianie uroku trzydniowymi matkami :D

Lunaris <3 miód na moje oczy! pisałam już, że uwielbiam brzuszki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 12:27

malka lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jedyny plan związany z porodem to będzie taki:

1) urodzić i przeżyć

Minie Black, Luna1993, Jeżowa, Lunaris, blue00, Phnappy, Siwulec, Achia, Karma88, Amal, lamka, Nadzieja22, Sarna84, Malwas, Flowwer, KateHawke, Rucola, Emiilka, Aga9090, JustynaG, -Mamunia-, Lusesita, Czrna 81 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród to natura, ciężko cokolwiek zaplanować :D

Lunaris przeslicznie wyglądasz ! :*

Ewela najwazniejsze że jesteś już spokojna i z maleństwem wszystko dobrze :) oj potrafią nas czasem nastraszyc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze pod kroplówką znowu i pod ktg :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogłam się powstrzymać :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26d54b70e5d8.jpg

Lunaris, Phnappy, Karma88, Yoselyn82, Amal, olik321, Nadzieja22, Achia, pilik, Kaczorka, Sarna84, Luna1993, Flowwer, malka, StaraczkaNika, Madzik34, KateHawke, Rucola, Emiilka, Aga9090, JustynaG, Lusesita, Lena21, ibishka lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe słowa - brzuch to zapewne kwestia genów i tego że to moja 3 ciąża. Ja Wam zazdroszczę figur!

Nika masz rewelacyjny plan :D mój jest taki sam :D

Ania a czemu? coś się zmieniło że Cię szprycują?

Blue juz wiem! poprostu lubelskie dziewczyny tak mają z brzuchami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 12:44

blue00 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze nas tu żywią hehehehe.

Luna1993, Lunaris lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, aż tak super sobie nie radzę, serio.. codziennie mam kryzys, że jestem niewystarczająco dobrą matką, ale jak karmię czy trzymam małą na rękach, to jedyna aktywność dodatkowa to tv (a to ograniczam przy maluchu) lub podglądanie forum na telefonie.

Co do planu porodu, wypełniałam go na izbie przyjęć, ale miałam wcześniej przemyślane co chcę a czego nie i część rzeczy omowionych z mężem. Plan planenm a poród i tak poszedł po swojemu, bo ciężko pewne rzeczy przewidzieć. Zawsze myślałam, że będą mi przeszkadzać stażyści, a z lekarką ginekolog kręciła się jakaś praktykantka/stażystka i pytała o różne rzeczy i szczerze - było mi to obojętne czy ona tam jest :)
    Z nacięciem krocza też nie było wyjścia, ale zapytali czy wyrażam zgodę. Każdy lek podawany w trakcie też był konsultowany. Mieliśmy zaznaczone, że pępowine ma przeciąć personel medyczny (mąż wcześniej nie wyrażał chęci ;) ) a położna tak go zagadała, że sam przecinał.

Pytania o lusterko w planie nie było, ale przy skurczach partych położna powiedziała, że widać już główkę i są nawet włoski i spytała czy chce zobaczyć, odpowiedziałam zdecydowanie nie - jakoś mnie to wtedy strasznie przerażało i wolałam nie widzieć co tam się na dole wyprawia ;)

olik321, Czrna 81 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik, ciężko stwierdzić z ilością pokarmu, bo nie odciągam laktatorem.. wszystko się wyjaśni jak przyjdzie położna na drugą wizytę i zważy Anię, ale kupek jest dość sporo, więc chyba troszkę tego zjada i trawi, taką mam przynajmniej nadzieję. W ostatnich dniach piersi były mocno twarde, dziś już takie nie są.. ale mam nadzieję, że to oznaka normującej się laktacji a nie mniejszej ilości pokarmu.

Madzik34 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela dobrze ze z Maleństwem wszystko ok! przy okazji ruchow- od ktorego tyg się je tak naprawde liczy?
    mnie moja szyjka zmotywowała (przypominam 4,5 ;p) żeby isc odwiedzić dziewczyny w pracy :) maz mnie zawiózł, były ploty, kawe i zeszło 1,5 h :) wróciłam W UPALE , po drodze zakupiłam czerensie, morele i malinki :) czereśnie zdązyłam już zjeść :P
    DZIEWCZYNY! jAK WIzyty?
    a tu mój brzuch- dziś wskoczyliśmy w 16tydz!:)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3cbe8392c959.jpg

Nadzieja22, olik321, blue00, Amal, Kaczorka, Luna1993, Flowwer, malka, lamka, Yoselyn82, Bajkaaa, Lunaris, Sarna84, Madzik34, KateHawke, Rucola, Emiilka, Aga9090, JustynaG, Lusesita, Czrna 81, Lena21 lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, dobrze, że wszystko ok z córką.

Lunaris, Blue, Achia jakie brzuszki śliczne <3

Ee idę coś zjeść i dalej spać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 12:54

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj.. :)

I za szybkie porody, żeby te dwa maluszki w kolejce zaszczyciły w końcu swoim wyjściem na świat bo czas już na nie :)

Ja od kilku dni mam stałe krepujacy problem z popuszczaniem. Schyle się, mocniej ruszę i kap kap kap.. Przeprosilam się z podpaskami chociaż nie ukrywam że milo mi było bez nich te kilka miesięcy no ale cóż zrobić.. Jutro już się witam z 22tygodniem, leci to i leci, dam jutro fotkę z mojego brzuszka ale od razu mówię że do brzuszka Lunaris nawet nie dorastam więc nie spodziewajcie się wielkiego bębna :D

Śniła mi się dziś malutka, że się urodziła, była jakaś.. Duża.. I wszyscy mi ją ciągle gdzieś zabierali :)

Miłego dnia dziewczynki :) jutro już piątek, piąteczek, piątunio :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok,idę na tą wizytę,odezwę się po 15-ej.

pilik lubi tę wiadomość

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na spotkaniu położna mówiła ze regularne ruchy dziecka powinny pojawić się od 24-26 tc. U każdej kobiety to sprawa indywidualna, powtarzalność trzeba kontrolować o tych samych porach dnia (najlepiej o największej aktywności).
    W ciągu dnia dziecko aktywnie powinno się ruszać dwa trzy razy (to takie minimum).
    A co do tej sytuacji to nie chodzilo o moje dziecko, tylko jednej z kobiet będącej na spotkaniu. Mogę napisać co się stalo ale nienie chce nikogo straszyć.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela - napisz, żeby w razie co było wiadomo, że pora zareagować.

pilik, Lusesita lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jakie piękne brzuszki :) ja nie mogę mojego ładnie złapać, a jest taki fajnie świecący po olejku ze słodkich migdałów :)

Dobra, powiem szczerze, że pierwsze słyszę o tym lusterku!!! Summer - serio serio coś takiego proponują?? :o :o ogólnie uważam poród za najpiękniejsze zjawisko na świecie, ale w życiu bym nie chciała podglądać jak to wygląda!

Kochana - myślę, że może masz baby bluesa? Przecież to Wasze pierwsze wspólne dni :* niedługo wszystko będziesz robiła automatycznie a błędy na początku są czymś zupełnie normalnym :* Na pewno radzisz sobie świetnie, nie bądź dla siebie zbyt surowa!
    Ja myślę, że my na samym początku mocno będziemy chcieli ograniczyć wizyty rodziny/znajomych. Raczej na pewno nie będę chciała wizyt w szpitalu.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela - nic nie mówię, ale już straszysz...
    lepiej chyba napisz, zawsze jakaś dodatkowa wiedza, a wiadomo, że i tak będziemy dmuchać na zimne.

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
‹‹ 1019 1020 1021 1022 1023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ