Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
A to moje dzisiejsze łupy dla córci (okaże się za dwa tygodnie czy na pewno córka):
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9bf09e091209.jpgYoselyn82, Achia, admiralka, Nadzieja22, KateHawke, Lunaris, olik321, Luna1993, Karma88, Jeżowa, blue00, Emiilka, Bajkaaa, pilik, Kaczorka, Aga9090, JustynaG, Lusesita, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Yoselin serdeczne gratulacje!!!!!!
Gdzie twoj ciazowy suwaczek????))
Ewela okropna historia:((((niestety takie rzeczy tez sie zdarzaja choc faktycznie ja po paru godzinach bylabym na
IP a nie czekala dwa dni:(((ale koszmar...
Odnosnie lusterka przy porodzie-ja tez nie chcialam zobaczyc ani dotknac glowki,ale podobno z psychologicznego
Punktu widzenia to bardzo dziala motywujaco na kobiety i ostatni etap porodu(umowmy sie ze najgorszy,bo przechodzenie glowki przez kanal rodny nie nalezy do najprzyjemnieszych:))))mija szybciej i latwiej...kobieta naocznie widzi/czuje ze to juz niedlugo bedzie tulic swoje dziecko.Yoselyn82 lubi tę wiadomość
Madzik
Mama 3 corek:) -
nick nieaktualnyno jako że widziałam jak mój siostrzeniec przyszedł na świat- byłam przy porodzie od połowy mniej więcej, widziłam wszystko i przecięłam pępowinę- to stwierdzam,że ja nie chcę lusterka i nie chcę widzieć jak moje dziecko ze mnie wychodzi
raz widziałam, dziękuje, wystarczy :p
-
Ewela straszna historia...
Ja zaczynam czuć ruchy mojego MaleństwaPierwsze poczułam w 16 tc, ale do tej pory były takie delikatniutkie - pewnie będąc w pierwszej ciąży nawet bym nie podejrzewała, że to to. Ostatnio czuję już bardziej konkretne, choć do prawdziwych kopniaczków jeszcze daleko. Też sie ostatnio zestresowałam, bo cała niedzielę i poniedziałek nic kompletnie nie czułam. Wiedziałam, że ruchy regularne powinno się obserwowac dopiero mniej więcej od 26 tyg, dlatego starałam się nie panikować. Wczoraj poczułam w końcu mój Skarb. Mam nadzieję, że teraz będzie tych odczuwalnych ruchów coraz więcej.
Yos Wspaniałe informacje!!!! Gratuluję! Niech się dalej Kropuś pięknie rozwija!Yoselyn82, Phnappy lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d6645dec2ef8.jpg
Pierwsza wakacyjna pamiątka LewkaYoselyn82, Nadzieja22, malka, Sarna84, summer86, Phnappy, Lunaris, Madzik34, Achia, Barbarka1984, Kargo31, Tosia2323, 91Ewela09, olik321, Luna1993, Karma88, Jeżowa, blue00, lamka, Minie Black, Emiilka, Bajkaaa, Amal, pilik, Angelika83, Aga9090, Kaczorka, JustynaG, Karolina90, KateKum, -Mamunia-, Lusesita, KateHawke, Lena21, Czrna 81, Bocianiątko lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Summer nie przejmuj sie. Mialam to samo. Maks plakal a ja razem z nim. Tez mialam wrazenie, ze jestem niedobra matka. Najgorzej sie czulam jak zapomnialam fotelika zapiac w aucie jak wracalismy ze sklepu. Na szczescie jechalismy moze ze 3minuty. A teraz uwazam, ze lepszej mamy moje dziecko nie moze miec.
Yose cudowna wiadomosc. Mocno Wam kibicuje.
Lunaris, Blue cudne brzucholki
A jak sie czuje?
Teraz juz super. Dzis bylam u gina i 6tygodni po porodzie mam owulacje hahaha. Dr powiedzial, ze mam piekne jajeczko na lewym jajniku, a takiego sluzu plodnego juz dawno u siebie nie widzialam
Maksio sie ustabilizowal nareszcie i wstaje w nocy tylko 2razyYoselyn82, malka, Sarna84, summer86, Lunaris, Karma88, Jeżowa, Emiilka, Flowwer, Aga9090, JustynaG, Lusesita, KateHawke, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Ewela straszna historia...
Ja zaczynam czuć ruchy mojego MaleństwaPierwsze poczułam w 16 tc, ale do tej pory były takie delikatniutkie - pewnie będąc w pierwszej ciąży nawet bym nie podejrzewała, że to to. Ostatnio czuję już bardziej konkretne, choć do prawdziwych kopniaczków jeszcze daleko. Też sie ostatnio zestresowałam, bo cała niedzielę i poniedziałek nic kompletnie nie czułam. Wiedziałam, że ruchy regularne powinno się obserwowac dopiero mniej więcej od 26 tyg, dlatego starałam się nie panikować. Wczoraj poczułam w końcu mój Skarb. Mam nadzieję, że teraz będzie tych odczuwalnych ruchów coraz więcej.
Ojjj ja czekam dalejale powiem, że pocieszasz mnie
jak czytam, że niektóre dziewczyny czują w 15-16 tygodniu to trochę się stresuje
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
nick nieaktualny
-
Phnappy nie stresuj sie. Ja zaczelam czuc ruchy dopiero w 23tc
-
Yoselyn82 wrote:Dziewczyny dziekuje za wszystkie kciuki!!
Mamynie moge w to uwierzyc! lzy mi polecialy ze szczescia!
Oby moj cud trwal caly czas!
Yos no żebym ja musiała wszystkie wątki obczytac, zeby dowiedziec sie co u Ciebie słychac:(
Ciesze sie okropnie!Yoselyn82 lubi tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Achia wiem o tym oczywiście...
ale mi wystarczy przeczytać "w ciąży bliźniaczej ruchy wyczuwalne są zazwyczaj wcześniej" i już panika
jestem straszna, wiem przepraszamciągle tylko schizuję
tak się u mnie kończy dzień "home office"... siedzę sama i czekam, że może coś poczuję.
Powiem szczerze, że pewnie gdyby nie belly które już prawie 3 tygodnie temu mi pokazało "już możesz czuć ruchy" to pewnie bym tak nie panikowała.
podzielę się z Wami ciekawostką
Mam problemy z suchością na dole w czasie baraszkowania i wiecie czego używamy ostatnio??
Żelu conceive plushahaha jest idealny
wszelkie lubrykanty są do bani, a tak siup żelik i jest super.
Chyba zbankrutuję, bo one do tanich nie należąi śmiać mi się chce że w ciąży używamy żelu ułatwiającego zapłodnienie
Barbarka1984 wrote:Phnappy nie stresuj sie. Ja zaczelam czuc ruchy dopiero w 23tc
Miód na moje sercechociaż pewnie sama się stresowałaś
może coś czuję i nie wiem że to toBarbarka1984 lubi tę wiadomość
Phnappy mnie też żelik jeszcze został
może drugi raz nie zajdę
Uciekam do przedszkola, miłego popołudnia dziewczyny!Phnappy, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyYoselyn kochana tak bardzo się cieszę
Ewela to straszne, nawet nie wiem co napisać. Myślę że powinnyśmy tu pisać o takich rzeczach i absolutnie nie uważam tego za strasznie. Lepiej zapobiegać, może taka historia komuś uświadomi, jakich objawów nie wolno bagatelizowac
Blue, Achia, Rucola brzuszki przecudowne !Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 15:15
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyYos!!!!nie mogło być inaczej
.Przede mną jeszcze jedna osoba.Udało się posłuchać serduszka,było na wysokości pępka hehe.Za to moja waga.....od początku przybrałam aż 9 kg!!!!!Aguś,a jak u ciebie?
Nadzieja22, Tosia2323, Bajkaaa, Yoselyn82, Aga9090, JustynaG, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Phnappy, moja siostra miała bliźniaki i w prawie 20tc zaczęła czuć lekkie smyranie
Spokojnie, wszystko zależy od tego jak w środku masz ułożone.
Phnappy lubi tę wiadomość