X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Lusesita tu licza skończone tygodnie i tego się trzymam i czekam do 34tc

A dziś już ostatni dzień 31tc :)

Aniu ja bym wyszła na własne żądanie bo to wystarczy powiedzieć, tu nie jedna wyszła i wracała po 2 dniach i muszą przyjąć bo to ciąża jest, a jeśli nie czujesz że to poród to jutro bym szła do twojej dr i zobaczyła co ona powie albo zadzwoń już teraz do niej i mów wprost co jest grane bo u mnie aż tak źle w szpitalu nie ma jak u ciebie

Hehe nie zgodzę się. Masz już skończony 31tc i 6 dzień 32 tygodnia leci. Czyli jutro będziesz miała skończone 32c.
    Ja urodziłam 36i4 i to był zamknięty 36tc i połowa 37.
    Chyba że w szpitalu podejmują tydzien, ale to byłoby bez sensu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 08:11

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Bajka, najbardziej mnie boli to, że jasno powiedziałam wczoraj: mam infekcję, Clotrinazol to jeszcze pogorszył bo jestem uczulona, potrzebuję Macmiroru.

A oni mnie przeleczyli na skurcze... i kazali brać na siłę Clotrinazol.
    Słuchaj u mnie w szpitalu nie musisz podawać powodu wyjścia, chcesz i tyle tylko zadzwon proszę do swojej dr i powiedz wszystko
    Ja nie wyobrażam sobie takiej sytuacji tutaj bo ja jak zwrócę uwagę na tarczyce to badają i potem lekarz przychodzi, fakt że trzeba się upomniec o badania czy coś ale ogólnie jestem zadowolona

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Hehe nie zgodzę się. Masz już skończony 31tc i 6 dzień 32 tygodnia leci. Czyli jutro będziesz miała skończone 32c.
    Ja urodziłam 36i4 i to był zamknięty 36tc i połowa 37.
    Chyba że w szpitalu podejmują tydzien, ale to byłoby bez sensu.
    Dziś pytają który tc do ktg i u mnie 31 bo to skończone, nawet jedna dziewczyne poprawili że skończone ma mówić a jutro przyjdą do mnie i powiedzą że to 32tc :_

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogóle to witam przy porannej kawie :)

Aniu tak jak Bajkaaa mówi powodu nie musisz podawać. Ja się wpisałam na własne żądanie w maju i lekarze powiedzieli jakby się coś działo to zawsze można wrócić

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę!

Bajkaaa, Aga9090, lamka, Tosia2323, summer86, 91Ewela09, agulineczka, Lunaris, JustynaG, Karma88, Nadzieja22, Jeżowa, Yoselyn82, Amal, pilik, Emiilka, Czrna 81, -Mamunia-, KateHawke, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziś pytają który tc do ktg i u mnie 31 bo to skończone, nawet jedna dziewczyne poprawili że skończone ma mówić a jutro przyjdą do mnie i powiedzą że to 32tc :_

O jednym mówimy tylko się nie dogadlysmy :-)
    Od jutra zaczynasz 33tc ale 32 skończone i oni trzymają się tych skończonych, pełnych.
    Czyli dla nich 32

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 08:20

Bajkaaa lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Wychodzę!
    A to juz był obchód?

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko tak czy siak jesteś już bardzo blisko momentu kied ywezmiesz Zosie w ramiona :-)
    Za kilka dni Zosia już nie będzie dla lekarzy skrajnym wczesniakiem :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Bajeczko tak czy siak jesteś już bardzo blisko momentu kied ywezmiesz Zosie w ramiona :-)
    Za kilka dni Zosia już nie będzie dla lekarzy skrajnym wczesniakiem :-)
    Dokładnie tak jak mówisz :) jeszcze dwa tyg i już będzie tylko wczesniak a nie wczesny wcześniak :) dlatego czekam do urodzin emka bo są 15.07 a 14.07 kończymy 34 tc

Aniu cieszę się i życzę spokoju dużo, tylko powiedz czy oni czy ty zdecydowałaś?

Lusesita lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    A to juz był obchód?

Tak. Tutaj są o 8 te poranne.
    Nie było tego gbura z wczoraj który mnie prowadzi od początku. Był główny ordynator który jest chętny na wypisy. Więc zapytałam wprost.
    - chciałabym dzisiaj wyjść
    - hmm (patrzy w kartę) skurczy nie ma?
    - nie
    - no to wypis

Teraz muszę poczekać. A tato może mnie dopiero zabrać 14/15. Więc sobie jeszcze trochę poczekam. Ale jedną nogą już w domu.

blue00, summer86, Aga9090, Karma88, Bajkaaa, Nadzieja22, Lusesita, Jeżowa, Achia, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dobrze że wychodzisz z tego wariatkowa! No cyrk jakiś.

Olik dużo furaginy, wody i żuravit tak jak Lusesita pisała wcześniej.

Bajka kolejny dzień razem!

Pilik rozumiem Twoje emocje, ta końcówka musi być bardzo męcząca.

U mnie niestety od rana wrócił ból taki jak wczoraj, a dzisiaj przylatuje moja mama, której nie widziałam od stycznia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 08:35

olik321 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz Aniu w końcu wypoczniesz i się zrelaksujesz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby nie ta sytuacja wczoraj to jeszcze dałabym radę. Tylko dlaczego mam się męczyć na własne życzenie skoro oni mnie nie słuchają.
    Jutro będę u swojej ginekolog. Popatrzy i zobaczymy. Skierowania do szpitala na pewno nie wezmę gdyby znowu proponowała. A jestem tak namagnezowana i zabezpieczona, że do terminu podejrzewam przenoszę z tego wszystkiego.
    W domu będzie zawsze inaczej. Tym bardziej że M prawdopodobnie 1go schodzi ze statku ;)

Achia, pilik lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dobra decyzja myślę.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania super, że mąż jednak schodzi! Ciśnij swoją gin o badanie szyjki usg i ocenę przepływów i ilości wód.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Ania w domu dojdziesz do siebie, zawsze można wrócić w razie potrzeby.

Ja dziś proszę o kciuki wizytowe- idę do nowej lekarki PRYWATNIE :] i mam nadzieję że zrobi mi USG, bardzo chciałabym się dowiedzieć co tam siedzi w środku!

lamka, Luna1993, Nadzieja22, Lusesita, Bajkaaa, Jeżowa, blue00, Sarna84, summer86, malka, Achia, pilik, Lena21, Czrna 81 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris kciuki :) o której wizyta?

Lunaris lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Informacja dla zainteresowanych:
    Baby Bjorn - 20% rabatu w sklepie empik :)

Aniu Cieszę się, że wychodzisz! W tym szpitalu dzieją się dziwne rzeczy... Oby udało Ci się trochę zregenerować w domu no i by eMek został podmieniony :)
    Już jesteś na tak zaawansowanym etapie, że Oskar jest bezpieczny.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin mi zawsze bada szyjkę i tak i tak więc palcami i usg. A wiem że teraz ma ledwo 1cm i z obowiązku może znowu zaproponować skierowanie. Oczywiście się nie zgodzę, bo oni tutaj z tym nic nie robią oprócz luteiny i leżenia. A jeszcze przez infekcję mogą doprowadzić do akcji porodowej.
    Jak to doktorek wieczorem stwierdził- dziecko jest duże i już sobie poradzi...
    Tylko skąd on wie skoro nie badał usg a były wątpliwości po ostatnim.

Serio mam awersję już do szpitali. Takiego horroru nie przeszłam nigdzie i obyście wytrzymały do końca w domu. Tak jak ja teraz planuję ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris trzymam kciuki! I stawiam na dziewczynkę :)

Lamka to mama się ucieszy widząc już malutki brzuszek :*

Lunaris lubi tę wiadomość

‹‹ 1028 1029 1030 1031 1032 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ