X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, nie wytrzymam i też zrobię dzisiaj racuchy chyba, bo to przecież niemożliwe, jaką mi zrobiłyście na nie ochotę! To Ci lamciu wyjadać przynajmniej nie będę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 09:35

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer a jak z pupa od małej, jest już lepiej?

• olik321 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamcia dziękuję, ale to chyba nie to ;p

Po ćwiczeniach pójdę na kawę mrożoną albo jakiś koktajl z chia albo i to i to ;p

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dziękuję, już lepiej, Tormentalum bardzo pomógł.
    Gratuluję wczorajszych badań, ciesze się źe z maluszkiem wszystko ok :)

Mała nie spała bo męczył ją brzuszek i chyba mniej pokarmu wczoraj miałam, bo nigdy tak czesto nie jadła. Będe starała sie podkręcić laktacje.. a na brzuszek to nie mam pomysłu, probiotyk dajemy a Espumisan jest chyba dopiero od 28 dnia życia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 09:42

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis prześliczna dziewczynka, aż chciałoby się schrupać słodziaka :). A podobna do braciczka ze względu na te oczy :).

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, Lena jest cudowna. Cieszę się że leżaczek służy bo mój też już czeka :)
    No i zdjecie do reklamy. Same piekne dzieci tu się rodzą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 09:50

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Aga, dziękuję, już lepiej, Tormentalum bardzo pomógł.
    Gratuluję wczorajszych badań, ciesze się źe z maluszkiem wszystko ok :)

Mała nie spała bo męczył ją brzuszek i chyba mniej pokarmu wczoraj miałam, bo nigdy tak czesto nie jadła. Będe starała sie podkręcić laktacje.. a na brzuszek to nie mam pomysłu, probiotyk dajemy a Espumisan jest chyba dopiero od 28 dnia życia.
    Kochana a jak zje to odbija jej się porządnie? I czy kładziesz mała raz na jeden bok, raz na drugi

• reset Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Reset, przykro mi, że prawdopodobnie owulki nie było. Mam nadzieję, źe nowe dawkowanie się sprawdzi i będą dwa piękne pecherzyki i tłuściutkie endo. Trzymam za Ciebie kciuki!

Summer, kochana, dziękuję, że o mnie pamiętasz <3
    Nie powiem, żeby mi było łatwo spisywać kolejny miesiąc na straty (bo ja ciągle się boję, że się okaże, że owulacja to pierwszy problem, ale nie możemy zdiagnozować innych dopóki jej nie ma...). Z drugiej strony, mam gdzieś z tyłu głowy, że to się kiedyś musi udać, że jestem obstawiona lekami, że ten gin zaczął cokolwiek myśleć nad moim przypadkiem i że prędzej czy później zaskoczy. A bliźniaki biorę w ciemno! ;) (dobrze, że mój M. tego nie czyta, jego nawet bliźniaki przerażają :P)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, z odbijaniem roznie, bo jak dobrze ssie pierś to nie ma czym jej sie odbic, ale jak sie kręci i odrywa od piersi to wtedy odbija. Niemniej po kazdym karmieniu trzymam ją do odbicia. Leży na obu bokach, choc wolalabym aby spała na wznak, tak podobno mniejsze jest ryzyko SIDS.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Summer, kochana, dziękuję, że o mnie pamiętasz <3
    Nie powiem, żeby mi było łatwo spisywać kolejny miesiąc na straty (bo ja ciągle się boję, że się okaże, że owulacja to pierwszy problem, ale nie możemy zdiagnozować innych dopóki jej nie ma...). Z drugiej strony, mam gdzieś z tyłu głowy, że to się kiedyś musi udać, że jestem obstawiona lekami, że ten gin zaczął cokolwiek myśleć nad moim przypadkiem i że prędzej czy później zaskoczy. A bliźniaki biorę w ciemno! ;) (dobrze, że mój M. tego nie czyta, jego nawet bliźniaki przerażają :P)
    Reset ja mam nadzieję że w końcu uda nam się spotkać bo ja mam tu przypinke dla ciebie :)

reset lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris kciuki za wizytę i rozumiem zniecierpliwienie :). Ja mam w pon, już chciałabym ostateczne znać płeć.

Wczoraj poczułam pierwsze ruchy, brzuch się ruszał :) no niesamowite to było,mój mąż jak położył rękę i poczuł to stwierdził, że już mu się odechciało zupełnie seksu ;p.

Lusesita, lamka, Lunaris, pilik, JustynaG, Nadzieja22, Jeżowa, Karma88, Emiilka, Flowwer, Phnappy, Czrna 81, Lena21 lubią tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset świetny pomysł! I jeszcze w ramach zapłaty zażądam dla każdej z Was po leżaczku w wybranym kolorze :D
    A co do Twojej owulki - niezłe jaja (albo właśnie nawet nie jaja), wtf? Ale wciąż trzymam kciuki za ładny wynik progesteronu :)

Summer u nas pomagał zestaw Delicol + Biogaia na brzuszek (a naprawdę w tym temacie był koszmar). Na 100% nie wyeliminowało problemu, ale było o niebo lepiej. A Espumisan podawałam już jak mała miała 10 dni, to jest symetikon, więc przelatuje przez cały układ i w całości się wydala z organizmu. No i w skrajnych przypadkach kateter, to już było wybawienie, ale użyłam tylko 2 razy bo jakoś mi Lenki szkoda było.

Dziękuje dziewczyny, ja też się nią zachwycam każdego dnia :D

summer86, reset, Czrna 81 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, uda się. Zobacz ile tu jest przypadków gdzie troche to trwało a w koncu się udało. Trzeba walczyć, ale naprawdę warto <3

reset lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Aga, z odbijaniem roznie, bo jak dobrze ssie pierś to nie ma czym jej sie odbic, ale jak sie kręci i odrywa od piersi to wtedy odbija. Niemniej po kazdym karmieniu trzymam ją do odbicia. Leży na obu bokach, choc wolalabym aby spała na wznak, tak podobno mniejsze jest ryzyko SIDS.
    To jak jej się nie chce czasem odbić to palcami delikatnie poklep po plecach, ja kladlam na boki i na brzuszek, żeby się małe nie udławiło gdy ulewa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 09:57

• Melevis Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer a tak w ogóle to myślę, że to trzeba po prostu przejść. U nas to trwało 2 miesiące, taki mały układ pokarmowy nie jest jeszcze do końca wykształcony i niestety maleństwo się męczy. Ale pewnego dnia przejdzie jak ręką odjął i zacznie się ten najpiękniejszy czas :)

summer86, Lunaris, JustynaG lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam od wczoraj sąsiadkę z bliźniakami. Parka. Ma zostać (niby) do zaczętego 37tc. Jest 4 dni przede mną. Miała skurcze i 2cm rozwarcie wczoraj, dlatego ją położyli.
    Dzisiaj na badaniu skurczy brak i rozwarcia brak.
    Badał inny lekarz. Jest przerażona że będą chcieli ją mimo to wypchać do domu.

A dzieciaki 2700g i 2900g. Nasz ma ledwo 2000g...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę w ślady Minie. Jeżowa, Karma uznajcie to za motywację do działania. :-D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/95c465116eb0.jpg

Malwas zazdroszczę ogromnie!

Olik może pudding z tapioki z musem mango z Etno? Kawkę przy okazji też zamówisz. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 10:04

reset, Lusesita, Aga9090, olik321, Jeżowa, Malwas, Lunaris, Minie Black, Nadzieja22, Emiilka, -Mamunia-, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, też tak do tego podchodzę, że trzeba przetrwać i starać sie na tyle na ile to możliwe ulżyć maluszkowi.

A mam jeszcze pytanie do mam karmiacych piersią, czy piersi muszą być twarde żeby było wiadomo, że jest w nich wystarczająco dużo pokarmu? Moje wczesniej byly takie przez kilka dni a od wczoraj już nie.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka już mi wrozysz kolejna ciążę? :-D
    Nie ja już nie w ciąży hehe

Summer podpisuje się nie kropelkami Biogaia. Nie przeszło całkowicie, ale było lepiej.
    U mnie pierwszy miesiąc to były łzy i niewyspanie, drugi już ciut lepiej.
    Pamiętam jak mała miała 2 tyg i raz kwitla przy piersi w jednym ciągu prawie 4 godziny. Ale laktacje napedzila.
    Poza tym ważne jest żebyś regularnie ja dla i dużo wody piła.
    Ja to wciagalam jedzenie jak odkurzacz.

A tak w ogóle to u mnie tak wieje że aż się wychodzić nie chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 10:05

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Melevis, też tak do tego podchodzę, że trzeba przetrwać i starać sie na tyle na ile to możliwe ulżyć maluszkowi.

A mam jeszcze pytanie do mam karmiacych piersią, czy piersi muszą być twarde żeby było wiadomo, że jest w nich wystarczająco dużo pokarmu? Moje wczesniej byly takie przez kilka dni a od wczoraj już nie.
    Nie kochana, piersi później miękną, trzeba karmić raz z jednej, raz z drugiej :)

‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ