X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, wystarczy źle się przygotować do próbki- popatrz na mnie. Wiedziałam że jestem zdrowa a wyszło badanie źle, bo się nie podmyłam.
    Posiew też mi robili u mnie w mieście i wyszła bakteria. A na następny dzień tutaj nie...

Ja się ciągle bujam z jakimiś bakteriami i syfami i musisz brać też poprawkę, że sterylnie nigdy nie oddasz próbki a oni mają bardzo dokładne te badania. Wystarczy nawet źle przechowywany kubeczek który dostajesz.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest Staszek <3 reszta z domu :-D

olik321, JuicyB, malka, Aga9090, Melevis, Bajkaaa, summer86, reset, Achia, JustynaG, lamka, Luna1993, Tosia2323, Kaczorka, Minie Black, Lusesita, Jeżowa, blue00, Karma88, Angelika83, pilik, StaraczkaNika, Cabrera, Emiilka, Amal, Yoselyn82, Sarna84, Rucola, Flowwer, gg88, Madzik34, Nadzieja22, -Mamunia-, KateHawke, Phnappy, Czrna 81, Lena21, Bocianiątko lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Gratuluję ❤️❤️❤️

Lunaris lubi tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Super! Staśki są fajnie, co nie Minnie? :D

Minie Black, Lunaris lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Bajka, wystarczy źle się przygotować do próbki- popatrz na mnie. Wiedziałam że jestem zdrowa a wyszło badanie źle, bo się nie podmyłam.
    Posiew też mi robili u mnie w mieście i wyszła bakteria. A na następny dzień tutaj nie...

Ja się ciągle bujam z jakimiś bakteriami i syfami i musisz brać też poprawkę, że sterylnie nigdy nie oddasz próbki a oni mają bardzo dokładne te badania. Wystarczy nawet źle przechowywany kubeczek który dostajesz.
    Aniu tylko chodzi o to że starannie się podmylam tylko nie sikalam tak jak zawsze u siebie w domu w prysznicu no bo wiadomo że tutaj nie chce tylko do wc i tam lapalam mocz :( ale to mnie przeraża dlaczego dalej to jest skoro dostałam 31 dawek leku na to, no a przed szpitalem miałam czysty mocz bez bakterii a odkąd tu jestem to jest zawsze jakiś syf :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitale niestety mają to do siebie, że łatwo coś złapać. U nas swego czasu na Borowskiej (parę lat temu) była jakaś plaga zachorowań poszpitalnych wszelkiej maści.

Lunaris gratulacje!! Idzie fala chłopaków. :-D

Jeżowa mój instagram podsyła mi takie cudowności. :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef0a1d7f6f0b.jpg

olik321, Minie Black, Lusesita, Jeżowa, blue00, Bajkaaa, Emiilka, malka, Yoselyn82, Lunaris, Aga9090, Nadzieja22, KateHawke, Czrna 81, Lena21 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris- gratuluję! A to Ciastek będzie dumny- nie dość, że bez kliniki i badań, to jeszcze syna sprokurował :D
    (oczywiście mówię z przymrużeniem oka, bo ustawicznie bawią mnie te teorie jakoby syn to było coś wymarzonego przez facetów i w ogóle jakby to od nich co najmniej zależało :P)

P.S. Ale co Ty zrobisz z tymi sukienkami?! Chyba będziecie musieli myśleć o trzecim dziecku ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja passa mandatowa trwa. Jeblam. U mnie tylko zderzak, ten drugi wygląda gorzej ;)

• reset Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie- grunt, żeś Ty cała! (i że Minionek cały).

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie jak w połowie ciąży wjechałam w znak, przodem, na osiedlu :)
    Raz też w ścianę ale to delikatnie ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 12:18

reset, Jeżowa, Minie Black, Aga9090 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napomne tylko, że ten drugi to słup betonowy. Powaliłam dziada :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/615b3fe986bb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 12:54

olik321, blue00, reset, pilik, Kargo31, Emiilka, Amal, Lunaris, Nadzieja22, Czrna 81, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Minie jak w połowie ciąży wjechałam w znak, przodem, na osiedlu :)
    Raz też w ścianę ale to delikatnie ;p

Medal dla tej Pani ;)
    Zaczynam doceniać, że mi się we wtorek udało przejechać przez Wrocław cało :p

olik321, Minie Black lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - mm nie jest lekiem na problemy z brzuszkiem i laktacją. Jak mąż będzie obstawał za butelką i mm, to najpierw jemu zaserwuj takie "danie" na obiad :)
    A tymczasem musicie się uzbroić w cierpliwość, bo niestety takie maluszki przez pierwsze 1.5-2 miesiące często mają brzuszkowe problemy ze względu na niedojrzały układ pokarmowy. Na szczęście to mija :)

Lunaris - gratuluję synusia!
    Jak wrócimy do domu to uzupełnię na naszej liście :)
    A tymczasem chyba będziesz musiała ostatnio kupioną sukienusię wymienić na jakieś ogrodniczki :p

Olik - na problemy z pęcherzem ginekolog zaleciła mi Urosept. Szybko mi pomogły :)

Ja właśnie od dentysty wyszłam. Myślałam, że ząb będzie do usunięcia a tymczasem pięknie mi go dentystka zrobiła :)
    Teściu mnie na szybko wcisnął do swojego dentysty.

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie ale że dostałaś mandat za wjechanie w słup?

Olik zdarza się najlepszym, Tarzan ostatnio wjechał w auto zapakowane za nim. Po prostu wsiadł do samochodu i cofnął. :-D

Dziewczyny offtop: ma któraś z Was okulary muscat? Zamówiłam sobie tę domową przymierzalnię i mi się podobają, ale zastanawiam się czy są w miarę trwałe.

olik321 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris,no to gratki dorodnego chłopaka :D .Która to go obstawiała?Szkoda tych ubranek heh.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Melevis śliczna ta opaska :)

StaraczkaNika mam tak co rano z kotem :). Również szylkretka. Kocie dziecko :)
    Szylkretki są najlepsze - każda inna sierść jest bardziej widoczna na ciuchach :D
    Ale mój kot to ma takie mizerne to futerko, że też mam stosunkowo mało kudłów w domu.

A ja mojej tłumaczę codziennie, żeby nie właziła na brzuch, tylko obok, i wreszcie mam ma tyle wypukły brzuch, że Kot sam odkrył, że wcale nie będzie jej na tym wygodnie leżeć - za to robi za wspaniałą podusię ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Napomne tylko, że ten drugi to słup betonowy. Powaliłam dziada :)

Minie- jeździsz CZOŁGIEM? :P

Minie Black lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no mandatu nie dostałam, ale chyba się nie nadaje się do auta w ciąży ;) na pocieszenie skopalam słupek i kupiłam sobie hamburgera :)

Reset, ino astra :) ale kiedyś miałam uaza :D serio!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 12:33

reset, lamka, Bajkaaa, pilik, Nadzieja22, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris gratuluję chłopca! <3 i wyjątkowo nawet udało mi się zgadnąć tym razem :D

lamka jeże są najsłodsze, jak widzę takie zdjęcie to od razu mam ochotę mojego wyciągnąć i go wyściskać, a on teraz śpi i na pewno będzie bardzo niepocieszony, jak go obudzę :D

Minie gratuluję pokonania słupa betonowego! :D

Minie Black, Lunaris lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie ja Cię serio kiedyś uduszę za to robienie mnie głodną. Zeżarłam dwa talerze racuchów a Ty mi tu z burgerem wyjeżdżasz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 12:48

Minie Black, Amal lubią tę wiadomość

‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ