X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, wystarczy źle się przygotować do próbki- popatrz na mnie. Wiedziałam że jestem zdrowa a wyszło badanie źle, bo się nie podmyłam.
    Posiew też mi robili u mnie w mieście i wyszła bakteria. A na następny dzień tutaj nie...

Ja się ciągle bujam z jakimiś bakteriami i syfami i musisz brać też poprawkę, że sterylnie nigdy nie oddasz próbki a oni mają bardzo dokładne te badania. Wystarczy nawet źle przechowywany kubeczek który dostajesz.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jest Staszek <3 reszta z domu :-D

olik321, JuicyB, malka, Aga9090, Melevis, Bajkaaa, summer86, reset, Achia, JustynaG, lamka, Luna1993, Tosia2323, Kaczorka, Minie Black, Lusesita, Jeżowa, blue00, Karma88, Angelika83, pilik, StaraczkaNika, Cabrera, Emiilka, Amal, Yoselyn82, Sarna84, Rucola, Flowwer, gg88, Madzik34, Nadzieja22, -Mamunia-, KateHawke, Phnappy, Czrna 81, Lena21, Bocianiątko lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Gratuluję ❤️❤️❤️

Lunaris lubi tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Super! Staśki są fajnie, co nie Minnie? :D

Minie Black, Lunaris lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Bajka, wystarczy źle się przygotować do próbki- popatrz na mnie. Wiedziałam że jestem zdrowa a wyszło badanie źle, bo się nie podmyłam.
    Posiew też mi robili u mnie w mieście i wyszła bakteria. A na następny dzień tutaj nie...

Ja się ciągle bujam z jakimiś bakteriami i syfami i musisz brać też poprawkę, że sterylnie nigdy nie oddasz próbki a oni mają bardzo dokładne te badania. Wystarczy nawet źle przechowywany kubeczek który dostajesz.
    Aniu tylko chodzi o to że starannie się podmylam tylko nie sikalam tak jak zawsze u siebie w domu w prysznicu no bo wiadomo że tutaj nie chce tylko do wc i tam lapalam mocz :( ale to mnie przeraża dlaczego dalej to jest skoro dostałam 31 dawek leku na to, no a przed szpitalem miałam czysty mocz bez bakterii a odkąd tu jestem to jest zawsze jakiś syf :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpitale niestety mają to do siebie, że łatwo coś złapać. U nas swego czasu na Borowskiej (parę lat temu) była jakaś plaga zachorowań poszpitalnych wszelkiej maści.

Lunaris gratulacje!! Idzie fala chłopaków. :-D

Jeżowa mój instagram podsyła mi takie cudowności. :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ef0a1d7f6f0b.jpg

olik321, Minie Black, Lusesita, Jeżowa, blue00, Bajkaaa, Emiilka, malka, Yoselyn82, Lunaris, Aga9090, Nadzieja22, KateHawke, Czrna 81, Lena21 lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris- gratuluję! A to Ciastek będzie dumny- nie dość, że bez kliniki i badań, to jeszcze syna sprokurował :D
    (oczywiście mówię z przymrużeniem oka, bo ustawicznie bawią mnie te teorie jakoby syn to było coś wymarzonego przez facetów i w ogóle jakby to od nich co najmniej zależało :P)

P.S. Ale co Ty zrobisz z tymi sukienkami?! Chyba będziecie musieli myśleć o trzecim dziecku ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, moja passa mandatowa trwa. Jeblam. U mnie tylko zderzak, ten drugi wygląda gorzej ;)

• reset Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie- grunt, żeś Ty cała! (i że Minionek cały).

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie jak w połowie ciąży wjechałam w znak, przodem, na osiedlu :)
    Raz też w ścianę ale to delikatnie ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 12:18

reset, Jeżowa, Minie Black, Aga9090 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napomne tylko, że ten drugi to słup betonowy. Powaliłam dziada :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/615b3fe986bb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 12:54

olik321, blue00, reset, pilik, Kargo31, Emiilka, Amal, Lunaris, Nadzieja22, Czrna 81, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Minie jak w połowie ciąży wjechałam w znak, przodem, na osiedlu :)
    Raz też w ścianę ale to delikatnie ;p

Medal dla tej Pani ;)
    Zaczynam doceniać, że mi się we wtorek udało przejechać przez Wrocław cało :p

olik321, Minie Black lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - mm nie jest lekiem na problemy z brzuszkiem i laktacją. Jak mąż będzie obstawał za butelką i mm, to najpierw jemu zaserwuj takie "danie" na obiad :)
    A tymczasem musicie się uzbroić w cierpliwość, bo niestety takie maluszki przez pierwsze 1.5-2 miesiące często mają brzuszkowe problemy ze względu na niedojrzały układ pokarmowy. Na szczęście to mija :)

Lunaris - gratuluję synusia!
    Jak wrócimy do domu to uzupełnię na naszej liście :)
    A tymczasem chyba będziesz musiała ostatnio kupioną sukienusię wymienić na jakieś ogrodniczki :p

Olik - na problemy z pęcherzem ginekolog zaleciła mi Urosept. Szybko mi pomogły :)

Ja właśnie od dentysty wyszłam. Myślałam, że ząb będzie do usunięcia a tymczasem pięknie mi go dentystka zrobiła :)
    Teściu mnie na szybko wcisnął do swojego dentysty.

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie ale że dostałaś mandat za wjechanie w słup?

Olik zdarza się najlepszym, Tarzan ostatnio wjechał w auto zapakowane za nim. Po prostu wsiadł do samochodu i cofnął. :-D

Dziewczyny offtop: ma któraś z Was okulary muscat? Zamówiłam sobie tę domową przymierzalnię i mi się podobają, ale zastanawiam się czy są w miarę trwałe.

olik321 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris,no to gratki dorodnego chłopaka :D .Która to go obstawiała?Szkoda tych ubranek heh.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Melevis śliczna ta opaska :)

StaraczkaNika mam tak co rano z kotem :). Również szylkretka. Kocie dziecko :)
    Szylkretki są najlepsze - każda inna sierść jest bardziej widoczna na ciuchach :D
    Ale mój kot to ma takie mizerne to futerko, że też mam stosunkowo mało kudłów w domu.

A ja mojej tłumaczę codziennie, żeby nie właziła na brzuch, tylko obok, i wreszcie mam ma tyle wypukły brzuch, że Kot sam odkrył, że wcale nie będzie jej na tym wygodnie leżeć - za to robi za wspaniałą podusię ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Napomne tylko, że ten drugi to słup betonowy. Powaliłam dziada :)

Minie- jeździsz CZOŁGIEM? :P

Minie Black lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no mandatu nie dostałam, ale chyba się nie nadaje się do auta w ciąży ;) na pocieszenie skopalam słupek i kupiłam sobie hamburgera :)

Reset, ino astra :) ale kiedyś miałam uaza :D serio!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 12:33

reset, lamka, Bajkaaa, pilik, Nadzieja22, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris gratuluję chłopca! <3 i wyjątkowo nawet udało mi się zgadnąć tym razem :D

lamka jeże są najsłodsze, jak widzę takie zdjęcie to od razu mam ochotę mojego wyciągnąć i go wyściskać, a on teraz śpi i na pewno będzie bardzo niepocieszony, jak go obudzę :D

Minie gratuluję pokonania słupa betonowego! :D

Minie Black, Lunaris lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie ja Cię serio kiedyś uduszę za to robienie mnie głodną. Zeżarłam dwa talerze racuchów a Ty mi tu z burgerem wyjeżdżasz...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 12:48

Minie Black, Amal lubią tę wiadomość

‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ