X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita a co takiego napisałam? :-D

edit: już wiem! Zwalam na kalafior zamiast mózgu, przecież doskonale wiem, że już nie jesteś, ale synapsy odpowiednio nie zadziałały. :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 10:12

Lusesita lubi tę wiadomość

• Melevis Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Melevis, też tak do tego podchodzę, że trzeba przetrwać i starać sie na tyle na ile to możliwe ulżyć maluszkowi.

A mam jeszcze pytanie do mam karmiacych piersią, czy piersi muszą być twarde żeby było wiadomo, że jest w nich wystarczająco dużo pokarmu? Moje wczesniej byly takie przez kilka dni a od wczoraj już nie.

Kochana, piersi absolutnie nie powinny być twarde. Od tego prosta droga do zapalenia, bo to znak, że są przepełnione. Miękkie piersi oznaczają, że laktacja się normuje, także tylko się cieszyć :)

summer86 lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Kochana, piersi absolutnie nie powinny być twarde. Od tego prosta droga do zapalenia, bo to znak, że są przepełnione. Miękkie piersi oznaczają, że laktacja się normuje, także tylko się cieszyć :)
    O właśnie zapalenia nikomu nie życzę, bo to ból okropny..

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - poza lekami, które proponują dziewczyny spróbuj także termoforek na brzuszek. Nam to pomagało przede wszystkim. A na takie super drastyczne kolki kup Windi.

Twarde piersi oznaczają, że są pełne. Najważniejsza jest regularność i częste opróżnianie, bo tak dajesz cyckom znać, ze jest zapotrzebowanie na pokarm.
    Nigdy nie jest tak, że nie masz w nich pokarmu. Nawet jak chwilowo nie leci, to po kilku, kilkunastu minutach ssania dziecka lub laktatora pokarm zaczyna lecieć. Tak więc w cyckach mleko jest zawsze, a twardość oznacza, że jest tego mleka za dużo i czas ściągać. To ważne, bo jeśli będziesz mieć za dużą przerwę w odciąganiu/karmieniu, możesz mieć zastój, a z tym jest troszkę walki ;/
    Z tego co rozumiem karmisz KP + KPI? Jeśli tak, to tutaj masz idealną grupę dla siebie:
    https://www.facebook.com/groups/769650646459084/?fref=gs&dti=1379396042318005&hc_location=group
    Wprawdzie nie jestem jej członkiem, ale tam są odsyłane wszystkie laski, które karmią KP+KPI z innej grupy tylko KPI, gdzie sama znalazłam dla siebie miliony złotych porad.
    Jeśli jest tak samo jak na "mojej" grupie, to w plikach grupy powinnaś mieć masę fajnych rad dot. karmienia.

age.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    O jednym mówimy tylko się nie dogadlysmy :-)
    Od jutra zaczynasz 33tc ale 32 skończone i oni trzymają się tych skończonych, pełnych.
    Czyli dla nich 32
    To zupełnie tak jak z moim wiekiem! Mam (skończone) 32, wiec jak kto pyta, to mówie, ze 32. Ale tam naprawdę jestem już w 33 roku życia, brrr. Tak samo dziecko Bajki ma 32 tyg. czyli Bajka jest w 33 tyg. Ciąży ;)

Poczułam się staro, ehh.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jutro mamy zmianę kodu na dwójkę z przodu! <3 Zaczynamy jutro 20 tydzień - nie wierzę <3

Bajkaaa, StaraczkaNika, Jeżowa, Lunaris, olik321, Aga9090, Minie Black, malka, JustynaG, Nadzieja22, Siwulec, Karma88, Sarna84, Emiilka, Flowwer, -Mamunia-, KateHawke, Phnappy, Czrna 81, Lena21 lubią tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    To zupełnie tak jak z moim wiekiem! Mam (skończone) 32, wiec jak kto pyta, to mówie, ze 32. Ale tam naprawdę jestem już w 33 roku życia, brrr. Tak samo dziecko Bajki ma 32 tyg. czyli Bajka jest w 33 tyg. Ciąży ;)

Poczułam się staro, ehh.
    Nie Nika dziś jeszcze jestem w 32tc a dziecko ma 31t6d :) hehe
    A tak na serio to mega bym chciała by był już 14 lipiec :)

Aniu pamiętaj że są błędy pomiaru może się akzac że twój Oskar będzie dużo większy niż oni mierzą ale tym się nie przejmuj, znajomej córka w 41tc urodziła się z waga 2500 i wszystko idealnie :) a poród łatwiejszy :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziękuję za rady <3

JuicyB, póki co karmie tylko piersią, ale po dzisiejszej nocy postanowiłam po karmieniu odciagac tez kilka razy w ciągu dnia laktatorem 7-5-3, żeby troche podkręcić laktację i miec awaryjnie co podac z butli.

Niestety mąż widzac jak mała się męczy a ha wyglądam jak zombie zaczął przebąkiwać o mm.. a dla mnie karmienie piersią jest ważne i chcę powalczyć, żeby było ok.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Nie Nika dziś jeszcze jestem w 32tc a dziecko ma 31t6d :) hehe
    A tak na serio to mega bym chciała by był już 14 lipiec :)

Aniu pamiętaj że są błędy pomiaru może się akzac że twój Oskar będzie dużo większy niż oni mierzą ale tym się nie przejmuj, znajomej córka w 41tc urodziła się z waga 2500 i wszystko idealnie :) a poród łatwiejszy :)
    Wyprzedziłam wydarzenia o jeden dzień. Orzeczytaj tego posta jutro i wszystko się będzie zgadzać ;)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, jak u Ciebie sytuacja? Jak się czujesz?

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) witam się w 22tygodniu :) jak zwleke się z łóżka, zrobię fotkę brzuszka.. Na szybko was nadganialam ale jedyne co zapamiętałam to zdjęcie.. Melevis.. Boziu, jakie piękne dziecko, jak z okładki, jakie oczy.. Wysyłaj fotkę do producenta, na bank mała będzie robić za reklamę, zostanie sławne i będzie trzepać kasy jak lodu <3

Melevis, Flowwer, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, zdradzisz skąd masz te śliczne opaski dla Lenki? :)

3i49mg7yu2aqel15.png

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koci spam, plus brzuszkowy spam 2w1:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/159eb245908f.jpg

Mam nadzieję, że później Kot przestanie traktować moje dziecko jako ulubioną podusię :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 10:41

blue00, admiralka, Lusesita, Malwas, summer86, Achia, lamka, Tosia2323, Lunaris, Bajkaaa, Kaczorka, Emiilka, Sarna84, Flowwer, Nadzieja22, -Mamunia-, KateHawke, Czrna 81, Lena21 lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

JuicyB, póki co karmie tylko piersią, ale po dzisiejszej nocy postanowiłam po karmieniu odciagac tez kilka razy w ciągu dnia laktatorem 7-5-3, żeby troche podkręcić laktację i miec awaryjnie co podac z butli.

Niestety mąż widzac jak mała się męczy a ha wyglądam jak zombie zaczął przebąkiwać o mm.. a dla mnie karmienie piersią jest ważne i chcę powalczyć, żeby było ok.

Super, że masz KP :)
    Jeśli chodzi o odciąganie pokarmu to napiszę kilka punktów, bo jest mnóstwo sprzecznych informacji na ten temat i sama popełniałam mnóstwo błędów na początku.

1. Po skończonym odciąganiu najlepiej od razu zdecydować się na co idzie mleko. Jeśli będziesz chciała je podać w ciągu 6 godzin to na półkę (gdzieś w ciemnym kącie), jeśli w ciągu 48h to do lodówki (górna półka, blisko ściany, na tej samej półce nie powinno być innych produktów, nie wolno na drzwiach od lodówki), a jeśli to ma być zapas na czarną godzinę to od razu do woreczka i do zamrażalki.
    Można robić tak, że np. mleko, które stoi w lodówce 8h przełożyć do zamrażalnika, ale lepiej od razu planować co z mlekiem zrobisz.
    Co do czasu przechowywania, to tak jak napisałam jest sporo różnych informacji. Ja stosuję takie:
    - półka w temp. pokojowej do 6h, maks 8 jeśli się upewnię, że nie skwaśniało
    - lodówka - 24h, maks 48 jeśli nie skwaśniało
    - zamrażarka - 3 mce
    2. Jeśli masz mleko z więcej niż jednego odciągania to możesz je zmieszać, ale mleko musi mieć tę samą temperaturę. Czyli jeśli masz w lodówce mleko z wczoraj z 23:00 i dziś z 8:00 to to z rana wstawiasz w oddzielnym pojemniku do lodówki i po około godzinie dopiero wlewasz to do mleka z 23:00.
    Tak samo wyjęte mleko z lodówki musisz podgrzać zanim je zmieszasz ze świeżym.
    3. Jeśli podasz małej mleko w butelce i zje tylko część, to resztę należy wylać. Możesz poczekać około godziny i podać je, ale tylko jak się upewnisz, że nie skwaśniało (zapach, smak). Najlepiej jednak resztki wylewać.

Wylać = tylko do kąpieli dziecka. Nasze mleczko ma super właściwości także jako dodatek do kąpieli, więc nie trzeba wylewać do zlewu tylko dać właśnie do wanienki (nawet bardzo nieświeże mleko).

Co do męża, to mam podobnie. Mój odlicza godziny do zakończenia KPI mimo, że idzie mi to naprawdę bardzo dobrze. Owszem mam swoje kryzysy, zastoje, czasami na głos narzekam na laktator i pewnie mu się wydaje, że niesamowicie cierpię i tylko mówię, że jest ok, aby dał mi spokój :)

Jeżowa, Lusesita, lamka, Lunaris, malka, Sarna84, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

age.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Melevis, zdradzisz skąd masz te śliczne opaski dla Lenki? :)
    Ta ze zdjęcia jest z H&M, sprzedawane w 3 paku. Ale mam jeszcze z Butterflykids (są przepiękne) i kilka z Alieexpress (też są fajne, ale na przesyłkę czekałam 2 miesiące) :)

Malwas lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis śliczna ta opaska :)

StaraczkaNika mam tak co rano z kotem :). Również szylkretka. Kocie dziecko :)

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Summer jakbym mojego słyszała. Dla niego lekarstwem na wszystkie bolączki dziecka i moje to smoczek i mm :-D
    Kiedyś przy kryzysie laktacyjnym się poplakalam, zrobiłam mm w butlę i zaczęłam mówić żeby dał małej, przecież tylko No to mu chodzi :-P hehe
    Nie dam i karmie nadal. Podeslalam mu wtedy nawet link do tekstu na blogu Hafiji hehe

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam kryzys :( właśnie weszłam na wyniki bo robili mi potwornie posiew moczu i znowu ta sama bakteria jest :( 10 dni antybiotyku po 3 dawki dziennie nic nie dało :( dlaczego? Czemu dalej to mam albo znowu?, ja wiem że i tak tu będę ale chodzi mi o to że boję się że przez to dziadostwo będę musiała mieć isze wcześniej zakończona a najgorsze ze teraz będzie weekend i nic nie dowiem się konkretnego :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer u mnie dzisiaj ok. Dolegliwości żołądkowo-jelitowe przeszły na szczęście. Tylko trochę słaba jestem. Jak coś więcej zrobię to mam zadyszkę. Ale żadnych oznak zbliżającego się porodu nie ma. Idę na 16:40 na KTG. Może czegoś się dowiem. Ale w sumie to wątpię. Nastawiam się powoli na poniedziałek i oxy :/

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis Ale Ty masz prześliczną córeczkę!
    No nie mogę się napatrzeć.

Chyba kupię jakąś opaskę dla naszej Małej :) Przecież dziewczynki wyglądają w nich cudownie. Tylko, że moja Mała urodzi się późnym latem/jesienią a to już czas raczej na czapeczki...
    Malwas wrote:
    Wczoraj poczułam pierwsze ruchy, brzuch się ruszał :) no niesamowite to było,mój mąż jak położył rękę i poczuł to stwierdził, że już mu się odechciało zupełnie seksu ;p.
    hahahaha! To niech brzucha nie dotyka :D

Malwas lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ