X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Lunaris- gratuluję! A to Ciastek będzie dumny- nie dość, że bez kliniki i badań, to jeszcze syna sprokurował :D
    (oczywiście mówię z przymrużeniem oka, bo ustawicznie bawią mnie te teorie jakoby syn to było coś wymarzonego przez facetów i w ogóle jakby to od nich co najmniej zależało :P)

P.S. Ale co Ty zrobisz z tymi sukienkami?! Chyba będziecie musieli myśleć o trzecim dziecku ;)
    Ja myślę, że mój się bardzo cieszy z dziewczyny :)
    Jaķ go spytałam, czy ją będzie potem na balet prowadzał, to się tylko głupio spojrzał i "no co Ty. Przecież ona będzie ze mną w piłkę grać. Wszystkiego ją nauczę, żeby nie wychodziła tak poobijana jak Ty!"
    Także on raczej nie widzi barier :)
    Siostra męża też jest takim typem sportowca, więc dla niego dziewczyna grająca w piłę z chłopakami na boisku jest niczym nadzwyczajnym i myślę, że spokojnie da radę zaszczepić to przekonanie naszej małej i będą sobie fajnie, aktywnie spędzać czas.

Powoli odchodzą do lamusa te podziały i bardzo dobrze :)

lamka, Achia, pilik, Nadzieja22, Czrna 81 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka - na dobicie zjadłam ciasto z Jokera czekoladowo-rumowe :D

lamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Lamka - na dobicie zjadłam ciasto z Jokera czekoladowo-rumowe :D
    Minie na dobicie mój kumpel jeszcze wrzuca na fejsa kluski śląskie i teraz mam dylemat :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasto z kluskami? Brzmi apetycznie <3 omnomnom ^^

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej myślałam burger vs kluski, bo słodycze tak sobie po tych racuchach. :-D

• reset Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja myślę, że mój się bardzo cieszy z dziewczyny :)
    Powoli odchodzą do lamusa te podziały i bardzo dobrze :)

Mój to w ogóle po pierwszej córce teraz też mówi, że woli dziewczynkę ;) Choć Młoda wchodzi w taki wiek i takie zainteresowania, że nie wiem, czy M. nie zmieni zdania, ale to raczej dlatego, że przeraża go dyskusja o chłopakach i makijażu (choć ostatnio nasza Młoda mecze też ogląda... tylko mnie się to nagłe zainteresowanie wydało dziwne i zapytałam ją czy aby jej chłopak nie lubi piłki i voila - oczywiście, że lubi, więc ona "musi być na bieżąco, bo przecież trzeba dzielić wspólne zainteresowania" - to cytat z 11 latki:P).

Aczkolwiek mamy znajomego, który ma już czworo dzieci i koniecznie chce mieć "dziedzica nazwiska". I nie byłoby w tym nic złego, gdyby nie fakt, że jego żona ma poważne problemy zdrowotne, a jako rodzina mają dramatyczną sytuację finansową (nawet przy dwójce dzieci było tak, że nieraz podrzucaliśmy im np. jedzenie mówiąc, że "kupiliśmy w makro zgrzewkę i wiecie, nie zdążymy wszystkiego zjeść" czy dziecku na urodziny kupowaliśmy okulary korekcyjne, bo nie mieli za co!). Także różni są ludzie :/

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój bębenek w progu 22tygodnia.. :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f6523cd03c84.jpg

Achia, JustynaG, blue00, malka, olik321, lamka, pilik, Bajkaaa, Yoselyn82, Jeżowa, Lusesita, Malgonia, Kaczorka, Madzik34, Lunaris, Karma88, Aga9090, Tosia2323, Nadzieja22, Rucola, KateHawke, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset , troszkę to przykre, że ktokolwiek może myśleć o swoich pragnieniach nie mając na uwadze dobra rodziny.
    Jeśli jego żona ma problemy zdrowotne to kolejna ciąża jest naprawdę wycieńczająca dla organizmu. No chyba, że ona również by bardzo pragnęła kolejnych dzieci...

A jeśli chodzi o kwestie finansowe... ja takiego podejścia nie rozumiem. To trochę egoistyczne podejście - chcę mieć syna, nie ważne, że nam się teraz budżet nie domyka i nie ma na podstawowe potrzeby dzieci (okulary korekcyjne to jednak ważna potrzeba) - jakoś to będzie.
    Pewnie wziął sobie do serca stare powiedzenie "Bóg dał dzieci to da i na dzieci".

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Bardziej myślałam burger vs kluski, bo słodycze tak sobie po tych racuchach. :-D
    Ja myślę o tortilli z dużą ilością ostrej papryki. W sumie burger też by wszedł

reset, malka, lamka, Minie Black, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy jesteście dzisiaj kusicielki!
    Idę zrobić malinowy curd i naleśniki, eMkowi już kazałam kupić biały ser i będą naleśniki z waniliowym twarożkiem, curdem i owocami. Coś mnie zmobilizuje dzisiaj do wstania z łóżka ;)...
    Reset straszne mi przykro, że cykl bezowocny :( mam nadzieje, że już kolejny będzie TYM!
    A to co o znajomych piszesz to dość przykre... chociaż jest też druga strona, znam rodziny w których jest więcej dzieci, z kasą kiepsko, ale za to jest w nich tyle miłości i radości z życia, że nie byłabym im w stanie zarzucić nieodpowiedzialności. Wiem że inne czasy, ale kiedyś się tak żyło, biednie, ale spokojniej i szczęśliwiej mam wrażenie...
    Amal pięknie! Kolejna Top modelka ;) w kompleksy można przy Was popaść!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 13:28

Amal lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. stoję w kolejce w aptece tej co wczoraj. Ciekawe czy dzis mnie pan też zawoła :p

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ciekawy raport ;)
    http://www.rodzicpoludzku.pl/images/rzecznictwo/RAPORT_FRpL_2018.pdf

Flowwer lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja was dzisiaj nie czytam.. Przez was zamieszkam w lodówce :)

Lusesita lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, Reset mój też woli dziewczynkę, sytuacja taka sama, widzi jaka Tosia jest kochana :) i teraz jak się dowiedział o wadzie to też mówił, że cieszy się że to jego mała księżniczka.

Lunaris serdecznie gratuluję Stasia :) ale będziesz miała wspaniałe męskie grono w domu. Tak jak dZiewczyny piszą, jeszcze córeczka będzie za jakiś czas :*

Karma ja też wizytuje we wtorek i już się denerwuje, się okaże co i jak z serduszkiem. Więc rozumiem zniecoerpliwienie i będę trZymać kciuki :*

A to moja Zuzanna w 26 tc :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/459f8c65f511.jpg

Yoselyn82, blue00, olik321, Jeżowa, Bajkaaa, Lusesita, reset, pilik, Kargo31, lamka, Kaczorka, Amal, Madzik34, Lunaris, Flowwer, Karma88, Minie Black, Aga9090, JustynaG, Tosia2323, Nadzieja22, Rucola, KateHawke, Malwas, Czrna 81, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik widzę, że Ty masz takie same smaki jak ja. Cały czas coś ostrego bym jadła. Robiłam sobie nawet kanapki z papryczką jalapeno na pewnym etapie ;)

Luna1993 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka oj tak. Zawsze lubiłam ostre ale ostatnio dodaje sos chilli do wszystkiego albo właśnie jalspenio

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żebyście mnie źle nie zrozumiały - ja nie uważam, że dzieci powinny rodzić się zamożnych rodzinach, ba - uważam, że tam gdzie jest skromnie dzieci mogą być tak samo szczęśliwe (a czasem nawet szczęśliwsze). Tylko tu mnie szlag trafia, bo to znajomy mojego M. z jednego bloku i ja już mam alergię na nich... To są ludzie, którzy pracują, mają kasę z 500 plus itp., tylko mają powalone priorytety! Teraz spłacają jeszcze długi z przeszłości, która ich nic nie nauczyła i zarówno wtedy, jak i teraz przede wszystkim liczy się dla nich "mieć". A więc mają telefony po 3 tyś złotych, najstarsza córka miała np. 17 (słownie: siedemnaście) wózków, bo ciągle coś im nie pasowało albo inny był lepszy, do auta, które ma 20 lat i dziury w podłodze (oraz nie przechodzi przeglądów) kupują nie nowe opony (choć te mają też 20 lat... oni tym dzieci wożą!), a odtwarzacz na bluetootha, żeby sobie muzykę puszczać z telefonu. Stąd dzieci mi żal, ale nawet nasza pomoc się mocno skurczyła, bo jak kiedyś policzyliśmy to oni we dwoje zarabiają więcej niż my (fakt, u nas na utrzymaniu jedno dziecko, a tam czwórka), a po prostu wydają niewłaściwie.
    I w takich chwilach bywam rozgoryczona, że im się pewnie kolejne dziecko pojawi od ręki, a my tu wszystkie walczymy...
    Dobra, koniec żalów ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal, Luna piękne brzuszki.
    W ogóle kolejne zgrabne laski :-)

Luna co za cudo na udzie ukryłas? ;-)

Luna1993 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset to jest zupełnie inna kwestia! Jak mają a zle gospodaruj... i w pełno rozumiem Twoje rozgoryczenie :(

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Bardzo ciekawy raport ;)
    http://www.rodzicpoludzku.pl/images/rzecznictwo/RAPORT_FRpL_2018.pdf

Wieczorem przeczytam.

Lunaris gratuluję jajeczek <3

Ania mimo hipotrofi lepiej dla dziecka by dotrwało do 34tc dlatego że wielkość nie stanowi wyznacznika dojrzałości narządów wewnętrznych np. Dziecko urodzone w 34tc z wagą 1600 jest bardziej dojrzałe niż te z 30tc z wagą 2000g

Luna1993, Lunaris, olik321 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ