X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka herbatka Bocianek i Femaltiker. I picie duuuużej ilości wody - nawet ok. 3l dziennie.

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Bajka herbatka Bocianek i Femaltiker. I picie duuuużej ilości wody - nawet ok. 3l dziennie.
    Dziękuję ślicznie za szybką odpowiedź <3

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Laseczki moje kochane pilna sprawa co to za specyfik by mieć mleko w piersiach?

Koleżanka po porodzie cc ma problem a ciężko o doradcę z prawdziwego zdarzenia a wiem że coś pisalyscie ostatnio

Pomożecie? <3

- duzo wody pic - nawet 3l dziennie
    - duzo przystawiac do cycka i potem 7/5/3 laktatorem
    - a ten specyfik to pewnie femaltiker, ale na tym etapie laktacje rozkrecaja hormony bardziej niz słód jęczmienny (to ten składnik odpowiada za wzrost ilości mleczka)
    - niech kolezanka sprawdzi liste CDL http://laktacja.org.pl/konsultanci-ibclc-oraz-doradcy-cdl/ i poszuka takiej blisko siebie
    - spokój, mleko przyjdzie tylko musi chwilke poczekac :)

age.png
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 pięknie wyglądasz!
    Staraczka, Amal śliczne rosnące brzuszki :).
    Lunaris gratuluję synka :)
    Olik też mam smaki na ostre ;), ostatnio do wszystkiego dodaję chilli

Luna1993, olik321, Lunaris lubią tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja byłam dziś po receptę u mojej gin, bo to chyba jednak grzybica lub jakieś zapalenie.
    Dostałam pimafucin i jak do poniedziałku objawy się nie zmniejszą to mam podjechać na oddział do niej.
    Więc oby przeszło bo mnie wkurzają te dolegliwości.

W ramach pocieszenia zrobiłam sobie galaretkę z truskawkami

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB a co to znaczy 7/5/3?:) bo nie mam pojęcia

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    JuicyB a co to znaczy 7/5/3?:) bo nie mam pojęcia

po 7 minut z kszdej piersi, nastepnie po 5 i po 3. Łącznie 30 minut odciągania.

Bajkaaa, JuicyB, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • malka Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po KTG, skurczy brak, tętno ładne. Ogólnie nic się nie dzieje.

Ale za to były burgery po drodze ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/145efd9f8a56.jpg

Minie Black, Lusesita, Amal, Malwas, pilik, Nadzieja22, Czrna 81, olik321, Tosia2323, Emiilka, Flowwer, lamka, Sarna84, KateHawke, Lena21 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wieczorową porą.

Za chwilę zacznie się czas dla Mamy :D jak ja lubię jak dziecko idzie spać :D

Jeszcze nie wymyśliłam jak sprzedać newsa chłopakom (może każdemu z osobna) ale już się pochwaliłam mamie. I co usłyszałam? Że okropne imię wybraliśmy dla synka :) :) :) znaczy wracamy do rzeczywistości :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka kiedyś słyszałam jak jedna dziewczyna opowiadała że tuż przed porodem zjadła placek po cygańsku bo miała na niego turbo ochotę a dosłownie chwilę ( nie wiem pewnie coś ok kilku godzin) później jechała do szpitala i urodziła więc... może to metoda :)

Lunaris- omatkooo, ah te mamy! ja się dziś dowiedziałam-od siostry!- że mama chce przyjechac do mnie jak mnie nie będzie. wtedy co siostra będzie mi psa pilnować. bo ma tu kogos znajomego ponoc(pierwsze slysze) i z moją teściową się spotka( polubiły sie...) nigdy u mnie nie była, nie wie gdzie mieszkam (bez auta to tak srednio jak się nie zna gdanska),ale przyjedzie i mnie nie zobaczy. no przedurny pomysł. rozmawiałyśmy wczesniej o jej przyjeździe ale DO MNIE, a ta takie cos.. ręce mi opadły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 20:26

malka, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka u nie też właśnie wjeżdża burger, Olik mi narobila ochoty na ostre dzisiaj :)

Lunaris wybralas piękne imię, spróbuj się nie przejmować, już nawet nie mówię jak moja zareagowała na Ernesta :d a dziś pobiła wszystko ba głowę, miała być kolacją z okazji mojego dyplomu ale jej nie ma, bo pojechała do konia :D wczoraj miał kolke i same rozumiecie, są rzeczy ważne i ważniejsze ;)

malka, Lunaris, olik321 lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Summer :)

Lunaris u mnie mama też nie była zadowolona z Zosi ale powiedziała tylko że to mój wybór hehe ale potem się przekonała :)

Achia faktycznie dziwne takie to że jak ciebie nie będzie a ona będzie? :) może coś kombinują z teściową

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka- miałam babcię Zosię- cudowna kobieta była. uważam że imię piękne. druga babcia to była Wanda- do dzis pamiętam smak kakao u niej w domu na wakacjach... ah chciałabym czasem wrócić do tych czasów.
    A mama raczej nic z teściową nie kombinują.z tego co je znamy i z tego co mówiła siostra. Mi się ten pomysł nie podoba i powiem mamie że owszem niech przyjedzie ale jak ja i mąż będziemy w domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko, moja mama jak usłyszała imię Nadia, to najpierw była względnie neutralna, ale po kilku dniach wypaliła jak usłyszała , że napewno bedzie dziewczynka : "super, tylko ja Cię błagam,wymyśl jakieś normalne imię"... Także cóż.. nie dogodzi się :)

Lunaris lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia mój emek miał babcie Zosie i była kochana kobieta ale moja mama ma siostrę Zośke i jest totalnyn przeciwieństwem dobrej kobiety

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka aż mi w brzuchu zaburczało!
    ja czekam aż mąż wróci z curry :)

zapodaję również swój brzuch, chociaż nie jest tak piękny jak wasze dziewczyny :) mógłby się bardziej zaokrąglić
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bddb1f45fdc2.png

https://naforum.zapodaj.net/bddb1f45fdc2.png.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2018, 21:39

olik321, Czrna 81, Tosia2323, Karma88, Emiilka, Flowwer, blue00, Rucola, Lunaris, lamka, Kaczorka, Sarna84, Madzik34, KateHawke, Lena21, JustynaG lubią tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Achia mój emek miał babcie Zosie i była kochana kobieta ale moja mama ma siostrę Zośke i jest totalnyn przeciwieństwem dobrej kobiety
    Najważniejsze żeby Wam się podobało imię :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Błagam laski, nie kuście takimi pysznościami... :) ja pochłonęłam mleko z płatkami, i staram się nie myśleć o racuchach, burgerach i innych pysznościach.. :)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas mnie się nie otwiera :(

A mnie to grzeje czy im się podoba czy nie- NAM się podoba :D od początku tylko co do tego jednego sie zgadzaliśmy i byliśmy pewni mimo iż byłam przekonana że tam dziewucha siedzi.

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie otwiera się zdjęcie :/

‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ