X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Ani to pewnie przyleciał emek i sie nie mogą sobą nacieszyć. I dobrze. Ja napiszę wam szczerze, ze gdyby mojego emka nie było cały czas pod ręką to pewnie też schizowałabym. Wsparcie drugiego rodzica naszego dziecka jest mega ważne. Mój emek jest ostoją spokoju i nawet jak czasem zaczynam panikować, to wystarczy ze popatrzy sie na mnie i już mi lepiej :) Oby Lewcio był do niego podobny....

JustynaG, Bajkaaa lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola też mam zapisany ten lovi pro-lactis jakbym potrzebowała to emka wyślę ;)

Co do brzucha, startowałam z 76 z pępkiem a teraz mam 98 więc u mnie nieduży chyba przyrost. Trochę się tym martwię, ale chyba nic na to nie poradzę. Kilogramowo jestem 10-11 do przodu więc książkowo chyba, a mały tez ma wagę dobrą.

Jeśli któraś ma ochotę skorzystać to wczoraj na SR poradzono nam filmiki fizjoterapęty Zawistowski. Pokazuje jak nosić dziecko, podnosić itd.
    Chyba mądrze gada bo mówi, że przede wszystkim ważny jest spokój, a reszta nie musi być idealna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 10:54

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziewczyny dziękuję za kciuki :) moja Zośka bierze na mase bo dziś wg usg ma 2kg <3 ja wiem ze może być błąd pomiaru ale te 2 kg mega mnie cieszą także teraz kciuki za resztę trzymamy :)
    Bajeczko to nieźle Cię żywią w tym szpitalu, jakby to powiedział mój gin od prenatalnych "co to pani tak upasła to dziecko" :P A tak poważnie to ogromnie się ciesze, Zosia jest turbo-dzielną dziewczynką, usłuchaną, grzeczną i to wszystko to zasługa jej mamy, która jest konsekwentna i robi wszystko co najlepsze dla swojej (miałam napisać Kruszynki :P) córeczki!!!

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, pierwsza ciążę mąż pracował za granicą, wrócił kilka dni przed porodem. Teraz jest zupełnie inaczej, przeżywamy to wszystko razem. Jakby go nie było to teraz bym chyba osiwiała z tymi problemami. Dzisiaj specjalnie wyjdzie szybciej z pracy żeby pójść ze mną :) mnienjuz z nerwów boli brzuch i głowa :( żadnym badaniem się tak nie denerwowałam, pewnie dlatego że wiem, że od tego wszystko zależy. Karma doskonale rozumiem Twoje nerwy związane z oczewikaniem na wyniki

Zosia kawał dziewuszki już <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 10:56

• Rucola Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Rucola też mam zapisany ten lovi pro-lactis jakbym potrzebowała to emka wyślę ;)

Co do brzucha, startowałam z 76 z pępkiem a teraz mam 98 więc u mnie nieduży chyba przyrost. Trochę się tym martwię, ale chyba nic na to nie poradzę. Kilogramowo jestem 10-11 do przodu więc książkowo chyba, a mały tez ma wagę dobrą.

Jeśli któraś ma ochotę skorzystać to wczoraj na SR poradzono nam filmiki fizjoterapęty Zawistowski. Pokazuje jak nosić dziecko, podnosić itd.
    Chyba mądrze gada bo mówi, że przede wszystkim ważny jest spokój, a reszta nie musi być idealna :)
    To ja poproszę :) tzn znajdę sobię :) Co do wagi to też jestem 10kg na plus, ale w moim wypadku to troszkę dużo, muszę przystopować z zachciankami, bo za bardzo sobie poluzowałam. xz załozenia nie chciałabym przekroczyć 70kg a aktualnie już jest szatańskie 66 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 10:57

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    To prawda, pierwsza ciążę mąż pracował za granicą, wrócił kilka dni przed porodem. Teraz jest zupełnie inaczej, przeżywamy to wszystko razem. Jakby go nie było to teraz bym chyba osiwiała z tymi problemami. Dzisiaj specjalnie wyjdzie szybciej z pracy żeby pójść ze mną :) mnienjuz z nerwów boli brzuch i głowa :( żadnym badaniem się tak nie denerwowałam, pewnie dlatego że wiem, że od tego wszystko zależy. Karma doskonale rozumiem Twoje nerwy związane z oczewikaniem na wyniki

Zosia kawał dziewuszki już <3
    Lunka cały czas jestem myślami z Tobą :*

Synek 💚 31.08.2018r.
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, jakby nie było, to już lada moment będziecie razem! <3

Bajka, bardzo się cieszę, że Zosia już tyle waży! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 11:00

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka Zoska już duża !! Cos czuję że razem urodzimy.

Rucola ja generalnie mam sporo śluzu ale to curkiem leciało, nic nie zostaje jak dopakować się i przygotować mniejsze ubrania na wyjściele.
    Wczoraj miałam sesje brzuszkową i sie smualam że teraz moge rodzić bo wszystko gotowe choć w planach na dziś generalnie sprzątanie łazienki.

Bajkaaa, Lunaris lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola to masz tak samo jak ja. U mnie to 10-11 kg utrzymuje się od 3-4 tygodni. Teraz waga już tak nie szaleje.

Generalnie można w youtube wpisać zawistowski i wyskakują filmiki
    tu jeden z nich:
    https://www.youtube.com/watch?v=W7dcFTuHbek

P.S. jeśli mogę to proszę o takie małe chuchnięcie w kciuki, po 12 mam mieć wyniki hemoglobiny. Jeśli nie podniosła a nie daj Bóg spadła to jutro mam się meldować w szpitalu. Wiem, że to żaden problem przy Lunie czy Bajce. Ale trochę się martwię

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Lunka cały czas jestem myślami z Tobą :*
    Wiem kochana :* gdzieś muszę się wyżalić, bo emek wystarczająco się denerwuje żebym jeszcze ja mu płakała. Zaraz się zbieramy z Tosia na domowa drożdżówkę do babci :)

Malka trzymam mocno kciuki żeby poszło szybciej niż w ciągu doby :* już wystarczająco długo jesteście w dwupaku :)

Olik każdy Wasz problem jest ważny więc trzymam kciuki :) :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 11:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik czekamy w takim razie na wynik i trzymamy kciuki. A macie już zdjęcia z sesji? :-)

Bajka super, że Zosia już duża.

Co do laktatora, to też kupuje Lovi prolactis.

• Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik kciuki i czekamy z Tobą na wyniki. Bardzo niską masz aktualnie hemoglobinę?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Karma88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola sprostuje tylko jedna rzecz. Dzis wizyta, a wynik Panoramy bede miala piatek/sobota i wtedy do Dr od razu jade.

Zrobilam wczoraj podstawowe badania, ogolne moczu ok, ale w morfologii mam erytrocyty, hematokryt i hemoglobine ponizej normy albo na granicy. Zobaczymy co na to powie.

Rucola lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tej od koleżanki tak, z tej profesjonalnej do jutra mają być. Już nie mogę się doczekać, bo zażyczyłam sobie taką trochę kobiecą, np w samej koszuli i gatkach.
    Nigdy nic takiego nie miałam robionego, a chciałam mieć pamiątkę i dla emka prezent trochę ( dla siebie też oczywiście).

Rucola chyba nie jakąś strasznie niską 10,4 przy normach 11-16,0
    Ale moja ginka od 15 idzie na urlop i chce mnie "przygotować" na poród

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 11:10

lamka, Rucola lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałaś super wyglądać, mam nadzieję, że się pochwalisz. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Rozpakuję się przed Tobą to zdam relację ze szpitala w którym urodzę :)

oooo będę wdzięczna :) Ty planujesz w Gdyni właśnie prawda?

dobra, pytanie mam. pewnie przedurne ale właśnie zwątpiłam- jesli poród odbędzie się w GDyni9albo np w w wejherowie) to rejestruje dziecko w Gdyni(Wejherowie) w urzędzie czy w gdańsku? po wniosek o becikowe wtedy gdynia czy gdansk?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 11:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo,obserwuj się,jeśli ci wody odeszły będą dalej się sączyć.Być może to nie były one.Trzymam kciuki dziewczyny za wasze wizyty,a tobie malka za szybkie rozwiązanie.Ja wpadłam w szał serialowy hehe,ale podczytuję was co rusz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, jestem... od 5 nie śpię i już chodziłam po ścianach... musiałam do tej godziny już 2x robić sobie śniadanie czego nie robiłam od marca przez to leżenie. Bo leżałabym do tej pory bez jedzenia.

Ja się położyłam przed 24. M jadł i jadł i już nie chciało mi się czekać. A w końcu jak przyszedł do łóżka przed 2, to ja oczy jak 5zł i spać się odechciało a on padł.

Chodzę jak pokraka tak mnie krocze boli. I nie, nic nie było. Wystarczyło wczoraj wejście i wyjście z wanny i schody w dół- przez leżenie chyba mam zakwasy przy każdym takim ruchu :( Ledwo przez to dycham.

M chodzi struty bo na dowidzenia kapitan powiedział przy wszystkich że go nie chce następnym razem już na tym statku i jakoś nie ma w domu atmosfery... A to wszystko przeze mnie i ten szpital, bo nie skończył obowiązków, dziennie 20min spania ostatnio tylko, wrak człowieka jest.
    Trzeba jakoś te kilka dni przeżyć teraz.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Aniu, ten kapitan to takie teksty moze sobie w dupę wsadzic. nie wiem jak tak można, on sobie zdaje sprawę w jakiej sytuacji jest Twój emek? I nie wpędzaj się w poczucie winy. Nie masz powodu. Już widzę jak za kilka tygodni będą prosić Twojego zeby stawił się na podmianę....
    Swoją drogą bardzo Wam współczuję tych ciągłych rozłąk. Jak już pisałam wcześniej ja przyzwyczaiłam się do emka na co dzień i jest dla mnie jak tlen. Ale to wszystko kwestia przyzwyczajenia. Nie mniej jednak i tak podziwiam związki, które funkcjonują na takich zasadach, bo to jest na pewno cholernie trudne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 11:26

Synek 💚 31.08.2018r.
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik, mocne kciuki za tą hemoglobinę :* No i czekamy na zdjęcia :)

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
‹‹ 1057 1058 1059 1060 1061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ