X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy mówi wam coś nazwa materacyka HEVEA airmax 3d?
    Już wiem, ze nie chce niczego z gryką, kokosem, lateksem. Zostają mi pianki i tak naprawdę dla niemowlaka to tylko wysokoelastyczna. szukam materacyka z certyfikatami, znalazłam ten tylko jest cholernie drogi, kosztuje 250 zł i się zastanawiam czy to nie jest chwyt reklamowy. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola mi tylko kojarzy się producent, wymieniali go na SR jako włśnie godnego polecenia, opórcz FikiMiki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 11:34

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję ślicznie :)
    Zośka faktycznie bierze na mase sporo ale mnie to cieszy ogromnie :)

Flowwer no może i będzie tak że razem będziemy rodzic, byle by w sierpniu :)

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziewczyny dziękuję ślicznie :)
    Zośka faktycznie bierze na mase sporo ale mnie to cieszy ogromnie :)

Flowwer no może i będzie tak że razem będziemy rodzic, byle by w sierpniu :)
    na końcówkę sierpnia to i ja chciałabym się załapać :) mam umowę z Lewkiem, ze od 38tc moze się powoli luzować i zmierzać do "dziury" :P

Emiilka lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • reset Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na rozluźnienie, przed wszystkimi stresującymi wizytami (Luna, myślę o Was szczególnie!:*) wrzucę Wam dzisiejszą historię z laboratorium :) Poza tym związana tematycznie z macierzyństwem, więc jak znalazł :)

Kiedyś w rozmowie z koleżanką postawiłam tezę, że niektóre matki po urodzeniu dziecka dostają "pieluszkowego zapalenia mózgu". Dziś niestety stwierdzam, że niektórym nie mija to wraz ze zdjęciem dziecięciu pieluszki ;)
    O nieludzkiej porze zwlokłam się z łóżka, by stawić się na badaniach krwi (poranek bez kawy to nie jest mój ulubiony sposób rozpoczynania dnia, więc nastrój mam daleki od optymistycznego). Dodatkowo w poczekalni zwykły o tej porze ścisk, poziom irytacji wzrasta, zaś moja wrodzona cierpliwość (ekhm...) zaczyna oscylować wokół zera.

Chłopiec, na oko 4 - 5 lat kręci się po korytarzu i zadaje mnóstwo pytań. Podchodzi do siedzącej na przeciwko mnie młodej dziewczyny i wskazując na trzymany przez nią pojemnik z żółtym płynem, pyta:
    - A co to?
    - Mocz - odpowiada zwięźle dziewczyna.
    - A co to mocz? - pyta dziecko. Dziewczyna lekko skonsternowana szykuje się do odpowiedzi, ale uprzedza ją w tym - zapewne zaprawiona już w bojach - matka:
    - To inaczej siuśki - woła głośno, bo siedzi kilka miejsc dalej.
    - A fuj! Blee...Feee! - wykrzykuje chłopiec. Kiedy już wymieni wszystkie znane mu słowa wyrażające obrzydzenie, zadaje kolejne pytanie:
    - A po co ten mocz?
    - Bo z badania moczu da się stwierdzić, czy ktoś nie ma jakiegoś stanu zapalnego albo czy nie bierze narkotyków - odpowiada matka, a ja krztuszę się wodą, widząc minę dziewczyny. Zapewne tym kaszlem i prychaniem przyciągam uwagę młodziana, bowiem zwraca się teraz do mnie:
    - Ty też masz mocz? - tak bez brudzia i na Ty? No ale nie mnie wychowywać cudze dzieci, więc milczę w temacie zwrotów grzecznościowych i odpowiadam, że - Nie, nie mam.
    - A co masz?
    - Przyszłam zrobić badania z krwi - uważam, że to w zupełności wystarczająca odpowiedź w poczekalni pełnej ludzi.
    - A jakie badania? - mały nie odpuszcza. Na to wszystko włącza się matka, która mówi:
    - Niech mu pani odpowie, dzieci dzięki takim pytaniom uczą się świata.
    Po moim trupie, myślę sobie. I to nie chodzi o to, że nie chce mi się tłumaczyć, co to morfologia, a co to tsh, ale o to, że dziecko ma się uczyć nie tylko świata, ale i pewnych akceptowalnych społecznie zachowań. Ponieważ jednak i matka, i dziecko patrzą na mnie wyczekująco (a wraz z nimi połowa poczekalni, która się temu dialogowi przysłuchiwała) to odzywa się we mnie to moje drugie, złośliwe ja i odpowiadam:
    - Przyszłam zrobić HIV, kiłę i rzeżączkę.

Pół poczekalni zamiera, drugie pół rechocze radośnie. Ja akurat jestem wywoływana, więc pomiędzy salwami śmiechu słyszę tylko, jak dziecko pyta mamy: "A co to są te rzeczy?". Miłego tłumaczenia świata życzę ;)

olik321, Jeżowa, Nadzieja22, Rucola, malka, Achia, Kaczorka, Bajkaaa, JuicyB, blue00, Tosia2323, ibishka, lamka, agulineczka, Luna1993, Lunaris, Karma88, Aga9090, Emiilka, JustynaG, Lusesita, admiralka, Madzik34, KateHawke, pilik, Sarna84, Lena21, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja poproszę pierwsze dni sierpnia! no ewentualnie ostatnie dni lipca ! ;)

Jakby tak można było sobie życzyć haha

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset jesteś the best !! hahaha nie mogę z Ciebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 11:44

reset lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Rucola mi tylko kojarzy się producent, wymieniali go na SR jako włśnie godnego polecenia, opórcz FikiMiki
    widzę, ze cenowo wychodzi podobnie, więc ta hevea chyba nie jest zawyżona. jeszcze przedyskutuje ten wydatek z emkiem, ale pewnie się zdecydujemy :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, jesteś niemożliwa:) w życiu bym na to nie wpadła :D
    No to mamuśka ma zagwostkę ^^

reset lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, tak jak dziewczyny piszą Lovi Prolactis jest super i np. u mnie przepięknie rozkręcił laktację.
    To idealny laktator do wspomagania KP, ale już przy KPI na 100% lepiej rozważyć zakup podwójnego laktatora + stanika, bo z czasem odciąganie będzie trudniejsze (dziecko mniej śpi, często trzeba odciągać w tym samym czasie karmiąc lub bawiąc się z dzieckiem).
    Problem tylko taki, że na początku nie wiadomo czy będzie się KP + KPI czy tylko KPI. U mnie stanęło na trzech laktatorach: Lovi, który dziś już leży nie używany (jest rezerwowy na wypadek awarii Medeli), ręczny Avent na wyjścia na miasto + Medela Swing Maxi na dwa cycki, którego używam 8 razy dziennie po 15 minut. Niestety sporo kasy poszło, co zrobić...
    Jeśli dziś bym miała kupować laktator to chyba bym się zdecydowała na podwójny Lansinoh, bo jest tańszy niż Medela i ma świetne opinie. Jest też droższy od Lovi chyba o około 100 zł, co nie jest wielkim kosztem, a odciąganie pokarmu dwa razy krócej to mega pomoc.

Polecam grupę: https://www.facebook.com/groups/1379396042318005/
    W plikach grupy jest mnóstwo informacji w tym porównywanie laktatorów itp. Można też skorzystać z lupki i wyszukać dany temat, bo jest ich b. dużo i mam wrażenie, że laski na grupie omawiały już wszystko.

Rucola lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset az usiadłam na krześle :D jesteś nieziemska!

reset lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka super, że Zosia już ma 2kg!

Flo, ja bym chyba poszła to skontrolować. Ze mną na sali była dziewczyna, która przyjechała wczoraj w nocy bo jej wody poleciały po nogach. Ale żadnych skurczy nic. Zbadali ją, na usg wyszlo, że wody są, i odesłali na patologie do obserwacji. Dzisiaj rano jak lekarz na samolocie nacisnął lekko na brzuch i prawdopodobnie przesunął lekko główkę dziecka poleciały wody. Okazało się, że mała zatkała główka ujście i wody nie uciekały mimo, że pęcherz płodowy był przebity. Więc lepiej to sprawdzić.

Reset gratuluję refleksu i poczucia humoru :) boskie! Mi zawsze takie odpowiedzi za późno do głowy przyjdą.

Olik z tego co pamiętam jesteś wysoka, więc obwód brzucha może być mniejszy, bo maluch ma więcej miejsca na rozpychanie.

U mnie była powtórka ktg. Tym razem Fela się wierciła i wyszlo super. Nawet jakiś jeden skurcz się zapisał i dość częste lekkie napinania. Rzeczywiście częściej się spina ten mój brzuch i zaczął boleć jak na @. Pogoniło mnie też do WC. Może się ta szyjka zaczyna otwierać. Oby...

reset, Rucola, summer86, Achia, lamka, Emiilka, olik321, Jeżowa, JustynaG, Bajkaaa, Lusesita, Flowwer, Sarna84, pilik lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ogólnie uwielbiam dzieci, sama do nich zagaduję i w ogóle, ale jednak uważam, że czasem granice są konieczne. No i ta mamusia z tym swoim tonem- takim prawie napastliwym, podszytym oburzeniem, że jak to, dlaczego mu nie odpowiadam... No sorry, nie mogłam wytrzymać ;)

Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset - poprawiłaś mi humor :)

Bajka - Zosia rośnie jak na drożdżach :D

Luna, Karma i Rucola - wieczorem kciuki zaciśnięte za Was! Wieści muszą być dobre <3

A ja się zaczynam wkurzać. W niedzielę złożyłam reklamację na pomylone części nóżek od krzesełka. Napisali mi, że w poniedziałek wyślą kurierem dobrą cześć i od razu zlecenie na odebranie złej.
    No i czekam, a info od kuriera brak. I nie wiem czy wysłali czy nie.
    Napisałam dziś do nich zapytanie, ale nie odpisują :/

reset, Bajkaaa lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset,jesteś niesamowita :D :D :D

• Malwas Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset super zagranie :D śmiać mi się chce z tej matki :). Też nie rozumiem takiego sposobu wychowywania dzieci.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty :) i za wasze dobre samopoczucie mamuśki.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki karmiące, jaka poduchę do karmienia polecacie??? Próbuję zakończyć temat zakupów i wziąć się za pranie i prasowanie :)

paulka86 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Mamuśki karmiące, jaka poduchę do karmienia polecacie??? Próbuję zakończyć temat zakupów i wziąć się za pranie i prasowanie :)

Ja karmiłam bez poduchy. Chwilowy zakup, bo dziecko szybko zaczyna się kręcić i poduszka staje się zbędna :)

Aga9090, blue00, blue00, ibishka, Sarna84 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset lubię cię jeszcze bardziej :)

A ja dziewczyny na koniec sierpnia wolałabym nie czekać tak koło 10 w sam raz hehe najważniejsze by donosic ciąże a potem to już obojętne :) tymbardziej że raczej nie wyjdę ze szpitala także oby do 37 tc :)

Malwas, Rucola, olik321 lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset <3 uwielbiam Cię i Twoje poczucie humoru!

Rucola ja mam kurę babci dany, ale głównie dlatego że mi się podoba. I śpię z nią w nocy ;)

Rucola lubi tę wiadomość

‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ