Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny, czy mówi wam coś nazwa materacyka HEVEA airmax 3d?
Już wiem, ze nie chce niczego z gryką, kokosem, lateksem. Zostają mi pianki i tak naprawdę dla niemowlaka to tylko wysokoelastyczna. szukam materacyka z certyfikatami, znalazłam ten tylko jest cholernie drogi, kosztuje 250 zł i się zastanawiam czy to nie jest chwyt reklamowy. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Bajkaaa wrote:Dziewczyny dziękuję ślicznie
Zośka faktycznie bierze na mase sporo ale mnie to cieszy ogromnie
Flowwer no może i będzie tak że razem będziemy rodzic, byle by w sierpniumam umowę z Lewkiem, ze od 38tc moze się powoli luzować i zmierzać do "dziury"
Emiilka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Na rozluźnienie, przed wszystkimi stresującymi wizytami (Luna, myślę o Was szczególnie!:*) wrzucę Wam dzisiejszą historię z laboratorium
Poza tym związana tematycznie z macierzyństwem, więc jak znalazł
Kiedyś w rozmowie z koleżanką postawiłam tezę, że niektóre matki po urodzeniu dziecka dostają "pieluszkowego zapalenia mózgu". Dziś niestety stwierdzam, że niektórym nie mija to wraz ze zdjęciem dziecięciu pieluszki
O nieludzkiej porze zwlokłam się z łóżka, by stawić się na badaniach krwi (poranek bez kawy to nie jest mój ulubiony sposób rozpoczynania dnia, więc nastrój mam daleki od optymistycznego). Dodatkowo w poczekalni zwykły o tej porze ścisk, poziom irytacji wzrasta, zaś moja wrodzona cierpliwość (ekhm...) zaczyna oscylować wokół zera.
Chłopiec, na oko 4 - 5 lat kręci się po korytarzu i zadaje mnóstwo pytań. Podchodzi do siedzącej na przeciwko mnie młodej dziewczyny i wskazując na trzymany przez nią pojemnik z żółtym płynem, pyta:
- A co to?
- Mocz - odpowiada zwięźle dziewczyna.
- A co to mocz? - pyta dziecko. Dziewczyna lekko skonsternowana szykuje się do odpowiedzi, ale uprzedza ją w tym - zapewne zaprawiona już w bojach - matka:
- To inaczej siuśki - woła głośno, bo siedzi kilka miejsc dalej.
- A fuj! Blee...Feee! - wykrzykuje chłopiec. Kiedy już wymieni wszystkie znane mu słowa wyrażające obrzydzenie, zadaje kolejne pytanie:
- A po co ten mocz?
- Bo z badania moczu da się stwierdzić, czy ktoś nie ma jakiegoś stanu zapalnego albo czy nie bierze narkotyków - odpowiada matka, a ja krztuszę się wodą, widząc minę dziewczyny. Zapewne tym kaszlem i prychaniem przyciągam uwagę młodziana, bowiem zwraca się teraz do mnie:
- Ty też masz mocz? - tak bez brudzia i na Ty? No ale nie mnie wychowywać cudze dzieci, więc milczę w temacie zwrotów grzecznościowych i odpowiadam, że - Nie, nie mam.
- A co masz?
- Przyszłam zrobić badania z krwi - uważam, że to w zupełności wystarczająca odpowiedź w poczekalni pełnej ludzi.
- A jakie badania? - mały nie odpuszcza. Na to wszystko włącza się matka, która mówi:
- Niech mu pani odpowie, dzieci dzięki takim pytaniom uczą się świata.
Po moim trupie, myślę sobie. I to nie chodzi o to, że nie chce mi się tłumaczyć, co to morfologia, a co to tsh, ale o to, że dziecko ma się uczyć nie tylko świata, ale i pewnych akceptowalnych społecznie zachowań. Ponieważ jednak i matka, i dziecko patrzą na mnie wyczekująco (a wraz z nimi połowa poczekalni, która się temu dialogowi przysłuchiwała) to odzywa się we mnie to moje drugie, złośliwe ja i odpowiadam:
- Przyszłam zrobić HIV, kiłę i rzeżączkę.
Pół poczekalni zamiera, drugie pół rechocze radośnie. Ja akurat jestem wywoływana, więc pomiędzy salwami śmiechu słyszę tylko, jak dziecko pyta mamy: "A co to są te rzeczy?". Miłego tłumaczenia świata życzęolik321, Jeżowa, Nadzieja22, Rucola, malka, Achia, Kaczorka, Bajkaaa, JuicyB, blue00, Tosia2323, ibishka, lamka, agulineczka, Luna1993, Lunaris, Karma88, Aga9090, Emiilka, JustynaG, Lusesita, admiralka, Madzik34, KateHawke, pilik, Sarna84, Lena21, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
olik321 wrote:Rucola mi tylko kojarzy się producent, wymieniali go na SR jako włśnie godnego polecenia, opórcz FikiMiki#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Pilik, tak jak dziewczyny piszą Lovi Prolactis jest super i np. u mnie przepięknie rozkręcił laktację.
To idealny laktator do wspomagania KP, ale już przy KPI na 100% lepiej rozważyć zakup podwójnego laktatora + stanika, bo z czasem odciąganie będzie trudniejsze (dziecko mniej śpi, często trzeba odciągać w tym samym czasie karmiąc lub bawiąc się z dzieckiem).
Problem tylko taki, że na początku nie wiadomo czy będzie się KP + KPI czy tylko KPI. U mnie stanęło na trzech laktatorach: Lovi, który dziś już leży nie używany (jest rezerwowy na wypadek awarii Medeli), ręczny Avent na wyjścia na miasto + Medela Swing Maxi na dwa cycki, którego używam 8 razy dziennie po 15 minut. Niestety sporo kasy poszło, co zrobić...
Jeśli dziś bym miała kupować laktator to chyba bym się zdecydowała na podwójny Lansinoh, bo jest tańszy niż Medela i ma świetne opinie. Jest też droższy od Lovi chyba o około 100 zł, co nie jest wielkim kosztem, a odciąganie pokarmu dwa razy krócej to mega pomoc.
Polecam grupę: https://www.facebook.com/groups/1379396042318005/
W plikach grupy jest mnóstwo informacji w tym porównywanie laktatorów itp. Można też skorzystać z lupki i wyszukać dany temat, bo jest ich b. dużo i mam wrażenie, że laski na grupie omawiały już wszystko.
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bajka super, że Zosia już ma 2kg!
Flo, ja bym chyba poszła to skontrolować. Ze mną na sali była dziewczyna, która przyjechała wczoraj w nocy bo jej wody poleciały po nogach. Ale żadnych skurczy nic. Zbadali ją, na usg wyszlo, że wody są, i odesłali na patologie do obserwacji. Dzisiaj rano jak lekarz na samolocie nacisnął lekko na brzuch i prawdopodobnie przesunął lekko główkę dziecka poleciały wody. Okazało się, że mała zatkała główka ujście i wody nie uciekały mimo, że pęcherz płodowy był przebity. Więc lepiej to sprawdzić.
Reset gratuluję refleksu i poczucia humoruboskie! Mi zawsze takie odpowiedzi za późno do głowy przyjdą.
Olik z tego co pamiętam jesteś wysoka, więc obwód brzucha może być mniejszy, bo maluch ma więcej miejsca na rozpychanie.
U mnie była powtórka ktg. Tym razem Fela się wierciła i wyszlo super. Nawet jakiś jeden skurcz się zapisał i dość częste lekkie napinania. Rzeczywiście częściej się spina ten mój brzuch i zaczął boleć jak na @. Pogoniło mnie też do WC. Może się ta szyjka zaczyna otwierać. Oby...reset, Rucola, summer86, Achia, lamka, Emiilka, olik321, Jeżowa, JustynaG, Bajkaaa, Lusesita, Flowwer, Sarna84, pilik lubią tę wiadomość
-
Ja ogólnie uwielbiam dzieci, sama do nich zagaduję i w ogóle, ale jednak uważam, że czasem granice są konieczne. No i ta mamusia z tym swoim tonem- takim prawie napastliwym, podszytym oburzeniem, że jak to, dlaczego mu nie odpowiadam... No sorry, nie mogłam wytrzymać
Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset - poprawiłaś mi humor
Bajka - Zosia rośnie jak na drożdżach
Luna, Karma i Rucola - wieczorem kciuki zaciśnięte za Was! Wieści muszą być dobre
A ja się zaczynam wkurzać. W niedzielę złożyłam reklamację na pomylone części nóżek od krzesełka. Napisali mi, że w poniedziałek wyślą kurierem dobrą cześć i od razu zlecenie na odebranie złej.
No i czekam, a info od kuriera brak. I nie wiem czy wysłali czy nie.
Napisałam dziś do nich zapytanie, ale nie odpisująreset, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reset super zagranie
śmiać mi się chce z tej matki
. Też nie rozumiem takiego sposobu wychowywania dzieci.
Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizytyi za wasze dobre samopoczucie mamuśki.
Rucola lubi tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Rucola wrote:Mamuśki karmiące, jaka poduchę do karmienia polecacie??? Próbuję zakończyć temat zakupów i wziąć się za pranie i prasowanie
Ja karmiłam bez poduchy. Chwilowy zakup, bo dziecko szybko zaczyna się kręcić i poduszka staje się zbędnaAga9090, blue00, blue00, ibishka, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Reset lubię cię jeszcze bardziej
A ja dziewczyny na koniec sierpnia wolałabym nie czekać tak koło 10 w sam raz hehe najważniejsze by donosic ciąże a potem to już obojętnetymbardziej że raczej nie wyjdę ze szpitala także oby do 37 tc
Malwas, Rucola, olik321 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny