X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koleżankę która nie mówi R,a ma na imię Marta :p ale nie jest to taki wielki problem :) choć mój mąż w ramach żarty pyta czemu wszyscy mówią na nią Marta skoro przedstawia się "Małta" - ale mój mąż to wesoły żartowniś :p

Aga9090, Minie Black, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Luna, podbijam pytanie.

Btw, skoro imię dla dziewczynki (przynajmniej tej z ostatnich 70%) wybraliśmy, że Klara, to zaczynam się obawiać, czy mała nie będzie miała wady wymowy, bo głupio jakby R nie wymawiala.... Mam takiego kolegę Rafała, chłopak pół życia miał przechlapane
    Wszystko jest do naprawy z logopedą.

Siwulec gratulacje ślicznej betuni. :-)

Flowwer trzymam kciuki, żebyś bezproblemowo przeżyła to leżenie i żeby z Szymonem wszystko było ok.

Malka przykro mi, że się rozczarowałaś, ale obiecuję Ci, że Felicja już bardzo niedługo będzie z Tobą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 20:07

Siwulec lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer kciuki za was, maluszek da rade! juz nie taki maluszek :) Trzymaj sie tam! :)

Luna piekne zdjecia Zuzanki :) sama slodycz :)

Amal sliczny lezaczek :)

Nie pamietam co komu mialam jeszcze napisac, normalnie siano z mozgu mam ostatnio.. :) wybaczcie

Flowwer, Rucola lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn jak się czujesz? I gdzie Twój suwaczek? ;-)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulcu - jutro odpalę kompa i z wielką przyjemnością Cię dopiszę :)

Lunaris - Aluśka jest przeszczęśliwa za każdym razem jak ląduje w krzesełku, więc Stasiowi pewnie też będzie się podobać :)

Malka - bidulko.. Fela to uparty osiołek ;)

Lunaris, Siwulec, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czekam na wiadomość od cudownej Reset, która nam bardzo wczoraj pomogła i wysłała wyniki koledze :) wtedy dzwonie się umawiać albo do tej babki z łodzi albo z warszawy. Po rozmowie z emkiem chyba wolimy Łódź, sam ginekolog mówił, że tam najlepiej. A kierowniczka oddziału przyjmuje też prywatnie. Chciałabym jutro zadzwonić zobaczyć jak z terminami

Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos mów co u Ciebie- widzę CIę na Dinusiach!

Luna zapomniałam Ci napisać że Zuzia pokazuje palec bo ma wywalone na wszystko i mówi "Ja Wam pokażę! Jestem fighterką" (albo może chciała powiedzieć lekarzowi że się nie zna :P). Cudowna pamiątka :D

Luna1993 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Wiem, że to kwestia dni i Fela będzie ze mną, ale już się nastawiłam że to będzie dzisiaj. Dlatego ta rozpacz mnie ogarnęła ;) ale już jest lepiej. Poprostu muszę czekać.
    Wcześniej niż po 48h nie mogą podać drugi raz oksytocyny, bo nie zadziała. Receptory w macicy są poblokowane tą, którą dostałam dzisiaj. Dlatego jeśli samo nie ruszy to następną próba dopiero w piątek. Strasznie mnie to wkurza, bo emek musi w piatek rano wyjechać do niedzieli, a mieliśmy rodzić razem :/ i to chyba też powód mojego płaczu dzisiejszego...
    We wszytskich badaniach, ktg, USG wszytsko jest w porządku. Nie widać żeby łożysko było stare, przepływy ok, ilość wód ok, tętno w normie nawet przy skurczach. Dlatego nikt bez wskazań nie zrobi cesarki. Mam nadzieję, że wiedzą co robią i Fela jest bezpieczna.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka może pochodzisz po schodach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka a jaki był termin porodu?-ja jestem urodzona 2 tyg po terminie i wszystko ze mną ok :D (tak myślę :p )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 20:24

malka, JustynaG, Lusesita lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia termin był na 24.06, więc dzisiaj już 10dni po terminie.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Yoselyn jak się czujesz? I gdzie Twój suwaczek? ;-)

suwaczek dam po poniedzialkowym usg :)

a choroba rozlozyla mnie na amen a encorton ktory biore nie ulatwia mi sprawy..ech :(

lamka lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka współczuję i rozumiem irytacje już sam fakt że nie zaczęło się samo jest wkurzajacy a ty dodatkowo i balonik i oxy i nic ehh życzę dużo siły i mam nadzieję że możesz coś zjeść teraz bo pewnie cały dzień na glodnego to było

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka trzymam kciuki żeby ruszyło samo póki Emek jest przy Tobie :)

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie moj synek zamiast r mowi j i najbardziej podoba mi sie jak w miejscach publiczych z czegoś sie ucieszy i krzyczy hura ;)
    Malka proboj stymulowac sutki, mi w czasie porodu moj co chwile mi ciagnal to skurcze o wiele szybciej przychodzily

lamka, Lusesita, Rucola, Amy333 lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie właśnie mi kogoś tu będą dawać z innego pokoju hehe i mówię że dobrze ze to nie mnie przenoszą a położna że nie że ja jestem już Weteranka i mnie nie ruszają hehe :) w końcu 6 tyg coś daje, mimo iż dziś na obchodzie usłyszałam od lekarza że co ja to ostatnio wymyśliłam... Nosz kurde przecież krwawilam po cewniku i gdybym to olala a okazało się że to leci nie z cewki a pochwy to bym nie podarowała sobie, no ale ordynator to ma o mnie już specyficzne zdanie bo ja zawsze wcześniej niż oni wiem jakie mam wyniki czegoś więc go to irytuje hehe :)

StaraczkaNika, JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Minie moj synek zamiast r mowi j i najbardziej podoba mi sie jak w miejscach publiczych z czegoś sie ucieszy i krzyczy hura ;)
    Malka proboj stymulowac sutki, mi w czasie porodu moj co chwile mi ciagnal to skurcze o wiele szybciej przychodzily
    Jest pod opieką logopedy? Zmiana r na j to dużo poważniejsza wada niz r na ł - można to korygować od 3 r.ż.
    P.S. wiem, bo sama się z taką męczyłam. Hmm, źle powiedziane - moja mama się męczyła. Ale w końcu mnie nauczyła tego rrr. Tylko że do tej pory zdarza mi się je ubezdźwięcznić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 21:09

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro idę na badanie moczu i morfologie i myślę czy nie dorzucić Crp ( z powodu tej brzydkiej rany) myślicie, że dobry pomysł?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 21:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Dziewczyny jutro idę na badanie moczu i morfologie i myślę czy nie dorzucić Crp ( z powodu tej brzydkiej rany) myślicie, że dobry pomysł?
    Uważam że tak, kosztuje grosze a będziesz spokojna. Infekcje są groźne dla maluchów (nie straszę, to lekarze nastraszyli mnie ;) )

Aga9090 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Uważam że tak, kosztuje grosze a będziesz spokojna. Infekcje są groźne dla maluchów (nie straszę, to lekarze nastraszyli mnie ;) )
    Właśnie o tym pomyślałam. W sobotę po operacji CRP było 22, później już nie badali :/

‹‹ 1081 1082 1083 1084 1085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ