X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koleżankę która nie mówi R,a ma na imię Marta :p ale nie jest to taki wielki problem :) choć mój mąż w ramach żarty pyta czemu wszyscy mówią na nią Marta skoro przedstawia się "Małta" - ale mój mąż to wesoły żartowniś :p

Aga9090, Minie Black, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Luna, podbijam pytanie.

Btw, skoro imię dla dziewczynki (przynajmniej tej z ostatnich 70%) wybraliśmy, że Klara, to zaczynam się obawiać, czy mała nie będzie miała wady wymowy, bo głupio jakby R nie wymawiala.... Mam takiego kolegę Rafała, chłopak pół życia miał przechlapane
    Wszystko jest do naprawy z logopedą.

Siwulec gratulacje ślicznej betuni. :-)

Flowwer trzymam kciuki, żebyś bezproblemowo przeżyła to leżenie i żeby z Szymonem wszystko było ok.

Malka przykro mi, że się rozczarowałaś, ale obiecuję Ci, że Felicja już bardzo niedługo będzie z Tobą!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 20:07

Siwulec lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer kciuki za was, maluszek da rade! juz nie taki maluszek :) Trzymaj sie tam! :)

Luna piekne zdjecia Zuzanki :) sama slodycz :)

Amal sliczny lezaczek :)

Nie pamietam co komu mialam jeszcze napisac, normalnie siano z mozgu mam ostatnio.. :) wybaczcie

Flowwer, Rucola lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn jak się czujesz? I gdzie Twój suwaczek? ;-)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulcu - jutro odpalę kompa i z wielką przyjemnością Cię dopiszę :)

Lunaris - Aluśka jest przeszczęśliwa za każdym razem jak ląduje w krzesełku, więc Stasiowi pewnie też będzie się podobać :)

Malka - bidulko.. Fela to uparty osiołek ;)

Lunaris, Siwulec, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane czekam na wiadomość od cudownej Reset, która nam bardzo wczoraj pomogła i wysłała wyniki koledze :) wtedy dzwonie się umawiać albo do tej babki z łodzi albo z warszawy. Po rozmowie z emkiem chyba wolimy Łódź, sam ginekolog mówił, że tam najlepiej. A kierowniczka oddziału przyjmuje też prywatnie. Chciałabym jutro zadzwonić zobaczyć jak z terminami

Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos mów co u Ciebie- widzę CIę na Dinusiach!

Luna zapomniałam Ci napisać że Zuzia pokazuje palec bo ma wywalone na wszystko i mówi "Ja Wam pokażę! Jestem fighterką" (albo może chciała powiedzieć lekarzowi że się nie zna :P). Cudowna pamiątka :D

Luna1993 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Wiem, że to kwestia dni i Fela będzie ze mną, ale już się nastawiłam że to będzie dzisiaj. Dlatego ta rozpacz mnie ogarnęła ;) ale już jest lepiej. Poprostu muszę czekać.
    Wcześniej niż po 48h nie mogą podać drugi raz oksytocyny, bo nie zadziała. Receptory w macicy są poblokowane tą, którą dostałam dzisiaj. Dlatego jeśli samo nie ruszy to następną próba dopiero w piątek. Strasznie mnie to wkurza, bo emek musi w piatek rano wyjechać do niedzieli, a mieliśmy rodzić razem :/ i to chyba też powód mojego płaczu dzisiejszego...
    We wszytskich badaniach, ktg, USG wszytsko jest w porządku. Nie widać żeby łożysko było stare, przepływy ok, ilość wód ok, tętno w normie nawet przy skurczach. Dlatego nikt bez wskazań nie zrobi cesarki. Mam nadzieję, że wiedzą co robią i Fela jest bezpieczna.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka może pochodzisz po schodach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka a jaki był termin porodu?-ja jestem urodzona 2 tyg po terminie i wszystko ze mną ok :D (tak myślę :p )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 20:24

malka, JustynaG, Lusesita lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia termin był na 24.06, więc dzisiaj już 10dni po terminie.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Yoselyn jak się czujesz? I gdzie Twój suwaczek? ;-)

suwaczek dam po poniedzialkowym usg :)

a choroba rozlozyla mnie na amen a encorton ktory biore nie ulatwia mi sprawy..ech :(

lamka lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka współczuję i rozumiem irytacje już sam fakt że nie zaczęło się samo jest wkurzajacy a ty dodatkowo i balonik i oxy i nic ehh życzę dużo siły i mam nadzieję że możesz coś zjeść teraz bo pewnie cały dzień na glodnego to było

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka trzymam kciuki żeby ruszyło samo póki Emek jest przy Tobie :)

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie moj synek zamiast r mowi j i najbardziej podoba mi sie jak w miejscach publiczych z czegoś sie ucieszy i krzyczy hura ;)
    Malka proboj stymulowac sutki, mi w czasie porodu moj co chwile mi ciagnal to skurcze o wiele szybciej przychodzily

lamka, Lusesita, Rucola, Amy333 lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie właśnie mi kogoś tu będą dawać z innego pokoju hehe i mówię że dobrze ze to nie mnie przenoszą a położna że nie że ja jestem już Weteranka i mnie nie ruszają hehe :) w końcu 6 tyg coś daje, mimo iż dziś na obchodzie usłyszałam od lekarza że co ja to ostatnio wymyśliłam... Nosz kurde przecież krwawilam po cewniku i gdybym to olala a okazało się że to leci nie z cewki a pochwy to bym nie podarowała sobie, no ale ordynator to ma o mnie już specyficzne zdanie bo ja zawsze wcześniej niż oni wiem jakie mam wyniki czegoś więc go to irytuje hehe :)

StaraczkaNika, JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Minie moj synek zamiast r mowi j i najbardziej podoba mi sie jak w miejscach publiczych z czegoś sie ucieszy i krzyczy hura ;)
    Malka proboj stymulowac sutki, mi w czasie porodu moj co chwile mi ciagnal to skurcze o wiele szybciej przychodzily
    Jest pod opieką logopedy? Zmiana r na j to dużo poważniejsza wada niz r na ł - można to korygować od 3 r.ż.
    P.S. wiem, bo sama się z taką męczyłam. Hmm, źle powiedziane - moja mama się męczyła. Ale w końcu mnie nauczyła tego rrr. Tylko że do tej pory zdarza mi się je ubezdźwięcznić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 21:09

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jutro idę na badanie moczu i morfologie i myślę czy nie dorzucić Crp ( z powodu tej brzydkiej rany) myślicie, że dobry pomysł?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 21:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Dziewczyny jutro idę na badanie moczu i morfologie i myślę czy nie dorzucić Crp ( z powodu tej brzydkiej rany) myślicie, że dobry pomysł?
    Uważam że tak, kosztuje grosze a będziesz spokojna. Infekcje są groźne dla maluchów (nie straszę, to lekarze nastraszyli mnie ;) )

Aga9090 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Uważam że tak, kosztuje grosze a będziesz spokojna. Infekcje są groźne dla maluchów (nie straszę, to lekarze nastraszyli mnie ;) )
    Właśnie o tym pomyślałam. W sobotę po operacji CRP było 22, później już nie badali :/

‹‹ 1081 1082 1083 1084 1085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ