X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka gratuluję córci <3

agulineczka lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Achia przy gorączce mogą być takie haluny. Pamiętam jak moja bratanica obudziła się i zaczęła płakać i pokazywać dłońmi że jej głowa jest wielka.
    Okazało się że gorączka spowodowaną była angina.

Co to r to muszę z moja starsza do logopedy wrócić. Kilka lat ćwiczeń i r dalej jest bezdzwieczne.
    Nie wypowie trrrrr hehe wychodzi jej coś bliżej nieokreślonego.
    Heh, ja do tej pory to czasem mam - nAmjgorzej jak jestem zmęczona. Na szczęście w pracy mówię po angielsku z pseudo brytolskim akcentem, co swietnie maskuje tę wadę ;)

Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 4 lipca 2018, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, bardzo się cieszę, że u Was dobrze :)

A doktor nic nie mówił, że czemu tak szybko połówkowe? Ja się zapisałam na 19+6 i się martwię, że mała będzie mała i gin licho co wypatrzy :/

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz prwadzacy sam wyliczyl, ze na polowkowe moge sie zapisywac od 2 lipca. On jest zdania, ze najlepiej robic od mniej wiecej 20+0, mimo, ze wszedzie mowia, ze od 18 tyg. Dzisiaj doktor, ktory wykonywal badanie nie powiedzial ani slowa, ze za wczesnie. Z om wychodzi 20+0, z usg 20+3

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka gratulacje!!! super wiadomości. Imię już wybrane?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla odmiany, nie śpię, imprezka w brzuchu.. I tak leżę w tym łóżku, patrzę na stojący obok leżaczek i jak myślę że za niedługo będzie się tam wylegiwać mała królewna, to mi się oczy pocą ze wzruszenia :)

Lusesita, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadal nie śpię... :)

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 03:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amal może melisa?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 03:57

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadrami :)

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka gratuluję córeczki <3 i najważniejsze że wszystko w porządku.

Yos takie osłabienie to dobrze wróży

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka zdrowo rośnijcie z córeczką <3 u mnie też połówkowe wypadają w 20tc.

Ja coś wreszcie pospalam. Co prawda standardowo syn zrobił mi pobudka o północy i wpakował mi się do łóżka ale poszliśmy oboje dalej spać. Słabo to widzę jak już będzie dwoje...

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer , jak pierwsza noc?

Malka , daj znać jak się czujesz.

Lunaris, ale Twój suwaczek mknie do przodu, pamiętam jak dopiero test robiłaś.

Agulineczka , gratuluję córeczki :)

Yos , współczuję złego samopoczucia, ale zgadzam się z Flowwer, że to dobrze wróży.

U nas noc trochę lepsza niż wczoraj, ogarniam siebie i Anię i idziemy na spacerek jakoś koło 10.
    Wczoraj mąż był w delegacji, więc pierwszy dzień spędzilysmy same od 5 do 21.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Agulineczka cudownie że dziewczynka! :)

Malka przykro mi ze to tak długo trwa... tez pewnie czulabym rozgoryczenie. Ale na weekend Felcia będzie w Twoich ramionach.

Miłego dnia dla Was.

Lamka zazdro ze tak ładnie reagujesz na buraki. Tez jem kg, do tego wołowina czy cielęcina, kalafior itd plus 3x1 żelazo i po 2 tygodniach cos ruszyło..

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka gratulacje <3 niech rośnie zdrowo

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sammer taka pogoda że to grzech siedzieć w domu a świeże powietrze dotleni ( nie liczę dużych miast).
    Ja już dawno po ktg, kawce i czekam na śniadanie.

Lunaris ja to się właśnie zastanawiam jak to będzie z 2 chlopami w łóżku ale...
    Może przy ścisku wystrugamy kolejne baby ;)

Lunaris, Lusesita, Rucola lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 19 tygodniu :) .Ktoś dziś wizytuje?Malka oby w końcu ruszyło.Czas umawiać się na połówkowe.Wspaniale,to już prawie połowa za mną.

Siwulec, Nadzieja22, StaraczkaNika, Bajkaaa, Flowwer lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko chyba dojrzalo za to w końcu do spania całą noc u siebie w pokoju (wcześniej budził się w środku nocy i przebiegał do nas do lozka) teraz elegancko śpi sam od 21 do 7 rano (całe szczęście), już się śmiałam, że jak drugie się pojawi to zamiast desek na podłodze będzie trzeba całość materacem wyłożyć, bo ciasno :D

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

ja dziś wszystkich ostrzegam że to dzień łapania za biust :D :D

Achia równiez myślę że to od gorączki, moja kuzynka przy wysokiej temp kazała sobie z twarzy zabierać pająki bo wydawało jej się że ją oblazły (aż mam ciarki)

Agulineczka gratuluje córci a przede wszystkim tego że jest zdrowa :)

Malka za Ciebie dzisiaj szczególnie ściskam kciuki, niech młoda się już zlituje i pozwoli się ucalować <3

ja mam kolejną wizytę 30 lipca, doktorek powiedział że zrobi mi bardziej szczegółowe usg czyli min. przezierność karkową sprawdzi, powiedział że zrobi to na swoim usg w jego gabinecie i kosztować mnie to będzie 200zł. czy dobrze rozumiem że to są te badania prenatalne pierwszego trymestru? bo czytałam że takie badanie mogą robić lekarze z odpowiednimi kwalifikacjami, mojego doktorka nie znalazłam na liście jaka widnieje w internecie :/

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower ja się zastanawiam co Ciastek powie jak się Stasio urodzi - obawiam się że dla niego już miejsca nie starczy w wyrku :P he he Jak się czujesz z rana?

Malka jak Ci minęła noc? spałaś trochę?

Summer na początku to mi gonił a teraz jakoś zwolniło ale wiem że to do września- potem będzie już lecieć jak z bata! Czuję to samo jak patrzę na Wasze suwaki- uwierzysz że za chwilę będziecie mieć dzieci na rękach? ja doskonale pamiętam jak siedziałyśmy na wątkach miesięcznych i ciąża wydawała się abstrakcją... Wywalczyłyśmy to!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Blue w 19tym, to ja w 18tym :)
    Małe jest już wielkości papryki albo pomarańczy. No i teraz się rozmarzyłam i zapragnęłam pomarańczy :(
    Ja to się tych połówkowych strasznie boję. Mam mieć na pierwszej wizycie u szpitalnego gina, u którego chciałabym dalej prowadzić ciążę. Problem w tym, że nigdy jeszcze u niego nie byłam, a podobno jest specyficzny. Wolałabym mieć połówkowe u gina, który robił mi prenatalne miesiąc temu, bo był świetny.
    No nic, damy szansę doktorowi ze szpitala - może jak tak sobie dobrze obejrzy mojego dzidzia, to nas lepiej zapamięta i faktycznie pomoże w szpitalu, gdyby coś się zadziało.
    Spokojnego dnia!

Malka - kciuki! Zamelduj ;) Mam nadzieję, że będą pomyślne wieści :)

Lunaris, blue00 lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 1083 1084 1085 1086 1087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ