X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec na przezierność to chyba jeszcze ciut przywcześnie ale jak lekarz chce patrzeć to niech szuka. Prenatalne robi się miedzy 12 a 14 tc. Nie wiem co poeta ma na myśli- może chce 200zł zarobić :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Minie, moja siostra czasem spała w wyrku w 5, gdy starszaki sobie coś ubzdurały :D czyt. Ona, mąż, bliźniaki i junior :D Bliźniaki najczęściej w nogach hehe.

Ja się właśnie ogarniam i niedługo wyjazd do dr Paśnika.

Miłego dnia :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Siwulec na przezierność to chyba jeszcze ciut przywcześnie ale jak lekarz chce patrzeć to niech szuka. Prenatalne robi się miedzy 12 a 14 tc. Nie wiem co poeta ma na myśli- może chce 200zł zarobić :P

30 lipca zacznę 12tc i powiedział ze będzie ok, a ja dopiero jak już wyszłam i w domu usiadłam na spokojnie to dziwnie mi się to wydało

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, ja w poprzedniej ciąży prenetalne miałam w 11w3

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    30 lipca zacznę 12tc i powiedział ze będzie ok, a ja dopiero jak już wyszłam i w domu usiadłam na spokojnie to dziwnie mi się to wydało

Fakt! przepraszam pisałaś o dacie a ja niedospana jestem :P ja na połówkowe nie idę do jakiegoś super specjalisty tylko do mojej doktor, myślę że dobrze oceni narządy a na genetycznych wszystko było OK.
    Z synem przezierność też określał mi zwykły lekarz, na połówkowe poszłam sobie na 4D do Luxmedu i tam już oceniał dyplomowany specjalista. Możesz zrobić podobnie- teraz sobie zrobić u swojego a połówkowe u jakiegoś "dyplomaty" ;)

Nadzieja powodzenia na wizycie!

Siwulec, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika,ty masz pomarańczę a ja banana hehehehe.Mam nadzieję,że płeć mi się nie zmieni bo bym chciała już powoli robić konkretne zakupy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwiec ja u gina prowadzącego miałam wizytę 11+4 i mówił, że woli zrobić prenatalne po dwóch tygodniach. Ale wstępnie zrobił też wtedy :)

Siwulec lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja właśnie dwa banany opierdzielilam na śniadanie! Ja miałam prenatalne 12+3 na połówkowe umówiłam się do dr, która mi robiła cc ze Stasiem na 20+6 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i umówiłam się już na usg,idę 21.07 :)

Lunaris, StaraczkaNika, Aga9090, Luna1993, Siwulec, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane.
    Ja się jeszcze nie umówiłam na połowkowe, bo liczę, że się załapię z luxmedu ale nie w luxmedzie ;-) więc muszę czekać, aż braknie miejsc. Spoko, wybuliłam te 400zł na genetyczne I trymestru, to chociaż dwa pozostałe będą za free. :-P

Agulineczka gratulacje! Dobrze, że z małą wszystko w porządku. Jak jej dacie na imię?

Nadzieja powodzenia u Paśnika!

Malka oby Felcia już się pchała na świat.

Flower niech czas Ci szybko zleci.

Miłego dnia wszystkim :-)

agulineczka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• admiralka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, ja prenatalne miałam w 13+3, mój lekarz woli na trochę większych dzieciaczkach robić :)

Ale już na wizycie w 9+3 wstępnie zmierzył mi przezierność (ze względu na wadę genetyczną w poprzedniej ciąży) i już wtedy wstępnie odetchnęliśmy :)

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    U mnie kolejna noc za nami :) zostało 9 dni do 34tc :)

Flowwer to szybko u was ktg robią, u nas najwcześniej 7:15 ale ja jeszcze tak wcześnie nie miałam

Malka trzymam kciuki by dziś był ten fajny dzień :)

admiralka, Siwulec lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Cześć Kochane.
    Ja się jeszcze nie umówiłam na połowkowe, bo liczę, że się załapię z luxmedu ale nie w luxmedzie ;-) więc muszę czekać, aż braknie miejsc. Spoko, wybuliłam te 400zł na genetyczne I trymestru, to chociaż dwa pozostałe będą za free. :-P

Agulineczka gratulacje! Dobrze, że z małą wszystko w porządku. Jak jej dacie na imię?

Nadzieja powodzenia u Paśnika!

Malka oby Felcia już się pchała na świat.

Flower niech czas Ci szybko zleci.

Miłego dnia wszystkim :-)

No ja robilam w Ginemedice, ale płacilam 300 zł za połówkowe (nie chciałam w luxmedzie), tyle, że prowadzę tam ciążę, dlatego 300 a nie 400. Z badania jestem bardzo zadowolona, wszystko dokladnie sprawdzone, nawet lekarz chciał zrobić 4d, ale twarzyczki nie było widać za bardzo. Nawet się przeszłam kawałek i wypiłam troszkę kawki, wróciłam na badanie i nadal to samo - nogi na głowie ;)

Co do imienia to właśnie nie możemy się zdecydować. Lubimy tradycyjne imiona. Gdyby był chłopiec tym razem to byłby Staś.
    Dla dziewczynki zawsze chcialam Aleksandrę, Oleńkę, ale nie jestem teraz w 100% przekonana. Mężowi podoba się Uleńka ;)
    A myślimy jeszcze nad: Ania, Tosia, Marysia, Natalka i Kalinka (bardziej oryginalne).

Rucola lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)
    U mnie kolejna noc za nami :) zostało 9 dni do 34tc :)

Flowwer to szybko u was ktg robią, u nas najwcześniej 7:15 ale ja jeszcze tak wcześnie nie miałam

Malka trzymam kciuki by dziś był ten fajny dzień :)

Bajkaa świetnie się czyta, że nadal w dwupaku i kolejny dzień do przodu :) Będzie dobrze :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka pięknie sobie dajecie radę w dwupaku! <3 <3

Bajkaaa lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jestem zła... myślałam, że dziś się pozbędę szwów, a pielęgniarka w przychodni powiedziała mi, że się tego nie podejmie (sic!) mam przyjść jutro do ginekologa to on to usunie..
    A i na szczęście nie zapomniałam o badaniach krwi i moczu :)

Malka czekamy na wieści :*

Miłego dnia

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Malka czekamy na Twojego uparciuszka

Flo teraz będziemy odliczać Ci dni razem z Bajka :)

Summer bardzo się cieszę, że u Was coraz lepiej - ni położna gada żeby tez już wychodzić z małym na zewnątrz, ale mam mieszane uczucia, bo jednak w Zabrzu przy wypisie sugerowali, żeby mi dać więcej czasu

Nenusia mi tez położna najpierw nie chciała zdjąć jak się z nią umawiałam przez telefon, dopiero jak zobaczyła ze wszystko jest ładnie wygojone to powiedziała ze ok. Podobno kiedyś jej się trafiła brzydka rana i później były pretensje. Ja przemywałam tylko octeniseptem

Co do wad wymowy to niestety niezbyt się znam, ale miałam na studiach kolegę który mówił l zamiast r, bardzo fajny chłopak, pewnego dnia postanowił opowiedzieć nam dowcip o Rambo - to był najzabawniejszy dowcip w moim życiu choć nie wiem o czym - nie myślcie, że robiliśmy to złośliwie, on miał ogromny dystans do siebie i sam się z tego śmiał :)

Wczoraj miałam zdecydowanie gorszy dzień, obudziłam się nad ranem z ogromnym bólem cycka, jakieś zapalenie się zrobiło - jako ściągałam mleko, albo przystawiałam Frania to normalnie mi łzy leciały po policzkach tak bolało, dziś już lepiej zdecydowanie i mam nadzieje zecuda się to całkowicie opanować, ale wiąże się z tym tez zabawna historia:

Dzwoni dzwonek do drzwi ja przekonana że to mąż albo mama poszłam otworzyć w takim oto outficie: ubrana w pluszowy zimowy szkafrok (było chyba z 30 stopni) pod nim koszula do karmienia z tych aseksualnych, rozpięta od góry a pod nią stanik z którego wystają liście kapusty (pomogły na zapalenie) - jak się zapewne domyślacie pod drzwiami nie stał mój mąż a kurier - sądząc po jego minie będą o mnie krążyć legendy na stronach typu kurier płakał jak doręczał, albo najdziwniejsi klienci ever :-D

Miłego dnia ;)

Aga9090, reset, lamka, Kaczorka, Bajkaaa, JustynaG, StaraczkaNika, Lunaris, Rucola, Siwulec, Karma88, Lusesita, olik321, Nadzieja22, blue00, Jeżowa, Emiilka, Amy333, KateHawke lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena zmieniam opatrunek 2 x dziennie i tylko octanisept, ale w jednym miejscu się slimaczy, tak po środku, a szwy mam dwa na górze i dole. Jeden w pępku i drugi poniżej spojenia łonowego.. Zobaczymy co lekarz powie, gorzej jak będzie trzeba w tym jednym miejscu zaszyć znowu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16.07 mamy wizytę u prof. Dangel w Warszawie

Aga9090, lamka, reset, Kaczorka, Achia, Bajkaaa, StaraczkaNika, Lunaris, Rucola, Siwulec, Karma88, Tosia2323, Lusesita, olik321, Nadzieja22, blue00, Jeżowa, Kargo31, Angelika83, Emiilka, KateHawke, Madzik34 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:

Ja byłam 12+6, wszystko było super widać :) z tym że ja jednak bym poszukała lekarza z certyfikatem- mój gin też go nie ma i wolałam iść do kogoś kto się w tym specjalizuje i często robi takie badania i w moim odczuciu moze zobaczyć więcej.

Co do siostrzenca- siostra podjerzewa odwodnienie bo w tym przedszkolu różnie bywa z różnymi rzeczami, sam Michał po powrocie wręcz rzucił się na sok.w nocy coś tam majaczył i jeszcze miał temperature ale rano obudził się już jak młody bóg ;)

‹‹ 1084 1085 1086 1087 1088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ