Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec na przezierność to chyba jeszcze ciut przywcześnie ale jak lekarz chce patrzeć to niech szuka. Prenatalne robi się miedzy 12 a 14 tc. Nie wiem co poeta ma na myśli- może chce 200zł zarobić :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Minie, moja siostra czasem spała w wyrku w 5, gdy starszaki sobie coś ubzdurały :D czyt. Ona, mąż, bliźniaki i junior :D Bliźniaki najczęściej w nogach hehe.

Ja się właśnie ogarniam i niedługo wyjazd do dr Paśnika.

Miłego dnia :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Siwulec na przezierność to chyba jeszcze ciut przywcześnie ale jak lekarz chce patrzeć to niech szuka. Prenatalne robi się miedzy 12 a 14 tc. Nie wiem co poeta ma na myśli- może chce 200zł zarobić :P

30 lipca zacznę 12tc i powiedział ze będzie ok, a ja dopiero jak już wyszłam i w domu usiadłam na spokojnie to dziwnie mi się to wydało

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, ja w poprzedniej ciąży prenetalne miałam w 11w3

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    30 lipca zacznę 12tc i powiedział ze będzie ok, a ja dopiero jak już wyszłam i w domu usiadłam na spokojnie to dziwnie mi się to wydało

Fakt! przepraszam pisałaś o dacie a ja niedospana jestem :P ja na połówkowe nie idę do jakiegoś super specjalisty tylko do mojej doktor, myślę że dobrze oceni narządy a na genetycznych wszystko było OK.
    Z synem przezierność też określał mi zwykły lekarz, na połówkowe poszłam sobie na 4D do Luxmedu i tam już oceniał dyplomowany specjalista. Możesz zrobić podobnie- teraz sobie zrobić u swojego a połówkowe u jakiegoś "dyplomaty" ;)

Nadzieja powodzenia na wizycie!

Siwulec, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika,ty masz pomarańczę a ja banana hehehehe.Mam nadzieję,że płeć mi się nie zmieni bo bym chciała już powoli robić konkretne zakupy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwiec ja u gina prowadzącego miałam wizytę 11+4 i mówił, że woli zrobić prenatalne po dwóch tygodniach. Ale wstępnie zrobił też wtedy :)

Siwulec lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja właśnie dwa banany opierdzielilam na śniadanie! Ja miałam prenatalne 12+3 na połówkowe umówiłam się do dr, która mi robiła cc ze Stasiem na 20+6 :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i umówiłam się już na usg,idę 21.07 :)

Lunaris, StaraczkaNika, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Siwulec, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane.
    Ja się jeszcze nie umówiłam na połowkowe, bo liczę, że się załapię z luxmedu ale nie w luxmedzie ;-) więc muszę czekać, aż braknie miejsc. Spoko, wybuliłam te 400zł na genetyczne I trymestru, to chociaż dwa pozostałe będą za free. :-P

Agulineczka gratulacje! Dobrze, że z małą wszystko w porządku. Jak jej dacie na imię?

Nadzieja powodzenia u Paśnika!

Malka oby Felcia już się pchała na świat.

Flower niech czas Ci szybko zleci.

Miłego dnia wszystkim :-)

agulineczka, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• admiralka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, ja prenatalne miałam w 13+3, mój lekarz woli na trochę większych dzieciaczkach robić :)

Ale już na wizycie w 9+3 wstępnie zmierzył mi przezierność (ze względu na wadę genetyczną w poprzedniej ciąży) i już wtedy wstępnie odetchnęliśmy :)

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    U mnie kolejna noc za nami :) zostało 9 dni do 34tc :)

Flowwer to szybko u was ktg robią, u nas najwcześniej 7:15 ale ja jeszcze tak wcześnie nie miałam

Malka trzymam kciuki by dziś był ten fajny dzień :)

admiralka, Siwulec lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Cześć Kochane.
    Ja się jeszcze nie umówiłam na połowkowe, bo liczę, że się załapię z luxmedu ale nie w luxmedzie ;-) więc muszę czekać, aż braknie miejsc. Spoko, wybuliłam te 400zł na genetyczne I trymestru, to chociaż dwa pozostałe będą za free. :-P

Agulineczka gratulacje! Dobrze, że z małą wszystko w porządku. Jak jej dacie na imię?

Nadzieja powodzenia u Paśnika!

Malka oby Felcia już się pchała na świat.

Flower niech czas Ci szybko zleci.

Miłego dnia wszystkim :-)

No ja robilam w Ginemedice, ale płacilam 300 zł za połówkowe (nie chciałam w luxmedzie), tyle, że prowadzę tam ciążę, dlatego 300 a nie 400. Z badania jestem bardzo zadowolona, wszystko dokladnie sprawdzone, nawet lekarz chciał zrobić 4d, ale twarzyczki nie było widać za bardzo. Nawet się przeszłam kawałek i wypiłam troszkę kawki, wróciłam na badanie i nadal to samo - nogi na głowie ;)

Co do imienia to właśnie nie możemy się zdecydować. Lubimy tradycyjne imiona. Gdyby był chłopiec tym razem to byłby Staś.
    Dla dziewczynki zawsze chcialam Aleksandrę, Oleńkę, ale nie jestem teraz w 100% przekonana. Mężowi podoba się Uleńka ;)
    A myślimy jeszcze nad: Ania, Tosia, Marysia, Natalka i Kalinka (bardziej oryginalne).

Rucola lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dzień dobry dziewczyny :)
    U mnie kolejna noc za nami :) zostało 9 dni do 34tc :)

Flowwer to szybko u was ktg robią, u nas najwcześniej 7:15 ale ja jeszcze tak wcześnie nie miałam

Malka trzymam kciuki by dziś był ten fajny dzień :)

Bajkaa świetnie się czyta, że nadal w dwupaku i kolejny dzień do przodu :) Będzie dobrze :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka pięknie sobie dajecie radę w dwupaku! <3 <3

Bajkaaa lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jestem zła... myślałam, że dziś się pozbędę szwów, a pielęgniarka w przychodni powiedziała mi, że się tego nie podejmie (sic!) mam przyjść jutro do ginekologa to on to usunie..
    A i na szczęście nie zapomniałam o badaniach krwi i moczu :)

Malka czekamy na wieści :*

Miłego dnia

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Malka czekamy na Twojego uparciuszka

Flo teraz będziemy odliczać Ci dni razem z Bajka :)

Summer bardzo się cieszę, że u Was coraz lepiej - ni położna gada żeby tez już wychodzić z małym na zewnątrz, ale mam mieszane uczucia, bo jednak w Zabrzu przy wypisie sugerowali, żeby mi dać więcej czasu

Nenusia mi tez położna najpierw nie chciała zdjąć jak się z nią umawiałam przez telefon, dopiero jak zobaczyła ze wszystko jest ładnie wygojone to powiedziała ze ok. Podobno kiedyś jej się trafiła brzydka rana i później były pretensje. Ja przemywałam tylko octeniseptem

Co do wad wymowy to niestety niezbyt się znam, ale miałam na studiach kolegę który mówił l zamiast r, bardzo fajny chłopak, pewnego dnia postanowił opowiedzieć nam dowcip o Rambo - to był najzabawniejszy dowcip w moim życiu choć nie wiem o czym - nie myślcie, że robiliśmy to złośliwie, on miał ogromny dystans do siebie i sam się z tego śmiał :)

Wczoraj miałam zdecydowanie gorszy dzień, obudziłam się nad ranem z ogromnym bólem cycka, jakieś zapalenie się zrobiło - jako ściągałam mleko, albo przystawiałam Frania to normalnie mi łzy leciały po policzkach tak bolało, dziś już lepiej zdecydowanie i mam nadzieje zecuda się to całkowicie opanować, ale wiąże się z tym tez zabawna historia:

Dzwoni dzwonek do drzwi ja przekonana że to mąż albo mama poszłam otworzyć w takim oto outficie: ubrana w pluszowy zimowy szkafrok (było chyba z 30 stopni) pod nim koszula do karmienia z tych aseksualnych, rozpięta od góry a pod nią stanik z którego wystają liście kapusty (pomogły na zapalenie) - jak się zapewne domyślacie pod drzwiami nie stał mój mąż a kurier - sądząc po jego minie będą o mnie krążyć legendy na stronach typu kurier płakał jak doręczał, albo najdziwniejsi klienci ever :-D

Miłego dnia ;)

nick nieaktualny, reset, nick nieaktualny, Kaczorka, Bajkaaa, JustynaG, StaraczkaNika, Lunaris, Rucola, Siwulec, Karma88, Lusesita, olik321, Nadzieja22, nick nieaktualny, Jeżowa, Emiilka, Amy333, KateHawke lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena zmieniam opatrunek 2 x dziennie i tylko octanisept, ale w jednym miejscu się slimaczy, tak po środku, a szwy mam dwa na górze i dole. Jeden w pępku i drugi poniżej spojenia łonowego.. Zobaczymy co lekarz powie, gorzej jak będzie trzeba w tym jednym miejscu zaszyć znowu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    16.07 mamy wizytę u prof. Dangel w Warszawie

nick nieaktualny, nick nieaktualny, reset, Kaczorka, nick nieaktualny, Bajkaaa, StaraczkaNika, Lunaris, Rucola, Siwulec, Karma88, nick nieaktualny, Lusesita, olik321, Nadzieja22, nick nieaktualny, Jeżowa, Kargo31, Angelika83, Emiilka, KateHawke, Madzik34 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:

Ja byłam 12+6, wszystko było super widać :) z tym że ja jednak bym poszukała lekarza z certyfikatem- mój gin też go nie ma i wolałam iść do kogoś kto się w tym specjalizuje i często robi takie badania i w moim odczuciu moze zobaczyć więcej.

Co do siostrzenca- siostra podjerzewa odwodnienie bo w tym przedszkolu różnie bywa z różnymi rzeczami, sam Michał po powrocie wręcz rzucił się na sok.w nocy coś tam majaczył i jeszcze miał temperature ale rano obudził się już jak młody bóg ;)

‹‹ 1084 1085 1086 1087 1088 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ