X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia dobrze, że z siostrzeńcem wszystko ok.

Lena nie masz się co przejmować, jestem pewna, że kurierzy widzieli już wszystko :-D

Siwulec ja bym zrobiła chyba tak jak Achia czyli poszukała jednak kogoś z certyfikatem.

Za niecałe 25h podglądam Domisia <3

Achia, Siwulec, Flowwer, olik321, Nadzieja22, Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dołączam się do dziewczyn z nowo rozpoczętym tygodniem- u nas 17ty! Nie mogę w to uwierzyc :)

lamka, Lunaris, Flowwer, ibishka, Nadzieja22, Jeżowa, Emiilka, Amy333, KateHawke lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - u mnie też wczoraj akcja z kurierem! Akurat jak zadzwonił do drzwi to byłam na etapie usypiania Aluśki. W majtkach i z gołymi cycami wystającymi znad dekoltu koszulki. Tak szybko się ubierałam, że spodnie od dresu założyłam tył na przód ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:32

Lena21 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o badania prenatalne u lekarza z certyfikatem a tego bez.
    Może być tak, że wiedzę oboje mają identyczną i równie dobrze obejrzą malucha.
    Ten z certyfikatem ma dostęp do programu, który wylicza ryzyko. A ten bez certyfikatu może Ci jedynie podać wymiary i tego ryzyka nie oszacuje.

Mój gin prowadzący, w ramach zwykłej wizyty USG obejrzał maluszka i pomierzył (m.in przezierność karkową) i stwierdził, że wszystko jest ok.
    A jak poszłam do gin z certyfikatem to dostałam kartkę A4 wraz z informacjami na temat maluszka.
    Dodam, że gin na NFZ nie wysyłał mnie na żadne badania prenatalne, połówkowe, III trymestru. Gdyby nie ovu to pewnie bym nie wiedziała, że takie badania się wykonuje :)Bo on ma bardzo dobry sprzęt i korzystając ze swojej wiedzy wszystko mierzy i ocenia. Nie ma jednak certyfikatów.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna - masz rację :) ale nigdy nie wiemy czy oboje mają tą wiedzę identyczną czy nie..a jak ktoś zrobił certyfikat to wierzę że poświęcił więcej czasu, nauki by go zdobyć. Na pewno kazdy lekarz jak zobaczy nieprawidłowości na USG to nam o nich powie . Mamaginekolog pisze o tym tak:
    "W Polsce niestety jeżeli chodzi o badania USG w ciąży jest wciąż coś co mój mąż nazywa „WILD WILD WEST” – czyli dziki zachód – nie ma żadnych praw ani zasad.

W większości krajów europejskich – badania USG w ciąży mogą wykonywać tylko lekarze odpowiednio certyfikowani – nie istnieje np. w UK takie rozróżnienie na
    „Zwykle USG ciąży” i „Prenatalne USG”.
    Każde USG wykonane jest w sposób szczegółowy i co ważniejsze „standaryzowany”.

W Polsce każdy lekarz może sobie w gabinecie postawić aparat USG i badania robić.
    Pacjentki niestety często nie wiedzą – w sumie mnie to nie dziwi – czy USG było wykonane prawidłowo czy nie. Nie wiedzą czy dany lekarz się „w diagnostyce prenatalnej” specjalizuje czy po prostu „posiada aparat USG i zrobił USG”.

Wróćmy do porównania do butów

Jak ja oddaje buty do szewca to nie zastanawiam się czy on potrafi naprawiać buty – jest dla mnie oczywiste, że skoro to robi to musi to potrafić.

Więc jak kobieta oddaje „swój brzuch” do badania to logiczne jest, że zakłada że lekarz robi to dobrze.

Szczegółowe badanie USG w ciąży- ….”prenatalne USG w ciąży” – nie polega na tym aby sprawdzić czy bije serce i … jaka jest płeć.

Badanie USG w ciąży robi się po to, aby SZCZEGÓŁOWO – ocenić anatomię i dobrostan płodu.

A aby to zrobić takie badanie musi wykonać lekarz – który się w diagnostyce płodu specjalizuje. Bo są to jedne z najtrudniejszych technicznie badań w całej medycynie."

Rucola, Aga9090, StaraczkaNika, JustynaG, Nadzieja22, Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Was czytam i myślę, że kurierzy to jednak mają ciekawą pracę ;)
    Ja kiedyś otworzyłam z farbą na połowie głowy, starych ciuchach i ręczniku na ramionach - ale bardzo mi zależało na tej przesyłce...

Lusesita, Lunaris, blue00, Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem, czy dobrze robię. Dzwoniłam do Respondek w Łodzi- termin na 23.07, pani w rejestracji od razu chciała zapisać, o nic nie pytała. Dzwonie do Dangel- rejestratorka pyta o problem, ciążę itp. Dziwi się że u nas nie potrafią zdiagnozowac. Z drugiej strony mówi że pewna ilość płynu w worku osierdziowym jest fizjologiczna. Mój gin mówił, że w ogóle nie powinno go być. Pytała ile płynu jest. Mówię, że nie jest napisane. Mówię jej o przeplywach, o wysokim tetnie i powoekszonej sylwetce serca. A ona w koło o tym płynie, że może być w normie. Zniecheciala mnie strasznie do tej wizyty i teraz nie wiem, czy nie lepiej poczekać tydzień dłużej i nie jechać do łodzi. A może mój lekarz to idiota (wraz z tym od echoserca) i nic się nie dzieje. Jestem w rozsypce :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:37

• Rucola Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!!! to sobie dziś pospałam, niestety z przerwa nocną...od kilku dni mam problemy z jelitami i dziś w nocy było apogeum, tzn obudziły mnie niemiłosierne skurcze i ponad godzine spędziłam w kuckach na kanapie popijając herbatke na trawienie.... ale już jest duuuużo lepiej:)

dziś pewnie nie będe Wam spamować, bo mam sporo planów na cały dzień, ale napiszę Wam, ze wczoraj byliśmy chwilke u teściowej, gdzies między wierszami wyszło, ze we wtorek mieliśmy wizytę i wyobraźcie sobie, ze ani jednym słowem nie zapytała o Lewka. Już pomijam to, ze nie interesuje ją jak ja sie czuje, ale nie spytała nawet czy dobrze z małym. generalnie miałabym to w dupie, ale jak słucham jak skrupulatnie relacjonuje ciąże żon moich szwagrów i rozczula się nad wnukami, to zastanawiam sie co z niej za matka, zeby synowi taką przykrość sprawiać. Mój emek wrócił mega przybity, sam zagadał że straszna lipa, a ja głupia zaoferowałam się na samym poczatku wizyty wyświadczyc jej dziś pewna przysługę, bo oczywiście żadne z dzieci którym nadskakuje nie ma dla niej czasu.... Gdybym tylko wiedziała...Ale ja już taka jestem, nic na to nie poradzę, ze nie umiem olać kogoś w potzrebie. jej ukochane dzieci mają to w dupie, ale nie będe się przejmować, moi rodzice mnie lepiej wychowali niż ona swoje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:43

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Sama nie wiem, czy dobrze robię. Dzwoniłam do Respondek w Łodzi- termin na 23.07, pani w rejestracji od razu chciała zapisać, o nic nie pytała. Dzwonie do Dangel- rejestratorka pyta o problem, ciążę itp. Dziwi się że u nas nie potrafią zdiagnozowac. Z drugiej strony mówi że pewna ilość płynu w worku osierdziowym jest fizjologiczna. Mój gin mówił, że w ogóle nie powinno go być. Pytała ile płynu jest. Mówię, że nie jest napisane. Mówię jej o przeplywach, o wysokim tetnie i powoekszonej sylwetce serca. A ona w koło o tym płynie, że może być w normie. Zniecheciala mnie strasznie do tej wizyty i teraz nie wiem, czy nie lepiej poczekać tydzień dłużej i nie jechać do łodzi. A może mój lekarz to idiota (wraz z tym od echoserca) i nic się nie dzieje. Jestem w rozsypce :(
    Umów się też do respondek, trzymaj termin, najwyżej odwołasz, jeśli w Warszawie będą kompetetni i wzbudzą Twoje zaufanie. Mało tego, jeśli dysponujecie kasą to skorzystaj z obydwu wizyt i porównaj, im więcej będziesz wiedzieć tym lepiej... ja bym tak zrobiła na 100%

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:41

Achia, Aga9090, Lusesita, Siwulec, Emiilka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- nie wierzę że dwoje Twoich lekarzy to idioci. a rejestratorka nie jest lekarzem przecież. i nie widziała wyników badań na oczy więc dziwne jej podejście- ale nie ona będzie Was diagnozować.
    ja bym zrobiła chyba tak jak pisze Rucola..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:44

Rucola lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- rezerwuj obie wizyty i czekaj na maila od tego mojego kolegi. Potem będziesz decydować/ odwoływać itp.

Rucola, Luna1993, Lusesita lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Tak Was czytam i myślę, że kurierzy to jednak mają ciekawą pracę ;)
    Ja kiedyś otworzyłam z farbą na połowie głowy, starych ciuchach i ręczniku na ramionach - ale bardzo mi zależało na tej przesyłce...
    ja wczoraj otworzyłam kupierowi i nie chciałam przyjąć towaru, bo mówiłam, ze nic nie zamawialismy (była duża gabarytowo). Do emka nie mogłam się dodzwonić, ale kurier mówi, ze opłacona i że pewnie emek zrobił mi niespodzianke, dlatego nic nie wiem o zamówieniu... wtachałam to zadowolona do salonu, oczekując super niespodzianki a tam co???? 13metrów siatki ogrodzeniowej... emek zamówił z pracy na nasz ogródek działkowy^^ Wyobrażacie sobie moję rozczarowanie....

Aga9090, Lusesita, Lunaris, Karma88, Nadzieja22, blue00, Lena21, Jeżowa, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Zapisz się na wizytę - jak z pierwszej będziesz zadowolona, to tą odwołasz. Lepiej się zabezpieczyć na dwóch frontach

Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak chyba zrobię. Umówię się i tu i tu żeby trzymać terminy. Wolałabym się udać do jednej z nich, nawet nie ze względu na pieniądze, ale żeby nie mieć takiego zamętu w głowie po dwóch. Zapisałam się do grupy na fb dzieci z wada serca, spytałam która wybrać . Jedna i druga polecana. Mnie z kolei zlinczowali, że zależy mi na szybszym terminie i stąd wybór Dangel. To ponad moje nerwy i siły. Mam dziś fatalny dzień, płacze od rana, emek zostawia wybór mnie a ja mam ochotę wejść do jamy i nigdy z niej nie wyjść. Naprawdę życzę sobie żebym pojechała i żeby ta lekarka mnie wyśmiała. Chyba dopiero dziś do mnie dotarło co się dzieje

Przepraszam że piszę w takich emocjach ale czuje że mi rozum odbiera z nerwów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 10:50

• reset Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nawet gdyby babka z Warszawy miała rację i faktycznie ten płyn to nic groźnego (choć diagnoza przez telefon to odważna rzecz) to jednak przynajmniej jedną wizytę u specjalisty warto zrobić dla swojego spokoju. Może faktycznie wada jest na tyle nieduża/ mało poważna, że Zuzia z nią będzie sobie spokojnie żyć! (Już Ci kiedyś pisałam - mi stwierdzono wrodzoną wadę serca po 20 r.ż. Dwa lata brałam betablockery tedy, a teraz nawet tego nie łykam i żyję całkiem nieźle. Ba, jestem urodzona w takich czasach, że jak jeździłam w klubie narciarskim to wtedy jeszcze nie wymagano zaświadczeń od lekarza medycyny sportowej, stąd pewnie nikt nie odkrył tego wcześniej. No a w ciąży to moja mama nie miała ani jednego usg, o prenatalnych, połówkowych itp. nie wspominając).

Luna1993 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna dziewczyny mają rację, trzymaj oba terminy. Zawsze możesz któryś odwołać, albo skorzystać z obu.

Nika który to specyficzny ginekolog, który pracuje też w szpitalu?
    Jak tajemnica, to nie pisz ;-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja uciekam na chwilk kilka, miejcie litość zebym zdążyła Was nadrobić. Buziole

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna ja też jestem tego zdania co Rucola- na razie trzymaj obie wizyty, potem będziesz odwoływać. Było by cudownie gdyby się okazało że to nic poważnego <3

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W łodzi umówiłam się na 23.07. Przepraszam, jestem strasznie zagubiona. Nie wiem, czemu się tak przejęłam głupia baba z rejestracji, wiem że mają tam gorsze przypadki, ale skoro chce przyjechać i zapłacić jej 5 stów to powinna siedzieć cicho i brać jak dają. Jakoś wewnętrznie czuję, że to dobry wybór ta Warszawa. Jak nie to pojadę też do łodzi. Naprawdę będę najszczesliwsza osoba na ziemi jak Dangel powie, że przyjechałam bez sensu

A co do tego co mówiła, to gdyby to nie było nic poważnego to lekarz by mnie nie wysyłał do kardiologa przez pół polski. I by nie mówił, że on mnie nie chce straszyć co to może być za wada. Wszystko mi się dziś nałożyła na ten nastrój, naprawdę przepraszam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2018, 11:14

• malka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jednak oksytocyna podejście numer dwa. Jakieś skurcze już są. Nawet trochę mocniejsze niż wczoraj. Trzymajcie kciuki proszę, żeby to było dziś. Wszyscy mi mówią, że dzisiaj już muszę urodzić. Jakbym nie widziała ;)

Achia, Aga9090, reset, StaraczkaNika, Yoselyn82, Lunaris, summer86, Siwulec, lamka, E_w_c_i_a, agulineczka, Kaczorka, Nadzieja22, blue00, Minie Black, Lena21, Bajkaaa, Jeżowa, Lusesita, Karma88, Rucola, JustynaG, veritaserum, Sarna84, Angelika83, Emiilka, Amy333, KateHawke lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ