X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od rana w gościach :) Dopiero wróciliśmy do domu na obiad :)

Trzymam za wszystkie jutrzejsze wizyty kciuki :* Karma, no i za wynik też :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Yosel plamienie nie jest niebezpieczne zwykle, odpoczywaj i obserwuj, dobrze, że jutro wizyta.

Ja też z tych dzisiaj zmartwionych, bo od 8.00 Domiś nie daje znaku życia, nic się nie rusza. Może się przesunął w lewo za łożysko, ale jednak się trochę martwię.

Oj Lamcios, przecież wiesz, że na tym etapie to absolutnie norma :) Ma dużo miejsca w brzuszku, więc pewnie popłynął sobie bliżej kręgosłupa :)

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm Dziewczyny - macie doświadczenie z ubrankami z lidla? Od jutra promocja na bobasowe ciuszki i tak się zastanawiam jak u nich z jakością?

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z jakością nie wiem, ale wg mnie są bardzo duże. Dzięki za wsparcie. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, tak jak dziewczyny mówią, (a wiem też z doświadczenia) jeszcze doczekasz się regularnych kopniaków

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba przejdę się po długie pajace. Niby rozmiary od 50, jak będą za duże to będę miała na poźniej.

Ostatnio szwagierka powiedziała, że ruchy (wyraźne) w 1 i 2 ciąży poczuła ok 23/24 tygodnia. I w ogóle była w szoku, że ja panikuję... niestety taki nasz los. Gdyby nie kalendarz belly, który już chyba 3 tygodnie temu oznajmił "już możesz poczuć ruchy dziecka!" to bym w ogóle pewnie nie zainteresowała się tematem.

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy w poprzedniej promocji kupiłam body 50/56 i jest większe niż 56 np. że smyka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tak, jutro mam normalną i planowaną wizytę. Ginkę mam w Opolu. Więc jeśli będzie jakieś rozwarcie zewnętrzne, to może się położę 'DO TEGO' szpitala. Nie będziemy wtedy jechać specjalnie do nas.
    Ale jeżeli stan się dalej utrzymuje taki jak przez te 2tyg. w szpitala czy teraz tydzień w domu, to ja nie widzę potrzeby kładzenia się do szpitala.
    Skurcze są takie jak Bajka opisuje- ani regularne, ani mocne. Przyjdzie to na trochę i znika. Wczoraj wieczorem też były i ustały. Nie panikuję.
    Wyspecjalizowałam się w tych ktg w szpitalu i mogę śmiało powiedzieć, że to nie pora.
    Ginka sama mówiła żeby za szybko nie jechać do szpitala. Ostatnio mnie złapało nagle i trzymały co 1-2min przez 30min. To był alarm. Teraz jeszcze nie czuję że to TO.
    No i czekam na jakieś czopy, wody itd.
    Jutro będzie pewnie niecałe 2400g także mogłabym Go jeszcze podtuczyć. Chociaż fizycznie mam dość.

Także jadę jutro spokojna i co będzie to będzie.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu aż się cofnelam i gdzie ja odpisałam skurcze? :)
    A co do paniki to poprostu ty opisalas ból taki ze siedzieć nie możesz tylko jesz na stojąco więc moim zdaniem bylo/jest to niepokojące i raczej tu z dziewczynami chciałysmy aby lekarz zobaczył że nic się nie dzieje no ale to ty decydujesz

Aga9090, Rucola lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo to Flo z tymi bólami...

A to co opisywałam to odpychanie się nogami od żeber i wciskanie głowy w wiadomo co- jak usiądę. Przy leżeniu jest ok.
    Bóle @ są kiedy indziej. Po prostu nasz księciunio chyba nie lubi być gnieciony i tak mnie upomina o trochę luzu. Ja zwykle lubię podkulać kolana a on wtedy najbardziej dokucza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Aniu aż się cofnelam i gdzie ja odpisałam skurcze? :)
    A co do paniki to poprostu ty opisalas ból taki ze siedzieć nie możesz tylko jesz na stojąco więc moim zdaniem bylo/jest to niepokojące i raczej tu z dziewczynami chciałysmy aby lekarz zobaczył że nic się nie dzieje no ale to ty decydujesz
    Dlatego po opisie tego bólu i jedzenia na stojąco nie czekałabym do jutra. Wiem, że szpital to nie miłe miejsce Ale po co ryzykować? Czasem ważna jest każda minuta dla ratowania życia i dziecka i matki, a takie bóle, które Aniu odpisałaś nie są normalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 14:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Lidla rozmiary są większe niż na metce ;-) I jeśli chodzi o pajace czy cokolwiek to dziewczyny kupujcie tylko na te zatrzaski, bo te normalne z tymi rozcięciami nie zdają egzaminu bo się rozciągają. ;-)

Ja dzisiaj idę na festyn więc się odstresujemy :D :D :D
    Pogoda rewelacyjna więc trzeba korzystać!!! :D

Rucola, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka na tym etapie też nie czułam regularnych ruchów, a to druga tak zaawansowana ciąża, więc myślę że możesz być spokojna :) tak jak Aga pisze, spróbuj ze słodyczami. Na moje dziewczyny działa ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby parę razy się poruszył i chyba faktycznie jest po lewej, czyli za łożyskiem z tego wynika ;-)

Aga9090, Luna1993, Emiilka lubią tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka na pewno wszystko jest dobrze :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yosel jest trochę lepiej?

Bajka nie martw się, wiemy że chcesz dobrze ;) :*

Mi się tak dłuży dzisiejszy dzień...

Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubranka z Lidla są szerokie. Jak ktoś ma pulchnego niemowlaka to mogą się sprawdzić. Ale na szczuplaku ubranka wyglądają dość słabo.

Aczkolwiek spodenki mogę polecić :) mięciutkie są ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu , Jak do tej pory pokazałaś, że masz intuicję. Dlatego wiem, że wiesz co się dzieje :) Oby jutrzejsza wizyta przebiegła jak najlepiej.

Achia , też jakiś czas temu budziłam się rano z bolącym gardłem i niestety pojawiał się nieładny kaszel. Pozamykałam okna na noc. A ratowałam się ciepłym mlekiem z miodkiem (bądź wersją śniadaniową - kanapki z miodkiem + cieplutkie mleko do popicia) i pomogło.

Lamka , na tym etapie niestety jeszcze można nie czuć ruchów regularnie. Tarzaniątko jest jeszcze małe i ma dużo miejsca. Ale rozumiem Twoj niepokój.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to jeśli się zdecydujesz na Tulika to się dogadamy ;)

Lamka ach jak ja Cię rozumiem! Ale wszystko jest na pewno dobrze <3 Yos u Was także :)

Nam właśnie bodziaki z Lidla podpasowały, ale te z kopertowym zapięciem. Chociaż jeśli chodzi o długość to rozmiar 62/68 jest jeszcze trochę za duży na młodą :P najbardziej lubię body z H&M (90% szafy) i z serii Cool Club ze Smyka.

Widzę, że jutro przez cały dzień nie puszczamy kciuków, dzieciom już wytłumaczyłam, że jutro bawimy się bez użycia rąk :D

Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrawiamy Was ze spaceru, matka już trochę słoń, ale 27 tydzień to podobno już 7 miesiąc ;)

Później usunę, także nie cytujcie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2018, 18:04

JustynaG, Aga9090, Tosia2323, Amy333, Kaczorka, Achia, Phnappy, Bajkaaa, moniśka..., Nadzieja22, Minie Black, Yoselyn82, Flowwer, lamka, Rucola, Sarna84, Amal, pilik lubią tę wiadomość

‹‹ 1112 1113 1114 1115 1116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ