X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • malka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika wrzucę jakąś fotkę jak już będziemy w domu. Bo te szpitalne nie są za ładne ;)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam Stasiowi nowe puzzle. 60 elementów. Myślałam, że go jakiś czas zajmą - przeliczyłem się - 5 minut z zegarkiem w ręce!
    .... Kolejny będzie krajobraz lasów. 1000 El.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 17:42

Flowwer, Nadzieja22, olik321, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Kupiłam Stasiowi nowe puzzle. 60 elementów. Myślałam, że go jakiś czas zajmą - przeliczyłem się - 5 minut z zegarkiem w ręce!
    .... Kolejny będzie krajobraz lasów. 1000 El.
    haha, czyli dasz mu od razu wyzwanie z grubej rury jednak?:D

Minie Black lubi tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Kaczorka bardzo fajny wózek :)
    Mąż uśmiech miał od ucha do ucha :) cieszę się że on chociaż cos widział bo zdjęcia totalnie słabej jakości i nic na nich nie widać.
    Byliśmy w Lidlu ale wzięliśmy tylko ręcznik i mąż sam zdecydował że kupuje skarpetki bo bardzo mu się spodobały :p jego pierwszy świadomy wybór i zakup :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/36d34f31cb1d.jpg

o takie same skarpetunie dzisiaj kupilam:) do tego pajacyki i te cienki bluzy. Jestem nimi zachwycona, myslalam ze to takie zwykle bluzy z dresa, a to takie fajne przewiewne narzutki:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika na posiew czeka się do tygodnia czasu niestety, jak nie ma bakteri żadnych to na 3 dzień powinien być wynik a jak jest coś to mogą chodowac bakterie do tygodnia także życzę Ci by nic nie wychodowali a co do wagi to te 200g szczęścia mega cieszą :)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy też chciałam pajacyk ale były same duuze rozmiar,a z tych sweterków to na zimę nie pasuje a na wiosnę/lato nie mam pojęcia jaki rozmiar Oskar będzie nosił więc rozsądnie zrezygnowałam :) no i jeszcze upewnie się że to na pewno chłopak ;)

Umówiłam się na połówkowe! 10.08 ;)

Minie Black, JustynaG, Aga9090, Bajkaaa, Nadzieja22, Amy333, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, Ja idę 24 sierpnia :)

Achia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka Lunka!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wklejam to co napisałam do Reset żeby nie musieć pisać drugi raz. Odezwę się w drodze powrotnej. Dziękujemy za Wasze kciuki

Płyn zanika- mówiła że od infekcji. Serce powiększone- Zuzia ma niedomykalność zastawki aortalnej, rzadko występuje, częściej mitralne i trójdzielna. Mamy przyjechać jeszcze raz do niej na echo w 34 tc- będzie tak samo to mogę rodzić w Bydgoszczy i kontrola po urodzeniu po 1 miesiącu. Będzie gorzej rodzę w Łodzi w instytucie. jestem przerażona, wiem że nie zagraża to jej zyciu, ale ma wadę serca, która w najlepszym wypadku będzie ją ograniczać fizycznie. Wkleję to co napisałam dziewczynom na forum też. Jeszcze raz Ci bardzo dziękuję za pomoc, lekarka naprawdę godna polecenia

• Rucola Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, ale wada jest operacyjna, prawda?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, najważniejsze że wiecie z czym walczyc i trafiliście na dobrego lekarza. Będę mocno trzymać kciuki żeby wada się nie pogłębiała i żebyś mogła rodzić w swoim mieście.Jesteś bardzo dzielna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka czyli już wiesz z czym "walczyć" jestem dobrej myśli :*

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, nie puszczamy kciuków, żeby wada się nie pogłębiła, a nawet okazała łagodniejsza niż teraz wygląda!

Tulę całą Waszą rodzinkę - nawet sobie nie wyobrażam jak bardzo Wam ciężko teraz poprostu czekać.

Macie siebie i pewność, że życie Zuzy nie jest zagrożone - reszta się ułoży!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka dobrze, że płyn znika i że Zuzi życiu nic nie zagraża. To jest najważniejsze, a z resztą sobie poradzicie.

Rucola lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, wiem, że takie informacje są ciężkie. Ale najważniejsze, że jesteście pod obserwacją, wiecie czego się spodziewać. A najważniejsze to znać "wroga". Bo od początku będziecie o to dbać.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka wiem, że to nie do końca to co chciałaś usłyszeć, ale w pewnym sensie jest w tym pozytyw - płyn ustępuje, wiecie jaki jest problem, macie dobrego specjalistę ! Ja sama mam niedomykalność zastawki trójdzielnej i mitralnej i w normalnym życiu mi to praktycznie w ogóle nie przeszkadza, mój brat o swojej wadzie serca dowiedział się mając 19 lat, bo nikt wcześniej dzieciaków nie badał tak dokładnie jak nie było wskazań. Musi być dobrze wszystko u Wss, trzymam dalej mocno kciuki

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, przykro mi, że nie było dzisiaj przytulasów :( Nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak ciężko wracać do domu bez dziecka, ale wierzę, że Ninka nie będzie musiała być tak długo w szpitalu. Jesteś bardzo dzielna, wiesz? :*

Luna, czyli jest lepiej niż było założone?

A tymczasem czekam na męża zwarta i gotowa. Niedługo powinien być, więc daję bataty do piekarnika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2018, 01:26

StaraczkaNika, Achia, Tosia2323, Lunaris, Minie Black, olik321, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę sobie wszystko poukładać w głowie i będzie ok. Ta niedomykalnosc jest rzadka, tak mówiła. Trojdzielnej i mitralnej są częste. Ten płyn był od infekcji mojej, gdyby tego nie było to nie mialabym robionego echaserca i nie wyszlaby dzisiaj ta wada serduszka. Jestem po prostu w szoku, że wyszło coś innego, bo moj gin badał zastawki, ale wiem też, że teraz badala mnie kardiolog prenatalna, która jest specjalista. Najgorsze teraz to czekanie 7 tygodni czy będzie gorzej czy nie. Cieszę się że znamy diagnozę, ale martwię się, że może się pogorszyć. Wiem też że nie musi i może z tym normalnie żyć. A i tak, jest to operacyjne, stąd ewentualnie będę musiała urodzić w Łodzi. Przeraziło mnie to, że musialabym zostawić wtedy Tosie. Przepraszam za chaos w tym co pisze, chciałam wytlumaczyc co i jak. Idziemy coś zjeść bo emek się napalił na burgery

• admiralka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, kochanie poradzicie sobie! Najważniejsze, że już wiecie dokładnie z czym i że Malutkiej nie zagraża niebezpieczeństwo :*

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, tak jak dziewczyny mówią najważniejsze że nie jest gorzej. A znając wroga można z nim walczyc.
    Dalej trzymam za Was kciuki ❤

Ja już leżę w łóżku i odpoczywam przed wizytą.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
‹‹ 1125 1126 1127 1128 1129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ