Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa po USG. Trochę skróciła mi się szyjka. Miała 4,5 a teraz ma 3,8/3,9. Doktor powiedział że to może być od kaszlu więc mam uważać. Nie potwierdził płci bo "siedziało na interesie", ale posprawdzal narządy, wszystko ok:) mąż mógł być przy USG więc wszystko widzial- mi tylko raz pokazał ekran. Mąż mówi że małe fikało jak wariat. Łożysko na ścianie tylne ale wpisał dodatkowy Płat na ścianie przedniej- że znakiem zapytania. Mówi że to nic, że może zakręcać po prostu, do obserwacji. Serduszko puścił, miarowo 156
Aha- długości dziecka nie podał, ale wiem że wyprzeda OM o 3 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 15:33
Nadzieja22, Rucola, admiralka, olik321, Flowwer, Kaczorka, Sarna84, Malwas, Amal, Lena21, Bajkaaa, Yoselyn82, JustynaG, blue00, summer86, lamka, Aga9090, KateHawke, Lunaris, Emiilka, Angelika83, Madzik34, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Nika cudownie
Wróć teraz do całkowitego leżenia i może uda się utrzymać szyjkę w odpowiedniej długości.
Aga, no to super, że wszystko ok
Summer, Mała rośnie pięknie
Sarna, właśnie tak jak Summer napisała, ważne że idziesz. To się liczy.
Lena, cudny Franio
Minie, kurde teraz muszę mężowi o tej pizzy powiedzieć, żeby mi z Wro przywiózł
Achia, super ,że jest wszystko w porządkuA ta szyjka pewnie faktycznie od tego kaszlu krótsza, ale ważne, że monitorowana.
Lunka, trzymam mocno kciuki!Sarna84, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Przyszłam tu znów po kilku dniach nieobecności (weekend) i same dobre wieści, cudownie
Achia, super że z Maluchem wszystko dobrze, a szyjka i tak jest bardzo długa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 15:32
-
Rucola wrote:Lena, Franio jest obłędny!!!!!!
Jakby mi ktoś powiedział że jest wcześniakiem z trudnym startem to w zyciu bym nie uwierzyła... Słodkości :*
Dziękujemywłaśnie dlatego chciałam tą sesję, żebyśmy tylko te piękne chwile pamiętali a nie szpital
Rucola lubi tę wiadomość
-
Cudownie same pozytywne wieści
Aga cieszę się, że to tylko torbieltyle strachu a skończyło się super
Yos, serduszko jestbardzo się cieszę! Musi być dobrze!
Minie super, że z Minionkiem wszystko ok i możecie jechać spokojnie na wakacjenie wiedziałam za to, że jest limit dzienny na EKUZ... Pizza na pewno pomoże
Karma, nikt nie wątpił, że wyniki Panoramy będą uspokajające, ale wiadomo, wszyscy odetchnęli z ulgąWy najbardziej oczywiście! To teraz tylko cieszyć się ciążą pozostaje
Lena cudny Franio!!!
Achia też cudowne wieści! Szyjka niby się skróciła, ale to wciąż 4cm, więc długaśnaja mam taką i oficjalnie się nie przejmuję
Nika, super, że Renia zdrowaa Ty w takim razie leż leż leż, jak dobrze to działa u Ciebie, może pessar nie będzie potrzebny
Ach i Lamka - dzielna Twoja psinka!
Ja wymiękam przy tej 2latce ale mam nadzieję, że to kwestia ciąży, a nie tego, że nie ogarniam dzieci hahaa jeszcze szkoła rodzenia dzisiaj i objawy porodu, kiedy się zgłaszać, z czym etc więc koniecznie idę z zeszytem i długopisem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 15:56
Rucola, Karma88, Yoselyn82, StaraczkaNika, Aga9090, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Fajnie, że u was dziewczyny wszystko w porządku, ja również witam się po dłuższej nieobecności
Lena przesłodkiego masz malucha, do schrupania
Achia i Nika - najważniejsze że dzieciątka zdrowe, a z szyjkami też nie jest źle, trzeba dużo odpoczywać i się oszczędzać, dobrze że jesteście pod kontrolą.
Ja zamieszczam z wczoraj naszą pierwszą rodzinną fotografię
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d9cec6897ea5.pngreset, Lena21, Sarna84, Nadzieja22, Tosia2323, Rucola, olik321, JustynaG, admiralka, StaraczkaNika, Jeżowa, Flowwer, Aga9090, KateHawke, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wybrałam się na miasto i jak się dorwałam do telefonu to już mogłam przeczytać same super wieści
Nika, Minie i Karma - super dzielne Wasze dziewczynki
Achia - mąż pewnie dumny z fikającego dzieciątka
Yos - dzidziulek pięknie się rozwija i pika serduszkiem dla mamusi
Aga - dobrze, że to tylko torbiel. Czas odetchnąć
Lamka - sunia szybko dojdzie do siebie
Summer - Anulka przybiera super!
Lena - Franio słodziutki przystojniak
A ja miałam Wam pokazać wózek, więc proszęw okolicznościach szczecińskiej przyrody:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9ca537e66f2b.jpg
Sarna84, Achia, Malwas, Nadzieja22, Karma88, Tosia2323, Rucola, olik321, Bajkaaa, Yoselyn82, Amal, pilik, admiralka, summer86, StaraczkaNika, Jeżowa, Aga9090, Lena21, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaczorka bardzo fajny wózek
Mąż uśmiech miał od ucha do uchacieszę się że on chociaż cos widział bo zdjęcia totalnie słabej jakości i nic na nich nie widać.
Byliśmy w Lidlu ale wzięliśmy tylko ręcznik i mąż sam zdecydował że kupuje skarpetki bo bardzo mu się spodobały :p jego pierwszy świadomy wybór i zakup
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/36d34f31cb1d.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 16:17
Nadzieja22, Malwas, Minie Black, Bajkaaa, Amal, admiralka, Jeżowa, Kaczorka, Aga9090, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny przyznam się Wam, ze narwałam porzeczek na działce i nie wiedziałam co z nimi zrobić, więc zasypałam je cukrem, po czym wpadałam na to, zeby zrobić bułeczki drożdżowe z czarną porzeczką. Jak pomyślałam - tak zrobiłam. Kucharka a raczej piekarka ze mnie marna, więc mój debiut pewnie też zakończy się z przytupem... mam nadzieję, ze będą zjadliwe, bo na razie są.... ogromne!! Mam nadzieję, ze mi nie wybuchną w tym piekarniku ;/ Jak się będa nadawały do czegokolwiek to wam zrobię fotkę
summer86, KateHawke lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Luna kciuki zaciskam z całych sił!
Karma, Nika, Aga, Yos super wieści!
Lena, Franio jest boski
Melevis, Twoje dzieciaki są przeurocze. Jestem zakochana
Summer, ale Ania szybko rośnie! Oby tak dalej.
Kaczorka dzięki za poprawki
A my niestety nadal w szpitalu. Crp spadło, ale nieznacznie. W sumie najważniejsze, że nie rośnie, czyli nic poważnego się nie dzieje. Ale jutro chcą jeszcze raz skontrolować czy jest dalej tendencja spadkowa. Prokalcytonina i mocz na szczęście wyszły ok.
Ja się chyba za szybko pochwaliłam tym moim mlekiem. Tzn mleko jest, ale ostatnie karmienie to była jakaś porażka. Zaczełysmy o 11 a skończyłyśmy o 15 butelkąnie mam pojęcia co było nie tak. Ładnie ssała, słyszałam, że przełykała. W międzyczasie zrobiła dwie kupy, a na koniec jej się to moje mleko trochę ulało i jej się odbiło. I zaczął się cyrk. Ryk na całego, cycek nie pomagał, przytulanie nie pomagało, smoczek nawet próbowałam dać i nic. W końcu w desperacji sięgnęłam po mm i wypiła 30ml. A byłam pewna że już nie jest głodna. Potem dalej nie umiałam zasnąć i dopiero znowu cycek jako smoczek pomógł. Ma któraś mama podobne doświadczenia i jakąś radę na przyszłość?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 16:31
Yoselyn82, Aga9090 lubią tę wiadomość
-
Ania (i dziewczyny bliżej terminu
) u mnie czop odszedł przy rozwarciu na 7cm, a wody zaraz przed partymi. Nie ma reguły, ale wiedzcie, że i tak może być
...
A u mnie ostatnie dwa tygodnie takie były, nie mogłam siedzieć, ledwo chodziłam. Mała się tylko nie wypychała tak strasznie jak byłam na pół leżąco. Jak leżałam też się potrafiła tak wypchnąć, że łzy leciały a ja miałam dość wszystkiego.
Achia ja jeszcze polecam napar z lipy! U mnie się świetnie sprawdzał z sokiem z malin albo z miodem i cytryną
Amy jak tylko końcówki palców u rąk to może być kwestia ucisku macicy na jakieś nerwy, ja tak miałam i złego nic się nie działo.
Dziewczyny cudowne wieści z wizyt! Yos ja plamiłam od 5 do 9tc i gin mówił że taki mój urok i tyle...
Lena cudowny Twój Franuś
Nie chcieliśmy sesji, ale po tym wszystkim jak mała już będzie z nami w domu to nie wiem czy się jednak nie pokusimy o sesje rodzinną...
Malka trzymam kciuki żeby Was szybko do domu puścili! Co do karmienia i mm byłam dzisiaj na spotkaniu z położną i mówi że to całkowicie normalne, że dzieciaczek pierwsze dwa tygodnie (a często więcej) wisi na piersi i sporo się denerwuje. Ona mówiła że nie świadczy to o głodzie tylko takim stanie przejściowym, dziecko jest jeszcze w szoku i zrzucanie wszystkiego w szpitalach na słabe kp nic nie rozwiązuje i tak naprawdę trzeba cierpliwości i nic więcej...
Luna trzymam mocno kciuki!!
Ja się dzisiaj czuje złą matką, niedość że mleka ciagle za mało, muszą małą coraz więcej dokarmiać to przyszłam do Ninki i jak dowiedziałam się, że przez brak miejsca i nowe przyjęcie nie możemy się kangurowac to tak się rozkleiłam że cały czas siedzę i ryczę i musiałam szybciej od Niej wyjść bo tam bym się nie uspokoiła...
Z Ninką dużo lepiej, od piątku pozwalają nam na kangurowanie, od wczoraj już nie jest na stałe pod maseczką z tlenem, ma teraz „wąsa” tlenowego, na kilka godzin dziennie jest w ogóle bez wsparcia tlenowego i coraz dłużej daje radę. Jeszcze raczej minimum dwa tygodnie w szpitalu, ale najważniejsze, że jest duża poprawa.
-
Pilik musi Co być bardzo ciężko bez Niej! Ale dobrze, że jest coraz lepiej i że za jakiś czas będziecie Wszyscy razem w domu. Dwa tygodnie brzmią przerażająco, ale ten czas szybko zleci, a przynajmniej jest to już jakaś realna data na którą można czekać. I przywołuje Cię do porządku! Nie jesteś złą matką! Twoja reakcja świadczy właśnie o tym jak bardzo kochasz swoją córeczkę! Jesteś najlepszą mamą dla Ninki jaka tylko może być!
Rucola lubi tę wiadomość
-
Luna kciuki zaciśnięte - został 1 palec do odświeżania, czy już są od Ciebie wieści.
Yoselyn najtrudniejszy tydzień to ten kiedy wydarzyła się wcześniej tragedia. Potem już jest z górki. Jestem pewna, że i Ty i maluch dacie radę!
Lena synek cudowny, to nie ulega wątpliwościSesja rozbrajająca... i podłogę też masz świetną!
Pilik strasznie mi przykro, że dziś się nie udało potulić. Wiadomo, czy jest szansa jutro? Trzymam kciuki, żeby Wam ją dali do domu jak najszybciej.
Malka za Twoją Felkę też kciukam. Wrzuć jakąś focię malutkiejNiech też bierze przykład z Franka i Anulki i szybko wraca do siebie. Superowy ten Wasz nowy suwak!
Achia też w końcu wzięłam te ręczniczki - mam szary i różowy, skoro ciągle mamy raczej dziewczynkę.
Właśnie skoczyliśmy do Lidelka po wizycie i prawie się rozryczałam kupując masłoI to tylko częściowo z powodu ceny! Wierzyć mi się nie chce, że moje małe już takie duże!
A z ciekawostek - mam d. liczne bakterie w moczu i muszę jutro nasikać na posiewMoże zanieczyściłam próbkę, bo żadnych oznak infekcji nie mam. Dr sprawdził pH w pochwie i tam też OK. Wyjaśni się jutro/pojutrze jak odbiorę wyniki.
Pozdrowienia z kanapy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 17:27
malka, summer86, Yoselyn82 lubią tę wiadomość