X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • malka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wiem, że wolałabyś usłyszeć że wszytsko było pomyłką i nie że nie ma żadnej wady, ale tak jak piszą dziewczyny- wiecie na czym stoicie. Wada ta nie jest agrożeniem i dodatkowo jest opcja leczenia. Trzeba znaleźć jakieś "pozytywy" tej sytuacji, chociaż to na pewno meeega trudne. Nie puszczam kciuków, macie je zarezerwowane na stałe ;)

Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Dotarliśmy do domu po urlopie. Szkoda że razem z synkiem się pochorwaliśmy ale zawsze to parę dni poza domem! A dziś zaczynam 19 tydzień :) leci jak z bata!

Karma gratuluję córeczki :) <3
    Minie dobrze, że wszystko dobrze u małej :D i udanych wakacji w takim układzie!
    Nika kciuki za szyjkę, niech się nie skraca, niech masełeczko obrasta w zdrowy tłuszczyk <3

Melevis masz jak zwykle boskie zdjęcie z dziećmi <3 do jaiejś reklamy powinniście się zgłosić a najlepiej propagować rodzicielstwo!
    Lena sesja Franiowa po prostu boska! sama mam ochotę na taką mimo że aparat mam dobry mogłabym coś pokombinować sama...
    Malwas fotka ze Stone'sów? Zazdrooooo.... :D
    Kaczorka mój wymarzony wózek! jak Ci się sprawuje? Jakieś zastrzeżenia?

Yos cudnie że jest <3, mam nadzieję że jesteś spokojniejsza.
    Lunka świetnie że ilość płynu się zmniejsza! dalej trzymam kciuki aby wszystko poszło sprawnie i bezpiecznie dla Was obu.
    Summer waga idzie w górę :D znaczy dajesz radę MAmuśka! a jak Ty się czujesz? jak połóg?
    Achia cieszę się że masz dla nas dobre wieści mimo że dziedzic siedzi na włościach i nie pokazuje czy będzie księciem czy księżniczką :) niebawem połówkowe, może wtedy coś odsłoni ;)
    Pilik mam nadzieję, że takie chwile bez tulenia należą do przeszłości a każda kolejna wizyta przybliży Was do wyjścia, Ninka jest silna i wierzę że coraz rzadziej będzie potrzebować wspomagania tlenem.

Fajnie że zajrzała do nas Sankai Aiwlys wpadajcie częściej dziewczyny!

Teraz się biorę za kolację i powiem Wam że 4 dni bez forum to trochę hardkor... strasznie to wciągająca sprawa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 20:47

summer86 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik kochana tak Cię bardzo rozumiem, aż mi się łezka zakręciła jak sobie przypomniałam te nasze rozstania z Franiem. Mam nadzieję, że wszystko się Wam ułoży szybko <3 trzymajcie się ciepło

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - po przejściu z wózka 2w1 na spacerówkę jest dość dziwnie, bo "nie buja", tylko "twardo" jeździ, ale powoli się przyzwyczajam :)
    Jedynie torby mi brakuje, bo zawsze miałam dużo napchane.
    No i wczoraj zamontowaliśmy z mężem podkładki w przednich kołach, więc dziś już wózek jeździł cicho :D

Luna - wydaje mi się, że z serduszkiem Zuzi za te 7 tygodni będzie na tyle dobrze, że będziesz mogła urodzić w Bydgoszczy.
    A mówili Ci, czy w związku z wadą serca małej, masz wskazanie do CC?

Lunaris lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris fajnie, że już jesteś.
    Ewela trzymam kciuki przed wizytą :-)

Pilik już niedługo przytulisz znowu córeczkę <3

Kochane mam pytanie - jutro mam badanie z krwi: INR czas protrombinowy, APTT, białko S. Czy przed nim rano normalnie wbijam heparynę? Na logikę myślę, że tak, ale wolę się upewnić.

Lunaris lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka potwierdzam, że burgery w Gastronomachinie były super :)

Kaczorka jak będzie bez zmian to śmiało mogę sn, a jak gorzej to nie pytałam nawet, bo się zestresowałam wiadomością, że wtedy w Łodzi, 220 km od domu.. teraz mam sto pytań na sekundę, a w tamtym stresie miałam pustkę w głowie. Wiem, że to nie koniec świata, ale bardzo mi smutno że to spotyka moją córeczkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja też po części z informacjami nie po myśli...
    Jutro idę do szpitala. Tak :( do Opola znowu. Mam dzisiaj już torbę ze sobą ale... nie mam dzisiaj psychicznie siły się tam położyć... więc wracam do domu.
    Jutro do południa powinnam się zgłosić.

Nie jest dobrze z przepływami i łożyskiem także kwestia dni. Młody nie przybrał i niestety powrót :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno wyszło na usg. Mała ma maleńki brzuszek, reszta idzie zgodnie z terminem. Jest na 9 centylu (co to znaczy?). To objaw hipotrofii z tego co czytam

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    No to ja też po części z informacjami nie po myśli...
    Jutro idę do szpitala. Tak :( do Opola znowu. Mam dzisiaj już torbę ze sobą ale... nie mam dzisiaj psychicznie siły się tam położyć... więc wracam do domu.
    Jutro do południa powinnam się zgłosić.

Nie jest dobrze z przepływami i łożyskiem także kwestia dni. Młody nie przybrał i niestety powrót :(
    Aniu tule, będzie dobrze :*

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamcia my w szpitalu badamy pacjentom krew z rana a potem normalnie zastrzyki dostają nawet jeśli są codziennie (i zastrzyki i krew). Ale może lepiej zrób sobie heparynę po pobraniu?

Ania współczuję powrotu do szpitala. Wiesz chociaż co Cię czeka i możesz się lepiej przygotować do znanych już warunków. Ważne że dotrwałaś tak długo i teraz możesz już rodzić w miarę bezpiecznie a Emek na miejscu. Trzymaj się dzielnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 21:30

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - nie będzie gorzej i będziesz mogła zostać w Bydgoszczy <3
    A Zuzia co najwyżej będzie wolniej (lub mniej) biegać w przyszłości ;) przynajmniej sobie kolan nie poobdziera.
    Już my tu poczarujemy, żeby było dobrze :)

Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka - ja wbijam po pobraniu krwi, ale to dlatego że jak mam pobieranie po zastrzyku to mi się z tego łokcia leje i leje :/
    Generalnie jak masz sprawdzić jak coś wygląda przy zazywaniu/wstrzykiwaniu leków, to bierzesz je normalnie, o swojej stałej porze.

Ania, czyli pewnie teraz albo wywołają poród, albo cc? Może już niedługo utulisz synka!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    A i jeszcze jedno wyszło na usg. Mała ma maleńki brzuszek, reszta idzie zgodnie z terminem. Jest na 9 centylu (co to znaczy?). To objaw hipotrofii z tego co czytam

A dużo w tyle za główką i nóżkami?
    Bo ogólnie u Aluśki brzuch też zawsze był najmniejszy. Nogi miała długie. Potrafiło być 3 tygodnie różnicy.
    W centylach to nie wiem jak się to układało.
    Ale ponoć takie różnice są normalne :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Kaczorka masz rację ;) :* tylko zaczynam zazdrościć dziewczynom, że mają specjalistyczny szpital bliżej, a u nas to tak daleko. Czułabym się spokojniej wiedząc że w razie porodu przedwczensego będzie bezpieczna

Wszystko ponad 26 tc a brzuszek 25 +1, lekarka pytała ile Tosia miała przy porodzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 21:34

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu- współczuję. ale teraz już na pewno to kwestia chwili i będziecie ze szpitala wychodzić z synkiem. no i Emek jest przy Tobie :)

ja mam wrażenie że moje dziecko chciało mi dzisiaj wynagrodzić fakt,że doktor nie obracał w moją stronę monitora i jak sobie gadałam do niego to poczułam dosyć wyraźne "coś". mocniejsze niż bąble. było to cudne uczucie :)

dziewczyny a kojarzycie firmę wózka- coś w stylu imeling, meling, ? mąż miał masaż u nowej klientki która ma taki wózek, strasznie go zachwalała, a ja -jak to ja-z ciekawości chcialabym zobaczyć jaki to może być :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 21:34

Kaczorka lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Szczuplutka po mamie jest poprostu.
    Z centylami nie pomogę - jeszcze nie jestem na tym etapie :(

Luna1993 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Aniu- współczuję. ale teraz już na pewno to kwestia chwili i będziecie ze szpitala wychodzić z synkiem. no i Emek jest przy Tobie :)

ja mam wrażenie że moje dziecko chciało mi dzisiaj wynagrodzić fakt,że doktor nie obracał w moją stronę monitora i jak sobie gadałam do niego to poczułam dosyć wyraźne "coś". mocniejsze niż bąble. było to cudne uczucie :)

dziewczyny a kojarzycie firmę wózka- coś w stylu imeling, meling, ? mąż miał masaż u nowej klientki która ma taki wózek, strasznie go zachwalała, a ja -jak to ja-z ciekawości chcialabym zobaczyć jaki to może być :p
    Emmaljunga?

A byłaś u dr M? W gabineciku na Oruni ma 2 ekrany - jeden dla siebie i ewentualnie męża i drugi dla pani na ścianie pod sufitem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 21:38

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna moja Kinga niby miała hipotrofię i tak jak u twojej Zuzy brzuszek za mały. I wszystko było ok :)

Edit, widzę, że różnica nie jest duża, spokojnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2018, 21:37

Luna1993 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Emmaljunga?

A byłaś u dr M? W gabineciku na Oruni ma 2 ekrany - jeden dla siebie i ewentualnie męża i drugi dla pani na ścianie pod sufitem :)

tak,to ten! braow Ty!:)

nie, dziś luxmed- wiesz,z tej kartki co sobie mogę chodzić na badania bez skierowań.
    u dr M na Oruni byłam, super są te 2 ekrany- na Morenie tez tak ma.
    w luxmed niestety biedny sprzęt, zdjęcia też kicha. ale doktor chociaż był dokladny i posprawdzał narządy :)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie patrzę wyniki badań .

Tydzień temu u mojego gina:
    Waga 885g
    Brzuszek 25+5 (?!)

Dzisiaj
    Waga 871g
    Brzuszek 25+1

Martwić się. Czy może błąd pomiaru wagi?

‹‹ 1126 1127 1128 1129 1130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ