X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na badanie nie dam rady iść niestety :( ale jak faktycznie jutro coś się będzie działo to pojadę do lekarza

To nie chodzi o jakąś teorie tylko poprostu chodzi o to że jeśli by miało coś być nie tak to pójdzie samo nie będzie blokować luteina, no mało ważne w każdym razie oby jutrzejszy dzień okazał się być dobrym a dziś to tylko taki straszak

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Na badanie nie dam rady iść niestety :( ale jak faktycznie jutro coś się będzie działo to pojadę do lekarza

To nie chodzi o jakąś teorie tylko poprostu chodzi o to że jeśli by miało coś być nie tak to pójdzie samo nie będzie blokować luteina, no mało ważne w każdym razie oby jutrzejszy dzień okazał się być dobrym a dziś to tylko taki straszak
    Ja specem nie jestem ale moja przyjaciółka lekarz która urodziła pół roku temu mówiła że jak takie w kolorze kawy z mlekiem to jest jeszcze ok :) ale proga nie zaszkodzi zbadać :*

mi88 lubi tę wiadomość

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajrzałam na grudniowki, wrzucam pierwsza stronę, a tam takie cuda!!!

Rucola,Amy,Problemik- co za końcówka roku!! Tak się cieszę!!!!!
    Muszę przeczytać parę ostatnich stron, ale widzę, że Rucola juz do nas dołączyła, cudownie <3 <3 <3

Dziewczyny, życzę Wam wszystkim wszystkiego najwspanialszego w tym 2018 roku, bez wątpienia będzie to dla nas wszystkich rok wyjątkowy, to rok, który spełnia marzenia, życzę Wam zatem, aby spełniły się też wszystkie pozostałe, także te nieciążowe i niestaraczkowe, zarówno zupełnie przyziemne jak i najbardziej wygórowane. Kochane, bądźcie zdrowe i szczęsliwe!!

Rucola, Amy333 lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziewczyny mam nadzieję że to tylko taki straszak a teraz lecę już spać buziaki
    Dziękuję <3

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:

Ja tez mam nadzieje ze to tylko straszak. Po prostu tez sie przejmuje i stresuje i Tobą i sobą i ogólnie chcialabym miec pewnosc zd wszystko bedzie dobrze :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 stycznia 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja segregator kupiłam w 4tc i powiem szczerze to nie wiem jak niektóre wytrzymują z ilością papierów do końca ciąży w nim :/
    U mnie koniec 10tc i juź ciasno w przegrodach... a gdzie miejsce na resztę :(
    Na razie korzystam, ale chyba będę musiała korzystać też z teczki którą dostałam od ginki...

• malka Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2018, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem po tyłach z forum, mialam wyjazdowy weekend i nie było kiedy zajrzeć. Życzę Wam wszytskim, żeby ten 2018r przyniósł nam tylko szczęście, żeby Wszystkie bez problemów doczekały szczęśliwego rozwiązania. I wspaniałych chwil z grzecznymi maluszkami ;)

Bajkaaa, summer86, Sarna84 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ja tez mam nadzieje ze to tylko straszak. Po prostu tez sie przejmuje i stresuje i Tobą i sobą i ogólnie chcialabym miec pewnosc zd wszystko bedzie dobrze :)
    Dziękuję kochana że się martwisz o mnie, ja miałam tak okropny sen że aż strach o tym pisać czy myśleć mam nadzieję że to nie był proroczy sen...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, a jak dziś sytuacja, śluz już normalny?
    Jeśli nadal będzie kawa z mlekiem to idź do lekarza, może jednak trzeba włączyć progesteron.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jak narazie nic nie widzę, ale jeśli się zmieni to zadzwonię do lekarza i trudno będą musieli mnie zwolnić z pracy na minimum pół godziny... Ehh oby jednak dzisiejszy dzień był pozytywny a nie negatywny

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka a może podejdź do lekarza po Luteine albo Duphaston?
    Dziewczyny faktycznie biorą od 2ej połowy cyklu do końca 12/13tc i jest ok.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogłam spać do 2 a teraz leżę i nie mogę się zebrać do laboratorium...
    Podświadomość to ZŁO...
    A do 18:00 i wizyty jeszcze kupa czasu :(
    To powinny być najprzyjemniejsze dni a są tak stresujące że człowiek racjonalnie nie myśli.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystko będzie dobrze!
    Ania, Bajkaaa, Rucola - dziś jest stres a po wizytach będzie radość :)
    I z każdym tygodniem tej radości będzie więcej :)

A durne sny w ciąży to niestety standard. Najlepiej jak najszybciej o nich zapomnieć!

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka uważaj na siebie tyle godzin pracy w ciąży to nie jest specjalnie bezpieczne . Z tego co mi wiadomo nie według prawa pracy nie wolno zwolnić ciężarnej ,nawet jakbyś nie wiedziała że jesteś w ciąży a oni by cię zwolnili i byś im doniosła zaświadczenie że w momencie kiedy cię zwalniali byłaś w ciąży to muszą cię przywrócić do pracy. Tak bynajmniej było z tego co pamiętam, ale możesz dopytać dziewczyn które się znają albo doczytać w necie.

cf409fc7e7.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pawojoszka wrote:
    Bajka uważaj na siebie tyle godzin pracy w ciąży to nie jest specjalnie bezpieczne . Z tego co mi wiadomo nie według prawa pracy nie wolno zwolnić ciężarnej ,nawet jakbyś nie wiedziała że jesteś w ciąży a oni by cię zwolnili i byś im doniosła zaświadczenie że w momencie kiedy cię zwalniali byłaś w ciąży to muszą cię przywrócić do pracy. Tak bynajmniej było z tego co pamiętam, ale możesz dopytać dziewczyn które się znają albo doczytać w necie.
    tak, masz rację.
    Ale Bajka obawia się, że gdyby coś poszło nie tak - to oni by ją zwolnili, bo wtedy już by mogli...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziś jak narazie nic nie widzę, ale jeśli się zmieni to zadzwonię do lekarza i trudno będą musieli mnie zwolnić z pracy na minimum pół godziny... Ehh oby jednak dzisiejszy dzień był pozytywny a nie negatywny
    Bajeczko na spokojnie;-) u mnie tez był taki śluz co ciążę, lekarz mówił, że póki nie jest to krew to jest dobrze :-) obserwuj, mi pojawił się teraz w ok 4tym, 5tym i w okolicach 7 tygodnia :-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim!!! Ja już krew upuściłam, wyniki po 10tej a wizyta u gina dopiero o 21... stresujący dzień, ale nikt nie mówił, że będzie łatwo :)
    Bajka dawaj znać na bierząco co u Ciebie

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola z tego wszystkiego nawet Ci nie pogratulowalam... :-P
    Zatem gratuluję tłustych 2 kresek i trzymam kciuki za dzisiejsze wyniki :-)

Rucola lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka jak tylko śluz zabarwiony i nie ma żywej krwi albo mocnych bóli to jest normalne. Wiem jaka panika w Tobie bo pamietam jak było u mnie ;). Ja krwawiłam w 5 tygodniu, a potem do 9 tygodnia miałam mocne zabarwione plamienia i kazali się nie przejmować dopóki nie ma żywej krwi albo wlasnie mocnych bóli brzucha. Wdech-wydech i do czwartku.
    A takie plamienia mogą się też pojawiać przy zmęczeniu i przepracowaniu... więc uważaj na siebie, wskazaniem jest odpocząć.
    Rucola ale wyniki będą szybciutko! Potem do lekarza przeleci <3

mi88 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Bajka a może podejdź do lekarza po Luteine albo Duphaston?
    Dziewczyny faktycznie biorą od 2ej połowy cyklu do końca 12/13tc i jest ok.
    I jak dziś bajka?

Ja też brałam luteine 2 x 50 od 18dc. Po pozytywnej becie zwiekszyla mi gin na 2x100 i na dobrą sprawę odstawione miałam gdzieś z 2 tyg temu dopiero.
    Luteinę Ci nie blokuje. Bo jak ma się tfu tfu coś złego stać to i na luteinie się zdarza, w innym przypadku te wszystkie poronienia których się nie udaje w szpitalach zatrzymać nie miałyby miejsca. Luteina zwiększając prog stwarza fasolce optymalne warunki do przetrwania po prostu. Więc myślę tak jak dziewczyny ze powinnaś zrobić prog i brać :) ja miałam 35 i mi zwiekszyla dawkę na 100. I dodatkowo brałam do 17tc acard przeciwporonnie

Trzymam kciuki żeby było wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2018, 08:28

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ