Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie, amoniak. Niby może powodować u dziecka alergie (niepotwierdzone badaniami), ale bardziej chodzi o mamę - zapach jest taki mocny i intensywny, że może powodować po prostu mdłości i wymioty.
Siwulec lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny z Wrocławia, który szpital w tak patologicznej sytuacji jak ja we Wrocławiu? Pytam na razie na zapas.
Po samolocie oczywiście bez zmian od miesiąca.
A moje narzekanie na przepływy i łożysko parsknął śmiechem. Więc zostaje mi i tak czekać na usg.
Mam lepszą historię.
Jedna babka ma na jutro termin. Leży od poniedziałku wieczorem. Przyszła z białkomoczem. Ordynator na obchodzie powiedział jej że jej nie puści. Ogólnie dostała antybiotyk który może brać w domu. Nic jej nie robili i nie badali przez te dni.
Ona pyta czy może wyjść bo i tak się nic przecież nie dzieje- nie bo wróci za 2h pewnie i na jutro ma termin.
Przeszli na obchodzie do mnie a do niej podeszła inna lekarka i mówi:
- że może wyjść tylko musi u położnej sobie załatwić. A ordynator nie wypisuje bo dopiero po 3 dobach NFZ płaci za pacjęta.
Czaicie to? Sama lekarka to powiedziała pacjętce. A ordynator uradowany z zacieszem na obchodzie stwierdził że jej nie puści bo ona jutro termin ma... -
Achia dokladnie dzis koncowki tylko, ale i tak mi lepiej, bo cos dlasiebie zrobilam.

Ostatnie dni z doskoku jestem przy komputerze, a z telefonu ciezko do kazdej z Was sie odniesc, ale dyskusja o znieczuleniu byla fascynujaca i cenna.
Powodzenia dzis dla Was wszystkich. U jas ciut chlodniej i deszczyk przyszedl. Troche oddechu. Uff.Emilka

Od 09.2013:02.2014-5t6dc
07.2015-12tc 
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Dzień dobry, czy u Was też pogoda się zepsuła?
A ja dzis w nocy pobilam wszystkie rekordy we wstawniu do łazienki. Dosłownie co pół godziny latalam siku, przez to mam wory pod oczami i jestem śpiąca.
Dziś mąż zawozi mnie na cały dzień do rodziców, niestety nie pozwala mi kierować, powiedział że to dla naszego bezpieczeństwa (tylko kogo miał na myśli ludzi czy mnie i maleństwo
).
Także miłego dnia i trzymam kciuki za Alicję ❤
PS sliczne i zgrabne macie brzuszki.
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Jakie macie cudne brzuszki
Tylko mi porównania Minie nie wyświetliło 
Melevis mi i bez ciąży amoniak śmierdzi
Na szczęście moja fryzjerka nie używa w ogóle farb z amoniakiem.
Kciuki ładnie poproszę od 19,30 za nasze pierwsze serduszko, pewnie opóźnienie będzie, no i mąż ze mną idzie
Achia, Lunaris, Bajkaaa, Aga9090, Luna1993, Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość
-
Lunaris wrote:U mnie za 2 tyg- już a 2 tyg! Mamo jak to leci, za chwilę będziemy rodzić

Strasznie fajnie że mamy taką grupę. Bardzo bym chciała żeby czas przy dzieciach pozwolił nam co jakiś czas chociaż tu sobie plotkować
I żeby wszystkie Dinusie się tu przeniosły!
Mówisz, że pora torbę pakować?
Prawda jest taka, że do mnie to jeszcze wciąż nie dotarło, że jestem w ciąży, a tu już 21 tydzień leci! To jest naprawdę nie do wiary
Ewela u mnie też pogoda się zepsula. Całą noc padał deszcz, teraz się chyba uspokoiło, no ale brzydko jest. A ja o 6.30 rano sobie przypomniałam, ze zostawilam na noc poduszki na tarasie. I takie cieknące mokre teraz mi leżą w łazience, ehh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 09:51
Lunaris lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurcze Ania, fatalny ten szpital. Ja bym już się pakowala i jechała od razu do innego. Wiadomo że Ty sobie poradzisz ale tu chodzi o zdrowie i życie dziecka.to że NFZ płaci od 3 dni to wiem, bo kumpela leżała na jakimś zakaźnym tydzień żeby właśnie dostali pieniądze, choć wiedzieli że nic jej nie jest. Musiała mieć tylko powtórkę morfologii dla pewności.. a sama pielęgniarka jej to wprost powiedziała.
Nadzieja- dla Ciebie dziś szczególne kciuki ode mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 09:51
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Melevis wrote:Luna miałam ten leżaczek, ale dla noworodzia nie polecam. Tak naprawdę gdzieś po 3-4 miesiącu, bo pozycja dziecka jest w nim niefajna, wykrzywia odcinek szyjny. Możesz wyłożyć kocykiem złożonym na kilka razy, żeby było ułożenie jak najbardziej płaskie. Tak sobie radziłam w kryzysowych sytuacjach

Co do lezaczka to sie zgadzam. Ja mam bright starts deluxe
Taką:
https://nodik.pl/hustawka-hybrydowa-deluxe-owieczki-bright-starts-p-6182.html
I synus na poczatku byl za Maly. Dziecko musi byc juz stabilniejsze- tez uwazam, ze od 3 m-ca zycia. W skrajnych sytuacjach wspomagalam sie dodatkowa poduszka, ale i tak gorna czesc kregoslupa musi byc juz w miare stabilnaSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ja jeszcze torby nie mam. Zastanawiam się czy wypada walizkę na kółkach brać- taka mi się wydaje wielka...
Na razie zamówiłam słupek na allegro na rzeczy Stasia. Ma przyjść pod koniec tyg to Ciastek skręci a ja będę mogła brać się za prasowanie i układanie. Od razu zrobimy przemeblowanie docelowe pokoju. -
Admiralka ja mam 33tc a nie dociera do mnie to że niedługo będę miała dziecko hehe mimo iż czuję ja regularnie w swoim brzuchu to dalej jest to abstrakcja

Ania proszę cię w czasie czekania na usg dzwoń do swojej gin i niech ona powie gdzie masz indziej jechać, bo skoro ona cię kierowała na szybki poród to niech reaguje bo tak będziesz czekać jeszcze kilka dni? A tu chyba liczy się czas skoro sama piszesz ze łożysko nie wyrabia i przepływy, także proszę cię działaj nie czekaj
admiralka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgulineczka kupiłam też leżaczek bo była okazja, bardzo go chciałam, nie mam w planach wkładać do niego noworodka
ale dziękuję za troskę :* na sam początek mam kokon, leżaczek pójdzie w ruch jak Zuzia będzie bardziej wymagająca uwagi i będę biegać między jedną a druga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 10:07
agulineczka lubi tę wiadomość
-
Jakie piekne brzuszki, moj wyskoczyl mi chyba od progesteronu
KateHawke lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Luna na pewno Ci sie sprawdzi
ja moglam spokojnie napic sie kawki, czasami synus w niej ladnie zasypial 
Mialam edytowac post, ze urodzilam bez zzo, ale usunal mi sie całkowicie. No nic
Witam sie w 22 tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 10:12
Luna1993, Lunaris, admiralka lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Luna1993 wrote:Agulineczka kupiłam też leżaczek bo była okazja, bardzo go chciałam, nie mam w planach wkładać do niego noworodka
ale dziękuję za troskę :* na sam początek mam kokon, leżaczek pójdzie w ruch jak Zuzia będzie bardziej wymagająca uwagi i będę biegać między jedną a druga 
mam pytanko ty wkleilas caly kod ktory sie wyswietlil sie tobie zeby dodac suwaczek?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyBajka- działam.
Uprzedzona już jest że jak tutaj nie znajdą zagrożenia to wychodzę.
Ale ona pewnie ma operację teraz w szpitalu i muszę czekać.
Tutaj też a sama się nie zbadam...
Teraz czas cc lekarze mają a usg dopiero przed pójściem do domu robią. Chociaż pielęgniarka mówi że niby już zaczynają i mam czekać.
Młody na ktg rano przez 1,5h miał słabe tętno. A do tego rusza się od święta tylko (jak nie on). Dlatego ja sama nie czuję że jest ok. A badanie szyjki na uja za przeproszeniem tutaj pomoże. Zamiast zrobić od razu usg to oczywiście nie moja pora. -
Aniu co do szpitali zdania są podzielone jeśli chodzi o neonatologii między Klinikami a Borowską ( przynajmniej u mnie na SR)
Na Klinikach pracuje mase dobrych lekarzy i zawsze ten szpital z tego słyną, ostrzegam warunki fatalne, wygląda trochę jak więzienie
Borowska podobno też ma dobre opinie, często trafiają tam ciąże wielopłodowe lub zagrożone ( tak nam mówią na SN) ale mase studentów i własnie mają niby nacisk na CC.
Tylko Aniu to są opinie usłyszane od lekarzy czy na SR.. trudno mi osobiście powiedzieć, że ten czy tamten szpital będzie lepszy -
nick nieaktualny