X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, amoniak. Niby może powodować u dziecka alergie (niepotwierdzone badaniami), ale bardziej chodzi o mamę - zapach jest taki mocny i intensywny, że może powodować po prostu mdłości i wymioty.

Siwulec lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma- ja jutro fryzjer. Niby też końcówki ale jakoś tak człowiek od razu lepiej się czuje prawda?:)

Karma88 lubi tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) pamiętałam że coś na "a" :D :D :D

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Wrocławia, który szpital w tak patologicznej sytuacji jak ja we Wrocławiu? Pytam na razie na zapas.
    Po samolocie oczywiście bez zmian od miesiąca.
    A moje narzekanie na przepływy i łożysko parsknął śmiechem. Więc zostaje mi i tak czekać na usg.

Mam lepszą historię.
    Jedna babka ma na jutro termin. Leży od poniedziałku wieczorem. Przyszła z białkomoczem. Ordynator na obchodzie powiedział jej że jej nie puści. Ogólnie dostała antybiotyk który może brać w domu. Nic jej nie robili i nie badali przez te dni.
    Ona pyta czy może wyjść bo i tak się nic przecież nie dzieje- nie bo wróci za 2h pewnie i na jutro ma termin.
    Przeszli na obchodzie do mnie a do niej podeszła inna lekarka i mówi:
    - że może wyjść tylko musi u położnej sobie załatwić. A ordynator nie wypisuje bo dopiero po 3 dobach NFZ płaci za pacjęta.
    Czaicie to? Sama lekarka to powiedziała pacjętce. A ordynator uradowany z zacieszem na obchodzie stwierdził że jej nie puści bo ona jutro termin ma...

• Karma88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia dokladnie dzis koncowki tylko, ale i tak mi lepiej, bo cos dlasiebie zrobilam. :-)

Ostatnie dni z doskoku jestem przy komputerze, a z telefonu ciezko do kazdej z Was sie odniesc, ale dyskusja o znieczuleniu byla fascynujaca i cenna. ;-)

Powodzenia dzis dla Was wszystkich. U jas ciut chlodniej i deszczyk przyszedl. Troche oddechu. Uff.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • 91Ewela09 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, czy u Was też pogoda się zepsuła?
    A ja dzis w nocy pobilam wszystkie rekordy we wstawniu do łazienki. Dosłownie co pół godziny latalam siku, przez to mam wory pod oczami i jestem śpiąca.
    Dziś mąż zawozi mnie na cały dzień do rodziców, niestety nie pozwala mi kierować, powiedział że to dla naszego bezpieczeństwa (tylko kogo miał na myśli ludzi czy mnie i maleństwo ;) ).
    Także miłego dnia i trzymam kciuki za Alicję ❤
    PS sliczne i zgrabne macie brzuszki.

Kaczorka lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie cudne brzuszki <3 Tylko mi porównania Minie nie wyświetliło :(

Melevis mi i bez ciąży amoniak śmierdzi :P Na szczęście moja fryzjerka nie używa w ogóle farb z amoniakiem.

Kciuki ładnie poproszę od 19,30 za nasze pierwsze serduszko, pewnie opóźnienie będzie, no i mąż ze mną idzie :)

Achia, Lunaris, Bajkaaa, Aga9090, Luna1993, Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    U mnie za 2 tyg- już a 2 tyg! Mamo jak to leci, za chwilę będziemy rodzić :P

Strasznie fajnie że mamy taką grupę. Bardzo bym chciała żeby czas przy dzieciach pozwolił nam co jakiś czas chociaż tu sobie plotkować :) I żeby wszystkie Dinusie się tu przeniosły!

Mówisz, że pora torbę pakować? :D

Prawda jest taka, że do mnie to jeszcze wciąż nie dotarło, że jestem w ciąży, a tu już 21 tydzień leci! To jest naprawdę nie do wiary <3

Ewela u mnie też pogoda się zepsula. Całą noc padał deszcz, teraz się chyba uspokoiło, no ale brzydko jest. A ja o 6.30 rano sobie przypomniałam, ze zostawilam na noc poduszki na tarasie. I takie cieknące mokre teraz mi leżą w łazience, ehh :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 09:51

Lunaris lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Ania, fatalny ten szpital. Ja bym już się pakowala i jechała od razu do innego. Wiadomo że Ty sobie poradzisz ale tu chodzi o zdrowie i życie dziecka.to że NFZ płaci od 3 dni to wiem, bo kumpela leżała na jakimś zakaźnym tydzień żeby właśnie dostali pieniądze, choć wiedzieli że nic jej nie jest. Musiała mieć tylko powtórkę morfologii dla pewności.. a sama pielęgniarka jej to wprost powiedziała.

Nadzieja- dla Ciebie dziś szczególne kciuki ode mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 09:51

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Luna miałam ten leżaczek, ale dla noworodzia nie polecam. Tak naprawdę gdzieś po 3-4 miesiącu, bo pozycja dziecka jest w nim niefajna, wykrzywia odcinek szyjny. Możesz wyłożyć kocykiem złożonym na kilka razy, żeby było ułożenie jak najbardziej płaskie. Tak sobie radziłam w kryzysowych sytuacjach :)

Co do lezaczka to sie zgadzam. Ja mam bright starts deluxe

Taką:
    https://nodik.pl/hustawka-hybrydowa-deluxe-owieczki-bright-starts-p-6182.html

I synus na poczatku byl za Maly. Dziecko musi byc juz stabilniejsze- tez uwazam, ze od 3 m-ca zycia. W skrajnych sytuacjach wspomagalam sie dodatkowa poduszka, ale i tak gorna czesc kregoslupa musi byc juz w miare stabilna

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze torby nie mam. Zastanawiam się czy wypada walizkę na kółkach brać- taka mi się wydaje wielka...

Na razie zamówiłam słupek na allegro na rzeczy Stasia. Ma przyjść pod koniec tyg to Ciastek skręci a ja będę mogła brać się za prasowanie i układanie. Od razu zrobimy przemeblowanie docelowe pokoju.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka ja mam 33tc a nie dociera do mnie to że niedługo będę miała dziecko hehe mimo iż czuję ja regularnie w swoim brzuchu to dalej jest to abstrakcja :)

Ania proszę cię w czasie czekania na usg dzwoń do swojej gin i niech ona powie gdzie masz indziej jechać, bo skoro ona cię kierowała na szybki poród to niech reaguje bo tak będziesz czekać jeszcze kilka dni? A tu chyba liczy się czas skoro sama piszesz ze łożysko nie wyrabia i przepływy, także proszę cię działaj nie czekaj

admiralka lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzisiaj wyszło dlaczego mnie tyle trzymali ostatnio...

Bez usg tutaj się nie wypiszę. Albo potwierdzą diagnozę mojej gin i zaczną coś robić albo nie i wtedy mnie nie zatrzymają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka kupiłam też leżaczek bo była okazja, bardzo go chciałam, nie mam w planach wkładać do niego noworodka :) ale dziękuję za troskę :* na sam początek mam kokon, leżaczek pójdzie w ruch jak Zuzia będzie bardziej wymagająca uwagi i będę biegać między jedną a druga ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 10:07

agulineczka lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie piekne brzuszki, moj wyskoczyl mi chyba od progesteronu :)

KateHawke lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna na pewno Ci sie sprawdzi :) ja moglam spokojnie napic sie kawki, czasami synus w niej ladnie zasypial :)

Mialam edytowac post, ze urodzilam bez zzo, ale usunal mi sie całkowicie. No nic ;)

Witam sie w 22 tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 10:12

Luna1993, Lunaris, admiralka lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Agulineczka kupiłam też leżaczek bo była okazja, bardzo go chciałam, nie mam w planach wkładać do niego noworodka :) ale dziękuję za troskę :* na sam początek mam kokon, leżaczek pójdzie w ruch jak Zuzia będzie bardziej wymagająca uwagi i będę biegać między jedną a druga ;)

mam pytanko ty wkleilas caly kod ktory sie wyswietlil sie tobie zeby dodac suwaczek?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka- działam.
    Uprzedzona już jest że jak tutaj nie znajdą zagrożenia to wychodzę.
    Ale ona pewnie ma operację teraz w szpitalu i muszę czekać.
    Tutaj też a sama się nie zbadam...
    Teraz czas cc lekarze mają a usg dopiero przed pójściem do domu robią. Chociaż pielęgniarka mówi że niby już zaczynają i mam czekać.

Młody na ktg rano przez 1,5h miał słabe tętno. A do tego rusza się od święta tylko (jak nie on). Dlatego ja sama nie czuję że jest ok. A badanie szyjki na uja za przeproszeniem tutaj pomoże. Zamiast zrobić od razu usg to oczywiście nie moja pora.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu co do szpitali zdania są podzielone jeśli chodzi o neonatologii między Klinikami a Borowską ( przynajmniej u mnie na SR)
    Na Klinikach pracuje mase dobrych lekarzy i zawsze ten szpital z tego słyną, ostrzegam warunki fatalne, wygląda trochę jak więzienie

Borowska podobno też ma dobre opinie, często trafiają tam ciąże wielopłodowe lub zagrożone ( tak nam mówią na SN) ale mase studentów i własnie mają niby nacisk na CC.

Tylko Aniu to są opinie usłyszane od lekarzy czy na SR.. trudno mi osobiście powiedzieć, że ten czy tamten szpital będzie lepszy

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn chyba tak, już sama nie pamiętam ;) poprobuj najwyżej będziemy kombinować :)

‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ