Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie, amoniak. Niby może powodować u dziecka alergie (niepotwierdzone badaniami), ale bardziej chodzi o mamę - zapach jest taki mocny i intensywny, że może powodować po prostu mdłości i wymioty.
Siwulec lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny z Wrocławia, który szpital w tak patologicznej sytuacji jak ja we Wrocławiu? Pytam na razie na zapas.
Po samolocie oczywiście bez zmian od miesiąca.
A moje narzekanie na przepływy i łożysko parsknął śmiechem. Więc zostaje mi i tak czekać na usg.
Mam lepszą historię.
Jedna babka ma na jutro termin. Leży od poniedziałku wieczorem. Przyszła z białkomoczem. Ordynator na obchodzie powiedział jej że jej nie puści. Ogólnie dostała antybiotyk który może brać w domu. Nic jej nie robili i nie badali przez te dni.
Ona pyta czy może wyjść bo i tak się nic przecież nie dzieje- nie bo wróci za 2h pewnie i na jutro ma termin.
Przeszli na obchodzie do mnie a do niej podeszła inna lekarka i mówi:
- że może wyjść tylko musi u położnej sobie załatwić. A ordynator nie wypisuje bo dopiero po 3 dobach NFZ płaci za pacjęta.
Czaicie to? Sama lekarka to powiedziała pacjętce. A ordynator uradowany z zacieszem na obchodzie stwierdził że jej nie puści bo ona jutro termin ma... -
Achia dokladnie dzis koncowki tylko, ale i tak mi lepiej, bo cos dlasiebie zrobilam.
Ostatnie dni z doskoku jestem przy komputerze, a z telefonu ciezko do kazdej z Was sie odniesc, ale dyskusja o znieczuleniu byla fascynujaca i cenna.
Powodzenia dzis dla Was wszystkich. U jas ciut chlodniej i deszczyk przyszedl. Troche oddechu. Uff.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Dzień dobry, czy u Was też pogoda się zepsuła?
A ja dzis w nocy pobilam wszystkie rekordy we wstawniu do łazienki. Dosłownie co pół godziny latalam siku, przez to mam wory pod oczami i jestem śpiąca.
Dziś mąż zawozi mnie na cały dzień do rodziców, niestety nie pozwala mi kierować, powiedział że to dla naszego bezpieczeństwa (tylko kogo miał na myśli ludzi czy mnie i maleństwo).
Także miłego dnia i trzymam kciuki za Alicję ❤
PS sliczne i zgrabne macie brzuszki.Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Jakie macie cudne brzuszki
Tylko mi porównania Minie nie wyświetliło
Melevis mi i bez ciąży amoniak śmierdziNa szczęście moja fryzjerka nie używa w ogóle farb z amoniakiem.
Kciuki ładnie poproszę od 19,30 za nasze pierwsze serduszko, pewnie opóźnienie będzie, no i mąż ze mną idzieAchia, Lunaris, Bajkaaa, Aga9090, Luna1993, Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość
-
Lunaris wrote:U mnie za 2 tyg- już a 2 tyg! Mamo jak to leci, za chwilę będziemy rodzić
Strasznie fajnie że mamy taką grupę. Bardzo bym chciała żeby czas przy dzieciach pozwolił nam co jakiś czas chociaż tu sobie plotkowaćI żeby wszystkie Dinusie się tu przeniosły!
Mówisz, że pora torbę pakować?
Prawda jest taka, że do mnie to jeszcze wciąż nie dotarło, że jestem w ciąży, a tu już 21 tydzień leci! To jest naprawdę nie do wiary
Ewela u mnie też pogoda się zepsula. Całą noc padał deszcz, teraz się chyba uspokoiło, no ale brzydko jest. A ja o 6.30 rano sobie przypomniałam, ze zostawilam na noc poduszki na tarasie. I takie cieknące mokre teraz mi leżą w łazience, ehhWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 09:51
Lunaris lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurcze Ania, fatalny ten szpital. Ja bym już się pakowala i jechała od razu do innego. Wiadomo że Ty sobie poradzisz ale tu chodzi o zdrowie i życie dziecka.to że NFZ płaci od 3 dni to wiem, bo kumpela leżała na jakimś zakaźnym tydzień żeby właśnie dostali pieniądze, choć wiedzieli że nic jej nie jest. Musiała mieć tylko powtórkę morfologii dla pewności.. a sama pielęgniarka jej to wprost powiedziała.
Nadzieja- dla Ciebie dziś szczególne kciuki ode mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 09:51
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Melevis wrote:Luna miałam ten leżaczek, ale dla noworodzia nie polecam. Tak naprawdę gdzieś po 3-4 miesiącu, bo pozycja dziecka jest w nim niefajna, wykrzywia odcinek szyjny. Możesz wyłożyć kocykiem złożonym na kilka razy, żeby było ułożenie jak najbardziej płaskie. Tak sobie radziłam w kryzysowych sytuacjach
Co do lezaczka to sie zgadzam. Ja mam bright starts deluxe
Taką:
https://nodik.pl/hustawka-hybrydowa-deluxe-owieczki-bright-starts-p-6182.html
I synus na poczatku byl za Maly. Dziecko musi byc juz stabilniejsze- tez uwazam, ze od 3 m-ca zycia. W skrajnych sytuacjach wspomagalam sie dodatkowa poduszka, ale i tak gorna czesc kregoslupa musi byc juz w miare stabilnaSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Ja jeszcze torby nie mam. Zastanawiam się czy wypada walizkę na kółkach brać- taka mi się wydaje wielka...
Na razie zamówiłam słupek na allegro na rzeczy Stasia. Ma przyjść pod koniec tyg to Ciastek skręci a ja będę mogła brać się za prasowanie i układanie. Od razu zrobimy przemeblowanie docelowe pokoju. -
Admiralka ja mam 33tc a nie dociera do mnie to że niedługo będę miała dziecko hehe mimo iż czuję ja regularnie w swoim brzuchu to dalej jest to abstrakcja
Ania proszę cię w czasie czekania na usg dzwoń do swojej gin i niech ona powie gdzie masz indziej jechać, bo skoro ona cię kierowała na szybki poród to niech reaguje bo tak będziesz czekać jeszcze kilka dni? A tu chyba liczy się czas skoro sama piszesz ze łożysko nie wyrabia i przepływy, także proszę cię działaj nie czekajadmiralka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgulineczka kupiłam też leżaczek bo była okazja, bardzo go chciałam, nie mam w planach wkładać do niego noworodka
ale dziękuję za troskę :* na sam początek mam kokon, leżaczek pójdzie w ruch jak Zuzia będzie bardziej wymagająca uwagi i będę biegać między jedną a druga
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 10:07
agulineczka lubi tę wiadomość
-
Jakie piekne brzuszki, moj wyskoczyl mi chyba od progesteronu
KateHawke lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Luna na pewno Ci sie sprawdzi
ja moglam spokojnie napic sie kawki, czasami synus w niej ladnie zasypial
Mialam edytowac post, ze urodzilam bez zzo, ale usunal mi sie całkowicie. No nic
Witam sie w 22 tygWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 10:12
Luna1993, Lunaris, admiralka lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Luna1993 wrote:Agulineczka kupiłam też leżaczek bo była okazja, bardzo go chciałam, nie mam w planach wkładać do niego noworodka
ale dziękuję za troskę :* na sam początek mam kokon, leżaczek pójdzie w ruch jak Zuzia będzie bardziej wymagająca uwagi i będę biegać między jedną a druga
mam pytanko ty wkleilas caly kod ktory sie wyswietlil sie tobie zeby dodac suwaczek?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyBajka- działam.
Uprzedzona już jest że jak tutaj nie znajdą zagrożenia to wychodzę.
Ale ona pewnie ma operację teraz w szpitalu i muszę czekać.
Tutaj też a sama się nie zbadam...
Teraz czas cc lekarze mają a usg dopiero przed pójściem do domu robią. Chociaż pielęgniarka mówi że niby już zaczynają i mam czekać.
Młody na ktg rano przez 1,5h miał słabe tętno. A do tego rusza się od święta tylko (jak nie on). Dlatego ja sama nie czuję że jest ok. A badanie szyjki na uja za przeproszeniem tutaj pomoże. Zamiast zrobić od razu usg to oczywiście nie moja pora. -
Aniu co do szpitali zdania są podzielone jeśli chodzi o neonatologii między Klinikami a Borowską ( przynajmniej u mnie na SR)
Na Klinikach pracuje mase dobrych lekarzy i zawsze ten szpital z tego słyną, ostrzegam warunki fatalne, wygląda trochę jak więzienie
Borowska podobno też ma dobre opinie, często trafiają tam ciąże wielopłodowe lub zagrożone ( tak nam mówią na SN) ale mase studentów i własnie mają niby nacisk na CC.
Tylko Aniu to są opinie usłyszane od lekarzy czy na SR.. trudno mi osobiście powiedzieć, że ten czy tamten szpital będzie lepszy -
nick nieaktualny