X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, amoniak. Niby może powodować u dziecka alergie (niepotwierdzone badaniami), ale bardziej chodzi o mamę - zapach jest taki mocny i intensywny, że może powodować po prostu mdłości i wymioty.

Siwulec lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma- ja jutro fryzjer. Niby też końcówki ale jakoś tak człowiek od razu lepiej się czuje prawda?:)

Karma88 lubi tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) pamiętałam że coś na "a" :D :D :D

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Wrocławia, który szpital w tak patologicznej sytuacji jak ja we Wrocławiu? Pytam na razie na zapas.
    Po samolocie oczywiście bez zmian od miesiąca.
    A moje narzekanie na przepływy i łożysko parsknął śmiechem. Więc zostaje mi i tak czekać na usg.

Mam lepszą historię.
    Jedna babka ma na jutro termin. Leży od poniedziałku wieczorem. Przyszła z białkomoczem. Ordynator na obchodzie powiedział jej że jej nie puści. Ogólnie dostała antybiotyk który może brać w domu. Nic jej nie robili i nie badali przez te dni.
    Ona pyta czy może wyjść bo i tak się nic przecież nie dzieje- nie bo wróci za 2h pewnie i na jutro ma termin.
    Przeszli na obchodzie do mnie a do niej podeszła inna lekarka i mówi:
    - że może wyjść tylko musi u położnej sobie załatwić. A ordynator nie wypisuje bo dopiero po 3 dobach NFZ płaci za pacjęta.
    Czaicie to? Sama lekarka to powiedziała pacjętce. A ordynator uradowany z zacieszem na obchodzie stwierdził że jej nie puści bo ona jutro termin ma...

• Karma88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia dokladnie dzis koncowki tylko, ale i tak mi lepiej, bo cos dlasiebie zrobilam. :-)

Ostatnie dni z doskoku jestem przy komputerze, a z telefonu ciezko do kazdej z Was sie odniesc, ale dyskusja o znieczuleniu byla fascynujaca i cenna. ;-)

Powodzenia dzis dla Was wszystkich. U jas ciut chlodniej i deszczyk przyszedl. Troche oddechu. Uff.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • 91Ewela09 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, czy u Was też pogoda się zepsuła?
    A ja dzis w nocy pobilam wszystkie rekordy we wstawniu do łazienki. Dosłownie co pół godziny latalam siku, przez to mam wory pod oczami i jestem śpiąca.
    Dziś mąż zawozi mnie na cały dzień do rodziców, niestety nie pozwala mi kierować, powiedział że to dla naszego bezpieczeństwa (tylko kogo miał na myśli ludzi czy mnie i maleństwo ;) ).
    Także miłego dnia i trzymam kciuki za Alicję ❤
    PS sliczne i zgrabne macie brzuszki.

Kaczorka lubi tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie cudne brzuszki <3 Tylko mi porównania Minie nie wyświetliło :(

Melevis mi i bez ciąży amoniak śmierdzi :P Na szczęście moja fryzjerka nie używa w ogóle farb z amoniakiem.

Kciuki ładnie poproszę od 19,30 za nasze pierwsze serduszko, pewnie opóźnienie będzie, no i mąż ze mną idzie :)

Achia, Lunaris, Bajkaaa, Aga9090, Luna1993, Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    U mnie za 2 tyg- już a 2 tyg! Mamo jak to leci, za chwilę będziemy rodzić :P

Strasznie fajnie że mamy taką grupę. Bardzo bym chciała żeby czas przy dzieciach pozwolił nam co jakiś czas chociaż tu sobie plotkować :) I żeby wszystkie Dinusie się tu przeniosły!

Mówisz, że pora torbę pakować? :D

Prawda jest taka, że do mnie to jeszcze wciąż nie dotarło, że jestem w ciąży, a tu już 21 tydzień leci! To jest naprawdę nie do wiary <3

Ewela u mnie też pogoda się zepsula. Całą noc padał deszcz, teraz się chyba uspokoiło, no ale brzydko jest. A ja o 6.30 rano sobie przypomniałam, ze zostawilam na noc poduszki na tarasie. I takie cieknące mokre teraz mi leżą w łazience, ehh :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 09:51

Lunaris lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Ania, fatalny ten szpital. Ja bym już się pakowala i jechała od razu do innego. Wiadomo że Ty sobie poradzisz ale tu chodzi o zdrowie i życie dziecka.to że NFZ płaci od 3 dni to wiem, bo kumpela leżała na jakimś zakaźnym tydzień żeby właśnie dostali pieniądze, choć wiedzieli że nic jej nie jest. Musiała mieć tylko powtórkę morfologii dla pewności.. a sama pielęgniarka jej to wprost powiedziała.

Nadzieja- dla Ciebie dziś szczególne kciuki ode mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 09:51

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Luna miałam ten leżaczek, ale dla noworodzia nie polecam. Tak naprawdę gdzieś po 3-4 miesiącu, bo pozycja dziecka jest w nim niefajna, wykrzywia odcinek szyjny. Możesz wyłożyć kocykiem złożonym na kilka razy, żeby było ułożenie jak najbardziej płaskie. Tak sobie radziłam w kryzysowych sytuacjach :)

Co do lezaczka to sie zgadzam. Ja mam bright starts deluxe

Taką:
    https://nodik.pl/hustawka-hybrydowa-deluxe-owieczki-bright-starts-p-6182.html

I synus na poczatku byl za Maly. Dziecko musi byc juz stabilniejsze- tez uwazam, ze od 3 m-ca zycia. W skrajnych sytuacjach wspomagalam sie dodatkowa poduszka, ale i tak gorna czesc kregoslupa musi byc juz w miare stabilna

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze torby nie mam. Zastanawiam się czy wypada walizkę na kółkach brać- taka mi się wydaje wielka...

Na razie zamówiłam słupek na allegro na rzeczy Stasia. Ma przyjść pod koniec tyg to Ciastek skręci a ja będę mogła brać się za prasowanie i układanie. Od razu zrobimy przemeblowanie docelowe pokoju.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Admiralka ja mam 33tc a nie dociera do mnie to że niedługo będę miała dziecko hehe mimo iż czuję ja regularnie w swoim brzuchu to dalej jest to abstrakcja :)

Ania proszę cię w czasie czekania na usg dzwoń do swojej gin i niech ona powie gdzie masz indziej jechać, bo skoro ona cię kierowała na szybki poród to niech reaguje bo tak będziesz czekać jeszcze kilka dni? A tu chyba liczy się czas skoro sama piszesz ze łożysko nie wyrabia i przepływy, także proszę cię działaj nie czekaj

admiralka lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dzisiaj wyszło dlaczego mnie tyle trzymali ostatnio...

Bez usg tutaj się nie wypiszę. Albo potwierdzą diagnozę mojej gin i zaczną coś robić albo nie i wtedy mnie nie zatrzymają.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka kupiłam też leżaczek bo była okazja, bardzo go chciałam, nie mam w planach wkładać do niego noworodka :) ale dziękuję za troskę :* na sam początek mam kokon, leżaczek pójdzie w ruch jak Zuzia będzie bardziej wymagająca uwagi i będę biegać między jedną a druga ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 10:07

agulineczka lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie piekne brzuszki, moj wyskoczyl mi chyba od progesteronu :)

KateHawke lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna na pewno Ci sie sprawdzi :) ja moglam spokojnie napic sie kawki, czasami synus w niej ladnie zasypial :)

Mialam edytowac post, ze urodzilam bez zzo, ale usunal mi sie całkowicie. No nic ;)

Witam sie w 22 tyg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 10:12

Luna1993, Lunaris, admiralka lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Agulineczka kupiłam też leżaczek bo była okazja, bardzo go chciałam, nie mam w planach wkładać do niego noworodka :) ale dziękuję za troskę :* na sam początek mam kokon, leżaczek pójdzie w ruch jak Zuzia będzie bardziej wymagająca uwagi i będę biegać między jedną a druga ;)

mam pytanko ty wkleilas caly kod ktory sie wyswietlil sie tobie zeby dodac suwaczek?

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka- działam.
    Uprzedzona już jest że jak tutaj nie znajdą zagrożenia to wychodzę.
    Ale ona pewnie ma operację teraz w szpitalu i muszę czekać.
    Tutaj też a sama się nie zbadam...
    Teraz czas cc lekarze mają a usg dopiero przed pójściem do domu robią. Chociaż pielęgniarka mówi że niby już zaczynają i mam czekać.

Młody na ktg rano przez 1,5h miał słabe tętno. A do tego rusza się od święta tylko (jak nie on). Dlatego ja sama nie czuję że jest ok. A badanie szyjki na uja za przeproszeniem tutaj pomoże. Zamiast zrobić od razu usg to oczywiście nie moja pora.

• olik321 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu co do szpitali zdania są podzielone jeśli chodzi o neonatologii między Klinikami a Borowską ( przynajmniej u mnie na SR)
    Na Klinikach pracuje mase dobrych lekarzy i zawsze ten szpital z tego słyną, ostrzegam warunki fatalne, wygląda trochę jak więzienie

Borowska podobno też ma dobre opinie, często trafiają tam ciąże wielopłodowe lub zagrożone ( tak nam mówią na SN) ale mase studentów i własnie mają niby nacisk na CC.

Tylko Aniu to są opinie usłyszane od lekarzy czy na SR.. trudno mi osobiście powiedzieć, że ten czy tamten szpital będzie lepszy

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn chyba tak, już sama nie pamiętam ;) poprobuj najwyżej będziemy kombinować :)

‹‹ 1144 1145 1146 1147 1148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ