X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam juz suwaczek :)

Aga9090, olik321, Luna1993, Nadzieja22, Lunaris, Kaczorka, Achia, Bajkaaa, Siwulec, JustynaG, blue00, Amal, Malgonia, Jeżowa, Melevis, Tosia2323, pilik, Kargo31, KateHawke, summer86, Lusesita, Angelika83, Lena21, -Mamunia-, Anna Stesia, Bocianiątko, E_w_c_i_a, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos piękny groszek :D <3

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Nadzieja22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn, jaki groszek <3

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu to jest nie do pomyślenia.. Na Bytomiu na izbie robią usg zanim na oddział przyjmą. Ja miałam usg robione przy przyjęciu, 3 dni po operacji i w dniu wypisu .. Ja bym stamtąd uciekała

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, jaki synchron :D

Lunaris lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam torbę i organizer do wózka i zakochałam się we wzorze.. tylko nie wiem jakie ma wymiary i kminię czy zamówić.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2c2bccebeed.jpg

Ania - ten szpital do jakaś tragedia. Nie wiem czy bym w nim czekała. Skoro przepływy słabe, łożysko złe, tętno dziecka i ruchy słabną, to w dupie bym miała czy mi wolno się wypisać czy nie - po prostu bym uciekła do innego, żeby ratować własne dziecko.
    Bo później słyszy się w wiadomościach, że tragedia się stała w szpitalu - dziecko nie żyje, bo kobieta pozostawiona sama sobie. A winnych brak..

Lunaris, Karma88, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://kobieta.onet.pl/wiadomosci/zdjecie-staruszka-siedzacego-samotnie-nad-morzem-poruszylo-internautow/zkd3lrq

Normalnie popłakałam się

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn cudowny suwaczek <3

Aniu mam nadzieje ze emek z tobą jest albo lada moment będzie bo inaczej traktują ciężarna zawsze jak ma towarzystwo także czekam z niecierpliwością na decyzję w twojej sprawie bo to faktycznie nie do pomyślenia co oni tam robią normalnie jakby to był szpital z 1 stopniem referencyjnosci, kochana trzymajcie się i oby dzisiejszy dzień okazał się dniem decyzji

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Aniu, czy jest z Tobą Emek? Może on wstrząśnie personelem?
    Bo jeśli to nic nie da, to zrobiłabym jak pisze Kaczorka- pakowała się i stamtąd czym prędzej wyszła.

• reset Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - ja bym jeszcze rozważyła żądanie oświadczenia lekarza na piśmie, iż uważa, że "badanie USG i zakończenie ciąży przez CC zgodnie z zaleceniami lekarza prowadzącego ciążę jest w Pani przypadku bezzasadne i nie ma ku temu żadnych wskazań medycznych". Możesz mu sama taką kartkę podsunąć, zobaczymy, czy wtedy coś zrobią. Nie masz tam nic do stracenia, najwyżej będziesz szukała innego dobrego szpitala.

summer86 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam emkowi zdjęcie brzuszka to co tu wstawiłam, a on że wyglądam jak ta czekoladka beczułka... Po chwili dodał, że to komplement, bo są z alkoholem i je lubi. Boże, czy tylko on nie umie powiedzieć nic normalnego :D

reset, Achia, Nadzieja22, Jeżowa, Bajkaaa, Tosia2323, Lunaris, pilik, KateHawke, olik321, Karma88, Flowwer, Lusesita, E_w_c_i_a, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poszłam sobie do gina na NFZ z tym wynikiem, powiedział że jest ok. Tylko łożysko formuje się przy ujściu szyjki macicy, powiedział że do 3 tygodni powinno się podnieść. Jest też mały krwiaczek 10 mm koło łożyska, reżim łóżkowy mam dalej..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś ale ten krwiaczek nie stanowi zagrożenia?

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Co mądra Lamka wczoraj robiła wieczorem? Przeglądała torby do wózka. Macie osobno kupione? Lubicie? Polecicie? Oczywiście jako typowa cebula przejrzałam aliexpress i jest dużo fajnych wzorów takich a'la plecaków.
    Lamka, też oglądałam torby/plecaki na aliexpressie i powiem szczerze bardzo mi się podobały. A jak bym teraz zamówiła to akurat by przyszły przed porodem :)
    Ale jeszcze się nie zdecydowałam.

Rucola wrote:
    Lamka no Domiś faktycznie na wierzch wyskoczył :P
    ja kurcze nie myślałam o torbie do wózka, do espiro jest tu takie coś przyczepione, myślałam, ze wystarczy ;) Olik jakie Ty masz zdanie? Ty też masz espiro, prawda?
    Jeśli masz espiro next manhattan to te torby dołączone w zestawie mają bardzo dobre opinie.
    Ja mam wózek Baby Design Lupo Comfort i najsłabszą stroną tego wozka jest dołączona torba :D (Informacja na bazie komentarzy w sieci)

Pytanie do mam. - koszule do karmienia/szpitala W domu mam koszule nocne, które nie są typowo do karmienia ale przecież w domu to nie problem zsunąć ramiączko. Do szpitala jednak 2 koszule by mi się przydały.
    Myślałam o takiej granatowej do porodu: https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Granatowa/398
    Oraz coś takiego, jako drugą koszulę: https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-na-ramiaczkach-Dolce-Sonno-Kwiecisty-Stalowy/445
    Czy wyglądają Wam one praktycznie?

Byłam dziś na prywatnej wizycie u gina. Podpytałam go o wszystko, co mnie niepokoiło. Mała ma główkę dość nisko w kanale. Szyjka jest twarda, ma 3,5cm ale trzeba mieć ją na uwadze bo Mała z każdym tygodniem będzie większa i nacisk na szyjkę będzie większy. Stwierdził, że spektakularnego odejścia wód płodowych nie będzie u mnie, raczej obstawiałby sączenie.
    Zalecił, bym w miarę możliwości więcej leżała niż siedziała. W przypadku dłuższych podróży samochodem - obowiązkowo przerwy. Jeszcze teraz mogę sobie pozwolić na jakiś wyjazd wakacyjny ale już sierpień kazał odpuścić.
    Myślę, że wieści są dobre jak na ten etap ciąży. :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna brzmi dobrze, taka długość szyjki jest bardzo dobra :) mam nadzieję że się trochę uspokoiłaś po wizycie.

Wiecie jak te plecaki są montowane do wózka? Na zdjęciach nie widzę żadnych zaczepów i się zastanawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Aguś ale ten krwiaczek nie stanowi zagrożenia?
    Podobno nie.. Ale mam leżeć i za 2 tygodnie przyjść do kontroli, powiedział, że nie jest tragicznie, bo krwiak jest zaraz przy łożysku dość daleko od młodego,

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stoję tak:
    Usg nie wykazało nieprawidłowości w przepływach i łożysku... jprdl...
    Głowa na 36tc, kość i brzuszek 31tc, wpisane 33/1.
    Waga 2200g

Doktor który rano widział kartkę z ruchami robił mi usg. I mówił że wszystko jest ok i on nie widzi zagrożenia.
    Stwierdził że młody będzie po prostu mały. Pytam o dalsze kroki. No nie wypuścimy pani.
    Wtedy odezwała się pani, która wklepuje wyniki i mówi 'Ale doktorze my tu mamy 38tc!'
    I nagle pobladł...
    Pierwsze co to pytanie o wagę. Mówię że tyle samo było 3tyg temu. Wyczułam stres.
    Idziemy do 'szefa'.
    Zabrał mnie do tego buca ordynatora. Po chwili kazał wejść.
    - dostanie pani plaster na skurcze. Jeśli nie ruszy to w przyszłym tygodniu będzie indukcja porodu... bo nie chcę tak nagle kończyć ciąży.

Nie wiem teraz co myśleć o tym plastrze. Niby sn lepiej ale jak ja mam czekać do przyszłego tygodnia... czuję że ten plaster raczej na psychikę tylko a mają tyle porodów, że ja sobie mogę poczekać.
    Wyczułam aluzję że nie doproszę się cc.

M będzie za godzinę ale tylko na chwilę. Czekam na odp od ginki co mam robić w tej sytuacji po usg. Do jutra i tak muszę tu już zostać.
    Nawet nie wierzę że jakoś sama popcham akcję porodową czymkolwiek. A ten poród będzie koszmarem. Nic nie podziała po kroplówkach i skończy się cc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    I dzisiaj wyszło dlaczego mnie tyle trzymali ostatnio...

Bez usg tutaj się nie wypiszę. Albo potwierdzą diagnozę mojej gin i zaczną coś robić albo nie i wtedy mnie nie zatrzymają.
    wiesz co ? a ja bym chyba miała w dupie już czy chcą wypisać czy nie. zabrałabym rzeczy i po prostu sobie poszła, pojechała do innego szpitala na ip, żeby mnie tam zostawili...

Aga9090 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bym się spakowała i pojechała do szpitala innego

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania uciekaj stamtąd serio... Żeby się Oskarkowi nic nie stało. Też polecam Borowską i Kliniki, warunki lepsze na Borowskiej tak jak pisze Olik.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2018, 11:26

Minie Black lubi tę wiadomość

‹‹ 1145 1146 1147 1148 1149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ