Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam juz suwaczek
Aga9090, olik321, Luna1993, Nadzieja22, Lunaris, Kaczorka, Achia, Bajkaaa, Siwulec, JustynaG, blue00, Amal, Malgonia, Jeżowa, Melevis, Tosia2323, pilik, Kargo31, KateHawke, summer86, Lusesita, Angelika83, Lena21, -Mamunia-, Anna Stesia, Bocianiątko, E_w_c_i_a, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yos piękny groszek
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Znalazłam torbę i organizer do wózka i zakochałam się we wzorze.. tylko nie wiem jakie ma wymiary i kminię czy zamówić.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e2c2bccebeed.jpg
Ania - ten szpital do jakaś tragedia. Nie wiem czy bym w nim czekała. Skoro przepływy słabe, łożysko złe, tętno dziecka i ruchy słabną, to w dupie bym miała czy mi wolno się wypisać czy nie - po prostu bym uciekła do innego, żeby ratować własne dziecko.
Bo później słyszy się w wiadomościach, że tragedia się stała w szpitalu - dziecko nie żyje, bo kobieta pozostawiona sama sobie. A winnych brak..Lunaris, Karma88, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Yoselyn cudowny suwaczek
Aniu mam nadzieje ze emek z tobą jest albo lada moment będzie bo inaczej traktują ciężarna zawsze jak ma towarzystwo także czekam z niecierpliwością na decyzję w twojej sprawie bo to faktycznie nie do pomyślenia co oni tam robią normalnie jakby to był szpital z 1 stopniem referencyjnosci, kochana trzymajcie się i oby dzisiejszy dzień okazał się dniem decyzjiYoselyn82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania - ja bym jeszcze rozważyła żądanie oświadczenia lekarza na piśmie, iż uważa, że "badanie USG i zakończenie ciąży przez CC zgodnie z zaleceniami lekarza prowadzącego ciążę jest w Pani przypadku bezzasadne i nie ma ku temu żadnych wskazań medycznych". Możesz mu sama taką kartkę podsunąć, zobaczymy, czy wtedy coś zrobią. Nie masz tam nic do stracenia, najwyżej będziesz szukała innego dobrego szpitala.
summer86 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyWysłałam emkowi zdjęcie brzuszka to co tu wstawiłam, a on że wyglądam jak ta czekoladka beczułka... Po chwili dodał, że to komplement, bo są z alkoholem i je lubi. Boże, czy tylko on nie umie powiedzieć nic normalnego
reset, Achia, Nadzieja22, Jeżowa, Bajkaaa, Tosia2323, Lunaris, pilik, KateHawke, olik321, Karma88, Flowwer, Lusesita, E_w_c_i_a, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny poszłam sobie do gina na NFZ z tym wynikiem, powiedział że jest ok. Tylko łożysko formuje się przy ujściu szyjki macicy, powiedział że do 3 tygodni powinno się podnieść. Jest też mały krwiaczek 10 mm koło łożyska, reżim łóżkowy mam dalej..
-
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Co mądra Lamka wczoraj robiła wieczorem? Przeglądała torby do wózka. Macie osobno kupione? Lubicie? Polecicie? Oczywiście jako typowa cebula przejrzałam aliexpress i jest dużo fajnych wzorów takich a'la plecaków.
Ale jeszcze się nie zdecydowałam.
Rucola wrote:Lamka no Domiś faktycznie na wierzch wyskoczył
ja kurcze nie myślałam o torbie do wózka, do espiro jest tu takie coś przyczepione, myślałam, ze wystarczyOlik jakie Ty masz zdanie? Ty też masz espiro, prawda?
Ja mam wózek Baby Design Lupo Comfort i najsłabszą stroną tego wozka jest dołączona torba(Informacja na bazie komentarzy w sieci)
Pytanie do mam. - koszule do karmienia/szpitala W domu mam koszule nocne, które nie są typowo do karmienia ale przecież w domu to nie problem zsunąć ramiączko. Do szpitala jednak 2 koszule by mi się przydały.
Myślałam o takiej granatowej do porodu: https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-Granatowa/398
Oraz coś takiego, jako drugą koszulę: https://www.slodkisen.com.pl/pl/p/Koszula-nocna-na-ramiaczkach-Dolce-Sonno-Kwiecisty-Stalowy/445
Czy wyglądają Wam one praktycznie?
Byłam dziś na prywatnej wizycie u gina. Podpytałam go o wszystko, co mnie niepokoiło. Mała ma główkę dość nisko w kanale. Szyjka jest twarda, ma 3,5cm ale trzeba mieć ją na uwadze bo Mała z każdym tygodniem będzie większa i nacisk na szyjkę będzie większy. Stwierdził, że spektakularnego odejścia wód płodowych nie będzie u mnie, raczej obstawiałby sączenie.
Zalecił, bym w miarę możliwości więcej leżała niż siedziała. W przypadku dłuższych podróży samochodem - obowiązkowo przerwy. Jeszcze teraz mogę sobie pozwolić na jakiś wyjazd wakacyjny ale już sierpień kazał odpuścić.
Myślę, że wieści są dobre jak na ten etap ciąży. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyStoję tak:
Usg nie wykazało nieprawidłowości w przepływach i łożysku... jprdl...
Głowa na 36tc, kość i brzuszek 31tc, wpisane 33/1.
Waga 2200g
Doktor który rano widział kartkę z ruchami robił mi usg. I mówił że wszystko jest ok i on nie widzi zagrożenia.
Stwierdził że młody będzie po prostu mały. Pytam o dalsze kroki. No nie wypuścimy pani.
Wtedy odezwała się pani, która wklepuje wyniki i mówi 'Ale doktorze my tu mamy 38tc!'
I nagle pobladł...
Pierwsze co to pytanie o wagę. Mówię że tyle samo było 3tyg temu. Wyczułam stres.
Idziemy do 'szefa'.
Zabrał mnie do tego buca ordynatora. Po chwili kazał wejść.
- dostanie pani plaster na skurcze. Jeśli nie ruszy to w przyszłym tygodniu będzie indukcja porodu... bo nie chcę tak nagle kończyć ciąży.
Nie wiem teraz co myśleć o tym plastrze. Niby sn lepiej ale jak ja mam czekać do przyszłego tygodnia... czuję że ten plaster raczej na psychikę tylko a mają tyle porodów, że ja sobie mogę poczekać.
Wyczułam aluzję że nie doproszę się cc.
M będzie za godzinę ale tylko na chwilę. Czekam na odp od ginki co mam robić w tej sytuacji po usg. Do jutra i tak muszę tu już zostać.
Nawet nie wierzę że jakoś sama popcham akcję porodową czymkolwiek. A ten poród będzie koszmarem. Nic nie podziała po kroplówkach i skończy się cc. -
nick nieaktualnyAnia1003 wrote:I dzisiaj wyszło dlaczego mnie tyle trzymali ostatnio...
Bez usg tutaj się nie wypiszę. Albo potwierdzą diagnozę mojej gin i zaczną coś robić albo nie i wtedy mnie nie zatrzymają.Aga9090 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny