X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik co za słodycz! Jest przepiękna, szkoda, że ja z wąsikiem tak dobrze nie wyglądam :D

Amal ciężko mi coś doradzić... mój eMek też nie interesował się za bardzo ciąża, zawsze mówił, że jak się urodzi to będzie tulił i nosił. Jakoś nie potrafił pojąć, że te dziecko już jest, ja je czuję. Ale jak się urodzili to zwariował. Życzę, żeby u Ciebie też tak było.

Jeżowa o matko, ale się uśmiałam - zwłaszcza z pytaniem o czystą pieluszkę :D

Ania ???

Jeżowa lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 18tyg! Dziecko jest wielkości papryki... :)
    Wypowiedzi trolla nie zdążyłam przeczytać ale super że reakcja była i postu nie ma :)
    Ania czekamy na wieści z frontu!
    Amal pamiętaj że my tu jesteśmy jakbyś chciała się wygadać czy pożalić!
    Yos pogoda poleciała na łeb na szyję,może to od tego? Co powiedział lekarz?

Aplikacja dziś zaserwowała filmik z takimi ujęciami <3
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7745bb37c32.png

Ps.budze się niedawno,a męża nie ma w domu. Dzwonię a on poszedł do sklepu po jajeczka żeby zrobić nam jajecznicę na śniadanie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 09:58

Flowwer, blue00, Karma88, Aga9090, Luna1993, Bajkaaa, Jeżowa, admiralka, Nadzieja22, Kaczorka, Emiilka, JustynaG, pilik, KateHawke, Lusesita, Lena21, Lunaris, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa w dzidziusiowym upiorę bez płukania. A resztę myjką na myjni (poprzednia właścicielka mówiła, że tak robiła i wyszło spoko).

Jeżowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka dziękuję, że pytasz! Póki co raczej dziewczynka, ale mam jeszcze nie szaleć z różem :)

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos witaj w świecie ciężarówek w 1 trymestrze ;) ja czułam się jak sflaczały balonik i nie wiem jak to robia dziewczyny że chodzą do pracy. Ale pociesze Cię na krótko minie tak 12tc a przyjdą inne po 30tc :D ale ten stan jest cudowny.

U mnie na porannym KTG znów skórcze i po wizycie doszli do wniosku że jeszcze spróbują włączyć jakiś inny lek.

Jezowa hahahahhahaha Mistrzu :D

Jeżowa lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa ale się uśmiałam :D dzieciom nie można ufać jak mówią, że mają czystą pieluszkę ;) przynajmniej moja takie ściemy waliła a smierdzialo od niej na kilometr

Lamka śliczny ten wózek! Jak ja bym chciała już mój wyprać i dam do renowacji stelaż, ale w tym remoncie to bez sensu narazie, bo zaraz by się kurzył

Pilik cudowna Ninka, aż mi hormony do głowy uderzyły i mam łzy w oczach :) niech szybko wraca malusia do zdrowia :*

Ja dziś idę w wasze ślady i ide polować do lumpka ;)

Karma88, Jeżowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poprawę humoru umówiłam się na połówkowe na 16.08 :D

Luna1993, Flowwer, agulineczka, Nadzieja22, Emiilka, pilik, Jeżowa, KateHawke, Lunaris lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Agulineczka dziękuję, że pytasz! Póki co raczej dziewczynka, ale mam jeszcze nie szaleć z różem :)

Pewnie na kolejnej wyzicie będzie już bardziej widać. Mi lekarz zasugerowal delikatnie dziewczynkę w 17tc, ale cały czas krzyżowała nóżki, po jakimś czasie coś się pokazało, ale lekarz stwierdził, że mogła być to pępowina. Dopiero w 20+0 na połówkowym lekarz powiedział, że na 95% córeczka, że na tym etapie jeszcze się nie pomylił :)
    Jak u Ciebie tez się potwierdzi dziewuszka to będziemy szaleć z różem ;)

P.S. Ja znowu buszuję na SMYKU... ;) Dziś kolejne 25% zniżki ;) Zbankrutuję niedługo :)
    Czekam dzisiaj na kuriera z paczką ze SMyka, H&M i Zara :D

Edit: właśnie przyjechał kurier z paczką ze Smyka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:16

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jestem śpiochem i obżartuchem.. od poniedziałku nic tylko jedzenia na zmiane ze spaniem
    Myślałam, że to pogoda i ciśnienie, ale dziś świeci słońce a ja dopiero oczy otworzyłam, bo usnęłam jak tylko pochłonęłam śniadanie..

Ale za to dół brzucha mnie przestał boleć. Muszę się ogarnąć i też skoczyć do sklepu.
    Obiad już mam więc w sumie nie wiem po co.. ale coś sobie wymyślę ;p

Smyk faktycznie kusi.. zastanawiam się nad zakupami na większy rozmiar, skoro dziecko tak szybko rośnie ;p

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu czekamy na wieści

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    ... mój eMek też nie interesował się za bardzo ciąża, zawsze mówił, że jak się urodzi to będzie tulił i nosił. Jakoś nie potrafił pojąć, że te dziecko już jest, ja je czuję. Ale jak się urodzili to zwariował. Życzę, żeby u Ciebie też tak było.
    Mój mąż ma tak samo - chyba uznał, że to jest "moja" ciąża, ale dziecko to już będzie "nasze". Ciuszków nie oglądał ze mną, tylko się wkurzał, że tyle tego i gdzie my to mamy składować przez pół roku. Owszem, stara się pomagać, ale to raczej nie dla dzieciusia, tylko dla mnie. Ogólne traktuje mnie jakbym miała grypę, a nie ciążę ;)

Za to zadziwił mnie decyzją, że wózek musi być nowy. Stwierdził, że wie aż za dobrze jak ja prowadzę i on się nie zgadza na rozklekotany wózek, który nie wiadomo ile przeszedł czy raczej przejechał. Przełknęłam to, bo ogólnie to sama też chciałam nówkę. Z tych wózków 3w1, które mi się podobają mało co zostaje po długim czasie eksploatacji jako gondola, a potem płaska spacerówka i normalna spacerówka do 3 latek. Ciężko o używkę w dobrym stanie :/ Z tymi wózkami jest trochę inaczej niż z innymi.

Lamka, Jeżowa i Karma świetne łupy! Oby więcej takich super okazji.
    Lamuś, jak masz możliwość to potraktuj cały wózek myjką parową.

lamka, Jeżowa lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik - widzę, że masz tak jak ja - nie mam co kupić, ale pójdę do sklepu to może coś mi wpadnie w ręce :p

olik321 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis - a jak tam po szczepieniu?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik , Jaki kochany ten Twój krasnoludek :) Jest naprawdę fotogeniczna! :)

Jeżowa , z jednej strony takie pytania wydają się zabawne ale z drugiej strony, jak sobie pomyślę jakie pytania sama zadaję na tym forum - to rozumiem, że coś co dla innych jest oczywiste dla osoby, która dzieckiem się nie zajmowała - nie jest.
    No a eMka trzeba pochwalić za zaangażowanie :)

Dzisiejsza noc była niezbyt udana. Tak mnie boli noga w pachwinie, że niestety męczyłam się z zaśnięciem po każdym przebudzeniu na toaletę :/ W końcu nad ranem, gdy eMek poszedł do pracy wstałam, wzięłam ciepły prysznic (liczyłam, że w ten sposób sobie pomogę) i rozłożyłam fotel w salonie... i przysnęłam. I teraz boli odrobinę mniej. Chyba coś Mała uciska bo ból nasila się w nocy. A w ciągu dnia przechodzi...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna też miałam takie bóle.. rano nie mogła chodzić, w ciągu dnia przechodziło.
    Okazało się, że promieniowało od pośladka.

Byłam na masażu u fizjo i pokazał mi co mogę sama robić, od tego czasu ból przeszedł.
    Choć jak śpię na boku to często po przebudzeniu boli sam pośladek.

Dziewczyny a propo spania.. mam nadzieję, że na prawym boku wcale nie jest groźnie dla małego. Jak próbuje na lewym to mam straszny ból żeber, mały musi dupke czy nóżki tam wkładać. Ból jest niedowytrzymania co w efekcie prowadzi do spania na prawym boku, troche na prosto i dziś usnełam na drzemek na brzuchu ( nie na płasko, ale tak na pół) aż byłam w szoku, mały się wierci więc chyba mu nic nie zrobiła

Edit: Kusicielki z Was.. właśnie zamówiłam ze SMYKA kombinezon polarowy na zimę rozm 68 za całe 33 zł ;p no żal było nie brać nawet jak tylko 2-3 założy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:45

Kaczorka lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik mamaginekolog pisała, że możesz spać jak chcesz. :-)

Nika a żelazkiem parowym typu steamaster myślisz, że wystarczy?

Ania czekamy na wieści.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 10:43

olik321 lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Olik mamaginekolog pisała, że możesz spać jak chcesz. :-)

Nika a żelazkiem parowym typu steamaster myślisz, że wystarczy?

Ania czekamy na wieści.
    Kak ma taki porządny wyrzut pary to da radę. My w przedszkolu wszystko regulqrnie traktowaliśmy myjką parową i było naprawdę higienicznie i czyściutko. Warto kupić coś takiego i od czasu do czasu odpalić na zabawki czy podłogi. Już nie mówiąc o tym, że ułatwia sprzątanie - ja już sobie nie wyobrażam czyszczenia kuchenki czy prysznica bez myjki.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po lekarzu i w domu i leze sobie. Lekarz zlecil mi ekg, cisnienie 90/65. Pobrali mi krew, czekam na wyniki. Na ekg serce bije nie miarowo, lekarka stwierdzila ze nie podoba jej sie moje ekg. Przyspieszone tetno mam bo powyzej 100. Chyba jednak odzywa sie znow moje serce tak jak kiedys. Gdyby dzialo sie nie pokajacego mam jechac do szpitala.

Gdyby to teraz bylo to moze bym zwalala na ciaze, ale pierwszy raz zaslablam na urlopie na Teneryfie wtedy nie bylam jeszcze w ciazy.

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, kilka miesięcy temu miałam ból promieniujący do pośladka. Wtedy fizjo mi rozmasował (nie wiedziałam, że mogę mieć tak spięty pośladek!) i dostałam ćwiczenia rozciągające, które mają pomóc. I pomogły bo od tamtej pory był spokój. Codziennie je wykonuje (bez względu na to czy boli czy nie) i widzę efekty. W 1 trymestrze miałam dużo więcej dolegliwości bólowych niż teraz.
    Patrząc na mój kręgosłup to nigdy bym nie wpadła na to, że będzie mnie bolał pośladek czy pachwiny :D

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mi jeszcze pomagają ciepłe prysznice na dane miejsce.
    No i ćwiczenia, może to dziwne ale ja zawsze wychodzę z nich taka rozluźniona. Nie do wiary jak się ciało spina w ciąży.

Aniu jak tam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 11:07

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 1157 1158 1159 1160 1161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ