X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - ja na początku miałam Babydream, ale ostatnio zmieniłam na Nivea. Alutka miała jakąś suchą skórę na brzuszku i plecach, więc oprócz żelu do mycia mam też mleczko nawilżające do ciała. Sprawdza się super - używam co kilka dni i ciałko jest aksamitne :)

gg88 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze używałam, jak mieli około miesiąc kosmetyki BÜBCHEN, tylko nie wiem czy w Polsce dostępne, bo eMek z Niemiec przywoził

• summer86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Laski mam pytanie co kupić do mycia dziecka? Ponoć najlepsze są specyfiki i do włosów i ciała 2w1 ale wy co bralyscie? Ja nie umiem się zdecydować co wrzucić do koszyka w Gemini :) a poten chciałam bym tylko zrobić realizuj zamówienie i kropka hehe :) a przyznam szczerze i bez bicia że ciężko mi się zabrać za tematy na blogach różnych osób typu skrokao czy coś w tym stylu

jeśli mowa o Srokao, to jednym z polecanych przez nią kosmetyków do kąpieli jest https://www.aptekagemini.pl/nacomi-baby-emulsja-d-mycia-400ml.html

Ja się na niego zdecydowałam, ale używać będziemy po pierwszym miesiącu dopiero, póki co używamy olejku migdałowego.

Mamy za to lotion Babydream (mała się łuszczyła po porodzie) i super się sprawdza.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czekam na wieści od Ani..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem z Oskarem.
    Siedzi dalej w brzuchu.

Rano nie przyjeli mnie na Borowskiej...
    Wykręcili się pełnym obłożeniem i nic nie podziałało a były w kolejce planowane przyjęcia jeszcze...

Pojechaliśmy na Kamińskiego. Na izbie powiedziałam że mam skurcze- na usg nie stwierdzili. Brzuszek rzeczywiście mniejszy. Przepływy i łożysko ok.
    Mały miał tutaj 2400g ale nie ma co porównywać z poprzednimi pomiarami. Także ich tutaj waga nie martwi.

Ale przyjęli mnie na oddział. Ogólnie Opole to luksus. Tu 4os na mniejszej sali niż w Opolu. No szału nie ma.

Wygonili M z tatą bo wizyty 15-19 są... pojechali do domu. Ja poszłam na krew.
    Zaraz na salę i ktg. Najpierw nie mogła znaleźć tętna. Przyszła lekarka i widziałam że sobie na migi pokazywały a wzrok był wymowny. Jak załapało, to 30min było ok.
    Przyszła pielęgniarka i mówi jeszcze 5min.
    Przez te 5min spadło drastycznie tętno do 100, alarm i skurcz. Te dziewczyny poszły po pielęgniarkę. Przyleciała, potem przyleciała z jakimś lekarzem. Pyta kiedy było usg- mówię że na przyjęciu. A na kiedy termin? No i on stwierdził żeby to pokazać jakiejś lekarce. Wyszli i leżałam kolejne 30min i też się skurcze pisały tylko tętno było wyższe. Przy odłączeniu pielęgniarka mówi, że lekarka zleciła jeszcze jakieś badanie krwi. Nie wiem po co i na co.

W sumie nic więcej nie wiem... leżę na sali i czekam.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - warunki lepsze nie są istotne. Grunt, że sprawdzają, badają i nie twierdzą, że nic się nie dzieje.

mi88 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, ważne, żeby w końcu jakiś dobry lekarz dobrze zadecydował

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jakoś przeżyję te warunki. Sąsiadki są tragiczne. Więc raczej pomilczę sobie.

A co do jakiś decyzji, to na tą chwilę nic nie wiem. Raczej poleżę i pewnie będą sprawdzać. Sama jestem ciekawa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno, na ip zrobili mi 3x usg... gdzie w Opolu było na kolejny dzień dopiero.

Aga9090, Lunaris lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, moim zdaniem usg powinno być w razie potrzeby a nie raz na X czasu.

Teoretycznie NFZ mowi o 3 usg w trakcie ciąży. A mój gin robi je na każdej wizycie tylko po to by sprawdzić czy dziecko prawidłowo się rozwija. No bo jak inaczej dostrzec nieprawidłowości?

Jesteśmy z Tobą i Cię wspieramy! :)

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, najważniejsze że sprawdzają i nie olewaja sprawy.
    Teraz trzeba być dobrej myśli i czekać na rozwój wydarzeń.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania tu przynajmniej jest zainteresowanie. Będzie dobrze :-)

Jesteście jak narkotyk. .muszę zajrzeć podczas karmienia, robienia obiadu, sprzatania i przed pojsciem spać. I w nocy jak karmie tez :-D
    I ciągle myślę co słychać :-P i mężowi opowiadam hehe

Aga9090, Rucola, Czrna 81 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Ania tu przynajmniej jest zainteresowanie. Będzie dobrze :-)

Jesteście jak narkotyk. .muszę zajrzeć podczas karmienia, robienia obiadu, sprzatania i przed pojsciem spać. I w nocy jak karmie tez :-D
    I ciągle myślę co słychać :-P i mężowi opowiadam hehe
    Mój eMek się pyta o czym można pisać przez cały dzień :D

Rucola lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos... dziś napisałaś, że masz DR PĄCZKA... wyobraź sobie, że poszłam do sklepu po pączka. Apetytu mi narobiłaś :)

Ale oczywiście mam nadzieję, że lekarz Cię przyjmie szybciej i nic się nie będzie działo.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka żyjemy :) badanie przeszła ładnie, przy wkłucia się rozpłakała (oczywiście z opóźnionym zapłonem), później przez 5 minut się żaliła i już luzik. Na wadze jak Twoja - 7,600kg :P

Ania któraś z dziewczyn pisała, ze Kliniczny to jak wiezienie, ale lekarze super. Czekamy na dalsze wieści. Teraz już jesteś pod dobrą opieką.

Kaczorka lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, jesteś teraz pod dobrą opieką - z tego co mówisz ci lekarze nie stoją z założonymi rękami i starają się zdiagnozować, co jest na rzeczy. Oby szybko im to poszło i albo Cię uspokoili, że jest w porządku, albo szybko rozwiązali ciążę, jeśli jest jakieś zagrożenie dla Oskiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 13:34

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, jesteś na kamienskiego czy na klinikach? Bo piszesz, że kamienskiego, a my mówiliśmy, że borowska albo kliniki na Chałubińskiego.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja myje córkę od urodzenia w olejku do mycia ciała z biodermy, sama też używam bo obie mamy atopowe zapalenie skóry. Polecam, bo ładnie nawilża :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie w internetach piszą, że na Kamińskiego jest 3 referyncyjności

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam prądu, nie mam wody, nic nie mam. O! Burze mam za oknem, więc nici z obiadu, mycia garów i prasowania. Tak mi przykro, że aż pójdę chyba spać :)

Nenusia, nie mówię i stopniu, ale o poleceniu. Chociaż teraz na kamienskiego mocno obsada się zmieniła.

Ania na jakich lekarzy trafiłaś? Znam dość sporo ludzi z tamtego szpitala może coś bym pomogla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 13:42

Luna1993, reset, Aga9090, Lunaris lubią tę wiadomość

‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ