X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - ja na początku miałam Babydream, ale ostatnio zmieniłam na Nivea. Alutka miała jakąś suchą skórę na brzuszku i plecach, więc oprócz żelu do mycia mam też mleczko nawilżające do ciała. Sprawdza się super - używam co kilka dni i ciałko jest aksamitne :)

gg88 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze używałam, jak mieli około miesiąc kosmetyki BÜBCHEN, tylko nie wiem czy w Polsce dostępne, bo eMek z Niemiec przywoził

• summer86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Laski mam pytanie co kupić do mycia dziecka? Ponoć najlepsze są specyfiki i do włosów i ciała 2w1 ale wy co bralyscie? Ja nie umiem się zdecydować co wrzucić do koszyka w Gemini :) a poten chciałam bym tylko zrobić realizuj zamówienie i kropka hehe :) a przyznam szczerze i bez bicia że ciężko mi się zabrać za tematy na blogach różnych osób typu skrokao czy coś w tym stylu

jeśli mowa o Srokao, to jednym z polecanych przez nią kosmetyków do kąpieli jest https://www.aptekagemini.pl/nacomi-baby-emulsja-d-mycia-400ml.html

Ja się na niego zdecydowałam, ale używać będziemy po pierwszym miesiącu dopiero, póki co używamy olejku migdałowego.

Mamy za to lotion Babydream (mała się łuszczyła po porodzie) i super się sprawdza.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czekam na wieści od Ani..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem z Oskarem.
    Siedzi dalej w brzuchu.

Rano nie przyjeli mnie na Borowskiej...
    Wykręcili się pełnym obłożeniem i nic nie podziałało a były w kolejce planowane przyjęcia jeszcze...

Pojechaliśmy na Kamińskiego. Na izbie powiedziałam że mam skurcze- na usg nie stwierdzili. Brzuszek rzeczywiście mniejszy. Przepływy i łożysko ok.
    Mały miał tutaj 2400g ale nie ma co porównywać z poprzednimi pomiarami. Także ich tutaj waga nie martwi.

Ale przyjęli mnie na oddział. Ogólnie Opole to luksus. Tu 4os na mniejszej sali niż w Opolu. No szału nie ma.

Wygonili M z tatą bo wizyty 15-19 są... pojechali do domu. Ja poszłam na krew.
    Zaraz na salę i ktg. Najpierw nie mogła znaleźć tętna. Przyszła lekarka i widziałam że sobie na migi pokazywały a wzrok był wymowny. Jak załapało, to 30min było ok.
    Przyszła pielęgniarka i mówi jeszcze 5min.
    Przez te 5min spadło drastycznie tętno do 100, alarm i skurcz. Te dziewczyny poszły po pielęgniarkę. Przyleciała, potem przyleciała z jakimś lekarzem. Pyta kiedy było usg- mówię że na przyjęciu. A na kiedy termin? No i on stwierdził żeby to pokazać jakiejś lekarce. Wyszli i leżałam kolejne 30min i też się skurcze pisały tylko tętno było wyższe. Przy odłączeniu pielęgniarka mówi, że lekarka zleciła jeszcze jakieś badanie krwi. Nie wiem po co i na co.

W sumie nic więcej nie wiem... leżę na sali i czekam.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania - warunki lepsze nie są istotne. Grunt, że sprawdzają, badają i nie twierdzą, że nic się nie dzieje.

mi88 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, ważne, żeby w końcu jakiś dobry lekarz dobrze zadecydował

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jakoś przeżyję te warunki. Sąsiadki są tragiczne. Więc raczej pomilczę sobie.

A co do jakiś decyzji, to na tą chwilę nic nie wiem. Raczej poleżę i pewnie będą sprawdzać. Sama jestem ciekawa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedno, na ip zrobili mi 3x usg... gdzie w Opolu było na kolejny dzień dopiero.

Aga9090, Lunaris lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, moim zdaniem usg powinno być w razie potrzeby a nie raz na X czasu.

Teoretycznie NFZ mowi o 3 usg w trakcie ciąży. A mój gin robi je na każdej wizycie tylko po to by sprawdzić czy dziecko prawidłowo się rozwija. No bo jak inaczej dostrzec nieprawidłowości?

Jesteśmy z Tobą i Cię wspieramy! :)

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, najważniejsze że sprawdzają i nie olewaja sprawy.
    Teraz trzeba być dobrej myśli i czekać na rozwój wydarzeń.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania tu przynajmniej jest zainteresowanie. Będzie dobrze :-)

Jesteście jak narkotyk. .muszę zajrzeć podczas karmienia, robienia obiadu, sprzatania i przed pojsciem spać. I w nocy jak karmie tez :-D
    I ciągle myślę co słychać :-P i mężowi opowiadam hehe

Aga9090, Rucola, Czrna 81 lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Ania tu przynajmniej jest zainteresowanie. Będzie dobrze :-)

Jesteście jak narkotyk. .muszę zajrzeć podczas karmienia, robienia obiadu, sprzatania i przed pojsciem spać. I w nocy jak karmie tez :-D
    I ciągle myślę co słychać :-P i mężowi opowiadam hehe
    Mój eMek się pyta o czym można pisać przez cały dzień :D

Rucola lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos... dziś napisałaś, że masz DR PĄCZKA... wyobraź sobie, że poszłam do sklepu po pączka. Apetytu mi narobiłaś :)

Ale oczywiście mam nadzieję, że lekarz Cię przyjmie szybciej i nic się nie będzie działo.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka żyjemy :) badanie przeszła ładnie, przy wkłucia się rozpłakała (oczywiście z opóźnionym zapłonem), później przez 5 minut się żaliła i już luzik. Na wadze jak Twoja - 7,600kg :P

Ania któraś z dziewczyn pisała, ze Kliniczny to jak wiezienie, ale lekarze super. Czekamy na dalsze wieści. Teraz już jesteś pod dobrą opieką.

Kaczorka lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, jesteś teraz pod dobrą opieką - z tego co mówisz ci lekarze nie stoją z założonymi rękami i starają się zdiagnozować, co jest na rzeczy. Oby szybko im to poszło i albo Cię uspokoili, że jest w porządku, albo szybko rozwiązali ciążę, jeśli jest jakieś zagrożenie dla Oskiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 13:34

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, jesteś na kamienskiego czy na klinikach? Bo piszesz, że kamienskiego, a my mówiliśmy, że borowska albo kliniki na Chałubińskiego.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja myje córkę od urodzenia w olejku do mycia ciała z biodermy, sama też używam bo obie mamy atopowe zapalenie skóry. Polecam, bo ładnie nawilża :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie w internetach piszą, że na Kamińskiego jest 3 referyncyjności

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam prądu, nie mam wody, nic nie mam. O! Burze mam za oknem, więc nici z obiadu, mycia garów i prasowania. Tak mi przykro, że aż pójdę chyba spać :)

Nenusia, nie mówię i stopniu, ale o poleceniu. Chociaż teraz na kamienskiego mocno obsada się zmieniła.

Ania na jakich lekarzy trafiłaś? Znam dość sporo ludzi z tamtego szpitala może coś bym pomogla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 13:42

Luna1993, reset, Aga9090, Lunaris lubią tę wiadomość

‹‹ 1159 1160 1161 1162 1163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ