X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, ja tak mam prawie codziennie ;) Jakieś 2 godziny temu odżyłam i zrobiłam leczo, no i tarta właśnie się piecze.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka o ja tak mam od paru dni :( zero siły na cokolwiek

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, chyba wszystkie to samo mamy. Ja dopiero wstałam, spałam ponad 3 godziny i dalej jestem śpiąca.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Aniu może na obchodzie się dowiesz co dalej

Na to liczę. Tylko jak tutaj będzie to wyglądało jak w Opolu, to może będę czekać do jutra.
    Nawet nie mam co pytać bo koleżanki gdzieś 40l, 45l, jedna koło 30l. Ja mam 26. Wzajemne kółko adoracji i że tak powiem inna klasa społeczna tak delikatnie mówiąc i nikogo nie obrażając. To co się już nasłuchałam o życiu jak tu gadają, to w ich mniemaniu jestem osobą mało 'w ich stylu' postrzegania życia. Dlatego się wolę nie odzywać.

Jak opowiadały jak widzą nianie... a ja byłam 2x nianią. To szczerze uszy więdły. Jutro jedna na cc, największa maruda ponoć w poniedziałek. A trzecia nie wiem. Skład się na dniach zmieni.

Ja coś czuję że mnie puszczą po weekendzie do domu. I skończy się tak, że urodzę w terminie i u siebie pewnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, a dobrze doczytałam, że z przepływami tu też było ok?
    Też ostatnio leżałam w takim "kółku" jedna drugiej by do doopy wlazla..
    Ale dasz rade

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję sąsiadek z pokoju, Aniu. :/

Co do senności i ciągłego zmęczenia to mam tak codziennie. Ja jestem osobą, która zawsze i ciągle coś robi, czasami po 100 rzeczy na raz, a nagle ot tak budze się i już jestem zmęczona i nie mam siły na nic. To największa katorga jak na razie permanentne zmęczenie.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzwoniła teściowa, że mojego syna ma dość... I eMek musi po niego jechać

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję że nie jestem sama z tym :) tzn z tą sennoscia :)
    Aha mówiłam wam że martwię się że do dc chodzę częściej? To dziś nie byłam ani razu więc wszystko w normie a i brzuch już nie boli :)

Aniu ja bym nie liczyła że wieczorem coś powiedzą ale jutro na obchodzie jak nie powiedzą konkretów to zapytaj wprost czy będą decydować się na indukcje porodu czy cc? Bo ja wiem ze najlepiej pytać to i oni więcej mówią :) w każdym razie trzymam kciuki by się ułożyło jak najlepiej a sąsiadki do szybkiej wymiany :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga co on nabroił, że ją tak wyprowadził z równowagi? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Aga co on nabroił, że ją tak wyprowadził z równowagi? :)
    No nie chciał przyjść na obiad i pyskował

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    No nie chciał przyjść na obiad i pyskował
    No to faktycznie diabeł wcielony :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż właśnie zabrał Bajle z dobytkiem tj miski, posłanie i wiezie do teściowej na weekend jako że my wyjeżdzamy i ryczę..wiem,wiem hormony ale jak widzę to puste miejsce gdzie stało posłanie to eh.. nie pierwszy raz do nich jedzie, no ale zawsze się boję że będzie jej smutno i będzie się bać że już nie wrócimy (jak jej 1 właściciel który umarł :/ )
    co w takim razie będzie jak kiedyś będę zostawiać gdzieś dziecko na noc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 18:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    No to faktycznie diabeł wcielony :-D
    Ta.... :D

• reset Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba tu Was chwilowo więcej niż na dinozaurach- proszę o szybką instrukcje jak wbić Ovitrelle. Poprzednio robiła mi pielęgniarka, a teraz panikuję!

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Mój mąż właśnie zabrał Bajle z dobytkiem tj miski, posłanie i wiezie do teściowej na weekend jako że my wyjeżdzamy i ryczę..wiem,wiem hormony ale jak widzę to puste miejsce gdzie stało posłanie to eh.. nie pierwszy raz do nich jedzie, no ale zawsze się boję że będzie jej smutno i będzie się bać że już nie wrócimy (jak jej 1 właściciel który umarł :/ )
    co w takim razie będzie jak kiedyś będę zostawiać gdzieś dziecko na noc?

Achia, początki zawsze są trudne... I z pewnością pierwsze noce poza domem, pierwszy obóz będą większą trudnością dla Ciebie niż Twojego dziecka :)

a chyba tesciowa zadba o Bajle, tak, że nawet nie zauważy, że Was nie ma :)

Achia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dziewczyny, chyba tu Was chwilowo więcej niż na dinozaurach- proszę o szybką instrukcje jak wbić Ovitrelle. Poprzednio robiła mi pielęgniarka, a teraz panikuję!
    Jak ja z mężem jeden jedyny raz podawaliśmy zastrzyk w domu to skończyło się to taką awanturą i prawie rozstaniem, że ja nie pomogę.ale na pewno zaraz jakaś mądra głowa pomoże i podpowie jak to zrobić:)

reset lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Po pierwsze Ania dobrze że jesteś na oddziale, miejmy nadzieję że lekarze ogarną sytuację. Babkami się nie przejmuj -jak mówiłaś, niebawem skład się zmieni ;)

Po drugie -mnie trzeba zamknąć na klucz w domu, zabrać ten klucz i jeszcze zabrać mi dostęp do pieniędzy! No znowu poszłam z koleżankami na kawę. Po drodze pomyślałam że wejdę do Smyka bo muszę dziecku kupić jakieś ciapy do przedszkola. Wchodzę... patrzę... a tam 50% +25% !!! No jak mogłam nie zrobić zakupów? za 100zł kupiłam tyle fajnych rzeczy że normalnie Stasiu będzie musiał się przebierać 3x dziennie żeby to wychodzić :P A tu jeszcze 20 tyg ciąży... jak żyć?

Amy333 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Reset ja robiłam w brzuch pod kątem prostym -krótka mała igła wbijaj do końca.

reset lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset łapiesz fałd skóry na brzuchu, w bok od pępka - boczek. Wbijasz pod kątem 90 stopni iglę do końca i wciskasz tłok. Wyciągasz igłę, puszczasz fałd. :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 19:11

reset lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
‹‹ 1161 1162 1163 1164 1165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ