X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset super wieści! takie piękne jajeczka na tym etapie :D wreszcie coś drgnęło! Mój Staszek wyszedł z jakiejś szybkiej owulacji ;) kilka brzuchów na wylocie....czary mary jak nic! Teraz tylko <3 i już. KCIUKI !!!

reset lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie łupy poprałam w zwykłym proszku na 60 stopni.

Jak przyjdzie pora to wszystko popiorę jeszcze raz w hypoalergicznym pewnie też na 60 stopni i będzie git. Tak na zdrowy rozum. :)

Aga9090, Rucola lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • reset Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się pochwalę, że endometrium jak na mnie boskie (i moim skromnym zdaniem jak na ten dzień cyklu to tez boskie), bo całe 7.2 mm.
    Szkoda tylko, że gin mi podpadł, bo Ovi musiałam sama kombinować, ale nie będę Wam tu o tym truć- pisałam na dinusiach. Jak będziecie karmić/ budzić się w nocy, bo ktoś Was będzie kopać w żebra to sobie możecie przeczytać forumowa burzę mózgów. Dajcie mi przenośne USG i plik recept i ja zajde z forum ;)

Lunaris, lamka, Karma88, Bajkaaa, Rucola, Nadzieja22, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset chciałabym widzieć minę gina jak się okaże, że w ciąży będziesz :)

reset, Lunaris lubią tę wiadomość

• Malwas Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Spokojnie, może przez tydzień pobierz 1x1,a kiedy odstawiłaś?
    3.07,czyli już jakiś czas temu, jakby nie patrzeć, ale teraz obserwuje, że coś się zmienia. Mam też wrażenie, jakby szyjka mnie klula od czasu do czasu. Generalnie czuje się trochę lepiej, bo nie mam zaparć i ropnych pryszczy na twarzy. Muszę do niego podejść, w poniedziałek przyjmuje.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co do samej porodówki tam gdzie byłam, to bardzo fajnie wyglądało wszystko.
    Leżałam na ktg w sali z wanną.
    Obskakiwały mnie studentki. I naprawdę się przejmowały i o wszystko pytały. Nawet dostałam kubeczek z wodą. Przychodziły pytać co czuję itd.

Przechodziłam też przez oddział z noworodkami. I zazdraszczam... już bym tam chciała leżeć. Cisza, spokój tam. Dzidzie leżą przy matkach. I taki inny zapach jak tutaj.
    No ale jeśli ktoś przyjedzie od razu na poród to nie powinien tam narzekać.

I właśnie usłyszałam że były już takie tutaj jak maruda leżała wcześniej, że cisza w sali jak makiem zasiał bo ona nie miała do kogo gęby otworzyć i już spazmów dostawała bo ona gaduła... w nawiązaniu do mnie zapewne również.
    Albo że leżały pod oknem i nie pozwalały otwierać a w sali smród, duszno itd. Bo jej gorąco.
    Ja też leżę pod oknem... i też zamknęłam okno (uchyliłam) bo była zlewa i mam praktycznie głowę pod parapetem. Czuję że wieje ale dla mnie jeszcze ok.

No powiem szczerze, że takich klientek jeszcze nie widziałam...

• Malwas Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Jeszcze się pochwalę, że endometrium jak na mnie boskie (i moim skromnym zdaniem jak na ten dzień cyklu to tez boskie), bo całe 7.2 mm.
    Szkoda tylko, że gin mi podpadł, bo Ovi musiałam sama kombinować, ale nie będę Wam tu o tym truć- pisałam na dinusiach. Jak będziecie karmić/ budzić się w nocy, bo ktoś Was będzie kopać w żebra to sobie możecie przeczytać forumowa burzę mózgów. Dajcie mi przenośne USG i plik recept i ja zajde z forum ;)
    Reset ja pierwsza ciążę miałam w cyklu, w ktorym miało nie być owulacji, także to nigdy nie wiadomo. Rozumiem podejście, też na usg oprócz gina przychodilam do mamy, która jest cbirurgiem ogolnym, czy aby na pewno nie będzie owu. W jednym cyklu po inseminacji się nawet okazało, że w ogóle jej nie było, tylko zrobiła się torbiel :p, a na kontrolę jakoś nie mówili, żeby przyjść.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    3.07,czyli już jakiś czas temu, jakby nie patrzeć, ale teraz obserwuje, że coś się zmienia. Mam też wrażenie, jakby szyjka mnie klula od czasu do czasu. Generalnie czuje się trochę lepiej, bo nie mam zaparć i ropnych pryszczy na twarzy. Muszę do niego podejść, w poniedziałek przyjmuje.
    No to najlepiej podejść sprawdzić jak od 3.07 nie bierzesz i masz takie kłucia (choć ja też mam takie od jakiegoś tygodnia, a biorę i dupka i luteinę)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja leżałam pod oknem (po operacji 2 doby nago) i byly takie agentki, że chciały okno otwierać, ja się upierłam, że nie bo nie mam zamiaru być chora tym bardziej, że po operacji leżałam...
    Jak to mówi mój eMek są ludzie i parapety..

• reset Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas, mój gin przy pęcherzyku 24 mm kazał czekać do kolejnego USG we wtorek i wtedy ewentualnie Ovi. U mnie, gdzie każda owulacja na wagę złota będziemy czekać aż pęcherzyk stanie się przetrwały?
    Tłumaczył to niby tym, że inne hormony nie nadążają za stymulacja, ale nie wiem, co miał na myśli, bo endometrium (fakt, też na stymulacji estrogenem) ładne. I jeszcze przed chwilą mi owulak wyszedł pozytywny jak nigdy w życiu.
    Na własną rękę, ale zaryzykowałam. Ufam intuicji :)

Achia, Malwas, JustynaG, Bajkaaa, Bocianiątko, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Malwas, mój gin przy pęcherzyku 24 mm kazał czekać do kolejnego USG we wtorek i wtedy ewentualnie Ovi. U mnie, gdzie każda owulacja na wagę złota będziemy czekać aż pęcherzyk stanie się przetrwały?
    Tłumaczył to niby tym, że inne hormony nie nadążają za stymulacja, ale nie wiem, co miał na myśli, bo endometrium (fakt, też na stymulacji estrogenem) ładne. I jeszcze przed chwilą mi owulak wyszedł pozytywny jak nigdy w życiu.
    Na własną rękę, ale zaryzykowałam. Ufam intuicji :)
    Dobrze zrobiłaś, jeśli endo ładne i taki duży pecherzyk, musi być owulacyjny. Też bym tak postapila

reset lubi tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przeczytałam dinusiowy i uważam (po fakcie co prawda) ale że najwyższa pora na Owi :) Niech się dzieje teraz!

reset, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset dałaś dwie dawki ovi?

• reset Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Reset dałaś dwie dawki ovi?

Jedną. Wiem, że poprzednio jedna było mało, ale ma własną rękę jakoś na dwie nie miałam odwagi... Bałam się też, że jednak obcy lekarz zupełnie innej specjalności nie będzie chciał wypisać podwójnej dawki. No i ciągle mam w pamięci ten cykl na Clo z owulacją w 3 dc, gdzie wszystko pękło samo, więc obu teraz było podobnie.

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki strasznie! A Ty idź już z tego forum, bo masz misję do wykonania :-D

reset, Rucola lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Trzymam kciuki strasznie! A Ty idź już z tego forum, bo masz misję do wykonania :-D

M. jeszcze w domu nie ma... A że ja dziś miałam ginekologa to od rana jestem gładka i pachnąca ;)

Karma88, Lusesita, Bajkaaa, Flowwer, Nadzieja22, Emiilka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset ja tak odnosnie endo i owulacji. W tym szczesliwym dziwnym cyklu bylam na kontroli swiezo po owulacji, dzien czy dwa i endo mialam bardzo liche tak naprawde w dolnej czy ponizej dolnej normy. Gin sam mowil, ze slabo, ale da sie jak widac. I zaskoczylam i siedzi Babel ladnie jak widac. Takze jak u mnie zaskoczylo jakims dziwnym zbiegiem okolicznosci to wierze, ze te Twoje dzisiejsze akrobacje przyniosa efekt. Jak owu juz jest to walczcie. ;-)

reset lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, zazdroszczę gładkości - ja elegancko przyszykowana na jutrzejszą randkę z depilatorem :D

reset lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - pisałaś ostatnio, że nie masz nic w jeżyki dla niuni. Takie bodziaki czekają na Was w H&M :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3679d7c1306.png

Bajkaaa, Malwas lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas, ja plamiłam w okolicach 20 tygodnia, a duphastonu i luteiny nie odstawiałam jeszcze wtedy. U mnie było to plamienie z małej ektopii szyjki, która zrobiła się w ciąży.

Reset, trzymam mocno kciuki! :) Też bym wzięła ovi i nie czekała do wtorku.

U nas ciężki dzień.. Ania była nieodkładalna, padam na ryjek.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ