X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    U mniw dalej leje... zaczynam mieć depresję.
    Ja dziś zaczynam 38 tc, zostały równe dwa tygodnie do porodu.
    Kolejny tydzień ciąży przyniósł ze sobą mdłości i bezsenne noce.
    Ania slicznego masz synka ❤
    Idę gotować obiad :/

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Vivanillka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    jestes ze slaska? gdzie chcesz rodzic?

Jestem Ślązaczką ale mieszkam w Wawie :-)

Za to córkę rodziłam w Mikołowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 12:42

3jgx43r8f7ktg11a.png
    klz9uay3wdw0gjek.png
    12.09 - 12cm/ Martynka <3
    20.08-82mm/97%female <3
    10.08 - 63mm człowieka <3
    13.07 - kropuś 23mm i <3
    23.06 - 8mm pęcherzyk
    01.2012 - Żanetka <3
    2010 i 2018 aniołki [*]
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rzeczy użytych w szpitalu nie wyrzuciłam a jedynie dałam do prania zaraz po powrocie do domu.
    Ale w przypadku Alutki były to tylko 2 pajace, bo cała reszta, którą używaliśmy, była szpitalna - zwłaszcza rożki :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina czyli od dzisiaj M bierze się do roboty, tej przyjemnej :)

Ja miałam w nocy nie zły odlot po krop. z magazynu, relanium, adalat, no- spa do tylka( pośladek spuchniety). Na odlocie śniło mi sie że dziadek umarł i sprzątałam z kuzynkami cała noc jego pokój.

Ania jak to się u mnie mówi" do wesela się zagoi" albo " to nie mydło, nie wymydli się".

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Ewelina czyli od dzisiaj M bierze się do roboty, tej przyjemnej :)

Ja miałam w nocy nie zły odlot po krop. z magazynu, relanium, adalat, no- spa do tylka( pośladek spuchniety). Na odlocie śniło mi sie że dziadek umarł i sprzątałam z kuzynkami cała noc jego pokój.

Ania jak to się u mnie mówi" do wesela się zagoi" albo " to nie mydło, nie wymydli się".

Jak sie snią pogrzeby, śmierć, to ponoć nowe życie jest w drodze, a w Twoim przyoadku to juz tuz tuz:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planowałam rzeczy po szpitalu wyprać po prostu z dodatkiem odkażacza, a teraz to w ogóle się tym nie przejmuje. Ośmielę się powiedzieć, że na tych oddziałach często jest sterylnie niż w naszych domach. U Ninki już się przewinęło sporo ciuszków, prawie wszystkie kocyki, różne pieluszki. I jeżeli coś nie będzie zaplamione/zniszczone to nie zamierzam nic wyrzucać.
    Ewela współczuje końcówki, u mnie ostatnie dwa tygodnie trwały tyle co połowa ciąży jak nie więcej... mentalnie to potrafi dać kopa, ale najważniejsze że każdego dnia jesteś bliżej poznania swojego Cudu <3

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może znacie jakiś dobry przepis na sos pomidorowy, jako dodatek np do pizzy czy farinaty. Jak szukam to wszędzie pokazuje mi sos pomidorowy do makaronu albo do smarowania ciasta na pizzę a mi nie o taki chodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 14:14

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer no to fajny szpital że dają Ci odlatywać hehe :)

Wiecie moja Zosia to taka cwaniara że na ktg mi zmienia pozycje co chwila i położna co chwilę jest u mnie by ją na nowo szukać, a wydruk ktg mam taki ze na pewno będę siedzieć długo...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z tym co mówi Lamka - przez wiele lat studiów przewijałam się przez mnóstwo różnych oddziałów szpitalnych w tym m.in. Przez choroby zakaźne i nigdy nic do domu nie przyniosłam a nie przebierałam się całkowicie, jedynie zakładałam fartuch na zwykłe ciuchy. I w pierwszej ciąży jeszcze studiowałam, zajęcia miałam do końca maja a urodziłam w sierpniu. Teraz też jeszcze pracuje normalnie, mam jeszcze pracę tak do końca września a potem tuż przed końcem umowy idę na L4 :)

Rucola lubi tę wiadomość

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny może znacie jakiś dobry przepis na sos pomidorowy, jako dodatek np do pizzy czy farinaty. Jak szukam to wszędzie pokazuje mi sos pomidorowy do makaronu albo do smarowania ciasta na pizzę a mi nie o taki chodzi

eMek jakiś czas temu po prostu zblendował pomidory, dodał odrobinę oliwy i doprawił oregano, solą i pieprzem. I wyszedł z tego naprawdę dobry sosik :)

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • reset Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, relacja radiowa powinna być w jedynce (program pierwszy polskiego radia). Jak wracaliśmy z weekendu to w aucie słuchaliśmy w ten sposób relacji z ostatniego meczu grupowego Argentyny:)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak patrzę na pierwszą stronę i jaka jest różnica wadze dzieci :) niesamowite to jest:)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlżejsze dzieciątko ważyło 2390g a najcięższe 3950g.
    Najmniejsze miało 48cm a największe 58cm :)

Bajkaaa, Rucola, Lunaris, Amy333, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że wszystkie mają się dobrze.

Właśnie, Pilik jak tam córeczka przy niedzieli? Pozwalają Wam już znowu na przytulasy?

Dziewczyny, a jak opanować uczucie głodu? Czuję się jak odkurzacz ;( 15 minut temu zjadłam solidny obiad i już bym się mogła rozglądać za czymś jeszcze. Mój żołądek to studnia bez dna! Staram się duuużo pić, ale to nie pomaga :/

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Najlżejsze dzieciątko ważyło 2390g a najcięższe 3950g.
    Najmniejsze miało 48cm a największe 58cm :)

Jedynie na pierwszej stronie nieuwzgledniona jest Aga z synami którzy ważyli 800 i 1kg o ile pamięć nie myli.

Nika kisiel ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • pilik Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika tak, możemy się tulić i karmić od środy praktycznie bez ograniczeń. Ninka od kilku dni jest sama na sali, pielęgniarki juź wiedzą, że ja sobie radzę z kabelkami i dzieckiem więc nie ingerują, chociaż dzisiaj była taka młoda przestraszona i mnie wkurzała dość. Ale mam nadzieję że to ostatnie dni... strasznie nie lubię Jej tam samej zostawiać :( jutro jeszcze mój wraca do pracy, a ja nie powinnam autem jeździć i się średnio na to czuje i sama już nie wiem jak to rozegrać. Bym mogła to bym tam na korytarzu na noc zostawała...

A co do uczucie głodu - musisz je zajeść, nic innego nie działa ;)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika sama chciałabym wiedzieć :) ja to mam tu takie dni że czasem jem coś non stop a czasem nie mam ochoty na nic oprócz 3 posiłków szpitalnych.

Flowwer pisałaś że cc najpóźniej 31.07 ale to lekarze ci powiedzieli taka datę? I czy coś oprócz akcji porodowej może to przyspieszyć czy nie?

Ja mam znów więcej białka w moczu:( tylko że to z dobowej zbiórki bo w normalnym moczu tzn w normalnym badaniu moczu nic nie wychodzi

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) witam się sprzed meczyku w tv z popcornem na kolanach :) wcześniej wciągnęła obiad, i lody.. Także uczucie odkurzacza u mnie level 100 :) a waga rośnie i rośnie.. :)

Jutro się wizytujemy, może będzie usg to zobaczę jak się moje adhd miewa.. :) Wypralam dziś tapicerkę z lezaczka, wyczyscilam go, wyparzylam.. I wygląda b.ladnie. Poprzednia właścicielka chyba ani razu go nie myla i nie prala taki był ten plastik brudny że szok..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 17:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my już w drodze do domu. Zatrzymaliśmy się na obiad. I czuję że coś mi pociekło. Myślalam że to poranna luteina ale nie sądzę,nie o tej godzinie
    Dosłownie niewiele. Ale czuje jakbym miała mokre majtki
    Wybaczcie obrazowanie. Nic mnie dziś nie boli. To coś jest raczej przezroczyste i nie ma brzydkiego zapachu.
    Pisalyscie kiedyś o jakichś papierkach? Sprawdzić to jakoś?

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika , u mnie największy problem był w I trymestrze, musiałam ciągle jeść bo inaczej męczyły mnie mdłości.
    Pomogły np. chrupki kukurydziane, pieczywo typu Wasa do chrupania, owoce.

Achia , niedawno o to pytałam na forum. Dziewczyny polecały np. https://www.aptekagemini.pl/papierki-lakmusowe-30-sztuki.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 17:29

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
‹‹ 1199 1200 1201 1202 1203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ