Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Niestety trudno odpowiedzieć na to pytanie.
W ciąży może być więcej wydzieliny i może być taka jak opisałaś. Nie muszą to być wody płodowe. -
My oglądamy
byliśmy na spacerku i obiadku na mieście -Ciastek widzi że mam doła przez nieobecność Frania. Zabrał mnie na pyszne jedzonko w restauracji, kochany jest. A teraz siesta, deserek w domu i meczyk
Ps jak bym się miała przejmować bakteriami ze szpitala to musiałabym zmienić pracę, wiadomo trzeba zachować zasady ale przez 15 lat mojej pracy nie przywlekłam do domu nic poza jednorazową akcją ze świerzbem, na noworodkach raczej mało prawdopodobne.Rucola, Achia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam taką wodnista wydzieline, myślałam że to wody, ale tak po prostu mam w ciąży, pytałam lekarza o to i to normalne. Ale jak to ma niepokoić to faktycznie warto się wspomóc papierkami. Ciekawe czy moja mała pobije rekord małości, Tosia miała te 48 cm i nie wyobrażam sobie jeszcze mniejszej kruszynki, a wciąż jest za starsza siostra daleko w tyle wagowo
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Niestety trudno odpowiedzieć na to pytanie.
W ciąży może być więcej wydzieliny i może być taka jak opisałaś. Nie muszą to być wody płodowe. -
A ja się pożarłam ze swoim mężem i oglądam mecz sama (z Alutką śpiącą obok).
Jak mnie on (mąż) wnerwia czasami.. nic, tylko wyjść i trzasnąć drzwiami (albo jego w czerep).
Achia - też w ciąży miałam często mokre majtki i rozkminiałam czy to normalne czy trzeba się martwić. Ale nic się nie działo złego.
Jeśli dalej nic nie cieknie, to pewnie jakąś zwiększoną ilość wydzieliny masz. -
Kaczorka oni mają to w pakiecie żeby nas irytować
Super wygląda nasza lista, bardzo się cieszę że są kolejne zaciążone dziewczynya lista Mamuś tulących dzieciaczki wydłuża się ciągle!
-
nick nieaktualny
-
Achia ja cały czas chodzę z wkładkami, zmieniam 2-3 razy dziennie. Gdybym chodziła bez to by mi po nogach ciekło;) a ilość wód w normie. Ale jesli się martwisz to jak najbardziej szukaj papierków po aptekach#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Lunaris znasz adalat ? Bo to lek kardiologiczny który biorę na skurcze ale mam wrażenie że jest winiwajcą moich opuchnietych i sinych dłoni włącznie z przyspieszonym tętnem.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Bajka tak lekarz wstępnie ustalił taką datę bo rozwiązanie ciąży w moim przypadku lepiej 2 tyg przed terminem.
Wiem że to dobry szpital ale faszerowane prochami też niesie ryzyko dla dobrostanu płodu zwłaszcza że to już ciąża 35+4.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Nie mam zielonego pojęcia co to jest, mało że u nas się tego nie stosuje to na necie wyskakuje tylko na anglojęzycznych stronach. Spróbuję cos poczytać czym to Cię szprycują...
Edit: doczytałam że to antagonista wapnia -u nas stosuje się Amlodypinę. Przyspieszone tętno na bank może być od tego ale czy obrzęki tu nie byłabym pewna. a tu jeszcze o skutkach ubocznych:
"Objawy niepożądane najczęściej spotykane podczas leczenia antagonistami wapnia są następujące: zaczerwienienie twarzy, bóle głowy, obrzęki w okolicy kostek, uczucie bicia serca, nudności, zaparcia. "
Edit 2: jesteś bardzo dobrym diagnostądoczytałam jeszcze to "Częstość występowania obrzęków obwodowych zwiększa się wraz z długością terapii antagonistą wapnia oraz jego dawką"
https://podyplomie.pl/publish/system/articles/pdfarticles/000/010/846/original/18-20.pdf?1468571901Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2018, 19:41
-
Flowwer wrote:Bajka tak lekarz wstępnie ustalił taką datę bo rozwiązanie ciąży w moim przypadku lepiej 2 tyg przed terminem.
Wiem że to dobry szpital ale faszerowane prochami też niesie ryzyko dla dobrostanu płodu zwłaszcza że to już ciąża 35+4.
Flowwer wiesz dobry szpital to patrzą gdzie jest lepiej dziecku czy w brzuchu mimo leków czy poza, może dawki nie są duże i nie jest to szkodliwe -
nick nieaktualny
-
Reasumują hamują Ci skurcze ale w pakiecie masz obrzęki i tachykardię, korzyści przewyższają skutki uboczne. Szymonek na pewno jest bezpieczny.