X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z serii głupie pytania do już mam:

Czy cycki bardzo się zmieniają po porodzie? Jest sens kupować zapas karmników przed porodem, czy lepiej czynić te inwestycje dopiero po, jak już wiadomo że większe nue będą?

Ja noszę 75H i dobry stanik to już naprawdę jest inwestycja.

Kiedy już wiadomo jakie te piersi będą na cały czas karmienia?

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola dlatego mówię że każda z nas jest dorosła i wie co robi :)
    A nie wypuszcza mnie do domu na pewno, a wiem że powiklane ciąże oni chcą rozwiązywać jak tylko 37tc się skończy żeby nie czekać aż stan matki się pogorszy a ja to białko takie wysokie mam od dawna i nie wierzę że nagle się zmieni, tymbardziej że będę teraz chodzic:) :)

Nika chociaż raz to jej ubiore te ciuchy :) choćby za małe hahaha :) a tak na serio to jak nie moja Zosia to siostry córka będzie nosić je :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika wg mnie najlepiej kupić jeden stanik pod sam koniec ciąży, a resztę już po stabilizacji laktacji, bo to bardzo różnie bywa. Oczywiście w okresie ciąży wg potrzeb, polecam takie z elastyczną koronką na górze (np. Panache Jasmine/Envy), bo mają pewną tolerancję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 13:29

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja wcześniej chciałam urodzić w miarę szybko. Nawet juz w tym tyg rozpocząć akcję pt przygotowanie ciała. A teraz mam podobnie jak ewela nie czuję się gotowa.. planuje cos zacząć za tydzień ale czy znowu nie stchorze nie wiem. Zresztą mam przeczucia ze szyjka bedzie dlugo trzymać, aktualnie ma 3,8 cm!!

U mnie jest jeszcze kwestia terminu, który jest przez dwóch lekarzy przyspieszony o tydzien wzgledem OM. Więc aktualnie jestem niby 37+0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 13:47

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka to przykro mi, ze nie masz widoków na wyjście do domu a co do rozwiązania ciązy to u Ciebie są przesłanki zdrowotne, więc te moje rozważania Ciebie nie dotyczą. A z taką wagą w 35tc to Zosia na pewno nie wskoczy w mikro rozmiary :P
    Nika mi piersi urosły koło 16-17tc o rozmiar i na razie tyle. Już wtedy kupiłam staniki do karmienia ale dość rozciągliwe i na razie nie zamierzam inwestować, może jak mi mega napuchną to kupię sobie na kilka tygodni jakiś sredniej klasy stanik a potem mam nadzieję zmaleją :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, ja chcialam urodzić wcześniej z powodów, o których pisałaś - bałam się, że u mnie w brzuchu dziecko nie ma najlepszych warunków, przez to przyhamowanie przyrostu wagi pod koniec ciąży. Miałam paniczny lęk, że w ostatnich tygodniach coś pójdzie nie tak, dlatego chodziłam do dwóch lekarzy i dodatkowo na ktg.

Ale jak mi położyli to malenstwo zaraz po porodzie na brzuchu to cieszylam się, że dotrwała prawie do terminu, bo 3 tygodnie wcześniej pewnie byłaby jeszcze mniejsza.

Reset, mój sposób na okna to zasłonięte rolety :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 13:34

Rucola, reset, Lusesita lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika przed ostatnia ciąża miałam miseczkę 75C,do porodu zwiększyły się do 80H, parę dni po porodzie pojawia się nawał pokarmu i żaden stanik mi nie pasował. Potem miseczka 80 E. U każdej inaczej może być. Więc myślę, że jeszcze za wcześnie na kupowanie stanika...

• olik321 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ze stanikami do karmienia chyba lepiej się wstrzymać. U mnie piersi od ok 24 tc nie urosły wcale a mleko się pojawia. Więc zakupy planuje po porodzie. Narazie mam jeden właśnie z elastyczną koronką i 2 sportowe do spania

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie :) córeczka nadal pozostaje coreczka i wazy rowno pol kilo :) szyjka dluugasna ponad 5cm, serduszko bije miarowo :) Po lekarzu wybralam sie jeszcze na male zakupy i kupilam kilka ubranek dla synka i naszej małej Myszki. Mam nadzieje, ze trafilam z rozmiarem, bo kupilam same letnie rzeczy z wyprzedazy ;)

Rucola, StaraczkaNika, olik321, Yoselyn82, summer86, lamka, Jeżowa, blue00, Aga9090, Bajkaaa, Patrycja20, Karma88, Lena21, Flowwer, Lunaris, Nadzieja22, Kaczorka, JustynaG, Luna1993, Lusesita, Emiilka, E_w_c_i_a, pilik, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ja nie wiem ile ma moja szyjka, ale też mam przeczucie, ze będzie trzymać. Lekarz mi jej nie mierzy, tylko bada palpacyjnie i nie każe się przypadkiem oszczędzać, więc wiem wszystko... Na razie jest mi to na rękę a co będzie potem, zobaczymy. Na razie jestem mądra, ale zobaczymy czy w 39tc będę się tak cieszyć, ze Lewcio siedzi zakotwiczony :D

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka gratulacje!!!

agulineczka lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, Lewko zadomowił się, zrobił okopy i zasieki - siłą go będą wyciągać po 41 tygodniu ;)

Agulineczka, gratuluję :) Nie ma to jak uczcić dobre wieści zakupami

Rucola, agulineczka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka gratuluje, a malutka juz nie taka mala :)

Bajka, mala juz wazy duzo i nie taka mala jest, rosnie ladnie :)

Bajkaaa, agulineczka lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Rucola, Lewko zadomowił się, zrobił okopy i zasieki - siłą go będą wyciągać po 41 tygodniu ;)
    Nie strasz mnie :P ale jak mu ojciec codziennie gada, ze tam mu dobrze, że na tym świecie będzie mu zimno, będzie musiał chodzić do szkoły, potem do pracy to się nie zdziwię jak sprawdzi się Twoja wersja :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 14:05

StaraczkaNika, lamka, Karma88, Aga9090, pilik lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholercia miałam dziś zacząć pranie ciuszków a cały czas leje i wilgoć w powietrzu ;/ chyba znów musze to przełożyć ;/

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn, jak się czujesz?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka gratuluję dobrych wiadomości :)

Rucola pogoda ma być kiepska teraz ehh takie dziwne to lato mamy w tym roku może sierpień będzie lepszy

agulineczka lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja całą ciąże żyłam w przekonaniu, że urodzę wcześniej - wszystkie kobiety w mojej rodzinie rodzą w wcześniej, ja jestem ogólnie drobna a wszyscy powtarzali, że Franio będzie b. duzy i tez chciałam się przygotować, prałam, remontowałam i urządzałam jego pokój (ofc w przenośni, bo miałam od tego ludzi :) ) i choć u nas historia potoczyła się zupełnie niespodziewanie to jednak Franio urodził się szybciej - nie wiem co o tym zdecydowało, ale cieszę sie ze technicznie byłam gotowa

Summer kochana ja nie mam budowy, a tez miewam chwile zwątpienia - czy ja to wszystko dobrze ogarniam ? Wczoraj w nocy zasnęłam karmiąc Frania, masakra. W ciągu dnia codziennie sobie obiecuje ze będę spać razem z nim i zawsze nic z tego nie wychodzi. Położna już była 4 razy u nas, bardzo sympatyczna babeczka, wątpię zeby zwracała uwagę na nieporządek, bo przecież nie masz tam jakiejś totalnej katastrofy ;) trzymaj się mamusia, damy radę

Rucola lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady na ulewanie. Będę próbować. Odbijanie Feli tak średnio wychodzi, nie po każdym jedzeniu się jej odbije a często ta procedura ja rozbudzi i zaczyna się wszytsko od nowa ;) bo to mały żarłok jest. W ciągu dnia mogłaby ciągle na cycku wisieć. Dobrze, że w nocy się trochę ogranicza z tym jedzeniem ;)

Summer jak na razie od porodu mam 8kg mniej z 15kg, których się dorobiłam w ciąży. Zobaczymy kiedy się ten spadek zatrzyma, bo teraz jest tak, że codziennie jest troszkę mniej.

Dzięki dziewczyny za wszytskie miłe słowa. Rzeczywiście nie jest że mną najgorzej ;) ale w spodnie sprzed ciąży się niestety nie mieszczę.

Nika ja kupiłam pod koniec ciąży staniki w h&m i jak na razie jestem z nich zadowolona. Nawet rozmiar pasuje. Ale lepsze staniki planuje kupić jak się laktacja ustali.

Bajka, ale Zosia już duża! Super! Czas do końca ciąży Ci zleci bardzo szybko, skoro już możesz chodzić to na pewno będzie przyjemniej nóż do tej pory w tym szpitalu.

Agulineczka cieszę się, że wszytsko dobrze po wizycie.

Bajkaaa, agulineczka lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha jeszcze miałam Summer napisać, że u mnie też położna powiedziała, żeby się nie przejmować sprzątaniem na jej przyjście, bo ona wie, jak to jest w połogu i z opieką nad noworodkiem. Ale fakt, że przynajmniej muszę poodkurzać zanim przyjdzie, bo moje koty zostawiają tyle kłaków na podłodze, że mogłaby jednak tego nie zrozumieć ;)

Rucola, summer86, Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ