Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOlik nie, projekt jest dostępny tylko w wersji murowanej, a my potrzebujemy szkieletowy i z tą przeróbką całej konstrukcji jest ciężki temat.
Reset dzięki za fajny pomysł, jestem ciekawe czy koszty takiej imprezy plenerowej by nas nie przerosły, zwłaszcza w listopadzie. -
Lamka z tego co piszesz jesteście bardzo młodzi. Szczęście trzeba sobie dozować, bo jesli wszystko udaje się nam naraz, to w sumie tej radości mamy dużo mniej niż by wszystko przychodziło powoli
My z premedytacją kupujemy mieszkanie na poczekanie, bo teraz numerem 1 jest Lew. A potem będzie mieszkanie
Uwierz mi, ze los dobrze kieruje Waszym życiem i na waszym miejscu też nie zmieniłabym projektu, bo tak jak piszesz, to jest inwestycja na całe życie.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
No więc limit nieszczęć jednak nie do końca się wyczerpał - pani dr stwierdziła, że szyjka mi się zaczyna rozchodzić. Ma 33 mm, czyli o 1 mm lepiej niż 9ego. Ale czy można wierzyć pomiarom z różnych aparatów
Trochę jestem przerażona, bo dopóki była krótka ale zaciśnięta, to jeszcze nie było tragedii, a skoro się rozluźnia i widać prześwit, to znaczy że jest coraz gorzej.
Chciałabym żeby już był 25.07 i żeby mnie ten szpitalny doktor obejrzał. Mam wrażenie że on już się nie będzie szczypac i zdecyduje pessar czy szycie. A najlepiej to żeby już był grudzień. Zrezygnuję z lata dla dobra sprawy. Śniegu, mrozie, plucho - przybywajcie!
Także jeśli można do codziennych kciuków dołączyć moją szyjkę, to poproszę.
A z dzieckiem chyba ok - tym razem dr stwierdziła tylko że serce bije dobrze. Ile to nie wiem. Przez to opóźnienie znowu wszystko na biega.
-
Lamka, budowanie i urządzanie domu w ciąży i tuż po porodzie to nie jest najlepszy moment - piszę z doświadczenia. Mieliśmy w listopadzie opcję kupna gotowego, który wyniósłby nas troszkę więcej niż deweloperski + samodzielne wykończenie i z perspektywy troszkę żałuję, że się nie zdecydowaliśmy. Aktualnie mąż jeździ po sklepach i wysyła mi zdjęcia fug itd.
Wszystko robimy trochę po łebkach, byleby już móc się jak najszybciej wprowadzić.
-
Lamka
Hmm no problem będzie, bo w PL jeszcze mało robi się szkieletowych domów.
Chyba, że typowe modułowe, a Wy pewnie wybraliście coś pod siebie.
Jeśli mogę coś poradzić udajcie się prosto do firmy/biura które zajmuje sie tego typu projektami.. żeby ktoś nie uczył się na Waszym przykładzie.
I też uważam, że może tak miało być. Budowa domu to nie lada wyzwanie, przy nietypowym projekcie ( szkieletowy) jeszcze więcej problemów niż normalne..
Co do cen za wykończeniówke, ja byłam w szoku jaka jest różnica w cenie za mkw, przyzwyczajona do cen za duże metraże, doznałam nie mniejszego szoku wykańczając mieszkanie. A już mnie szlak trafiał na odpowiedź "nie da się"
Nika jakbym tyllko mogła oddałabym Ci z 2 cm mojej szyjki. A Ty do wyrka i leżeć leżeć leżeć, luteine bierzesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 15:10
-
Siwulec- nie mam teraz jak opisać, ale wczoraj miałam w kancelarii i wykonawcę usług remontowych (na szczęście to nasz przyjaciel i ma umowę napisaną przeze mnie, bo teraz wychodzą różne kwiatki... a żeby było ciekawiej remont robił wg projektu architekta wnętrz) oraz koleżankę, która zleciła prace stolarzom za 150 tyś (schody, drzwi i trochę mebli, ale dosłownie to kuchnia, dwie szafy i łóżko), a odstawili taką manianę, że już był prywatny rzeczoznawca i mamy opinię, ile jest błędów. Tylko dziwię się, że koleżanka nie poszła do jakiegoś prawnika (czy choćby do mnie), bo mając 150 tyś na same meble pożałowała ze 300 zł na opinię. A umowa jest skandaliczna, ale to co najwyżej kiedyś na priv opowiem Emilce i Lunie
Lamka- wypożyczenie sprzętu to nie są jakieś gigantyczne koszty (np. tzw. stół piwny, czyli stół z ławkami - takie połączone razem to w Krakowie chyba 30 zł/ szt.), a do tego możesz zrobić tanie jedzenie paląc ognisko, dając kocioł zupy, pożyczając podgrzewacze (koszt np. takie garnka, który trzyma ciepło 12 godzin to 25 zł/ szt.). Zastawa plastikowa, gościom w zaproszeniu piszesz, żeby brali z sobą kocyk i dawajDo tego swobodna formuła aż prosi się o proste żarcie, a nie żadne ąę, więc poza ogniskiem jakaś zupa, bigos, pieczone podudzia itp. i masz haj lajf
Nika- ja kciuki za Was trzymam co dzień, ale od dziś będą specjalne fluidy za Twoją szyjkę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 15:09
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Nika ja też trzymam kciuki za szyjkę i myślę, ze dopiero wizyta u doktorka w szpitalu coś pojaśni. Najważniejsze, ze Renatka zdrowa a z resztą już medycyna wie co robić :*#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
olik321 wrote:Reset nie rozumiem jak można jednemu wykonawcy zaufać na 150 tysięcy w domku jednorodzinnym!! o mamo#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
olik321 wrote:Reset nie rozumiem jak można jednemu wykonawcy zaufać na 150 tysięcy w domku jednorodzinnym!! o mamo
Ja też nie... Nie mnie oceniać, ale generalnie te meble nie są jakieś specjalnie skomplikowane ani też nie są wszystkie z litego dębu (tylko np. mdf w kuchni). Drzwi to tam jest chyba 7 sztuk raptem... Jak dla mnie to można zlecić prace i za pół miliona, ale uważam, że jak ktoś ma 100 tyś/ 500 tyś to te 200 - 300 zł mógłby wysupłać na prawnika. No sorry, ale teraz odkręcanie wszystkiego jest nieco kłopotliwe, a i tak skończy się w sądzie.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNika w takim razie byle do 25.07, mam nadzieję że lekarz coś zaradzi na tę szyjkę.
Reset brzmi faktycznie dość mało skomplikowanie taka impreza, zobaczymy.
A co do mebli za 150tys to faktycznie cena jest z kosmosu, zwłaszcza że tak jak napisałaś nie jest tego dużo.
Rucola może masz rację, pewnie nic się nie dzieje bez przyczyny.
Olik jest jedna firma, która ma w posiadaniu ten projekt w szkielecie drewnianym i trwają negocjacje, żeby nam go sprzedali. Na razie na to liczę, bo koszty są o około 60% niższe niż projekt indywidualny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 15:21
-
Dzięki dziewczyny. Poryczałam się z nerwów i już wracam do równowagi.
Problem jest taki, że ja ostatnio cały czas leżę - wstaję właściwie tylko do łazienki i po żarcie. Sprzątsnue całkiem odpuściłam. A cholerna szyjka i tak wygląda coraz gorzej
Biorę lukęcl 2×100 mg, aspargin i doraźnie no-spę. Nie wiem co jeszcze można zrobić i taka bezczynność jest najgorsza.
A teraz mi się Aksamitna przypomniała i znowu ryczę. Ehhh. Do dupy. -
Nika- weź Ty szukaj jakichś pozytywnych przykładów, co? Popatrz na Bajkę, popatrz na Lunę w poprzedniej ciąży (a i w tej ma szyjkę krótszą od większości) czy na Anię, która miała 1 cm od marca. U Aksamitnej to niezaprzeczalnie była tragedia, pamiętam to wszystko, ale jednak u niej chyba ten problem był faktycznie bardzo zaawansowany, skoro musieli sięgnąć po taśmę przed kolejną ciążą. Będzie dobrze :*
lamka, Lunaris, Achia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Nika Ja w 20tc miałam szyjke 3cm a pod naciskiem rozchodzila się i miała 2cm, założyli mi pessar a w 26tc szyjka się otwarla i miała 5mm i tyle ma cały czas przez te 8 tyg, moja historia może najlepsza nie jest ale skoro u ciebie już lekarze zaywa Uli problem to i zareaguja odpowiednio, może się okazać że będziesz musiała leżeć jak ja w szpitalu ale to też nie jest koniec świata a naprawdę dużo się da w dzisiejszym świecie
Głową do górybo jeszcze nic nie wiadomo u Ciebie
Reset u mnie nie ma konkretnych godzin odwiedzin, najgorzej rano bo nigdy nie wiadomo o której obchod, potem mam obiad i koło 14-15 ktg ale przeważnie od 16 jestem "wolna" bo kolacje mogę zjeść później, albo ciśnienie isc zmierzyć do dyzurki a na wieczornym obchodzie nie trzeba być także tu nawet do 21 siedzą z gośćmitymbardziej że mogę wychodzić z pokoju to można siąść sobie gdzieś (np na ogrodzie gdyby była ładna pogoda która się nie zapowiada:()
-
Bajka to pocieszę Cię, że w Rzeszowie rano było paskudnie i pochmurno a teraz ładnie słonecznie, więc może u was też te chmury przejdą
w końcu to też południe
Bajkaaa lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021