Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola co do naszej diety to uważam że trzeba jeść wszystko i z umiarem. Jeśli chodzi o dzieci to już inna bajka- nie bez podstawy nie podaje się krowiego mleka do końca 1 roku życia. W naszym pokarmie białka są rozkładane więc jeśli nic się nie dzieje to trzeba jeść wszystko, można spróbować mleko bez laktozy.
lamka lubi tę wiadomość
-
Lunaris dobrze znam te krostki. Najpierw wyglądają a takie mokra, a później są suche i luszczace. I swędza. Takie moje o ie córki miały po bialkach mleka krowiego.
Po jajkach drobna czerwona wysypka na calym ciele .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 12:39
-
nick nieaktualnyLunaris akurat alergię dziecko ma na kazeinę, nie na laktozę, więc jeśli mama nie ma nietolerancji laktozy to takie mleko nie będzie konieczne.
Co do nabiału osobiście uważam, że warto go wprowadzać w pewnych ilościach do diety i indywidualnie rozpatrywać swoje samopoczucie po nim. W dietach pacjentów zwykle zalecam niewielkie ilości jogurtu czy serów, mleka nie rozpisuję.Lusesita, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reset bosko
Gin już wie o Ovi czy żyje w przekonaniu, że pęcherzyk sam mógł pęknąć?
Bo pamiętam, że musiałaś sama kombinować receptę.
Co do jedzenia, to ja uważam, że jak we wszystkim trzeba zachować równowagę i samemu sprawdzać co nam najlepiej służy
A te marchewki z własnego ogródka też niekoniecznie najlepsze, bo rolnicy takie świństwa ładują w swoje plony, że to potem jest w NASZEJ ziemi w NASZYM ogródku -
Haha laski my tu możemy encyklopedię zdrowia napisać na forum
Super że mamy tyle informacji, będzie nam się łatwiej pozbyć różnych problemów po drodze bazując na wspólnym doświadczeniu i wiedzy.
RESET moje kciuki ciągle zaciśnięte do testowania !!!!reset, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość
-
No właśnie. Tak naprawdę w większości spożywamy mleko pośrednio (jako składnik ciasta, jogurtu id).
Tak naprawdę w ciąży piję więcej mleka niż wcześniej (kiedyś mamaginekolog zamieściła link do rekomendacji Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego dotyczącego opieki przedporodowej ale znalazły się tam również zalecenia żywieniowe Ciężarna powinna wypijać dziennie minimum 2 litry płynów, w tym około 1 litr mleka. .
Dlatego też niemal od samego początku zaczęłam jeść na śniadanie płatki z mlekiem. Zdarza mi się też do świeżutkiej drożdżówki czy chlebka z miodkiem wypić szklankę ciepłego mleczka.
Ale nie stwierdziłam u siebie nietolerancji mleka krowiego.
EDIT: Link do tych rekomendacji: http://www.femmed.com.pl/wp-content/uploads/2013/02/rekomendacjaopiekaprzedporodowa.pdfWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 12:58
Aga9090 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTak naprawdę dieta bezmleczna jest jedną z najłatwiejszych do wprowadzenia diet eliminacyjnych
Reset ogromnie kciukam, w końcu się udało, super!
Aga9090 wrote:Czyli podsumowując wszystko szkodzimięso, warzywa, nabiał. W takim razie co jeść? Bo chyba nie powietrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 12:56
Nadzieja22, Rucola, Lusesita, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
U mnie teraz panuje seromania i mam nadzieję że drugi raz scenariusz alergiczny się nie powtórzy. Jest szansa bo inne geny od tatusia
Edit : Aga powietrze jest śmierdzące i zanieczyszczoneWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 12:56
Aga9090 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja22 wrote:
A te marchewki z własnego ogródka też niekoniecznie najlepsze, bo rolnicy takie świństwa ładują w swoje plony, że to potem jest w NASZEJ ziemi w NASZYM ogródku
my nic nie ładowaliśmyżadnych nawozów ani innych wspomagaczy, warzywa nie były tak piękne jak z reklamy, ale były pyszne i zdrowe. Często ich nie myłam, wytarłam z ziemi i zajadałam się, ale to było 20 lat temu i na działce oddalonej od ruchu ulicznego
przypomniało mi się jak wczoraj moja Zuzia poszła do sklepu po marchew dla swojej świnki morskiej - wraca cała oburzona i mówi do mnie:
"mamo, czy Ty wiesz ile kosztuje jedna marchwia"Rucola, Nadzieja22, JustynaG, Malgonia, Lunaris, Karma88, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reset, fajnie, teraz pamiętaj zeby się oszczędzać i zasygnalizować organizmowi, że to dobry czas na ciążę
A ja juz od 1:15 czekam na tę cho*@¥%* wizytę na NFZ! Mieli jakąś kontrolę i jest mega opóźnienie. Zastanawiam się czy sobie nie iść, bo juź mnie strasznie boli tyłek od plastikowgo siedzonka! Niecierpię kolejek!
Do tego pada deszcz i jest duszno.
Opóźnienie, beznadziejne krzesełko i deszcz -limit nieszczęść na dziś już mam wykorzystany. Teraz musi być super! -
Hehe ja się czasem śmieje że dzieki Wam jestem taka mądra
Uważam że nasze forum jest wyjatkowe, bo każdy może wyrazić swoje zdanie i poczytać opinie i zdanie innych na ten temat. Uważam że jest to bardzo rozwojowe
Nadzieja22, Lunaris, Lusesita lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Aga9090 wrote:Czyli podsumowując wszystko szkodzi
mięso, warzywa, nabiał. W takim razie co jeść? Bo chyba nie powietrze
Żyjmy miłościąAga9090, Lunaris, Lusesita, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny