Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Wy możecie nic nie ładować, ale skąd wiesz kto i co ładuje? W deszczu i wodach gruntowych także są świństwa. Co nie zmienia faktu jak bardzo się różni choćby w wyglądzie taka "marchwia" z ogródka i ze sklepuSiwulec wrote:my nic nie ładowaliśmy
żadnych nawozów ani innych wspomagaczy, warzywa nie były tak piękne jak z reklamy, ale były pyszne i zdrowe. Często ich nie myłam, wytarłam z ziemi i zajadałam się, ale to było 20 lat temu i na działce oddalonej od ruchu ulicznego 

Siwulec lubi tę wiadomość
-
Reset cudowna wiadomość! Trzymam kciuki za jajeczko i plemniczki!!! Czyli test robisz 30?
Pasowałoby mi wtedy urodzic, bedzie skończony 38 tc według OM i skończony 39tc według lekarzy
Możemy zrobić deala :pWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 13:28
Siwulec, reset, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reset cudowna wiadomość! Zaciskam mocno kciuki!!!
Laktoza jest także w mleku ludzkim, więc to nie ona jest problemem u niemowląt. Niemowlętom do 1 rż nie dajemy mleka krowiego z uwagi na zbyt dużą zawartość soli mineralnych i niską zawartość żelaza.
Generalnie z tego co pamiętam (Lamko popraw mnie jeśli się mylę) z czasem spada u ludzi produkcja laktazy czyli enzymu trawiącego laktozę. Ale to już zależy osobniczo i u niektórych rozwija się nietolerancja na laktozę a u innych tak się nie dzieje i mogą całe życie pić mleko.
lamka lubi tę wiadomość
-
My już po wizycie położnej. Wiszenie co godzinie na cycku widać przynajmniej na wadze.. w 3 tygodnie i 2 dni od wyjścia ze szpitala Ania przybrała 1,1 kg.
Zdaniem położnej mogę spróbować wprowadzić powoli nabiał, ale raczej w formie jogurtów i serów niż mleka, czyli tak jak napisała Lamka
Zawsze czuję jakąś ulgę po tej wizycie, że jest ok.. jeszcze tylko dwie i wizyta pediatry.
Siwulec, Aga9090, lamka, reset, Karma88, Kaczorka, pilik, olik321, Rucola, blue00, malka, Lena21, Emiilka, Flowwer, KateHawke, Czrna 81, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Nadzieja22 wrote:Wy możecie nic nie ładować, ale skąd wiesz kto i co ładuje? W deszczu i wodach gruntowych także są świństwa. Co nie zmienia faktu jak bardzo się różni choćby w wyglądzie taka "marchwia" z ogródka i ze sklepu

no i własnie to mnie doprowadzało do szału, że nie dość że mało smaczne to jeszcze muszę za to płacić
ale jak już kupię i zamieszkam w nowym M to kolejnym etapem będzie poszukanie jakiejś działeczki
Nadzieja22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzyszłam wam zostawić trochę gorąca! Pozdrawiamy!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ca0d475b5.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 14:47
Jeżowa, Achia, Lunaris, summer86, lamka, Siwulec, Lusesita, Yoselyn82, Patrycja20, Karma88, JustynaG, Nadzieja22, Flowwer, Kaczorka, pilik, olik321, blue00, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Minie jak ładnie! Już bym wskoczyła do wody! U nas duszno że nie ma czym oddychać

Ja idę o 17 na NFZ po L4 a potem do kina z koleżanką, regał złożyłam już nie wiem co ze sobą robić w domu. -
nick nieaktualnySanka jest dokładnie tak, jak mówisz
różnica między nietolerancją laktozy a alergią na kazeinę jest też taka, że nietolerancji nie widać w testach igg oraz manifestuje się w obrębie przewodu pokarmowego, nie skóry.
Nika czekamy na wieści ze spóźnionej wizyty
Summer super wynik Ani!
Lunaris Ty masz teraz jakoś połówkowe prawda? W sobotę? U mnie 26.07
Z takich niefajnych wiadomości niestety przez komplikacje z projektem i kilkoma innymi sprawami dowiedzieliśmy się, że budowa naszego domu ruszy najwcześniej w połowie przyszłego roku.
Powoli staram się pogodzić z tą myślą.
Na pocieszenie zamówiłam sobie fajny t-shirt z H&M na wyprzy: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0548603015.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 13:53
Lunaris, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Lamka podziwiam za spokój w takiej sytuacji, choć wiadomo że nerwy nie wskazane i w niczym nie pomogą. Dlatego podziwiam za opanowanie, a dom z pewnością będzie tak wyjątkowy że warto na niego "chwilę" poczekać
-
nick nieaktualnySiwulec uwierz mi, w ogóle nie byłam spokojna w pierwszym dniu, kiedy dowiedzieliśmy się o rzędzie komplikacji. Ryczałam i miałam koszmary w nocy, ale dla synka muszę się uspokoić, a na to wszystko i tak nie mamy wpływu. Jest jedno wyjście - zakup innego projektu, to by znacznie przyspieszyło wszystko, tylko czy warto iść w tej sprawie na kompromis, skoro chce się później mieszkać w tym domu przez lata? Dla mnie nie.
Kochana a Ty kiedy idziesz na L4? Pytam, bo wiem, że się bardzo męczysz w pracy. -
Lamcia wszystko ma swoje plusy. Pierwszy rok dziecko jest mocno przy rodzicach i trochę zwykle robi sajgon w pokoju dziennym a po roku dopiero zaczyna się odkrywanie własnego pokoju także wkroczycie w nowy etap i z budową i z Dominikiem na własnych włościach
Rucola lubi tę wiadomość
-
Nie wiem, czy się do wszystkiego odniosę, bo czytałam Was z doskoku prowadząc auto i czekając pod salą, ale spróbuję:
- co do testowania - gin kazał za 14 dni, ale zapewne zrobię wcześniej, bo poprzednio 12 dni po zastrzyku beta była na poziomie 2,12, więc pewnie teraz wyczekam do 13 dni po zastrzyku
Zatem test zapewne w okolicach 25/26 lipca (Olik- jak że chętnie bym Twój brzuszek przygarnęła, to może się wstrzymam do Twojego porodu... w końcu to Ty mi kiedyś wróżyłaś, że będę w ciąży do końca wakacji:)). Luna- do Twojego szczęśliwego terminu to bym już chyba nerwowo nie wytrzymała 
- co do przyznania się ginowi do Ovi - nie przyznałam się, bo... odkrył na dzień dobry w systemie, że chodzę tam też do immunologa i że immunolog leczy mnie równolegle, więc pytał skąd pomysł na metę itp. Ale też oddał, że immunolog idzie w dobrym kierunku i kazał zrobić zespół fosfolipidowy.
- nawet, gdyby nie wypaliło w tym cyklu to cieszy mnie ogromnie, że coś się rusza... po pierwsze, że ten pęcherzyk dorósł do normalnych rozmiarów (bo po zeszłym cyklu jak przestały rosnąć na poziomie 10 mm się nieco załamałam), po drugie, że zadziałało Ovi (bo nadal mam traumę po kwietniu jak nic nie pękło). Muszę tu publicznie oddać też hołd Bocianiątkowi i mojemu immunologowi, bo wydaje mi się, że powyższe to w dużej mierze zasługa mety. A to oni wpadli na to, że powinnam stosować...
- co do pogody - w Krakowie jest lodowato i leje non stop. Przemoczyło mnie totalnie, łącznie z ukochanymi szpilkami
No i teraz czas na obgryzanie paznokci i wkręcanie sobie ciąży
Hormony to mi już buzują, właśnie się z tej nadziei poryczałam. Wiwat profesjonalizm w pracy 
Na zakończenie: BARDZO dziękuję za wszystkie ciepłe słowa, myśli i kciuki. Przyznam się Wam, że najpierw wpadłam na forum, a dopiero potem wysyłałam smsa do męża
P.S.1. Na dinusiach się chwaliłam, ale tu nie, a Lamka mi o tym przypomniała - po drodze z parkingu do przychodni (bo chodzę do przychodni przy jednej z galerii handlowych) wstąpiłam do pierwszego i jedynego sklepu z ciuchami jaki mijam (akurat padło na Stradivariusa) i wyszłam z bluzką - body za 15 zł
P.S.2. Bajka- czy u Was są jakieś godziny odwiedzin konkretne?
lamka, Karma88, Nadzieja22, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualny
-
Myśle podobnie jak Lunaris, teraz jakbyś zaczęła budowę to nałożyłoby Ci się wszystko czyli porod i pierwsze (często niełatwe ) chwile razem wiec eMek tez bardziej przyda Ci się w domu niż na budowie
a jak Dominik będzie już miał pol roku to łatwiej będzie się zorganizować i myśle ze wtedy budowa będzie większa przyjemnością a nie „kłopotem” przy milionie innych spraw związanych z nowym życiem 
I TAK - dom powinien być taki jak sobie zaplanowaliście i wymarzyliście
Ja jestem na etapie kupna mieszkania i L4 biorę pod uwagę jak już sfinalizujemy transakcje, liczę ze uda nam się w przyszłym tyg - najpóźniej 27 lipca podpisać kredyt i załatwić notariusza. Wizytę u lekarza mam 30 lipca i po ciuchu liczę na to ze właśnie na tej wizycie skorzystam ze zwolnienia
przyda się żeby pozałatwiać wszystkie papierkowe sprawy i nie będę musiała się zastanawiać czy będę mogła wyjść szybciej z pracy albo czy dostanę wolne. Teraz tez nam się zaczyna komplikować sprawa remontu bo jednak chcemy zrobić całe mieszkanie, instalacja elektryczna, kafelki, panele, malowanie No i łazienka wc i kuchnia wymagają totalnej wymiany, okazuje się jednak ze firmy remontowe maja terminy na listopad wiec cały czas szukamy kogoś kto mógłby wcześniej, a ceny usług tez mnie lekko zaczynaja dobijać.
-
Lamka- najwyżej zrobicie mega imprezę plenerową na własnej działce! Jak miałam restaurację to znajomym robiłam tak 10 rocznicę ślubu i była mega impreza! Podpowiem Ci w razie czego jak wszystko zorganizować (są wypożyczalnie namiotów, lamp grzewczych itp. gdyby miał urodziny w jakimś zimnym miesiącu). Głowa do góry!
Poza tym przynajmniej parkiet Ci oszczędzą, a i sprzątania będzie mniej
lamka, JustynaG lubią tę wiadomość

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziewczyny, ostatnie dni mam takie zapierdziel i mimo, że Was czytam na bieżąco, to nie mam czasu na spokojnie nic napisac.
Ale do reset muszę się odnieść - testuj 25.07., tego dnia są moje urodziny i musi być szczęśliwy
Aaa i jeszcze Pilik, wspaniałe nowiny!
reset lubi tę wiadomość
-
Hej,
Mam pytanie odnośnie samopoczucia i wyglądu przed porodem...
Od wczoraj mam totalny zjazd formy, łapią mnie bóle @, mam strasznie twardy brzuch, ciągle chce mi sie jeść, dostałam jakiś plam na twarzy.
Czy to normalne?
Chyba zaczynam fiksowac
-
A teraz będzie mniej egoistycznie:
Pilik- jakkolwiek kuriozalnie by to nie brzmiało, cieszę się, że przyjęli Cię na oddział i że teraz jesteście razem
Ania i Flower- czy Was tu dzisiaj nie było czy tylko ja przeoczyłam co słychać?
Bajka- oczywiście gratuluję kolejnego dnia! (odsyłam do pytania o godziny odwiedzin:))
Siwulec- super, że Wam się udało z mieszkaniem. Po moich wczorajszych doświadczeniach zawodowych mam wielką prośbę - nawet jak remont będzie robił Wam zaprzyjaźniony fachowiec to bezwzględnie spiszcie z nim prostą umowę (są wzory w googlu nawet!).
Lamka- z tą budową to popatrz na przykład dzielnej Summer, która teraz nie ma męża pod ręką, bo pilnuje wykończeniówki. A tak to urodzisz i sobie spokojnie wszystko urządzicie :*
Tych co pominęłam przepraszam, ale czytając w korkach ma się jednak mniejszą percepcję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 15:28
Siwulec lubi tę wiadomość

* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH