X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa twój sen wygrał :-D

Pilik super że jesteś już razem z malutka. Cieszcie się teraz sobą.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Sanka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka bardzo dobrze mówi, mądra dziewczyna :) aktualne zalecenia mówią że nie ma sensu profilaktycznie stosować diety eliminacyjnej i tak na wszelki wypadek wykluczać z diety matki karmiącej niektórych produktów, bo prędzej można samemu dorobić się niedoborów jeśli źle się skomponuje dietę :) Warto oczywiście jeśli w rodzinie jest wywiad alergiczny (tzn wy lub emkowie macie jakąś alergię) szczególnie bacznie obserwować malucha ale nie każda krostka na buzi to od razu nietolerancja pokarmowa.
    Ja pamiętam jak po porodzie miałam wielką ochotę na jajecznicę z kurkami i cebulką, do tego kawka z mlekiem, pomidory i bułeczka z masełkiem :) było pyszne i córce w żaden sposób nie zaszkodziło. Więc nie ma co szaleć i za wczasu eliminować bo wręcz kontakt z alergenami które dostaną się do mleka mamy wzmacnia i uczy układ immuno maleństwa że one nie są groźne i nie trzeba z nimi walczyć. Oczywiście gdy coś się zaczyna z dzieckiem dziać to wtedy trzeba działać!

16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm i tutaj Dziewczyny dajecie mi dużo do myślenia, bo skoro dziecko potrafi tak gwałtownie zareagować na nabiał to pytanie czy ten nabiał jest faktycznie zdrowy. Patrząc na to zdroworozsądkowo to mleko krowy powinno być dla cielęcia nie dla człowieka. Nie piszę tak z powodu przekonań, bo sama jadam nabiał, ale patrzac tak z boku to chyba natura tutaj rządzi...
    Co na ten temat sądzicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 12:13

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choć nie ukrywam, ze od dłuższego czasu rozważamy z emkiem weganizm, właśnie ze względów zdrowotnych... żeby to tak człowiek wiedział co naprawdę nam służy a co nie...

Synek 💚 31.08.2018r.
  • reset Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopiuje z dinozaurów:

Dziewczyny, była owulacja! Endometrium niby tylko 7 mm, ale ponoć to w granicy dopuszczalności. Dupek od dzisiaj 2 x 1, beta po 14 dniach.
    Reszta info potem, teraz biegnę do sądu.

Aga9090, Achia, Rucola, Jeżowa, summer86, JustynaG, Lena21, pilik, Lunaris, Nadzieja22, Luna1993, Lusesita, 91Ewela09, blue00, lamka, olik321, Patrycja20, Yoselyn82, Sanka, JuicyB, Minie Black, Karma88, Kaczorka, Bajkaaa, malka, KateHawke, E_w_c_i_a, Sarna84, Czrna 81 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola no właśnie nabiał nie jest zdrowy. A mleko krowie to już w ogóle. Ja sama jem nabiał, ale zaczęłam zgłębiac temat i wychodzi na to że dobrze byłoby tego nie jeść... Ale zamierzam czytać o tym dalej :) też rozważamy z mężem zmianę diety, zwłaszcza że teraz jest dużo produktów wegańskich, przepisów, czy nawet znajomych na takiej diecie co mogą coś podpowiedzieć. Temat na pewno do poważnego przemyślenia.

Reset- suuuuper :)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 12:19

Rucola, reset lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Kopiuje z dinozaurów:

Dziewczyny, była owulacja! Endometrium niby tylko 7 mm, ale ponoć to w granicy dopuszczalności. Dupek od dzisiaj 2 x 1, beta po 14 dniach.
    Reszta info potem, teraz biegnę do sądu.
    Reset super!!!! 7mmm to jest dobrze, wystarczająco, pamiętaj ze endo jeszcze podrośnie przed zagnieżdżeniem, tylko je dobrze koksuj!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 12:26

reset lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, cieszę sie z Twojej owulki jak ze swojej własnej :D Trzymam kciuki za testowanie <3

reset lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola nabiał jest ważny w diecie, ponieważ zawiera dużo witamin i minerałów. To nie jest tak, żeby całkowicie go nie jeść przy karmieniu, nie dajmy się zwariować. Może ja jestem jakaś "inna" ale uważam, że przy karmieniu dobrze jest wprowadzać produkty po kolei aby wlasnie nie zaszkodzić. Wolę wprowadzać powoli produkty by później wiedzieć co mogło uczulić

• Rucola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Rucola no właśnie nabiał nie jest zdrowy. A mleko krowie to już w ogóle. Ja sama jem nabiał, ale zaczęłam zgłębiac temat i wychodzi na to że dobrze byłoby tego nie jeść... Ale zamierzam czytać o tym dalej :) też rozważamy z mężem zmianę diety, zwłaszcza że teraz jest dużo produktów wegańskich, przepisów, czy nawet znajomych na takiej diecie co mogą coś podpowiedzieć. Temat na pewno do poważnego przemyślenia.
    A najlepsze jest to, ze mam bardzo postępowego ginekologa i ona sam otwarcie wyśmiewa teorie, ze w ciąży to mięsko, ryby i nabiał. Dieta ma być zbilansowana a nie od dziś wiadomo jakie dostępne na rynku mięso jest niezdrowe. Co do nabiału to cały czas to rozważam. Może Lamka jako specjalista przeczyta nasze posty i coś doradzi ;) jeśli jesteś zainteresowana tematem, to polecam do poczytania Damiana Parola, Lamka też go bardzo poleca :)

Achia lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik rewelacyjne newsy! :D

Ja szybko wyskoczyłam z rana do Ikei po regał dla Frania -zabawki nam sięnie mieszczą :P

Ja mam alergika który był od 2 tygodnia na MM HR i mimo tego wyszły nam najpierw krostki potem zaczerwienione policzki:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/91682dbab9b0.jpg

Po 3 miesiącach efekt był taki: czerwone spuchnięte swędzące że dziecko drapało do krwi (plus problemy z brzuchem od początku):
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/772272ff2937.jpg

Trzeba było zmienić mleko na to z recepty. Moim zdaniem jeśli macie jakieś podejrzenia że może to być reakcja na pokarm to stosujcie dietę. Potem trzeba bardzo ostroznie rozszerzać dietę dziecka i obserwować co się będzie działo. Intuicja matek jest w tej kwestii niezawodna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 12:30

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Rucola nabiał jest ważny w diecie, ponieważ zawiera dużo witamin i minerałów. To nie jest tak, żeby całkowicie go nie jeść przy karmieniu, nie dajmy się zwariować. Może ja jestem jakaś "inna" ale uważam, że przy karmieniu dobrze jest wprowadzać produkty po kolei aby wlasnie nie zaszkodzić. Wolę wprowadzać powoli produkty by później wiedzieć co mogło uczulić
    nenusia ja absolutnie nie neguje wartości odżywczych nabiału :) chodzi tylko o to, ze on nie jest przeznaczony dla ludzi według wielu nowych badań. tak samo, jak nasze ludzkie mleko nie służyłoby np cielaczkowi :) Tu chodzi o zupełnie inny aspekt. ja tak sobie rozważam i nikogo nie krytykuje za postępowanie, bo jak sama napisałam wcześniej w małych ilosciach ale jadam nabiał, ale rozważam jego eliminacje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 12:25

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola będziemy jeść samą marchewkę z własnego ogródka :)
    A tak serio to czy jest coś co nie szkodzi zdrowiu?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Nie jesteś w stanie wyeliminować wszystkiego co szkodzi, ale mozesz zminimalizować produkty, które z dużym prawdopodobieństwem nie służą twojemu organizmowi. Ja nie chcę tu szerzyć swoich teorii ale uważam, ze warto poczytać o najnowszych doniesieniach nauki i medycyny, popartych wiarygodnymi badaniami na dużą skalę i wtedy wyrabiać sobie swoje zdanie. Nie mówię, ze jestem nie wiem jak oczytana, ale interesuję się tym co jem, bo uważam, ze to jest podstawa nie tylko naszego zdrowia ale też i samopoczucia :) tym bardziej że niedługo będę mamą :) i będę też odpowiedzialna za swoje dziecko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 12:35

Achia, Jeżowa, Lunaris, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset CUDOWNIE <3 <3 <3

reset lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola mam podobne przemyślenia co do nabiału. Na szczęście moje mam nietolerancję na nabiał i mleka sera białego itp. Nie mogę jeść. Z nabiału to u mnie masło do kanapki i czasami ser jakiś (uwielbiam...! Potem ręce swędzą, ale czasem warto :p), pocieszam się że w razie czego nie będę musiała dużo eliminować. Gorzej z jajkami... ale póki co jem wszystko, mała po moim mleku super, za to po mm chlusta i brzuszek boli, całe szczęście jak tu jestem to mm poszło w odstawke całkiem :)
    Jezowa, ale się uśmiałam :D haha
    Reset kciuki zaciskam! Moje endo w szczęśliwym cyklu po owu miało 7,2 i jak widać dało radę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 12:33

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, dopiero udało mi się Was nadrobić.
    Ale eMek zrobił gofry na śniadanie i jakoś później niż zwykle dotarłam do komputera.

Pilik świetne wieści! Tak się cieszę, że już lada moment będziecie razem w domku :)

Lena A z jakiego laktatora korzystasz?

Jeżowa , na weselu szalałaś, to teraz musisz się zregenerować :) Nie miej wyrzutów sumienia z powodu kilku dni lenistwa.

Achia , ależ zmęczony psiak! Pomyślałby ktoś, że zrobiliście z nim jakiś maraton.

Reset , Świetne wieści!! To teraz wielkie odliczanie do testowania :)) Czyli teraz czekamy do 31 lipca :)

Rucola , Twoje pytanie o mleko krowie jest bardzo sensowne. Nie wiem czy pamiętasz te kampanie reklamowe "Pij mleko, będziesz wielki".
    Trudno stwierdzić co jest tak naprawdę dla nas zdrowe. Bo nawet jak jesz owoce i warzywa, to się okazuje, że pryskane i to też nie jest dla nas najlepsze.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:

a ja nie mam ogródka :( :( :(

pamiętam jak mnie cholera brała jak przeprowadziłam się do Poznania i okazało się że wszystkie warzywa i owoce muszę kupować ! (jeszcze żeby smak był podobny do tych "moich", wiecie że nawet do smaku ziemniaka nie mogłam sie przekonać, a przecież Poznań to miasto pyry - dolnośląskie nadal bardziej mi smakują ;)
    u rodziców to poszłam na działkę i nazrywałam a w okresie zimowym latałam do piwnicy :)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset 31.07 mija dokładnie pół roku od mojego szczęśliwego sika więc i Twój musi być udany! :*

Rucola, reset lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- ona chyba dopiero się rozluźniła po tym jak ją odebraliśmy po weekendzie. Wczoraj wyglądała na taką niepewną trochę. Dziś już zachowuje się normalnie :)

‹‹ 1217 1218 1219 1220 1221 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ