X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik.. dlatego od prawie miesiaca kawy nie piłam ;)

Lamka, niby nie ma diety matki kp i sama myslałam, że tak będę podchodzic, ale gdy coś zaczyna się dziać to myślenie się zmienia.. u nas po mleku ewidentnie było gorzej, ale chcę spróbować stopniowo je wprowadzać.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Kupa to naprawdę wspaniałą sprawa! :D problem nr jeden u maluszków i u staruszków. Jesteście dzielne Mamuśki dziewczyny!

Diety nie ma....ale jak jest alergia to jednak zaleca się odstawianie wszystkiego podejrzanego i stopniową prowokację więc coś musi być na rzeczy. Szczególnie że jedne dzieci reagują a inne zupełnie nie na to co zje mama.

Ania juhuuuu.... jak tam u Ciebie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 09:14

summer86 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer bo to właśnie tak jest, że jeśli dzidzia się źle czuje czy ma wysypkę to oczywiście odstawiasz produkty potencjalnie alergizujące, po czym robisz prowokację. Tylko niezalecane jest wykluczenie alergenów bez wyraźnej przyczyny, czyli np. od samego urodzenia dziecka.

summer86, Lunaris, Sanka lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka a jak z orzechami, cytrusami i czekoladą? Bo wszedzie piszą, że to produkty silnie alergizujące.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Siwulec nie wszystkie maluchy są uczulone na nabiał :)

no tak, ale w moich stronach KAŻDA miała podstawianą pod nos bawarkę :D zero smażonego - wszystko gotowane i oczywiście zero przypraw

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, jedyne wyjście to chyba zjeść i zobaczyć jak mała reaguje..

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka gratulacje z okazji półmetka ciąży <3

Karma potwierdzam co piszą dziewczyny, żaden śluz w ciąży już nie może mnie zdziwić ;) mam nadzieję, że mamie nic nie dolega i szybko będą wyniki badania :*

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej kolejności raczej wyklucza się nabiał, bo on alergizuje najczęściej. Dopiero jeśli nie ma poprawy, wtedy wyklucza się kolejne produkty jak jaja, pszenica, orzechy, cytrusy, kakao. Podstawą jest wtedy obserwacja i prowokacja po odstawieniu.

summer86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    no tak, ale w moich stronach KAŻDA miała podstawianą pod nos bawarkę :D zero smażonego - wszystko gotowane i oczywiście zero przypraw
    Z kąd ja to znam :) Bawarka zawsze ale na szczęście moje nie były uczulone na nabiał , a ja i tak musiałam na początku dietę lekkostrawną po cesarce no ale z tymi przyprawami to doprawiałam ale nie za dużo

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem wyrodna matka, bo jem wszystko chyba :) jedynie mniej mlecznych produktów wybieram i cytrusów jeszcze nie tknęłam, a tak to jestem non stop głodna i jak jesteśmy sami to jem co jest w lodowce, bo nie mam jak kombinować z nim do sklepu czy coś :) to nie znaczy że się nie nakręcam, Franio ma kilka kropeczek na buzi i już kombinuje czy to potowki od smoczka, czy może alergia, matki to chyba zawsze sobie jakiś powód do martwienia się znajda

W sobotę mamy wizytę u neurologa, już jestem spięta tym...

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec - moja babka robiła mojej mamie awanturę 15 lat temu, że bawarkę ma pić ;)
    Dla mnie znowu bawarka to horror z czasów przedszkolnych.. ile ja się nad nią napłakałam.. ;)

Ja się naczytałam jeszcze przed porodem, że dieta matki karmiącej nie istnieje i cały czas jadłam i jem wszystko. Bez kawy z mlekiem nie miałabym dnia.
    Alutka na szczęście żadnej wysypki nie miała.
    A prężenia w pierwszych tygodniach były, ale to wynikło głównie z niedojrzałego układu pokarmowego a nie z nietolerancji tego co ja zjadłam w ciągu dnia.

I szczerze współczuję konieczności wykluczenia nabiału - a w zasadzie bardziej tego kombinowania co można a czego nie można zjeść.

Karma - kciuki za mamę! Oby wszystko było dobrze i skończyło się tylko na straszaku.

Ja w przyszłym tygodniu idę na wizytę kontrolną do gina i będę znów cytologię powtarzać. Mam nadzieję, że po pół roku nic się nie skiepściło.
    Dość często mam ostatnio bóle w krzyżu i bóle menstruacyjne a @ dalej brak.

Siwulec lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena zawsze będziemy sie martwić, a zaczyna się od starań, później aby ciąża przebiegła dobrze, później o poród, o maluszka, o przedszkole, o szkolę to się nigdy nie skończy, zawsze będziemy się martwić o nasze dzieci

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umówiłam się do kardiologa na 13.08. To będzie 32 tc, teraz Pani dr jest na urlopie, ale będę dzwonić 06.08 czy na pewno nie robi to różnicy, że będę 2 tyg szybciej. We wrześniu to byłby już 35/36 tc więc już mogę rodzić. Myślę, że w 32 już będzie widać, czy wada się pogłębia. Jakoś mi spokojniej, że się umówiłam :)

Idę dziś na zakupy kosmetyczne dla małej i mam straszny chaos w głowie.

Lena jeśli te kropeczki są pod smoczkiem to raczej od niego, moja się mocno sliniła przez smoczek (aż do 2,5 korzystala) i miała takie jak za dużo go miała w buzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 09:47

pilik, summer86 lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna fajnie, że udało Ci się umówić.
    Lena co do kropeczek wokół buzi, to one najczęściej są od śliny.

Chyba Moniśka pisała o aspiratorze do noska- gorąco polecam KATAREK podłączany do odkurzacza. Nic lepiej nie wyciągnie glutków. A jak będziemy regularnie odciągać katarek to szybciej minie infekcja.

Rucola, moniśka... lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny!!!!!
    przeczytałam zaległe posty, ale nie mam dziś totalnie głowy. Ta pogoda mnie po prostu rozstraja. Nie będe Wam smęcić dziś, ale czekam na same dobre informacje z Waszej strony. Buziaki

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Luna fajnie, że udało Ci się umówić.
    Lena co do kropeczek wokół buzi, to one najczęściej są od śliny.

Chyba Moniśka pisała o aspiratorze do noska- gorąco polecam KATAREK podłączany do odkurzacza. Nic lepiej nie wyciągnie glutków. A jak będziemy regularnie odciągać katarek to szybciej minie infekcja.
    też kupiłam katerek :P
    Już siedzę cicho

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na katarek pomagał inhalator z wodą fizjologiczna i maść majerankowa. A jak już którys maluch miał zapalenie oskrzeli to żadnych antybiotyków tylko inhalacje

• malka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena też na razie nie przestrzegam żadnej diety. A moja akurat opiera się na nabiale i orzechach. Strasznie ciężko by mi się było przestawić. Ale wiadomo, że jakby była taka potrzeba to odstawiam wszytsko. U mnie codziennie albo owsianka na mleku z orzechami, albo granola z jogurtem, koktajle, jajka, czekolada i kawa.

Summer ja też myślę, że to może raczej wina niedojrzałości układu pokarmowego u Ani a nie alergia. No ale musisz próbować. A stosujesz jakiś probiotyk? Ja zaczęłam od paru dni stosować profilaktycznie. Nie zaszkodzi, a może kolki nas ominą ;) chociaż wolę sobie nie robić nadziei ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola rozumiem Cię doskonale ;) ja dziś ledwo funkcjonuję, tzn siedzę w pracy i NIE ŚPIĘ - to jest dziś wszystko na co mnie stać a jeszcze 5h takiego wyzwania przede mną :(

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma trzymam kciuki za mamę!

Yos super że przechodzi choroba!

Lena a Franus Ci nic z piersi nie je? Jesteście całkowicie kpi?

U nas same dobre wieści :) wczoraj przyjęli mnie na oddział i mam Ninke w pokoju. Jestem ze mną dużo spokojniejsza niż była na oddziale, ja też jestem spokojniejsza i szczęśliwsza <3. Z piersi je pięknie, wprawdzie przez jakieś pół dnia, ale też wydaje mi się że nadrabia potrzebę bliskości. Wyniki ładne, dzisiaj jeszcze neurolog i może usg główki, jak wszystko będzie tak dalej to kocem tygodnia będziemy razem w domu <3.
    Bajka u Ciebie 18 dni do donoszonej ciąży, u nas 18 dzień od urodzenia

Bajkaaa, Siwulec, Aga9090, blue00, Luna1993, Rucola, Nadzieja22, lamka, JuicyB, Karma88, olik321, malka, agulineczka, summer86, Yoselyn82, Achia, Lena21, Lusesita, Jeżowa, Lunaris, JustynaG, Kaczorka, Sarna84, Flowwer, Angelika83, KateHawke, Bocianiątko, E_w_c_i_a, Czrna 81 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 1215 1216 1217 1218 1219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ