Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj Dominika obudziła sie przed 23 i zasnęła przed 1 . Gadała sobie najpierw do okna, później do lampki a później że mną i starsza siostra
Wśród radosnego gaworzenia zrobiła kupę na 2 raty i tak przyjemnie nam czas mijałsummer86, Lena21, lamka, Jeżowa, olik321, Lunaris, Flowwer, Aga9090, Rucola, Nadzieja22, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Jeżowa, Agatka pięknie się prezentuje na fotce
Lusesita, przykro mi z powodu kotki. Ja mam dwa koty i nie wyobrażam sobie, że mogły by się pochorować... Też bym się chyba zapłakała jak Twoja córka
Współczuję tych alergii, z tego co piszecie to straszne sąbiedne maluchy się męczą... No i biedne matki, tyle wyrzeczeń
Summer, a kładziesz Anię na brzuszku? Ponoć masaż też pomaga. U mamyginekolog był artykuł gdzie było napisane że można masować brzuszek okrężnymi ruchami, zgodnie z kierunkiem wskazówek zegara (bo tak jelita są ułożone).
U nas z kupami na razie nie ma problemu, Fela robi praktycznie po każdym jedzeniu. Ale ponoć noworodki karmione piersią mogą robić jedną kupę na kilka dni, bo mleko jest bardzo dobrze przyswajalne i prawie nic nie zostaje z niestrawionych resztek. Tylko oczywiście nie może przy tym boleć brzuszek.
Summer masz na dzisiejszy samotny dzień przygotowane jedzenie? Ja jak Fela ma nieodkładalny dzień to nie mam nawet jak sobie kanapki zrobić, więc lepiej mieć wszystko gotowea próbowałaś chustę? Przynajmniej są wolne ręce. Może na Ani się spodoba i zaśnie.
U mnie emek wyjeżdża na cały weekend. Od piątku rano do niedzieli wieczorem. I poprosiłam mamę żeby do mnie przyjechała. Siebie i Felę bym ogarnęła, ale mam jeszcze dziadka którym się trzeba zająć, zrobić obiad itd. a mógłby przez 3 dni się nie doczekać na nic do jedzenia
Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość
-
Malka, odbijamy po każdym karmieniu (o ile księżniczka chce odbić
), kładziemy na brzuszku, masujemy, ruszamy nóżkami w kierunku brzuszka.. i jak ma ją boleć to i tak boli
chyba trzeba przeczekać.. i oby nie zdarzało się cześciej. Podajemy 3 razy dziennie espumisan i wydaje mi się, że jest odrobinkę lepiej niż było.
A co do jedzenia - mam do odgrzania zupę i naleśniki z jabłkami, pytanie czy uda się je zjeść na ciepłoO chuście myślimy, nawet zapisałam się do grupy polecanej przez Melevis, ale nie mam od kogo pożyczyć żeby przećwiczyć wiązanie i sprawdzić czy Ani się to spodoba.
Dobrze, że mamę poprosiłaś o pomoc, poza tym będzie Wam raźniej a i babcia pewnie chętnie wnusię ponosi -
moniśka... wrote:Chyba Was nie nadrobie, tyle naskrobalyscie.
Uzywala ktoras z Was aspiratora do nosa na baterie? Daja rade, czy to strata kasy. Bo kurcze Leon dostal katarek i odciagam mu takim zwyklym i juz oczywiście gardlo mnie boli. Jak sobie przypomnę kazdy katar starszaka i automatycznie moje chore gardlo to teraz wolalabym tego uniknac.
.Rucola lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Bajka coraz dalej coraz dalej.
Poprosze o kciuki za moja mame, po menopauzie miala krwawienie kilkudniowe. Wczoraj byla na kontroli i ginowi sie to nie podoba. Dzis pobieraja wycinek z macicy na histpat i zaleznie co bedzie beda kombinowac co dalej.
Ja bylam teraz w toalecie i mialam tak jednorazowo wiecej sluzu... Przezroczysto bialy. Nie mialam tak wczesniej.
Ale tak mysle, ze moze to normalne. Te wszystkie hormony swoje robia chyba.
Bajkaaa lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
W sprawie chust do noszenia myślałam że sama w taką zainwestuje nawet zamówiłam panią która mi pokazywała jak to się wiąże, ale za bardzo skomplikowane bałam się że upuszcze przy tym dziecko. A pozatym stwierdziłam że teraz te upały i dziecku napewno ciepło tak przyccisniete do mamy, bo to musi być mocno związane i żadnego luzu nie może być
-
Karma polubiłam za to co pisałas do mnie,
Co do śluzu to raczej normalne to jest ale może niech inne się wypowiedza, ja nie raz miałam mega dużo a potem mega mało bez reguły...
Trzymam kciuki za mamę na pewno będzie dobrze i oby wyniki były szybko by było jak najmniej stresu -
Karma88 wrote:Dzien dobry
Bajka coraz dalej coraz dalej.
Poprosze o kciuki za moja mame, po menopauzie miala krwawienie kilkudniowe. Wczoraj byla na kontroli i ginowi sie to nie podoba. Dzis pobieraja wycinek z macicy na histpat i zaleznie co bedzie beda kombinowac co dalej.
Ja bylam teraz w toalecie i mialam tak jednorazowo wiecej sluzu... Przezroczysto bialy. Nie mialam tak wczesniej.
Ale tak mysle, ze moze to normalne. Te wszystkie hormony swoje robia chyba. -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny.
Olik cieszę się, że przeszły Ci te bóle.
Bajka witaj kolejnego dnia bliżej terminu.
Karma kciuki za mamę!
My się witamy na półmetkuKarma88, Jeżowa, olik321, Aga9090, Bajkaaa, Flowwer, malka, Rucola, pilik, Nadzieja22, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny. U mamy najgorzej, że jest "coś" przy bliźnie po cesarce i muszą uważać, żeby tam nic nie uszkodzić. Mam nadzieję, że to tylko stres niepotrzebny będzie, a wynik będzie u niej ok jednak.
A z tym śluzem potwierdzacie to co sama myślę, więc nie panikuję. Nic się nie dzieje, więc to normalne pewnie.Emilka
Karma, u mojej mamy też się zdarzyło krwawienie po menopauzie, nie było to nic groźnego więc trzymam kciuki aby i u Twojej mamy skończyło się na strachu.
A co do śluzu.. z tym to przez całą ciążę raz jest więcej raz mniej. Póki nie jest żólto zielony (infekcja) czy zmieszany z krwią to nie ma moim zdaniem co się martwić.Karma88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wiecie na tym etapie ciąży już wszystko jest dla mnie nowe, bo tak daleko nie doszliśmy i jednak trochę strachu zawsze będzie. Także przepraszam za zamieszanie. :*Emilka
Oj tak, Karma, ze mnie też już wyleciało chyba wszystko co się dało, przestałam już nawet zwracać uwagę
moja mama także krwawiła po menopauzie i także była czyszczona i wszystko było w porządku, więc trzymam kciuki, żeby u Twojej mamy było tak samo!
Lamka! Kiedy to zleciało?
Ach i Reset, kciuki za podgląd!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 08:57
-
Porozmawiałam z małym, że jeszcze minimum tydzień musi poczekać a najlepiej 2.
Wczoraj przyszły ozdoby do jego pokoju, więc urządzić do końca trzeba, ale chyba poczekam na emka zeby się nie zginać. Są też naklejki na ścianę, więc no mały musi poczekać nie ma opcji
Karma śluz białawo-przeźroczysty nie jest niczym groźnym w ciązy. Czasami miałam go mniej czasami więcej, tak jak dziewczyny pisały tylko żółto-zielony już świadczy o infekcji na 100%.
Summer miałam wczoraj ostatnie zajęcia w szkole rodzenia i była powtórka z wszystkiego,
przypominali, by odstawić w pierwszych tygodniach nabiał ( szczególnie mleko nawet do kawy), pomidory, orzechy, jajka. Dziecku na kp niby nie zawsze sie odbija i żeby właśnie masować mu brzuszek lub nosić go brzuszkiem w dół na ręce. Pewnie to wszystko wiesz i nie chcę się wymądrzać ( zero doświadczenia u mnie), ale może coś Ci umknęło.
Lamka półmetek?!nie wiem które ciąże mi teraz szybciej lecą, moja czy Wasze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 09:03
summer86, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTylko, że te zalecenia Olik co do diety są nieaktualne. Każda z mam oczywiście zdecyduje sama, jak chce, czuje i potrzebuje, ale przez lekarzy i dietetyków nie jest to zalecane.
Jeżowa, Olik - też ciężko mi uwierzyćza 4 miesiące mogę rodzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 09:04
olik321, Rucola, pilik lubią tę wiadomość
-
Lamka tak myślałam, bo w jakies mądrej książce czytałam, że można wszystko.
Sama nie wiem jak zdecyduje, pewnie na początku trochę będę ostrożniejsza i odstawie te produkty, choć kawy bez mleka sobie nie wyobrażam
ja ogólnie ostatnio mało co wiem, mam spadek formy psychicznej i jest mi wszystko bardzo obojętne.. nawet to co zjem na obiad i czy go zjem..
a cały weekend mieliśmy gości i jak mnie pytali np o producenta danej rzeczy do malucha a ja nie byłam wstanie sobie przypomnieć albo jakie miałam wyniki toxo ( była dziewczyna na początku ciąży) to aż mi wstyd było.. czułam się jak taki matoł..
później się okazało, że jak bawiłam się z jednym maluchem ( też przy wszystkich) to mi sukienka była za krótka i wychodziło to i owo, emek oczywiście powiedział jak już wszyscy odjechali.. a ja się poryczałam
bo nie dość, że matoł to z dupą na wierzchu
No to Wam pojojczyłam od rana o problemach tak zwanego trzeciego świataWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 09:13
-
hmmm a mnie mama poiła bawarką (jedynie z herbatnikami była do przełknięcia) jak syna urodziłam
dzisiaj chyba już się jej nie pije co ?
Dzień dobry -
nick nieaktualnyJa się zgadzam z Olik jeśli chodzi o karmienie i wprowadzanie nabiału, właśnie dlatego aby sprawdzić czy dziecko nie ma alergii na nabiał,bo później może sie skończyć wysypka
A i zgadzam się z tym o noszeniu malucha na ręce na brzuszku i masowaniu. Ja siadalam, malucha trzymałam na jednej ręce opartego i masowalam brzuszek i to też pomaga na bóle brzuszkowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 09:09
-
nick nieaktualny