X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:

U nas same dobre wieści :) wczoraj przyjęli mnie na oddział i mam Ninke w pokoju. Jestem ze mną dużo spokojniejsza niż była na oddziale, ja też jestem spokojniejsza i szczęśliwsza <3. Z piersi je pięknie, wprawdzie przez jakieś pół dnia, ale też wydaje mi się że nadrabia potrzebę bliskości. Wyniki ładne, dzisiaj jeszcze neurolog i może usg główki, jak wszystko będzie tak dalej to kocem tygodnia będziemy razem w domu <3.

aż mi się oczy "spociły" jak przeczytałam <3 cieszcie się sobą :)

pilik lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś też senna bardzo jestem a czekam na obchod potem trzeba l4 załatwić i można iść spać

Pilik trzymam kciuki by was szybko wypuścili :)

Luna dobrze ze umówiłaś się już bo to dla psychiki lżej

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik dziękuję. :* Fantastycznie, że jesteś z Niną. Myślę, że ta bliskość dużo da i Tobie j Jej teraz. :)

Dziś ogólnie chyba jest jakiś ciężki dzień na cokolwiek. Ja mam też spadek mocy, chociaż może po prostu chodzę dziś rozkojarzona, ale za to w niedzielę chciało mi się mega pracować i zdalnie sobie z kanapy śmigałam. :D

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, wspaniałe wiadomości!!! Oby dziś były tylko i wyłacznie takie!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, najlepsze życzenia zdrowia i cudownego dzieciństwa dla Ninki z okazji jej pierwszej osiemnastki :D

A ja mam dziś wizytę u ginki na NFZ. Skoczę żeby jej pokazać wyniki z krwi i sika, bo już sama nie wiem co o nich myśleć. Ale takmi się nie chce nóg golić... Rany, jak ja bym już chciała być po porodzie i nie musieć ogarniać podwozia co tydzień-dwa!

pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik! Super! Cieszę się, że w końcu jesteście razem :) szpital jakoś przetrwacie i zanim się obejrzysz będziecie w domu :) uściskaj Ninkę ode mnie!

U nas pogoda okropna, leje i jest mega ciemno. Też mi się strasznie oczy kleją. Najgorzej jak mała jest przy cycku, muszę pilnować żeby nie zasnąć.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, tak sie cieszę, wzruszyłam sie czytając <3 cieszcie sie sobą i wracajcie szybko do domu.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny napiszcie mi, czy kupowałyscie monitor oddechu? jaką to ma w ogóle skuteczność?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Lena też na razie nie przestrzegam żadnej diety. A moja akurat opiera się na nabiale i orzechach. Strasznie ciężko by mi się było przestawić. Ale wiadomo, że jakby była taka potrzeba to odstawiam wszytsko. U mnie codziennie albo owsianka na mleku z orzechami, albo granola z jogurtem, koktajle, jajka, czekolada i kawa.

Summer ja też myślę, że to może raczej wina niedojrzałości układu pokarmowego u Ani a nie alergia. No ale musisz próbować. A stosujesz jakiś probiotyk? Ja zaczęłam od paru dni stosować profilaktycznie. Nie zaszkodzi, a może kolki nas ominą ;) chociaż wolę sobie nie robić nadziei ;)

Od pierwszej wizyty położnej stosujemy Dicoflor. Jak sie skonczy myśle o zmianie na Biogaję. A jaki Wy stosujecie?

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    dziewczyny napiszcie mi, czy kupowałyscie monitor oddechu? jaką to ma w ogóle skuteczność?
    Ja nie :) pomimo, że mam wielką chałupę

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) U mnie chyba dzisiaj więcej energii w końcu.

Reset kciuki za podgląd!

Karma za Twoją mamę też kciuki. Koniecznie daj znać jak będą wyniki.

Pilik ale super <3

reset lubi tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik super, że jesteś z córeczką!

Nika śniłaś mi się dzisiaj. A co do podwozia, to ja czasami olewam, bo nie chcę golić w międzyczasie jak chodzę na wosk co miesiąc.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:

Rucola, mam Babysense 7.. jednej nocy na początku załączył sie dwa razy, nie wiem czy był to falszywy alarm czy może glosny dzwięk spowodował prawidlową reakcję Ani.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny :)
    Malka szpital nam już nie straszny, jak jesteśmy razem to przetrwamy ile trzeba.
    Rucola ja nie zamierzałam mieć monitora, ale przez sytuacje i z zaleceń lekarza będziemy kupować właśnie babysense 7, w szpitalu używają babysense 5, teraz w łóżeczku Ninka ma go podpiętego. Alarmów nie ma i mam jadzieję że tak zostanie.
    Jeżeli fundusze nie są problemem to dla spokoju można kupić ;)

Rucola, Amy333 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi alergiami u dzieci jest tak, że zaczynają wychodzić dopiero między 2 a 3 miesiacem.
    Ja od wyjścia ze szpitala jadłam wszystko. Płatki z mlekiem codzien, nałogowo jogurty czy serek wiejski. Do tego normalnie jajka.
    Dopiero jak mała skończyła 2 miesiące zaczęła sie wysypka ba buzi. Z dnia na dzień co raz więcej. Później doszedł płacz z bólu brzucha, a wcześniej tego nie było.
    Pierwsza córka miała identyczne objawy.
    Odstawiłam nabiał i Buzka sie wygoila, brzuszek przestał boleć.
    Prowokacja na białko jaja pisałam jak się skończyła.
    Oprócz nabialu jem wszystko normalnie. Nawet gorzka czekolade.

Byłyśmy dziś na pierwszym szczepieniu.
    Mała waży 6610g. Biedna płakała aż mi serce pekalo. Teraz śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 11:21

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ogromnie się cieszę czytając takie wiadomości od Was <3 Franio czasem się coś napije z cycka, ale powiem Ci że nie mam na to ciśnienia, bo on się bardziej denerwuje i najczęściej jestsmy obije w mleku, w dodatku przy cycku szybko zasypia i później tez szybko sue budzi głodny. Może to dla mnie bardziej upierdliwe ale wole odciągnąć i mu dać z butli.

Kropeczki na buzi właśnie najpierw pojawiły sue po dwie na lini smoczka po bokach, a teraz jest ich troszkę więcej wyżej na policzkach, na razie przemywam tylko wacikiem nasączonym woda

Rucola monitora oddechu nie planowałam, ale mamy bo był wręcz wymagany przy wypisie z kliniki - mamy snuza hero na pieluszkę i jego używamy najczęściej - Franio w nocy spi z nami w łóżku w swoim kokonie. Dwa razy nas obudził w nocy, nie wiem czy coś nie stykało czy naorawde był problem, ale po naszych przejściach chyba bym bez niego zasnąć nie mogła (niestety to drogi interes, ale jest ich sporo na olx). W łóżeczku mamy angel care pożyczony od znajomych, kiedyś mąż wziął Frania na ręce i zapomniał wyłączyć, zanim doszedł do kuchni to wyło na całe mieszkanie :)

Rucola lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Pilik super, że jesteś z córeczką!

Nika śniłaś mi się dzisiaj. A co do podwozia, to ja czasami olewam, bo nie chcę golić w międzyczasie jak chodzę na wosk co miesiąc.
    Oooo, ładna byłam?

Siwulec lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) widzę całkiem dobre wiadomości z rana, nie licząc wysypek u dzieciaczków. Ja dziś znowu nie mogłam się dobudzić, wstałam o 10.. to chyba przez tą pogodę?? U mnie nadal mały kaszel, jutro idę poprosić o skierowanie na TSH od rodzinnej to zapytam od razu o ten kaszel. Na dodatek nie mam mocy żeby się rozpakować po przyjeździe :p

Mój pies chyba też ma dzień lenia :p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b02815316d06.jpg

Karma88, Lusesita, Jeżowa, Siwulec, Yoselyn82, Rucola, Bajkaaa, Lena21, pilik, Nadzieja22, Luna1993, Flowwer, KateHawke lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia słodki :D :D :D

Achia lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik cudowne wieści! Miód na serce <3 wspaniale, że możecie być razem, choćby w szpitalu, a wyniki będą na pewno dobre, więc już wkrótce będziecie razem w domu <3

Luna super, że się umówiłaś na wizytę! :)

Nika ja wczoraj prawie ze łzami w oczach szłam się ogarniać do gina, tak mi się nie chciało :D ale jednak poczucie ewentualnego wstydu wygrało :D

Ja cały czas dumam nad elektroniczną nianią... Sam moduł w akademiku nie jest duży, ale mamy kuchnię na zewnątrz i nie ma opcji bym słyszała Małą jak będzie płakać jak ja będę coś gotować czy nawet zmywać naczynia, bo drzwi są super szczelne i musiałabym chyba na oścież zostawiać. Natomiast odnośnie monitora oddechu - niby uważam to za rzecz zbędną i nie planowałam kupować, ale z drugiej strony jestem taka paranoiczką czasami, że nie wiem czy ten monitor nie będzie jedynym sposobem bym spokojnie zasnęła (oprócz oczywiście fizycznego wyczerpania).

Zapomniałam powiedzieć, że śniło mi się dzisiaj, że karmię piersią <3 cudowny sen. Ale jak to u mnie bywa, nie może być za słodko i po skończonym karmieniu Agatka na mnie spojrzała i powiedziała "i tak nie pójdę z wami do familiady" :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 11:42

Lusesita, Achia, Siwulec, Rucola, pilik, Nadzieja22, lamka, malka, Flowwer, Kaczorka, Bocianiątko, Czrna 81 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 1216 1217 1218 1219 1220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ