Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Jezowa profil cudo
i co najważniejsze ze w brzuszku jej dobrze.
Malwas takie torbielki sa nawet po urodzeniu trzeba tylko obserwować do wchłonięcia. Siostrzeńca i bratanek mieli i znikło.
Yos cieszę się że lepiej.
Sammer w pewnym momencie każda przechodzi kryzys ale jak radzi Nenusia chodzić spać wraz z dzieckiem a balagan.... sory świadczy że zajmujesz się dzieckiem.Malwas, Jeżowa lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer, co u Ciebie? lepiej się czujesz?
Z tym spaniem nie jest łatwo..Ania w dzień spi tylko na spacerze lub na rękach, więc szanse na drzemkę mam tylko jak eMek ją przejmie na godzinkę. Te 16 h snu u noworodka to jakaś sciema -
Lusesita wrote:Jezowa cudowne ujęcie
Pisałam w piątek że robię prowokacje na białko jaja kurzego. Zjadłam jedno w piątek. W sobotę Dominika była cały dzień niespokojna a w niedzielę już całe ciałko obsypane miała czerwonymi kropeczkami.
Czyli nabiał odpada włącznie z jajkami dopóki będę karmić piersia.
Ogólnie przepraszam że nie odniosę się dziś do zadnej z Was konkretnie, ale mam cholerny dół dzisiaj.
Byłam z moja kotka u weta bo od jakiegoś czasu ciężko oddycha.
Wet ja osluchala, zrobiła rtg i akurat był kardiolog. Wziął ja na echo serca, bo na rtg wyszło że ma klatkę piersiową wypełnionea płynem. Okazało się że ma bardzo chore serce. Jak nie zareaguje na leki, to zostanie nam tylko jedno
Wiem że przy tych najróżniejszych problemach, które ma każda z Was, to mój jest id na miejscu, ale mam ja 14 lat i jestem tak bardzo zwiazana.. ech... przepraszam że smece. -
summer86 wrote:Flowwer, co u Ciebie? lepiej się czujesz?
Z tym spaniem nie jest łatwo..Ania w dzień spi tylko na spacerze lub na rękach, więc szanse na drzemkę mam tylko jak eMek ją przejmie na godzinkę. Te 16 h snu u noworodka to jakaś sciemamoje dziecko śpi od 20.00 -03.00 budzi się na mleczko i śpi dalej od 3.00-6.00 i biorę go do łóżka i śpimy jeszcze 2 godzinki Lub opowiadamy sobie
w dzień śpi po 15-20 min chodź dziś pobił rekord i spał we wózku na polu 3 h matka pomalowala paznokcie pierwszy raz od porodu hihi
summer86, Aga9090, moniśka..., Rucola, Lunaris, Flowwer, Malwas, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Lusesita wrote:Tak. Pierwsza córka też miała. Praktycznie już wyrosła z tego, ale wiem co mnie czeka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 21:37
-
nick nieaktualnyPrzyszłam się trochę pozalić, a w zasadzie to się martwię o eMka..
Pracuje w tym tygodniu na 18:30 wraca o 3 w nocy, wstaje o 6 i idzie na fuche, wraca o 16,zje, wykapie sie i na kopalnie jedzie.
Martwię się, że w końcu coś mu się stanie na tej kopalni z tego zmęczenia. A jego nie potrafię "zmusić" aby przystosował.. Twierdzi, że kopalnia to źródło dochodu, a budowlanka to jego hobby na którym może dorobić więcej niż na kopalni.. Nie wiem jak go przekonać aby zwolnił trochę.. -
staraczka1111 wrote:Kurcze mój syn miał robione testy i wyszło mu uczulenie na białko mleka krowiego też jesten na diecie bezmlecznej. Karmisz tylko piersią? Ja niestety musiałam wprowadzić dodatkowo nutramigen bo robił strasznie brzydkie kupki (śluz plus krew) Oprócz tego był obsypany mimo mojej diety.
Tak, tylko piersia. Nie jem w ogóle nabialu i we wszystkim sprawdzam etykiety. Żeby nie było mleka i jego pochodnych no i jajek.
Póki co się udaje.
Jutro mamy mieć pierwsze szczepienie. Zobaczymy czy ja zaszczepia.staraczka1111 lubi tę wiadomość
-
Lusesita wrote:Tak, tylko piersia. Nie jem w ogóle nabialu i we wszystkim sprawdzam etykiety. Żeby nie było mleka i jego pochodnych no i jajek.
Póki co się udaje.
Jutro mamy mieć pierwsze szczepienie. Zobaczymy czy ja zaszczepia. -
staraczka1111 wrote:No ja też na diecie jestem i czytam etykiety kurde ja byłam z małym w szpitalu nawet 5 dni z powodu tych brzydkich kupek i tam wcisneli mi to mleko i kazali mi przestać karmić piersią! Alergolog też kazał nie dawać piersi ale mimo tego nadal daje trzymam dietę małemu się nic nie dzieje. My już po szczepionce jesteśmy.
Głupio zapytam... jakie te kupy byly? I jakie synek miał objawy?
U nas zaczęlo sie wysypka. Najpierw wokół ust, później przy nosie i na policzkach. Wyglądała ona na taka mokra, a później robiła się sucha.
Później doszedł niepokój i ból brzuszka co powodowalo płacz.
Jak odstawiłam nabiał wszystko minęło. Tylko nie weiem jak powinna wyglądać prawidłową kupa hehe
-
Lusesita trzymam kciuki za kicie
Współczuje tych alergii, u nas odpukać nie zauważyłam nic złego - tylko to ulewanie mnie martwi
Malwas synuś mojej kuzynki miał taka torbiel po urodzeniu, mieli usg przeciemiecxkowe i tomograf - wszystko się samo wchłonęło w 3 m.ż. i już wszystko oki -
Jeżowa!!! Agatka jest cudna!!! a brzuch... brzuch taki jaki odpowiada dziecku
Malwas tak jak pisza dziewczyny, skoro rokowania są takie, ze zniknie, to zniknie, ale doskonale rozumiem, ze sie martwisz.
Lusesita szkoda mi bardzo Twojej kotki, ale tak jak Lunaris pisze, myslę, ze jeszcze Cię zaskoczy....lamka, Jeżowa lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja włąśnie wróciłam ze szkoły rodzenia, mam sprany mózg i jedyne co aktualnie pamietam to to, że przy porodzie się prze, jakby się wypychało kupę przy zatwardzeniu.... Jutro może przypomnę sobie coś więcej, bo na razie padam na pysk.
Lusesita, Amy333, KateHawke, Jeżowa lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Lusesita wrote:Głupio zapytam... jakie te kupy byly? I jakie synek miał objawy?
U nas zaczęlo sie wysypka. Najpierw wokół ust, później przy nosie i na policzkach. Wyglądała ona na taka mokra, a później robiła się sucha.
Później doszedł niepokój i ból brzuszka co powodowalo płacz.
Jak odstawiłam nabiał wszystko minęło. Tylko nie weiem jak powinna wyglądać prawidłową kupa heheWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 22:34
-
Rucola wrote:Ja włąśnie wróciłam ze szkoły rodzenia, mam sprany mózg i jedyne co aktualnie pamietam to to, że przy porodzie się prze, jakby się wypychało kupę przy zatwardzeniu.... Jutro może przypomnę sobie coś więcej, bo na razie padam na pysk.
Rucola lubi tę wiadomość
-
Lusesita ciastka OREO można jeść nie zawierają mleka
a tak wogole jakie pieczywo jesz?
-
staraczka1111 wrote:Lusesita ciastka OREO można jeść nie zawierają mleka
a tak wogole jakie pieczywo jesz?
Pieczywo jem pszenne i jest ok. Oczywiście żadnych ciast itd.
Chociaż w necie znalazłam przepis na ciasto bez jajek i mleka, ale jeszcze nie robiłam . -
Lusesita trzymam kciuki za zdrowie kotki, musi być wszystko ok. Właśnie dziewczyny przypomnialyscie mi, muszę zajrzeć z moją do weta, gdzie ja takiego kota znajdę, jak coś jej się zacznie dziać.
Rucola cenna rada apropo tego parcia.
Flower, Lena dzięki za informację, wlasnie też zdążyłam wyczytać, że większość się wchłania, a jeśli nie, to kontrola usg przez ciemiaczko, gorzej gdyby torbielki były symetrycznie po obu stronach mózgu i korelowaly się z innymi anomaliami w anatomii.
Rucola lubi tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Lusesita wrote:Pieczywo jem pszenne i jest ok. Oczywiście żadnych ciast itd.
Chociaż w necie znalazłam przepis na ciasto bez jajek i mleka, ale jeszcze nie robiłam .ogólnie polecam wegańskie ciasta, mi smakują dużo bardziej niż typowe masowce albo ciasta w których czuć przeważający smak masła albo margaryny.... co prawda ja jadam nabiał, ale mocno ograniczam. Bez tego spokojnie da się żyć
lamka, Lusesita lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021