X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    W mojej szafie większość staników jest z esotiqa. Ale mam dość mały rozmiar (obecnie 75C/D w zależności od modelu) więc u mnie nie ma problemu z dostępnością.
    Ostatnio wybrałam się do tego sklepu w Gdyni bo czytałam, że pracują tam braffiterki i jeśli ktoś ma problem z rozmiarem to tam najlepiej.
    Stwierdziłam, że porównam moją wiedzę w tym miejscu :)
    Ja tam trafiłam na kobietę ktora miała obsesję żeby w obwodzie było mefa ciasno! Proponowała mi takie staniki, w których nie dało się oddychać. Ja to generalnie nie lubię jak mi tam jakieś panie macają i oglądają, ale czasem trzeba. Polecam sklep na Dmochowskiego w Gdańsku - tam fajnie pomagają i nie macają tak strasznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 19:26

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rozmawiałam z właścicielką. I ona mi doradziła by nie kupować szerszych w obwodzie, tylko ewentualnie użyć przedłużki. W ciąży pod biustem przybyły mi 4cm a podobno po ciąży mogę wrócić do "starego obwodu".

Dlatego mam 77 pod biustem i kupuję 75.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 19:28

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, no ja wiem, że każy stanik sie rozciąga, ale wtedy akurat ja chciałam stanik, w którym mi będzie wygodnie na ślubie za miesiąc bez noszenia go wcześniej poza przymiarkami. A kobieta nijak nie mogła pojąć że chcę taki, który się będzie dało nosić wygodnie od razu a nie po 4 praniach i że mnie nie obchodzi jaki on będzie potem :/ Ale i tak wzięłam sobie taki jaki wolałam i przynajmniej się nie udusiłam na własnym ślubie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 19:36

JustynaG lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia, no już to chorobsko nie mogło wybrać lepszego momentu..
    Imagination potwierdzam również, że to pecherzyk zoltkowy.

Właśnie wracam z polowkowego. Młoda jak to gin powiedziała wykazuje daleko pojętą ruchliwosc i miała swoją wizję badania, nie nadazysz. Brzuch mnie teraz trochę boli od tych wszystkich manewrów głowica. Na szczęście wszystkie narządy w porządku, jest tylko mała torbielka 1,8mm splotu naczyniowkowego mózgu do kontroli, powinna zniknąć do 25tyg. Spotkalyscie się z tym? Trochę mnie to zaniepokoilo. Szyjka macicy 35mm, płyny owodniowe ok.

Lunaris, Yoselyn82, Aga9090, blue00, Emiilka, Achia, Nadzieja22, Bajkaaa lubią tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika z 7-10lat temu był taki trend wśród brafitterek, że bardzo ciasno dobierały, więc może babka ma nieaktualne informacje. :-P może spróbuj zamówić z neta właśnie któryś z modeli, o których wspomniałam (panache Jasmine lub Envy). Zawsze można zwrócić a ceny zdarzają się sporo niższe (ja teraz kupiłam za 90zł 34E Jasmine).

Yos dobrze, że ta temperatura Ci odpuściła w końcu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 19:42

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas lajka zostawiam za dobre parametry malutkiej, co do torbieli nie pomogę nie znam się.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1aefb560780a.jpg

Oto nasza córeczka <3 strasznie się wtulała we mnie, nie chciałam się pokazać, więc to ujęcie i tak mnie cieszy :)

Wszystko z Nią w porządku, główka wciąż 3 tygodnie przed resztą i już jest w 30 tygodniu :D reszta tydzień starsza niż termin z OM :) waży ok. 1400g <3

Szyjka twarda, zamknięta i baaardzo długa - ponad 5,5cm :O

I zrobili mi już dzisiaj KTG, co prawda niechcący, bo Pani położna myślała, że jestem w 37 tygodniu, ale KTG książkowe, więc też mnie uspokoiło :) za to profesor stwierdził, że patrząc na brzuch to rozumie pomyłkę, bo wygląda pokaźnie :D

Aga9090, lamka, Luna1993, Achia, Lunaris, Tosia2323, Nadzieja22, Lusesita, Bajkaaa, Karma88, blue00, Yoselyn82, Flowwer, Siwulec, Patrycja20, Kaczorka, staraczka1111, Lena21, JustynaG, Minie Black, Rucola, Malwas, KateHawke, Sarna84, Sanka, Emiilka, E_w_c_i_a, malka, pilik, Czrna 81 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa jaka akcja z tym ktg :-D a Agatka śliczna i zdrowa :-)

Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    StaraczkaNika z 7-10lat temu był taki trend wśród brafitterek, że bardzo ciasno dobierały, więc może babka ma nieaktualne informacje. :-P może spróbuj zamówić z neta właśnie któryś z modeli, o których wspomniałam (panache Jasmine lub Envy). Zawsze można zwrócić a ceny zdarzają się sporo niższe (ja teraz kupiłam za 90zł 34E Jasmine).

Yos dobrze, że ta temperatura Ci odpuściła w końcu.
    Ale to był właśnie 2012 rok :)
    Później już się bałam wracać do tego salonu, a zresztą mam inne z dużymi rozmiarami bliżej. Raz tylko mnie zycie zmusiło żeby dobierać stanik do sukienki - zdecydowanie łatwiej jest mi dobrać ubiór pod staniki, które obecnie mam w szafie. Jak mi się kilka cudownych czarnych trafiło na promocji, to ludzie myśleli że w żałobie jestem bo do tych staników tylko ciemne rzeczy mi pasowały ;)

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa cudna buźka <3 :) się tak napatrzę na te Wasze cudownosci to już nie moge się doczekać do tej soboty !!!!!!

Jeżowa lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas na czerwcówkach był chyba taki przypadek i wszystko zanikło do USG III trymestru.

Malwas lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas, jak doktor powiedział że to nic takiego i zniknie, to nie kombinuj!

Jeżowa - śliczna buźka :)

Właśnie przeczytałam mojej szyjce Wasze wpisy. Niech się wstydzi, głupia pipa, że taka krótka. Może to ją zmotywuje, żeby mi jednak zaoszczędzić bliższej znajomości z pessarem!

Lusesita, Lunaris, summer86, Emiilka, Jeżowa, Czrna 81 lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa piękna buziulka <3

Malwas nie pomogę, ale skoro nie kazali się martwić to nie powinno być nic takiego

Ale Wy macie szyjki mega! Gdzie ja z moja 26 mm do Was :D tylko się cieszyć mamuśki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2018, 20:22

Jeżowa lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa cudowne ujęcie <3

Pisałam w piątek że robię prowokacje na białko jaja kurzego. Zjadłam jedno w piątek. W sobotę Dominika była cały dzień niespokojna a w niedzielę już całe ciałko obsypane miała czerwonymi kropeczkami.
    Czyli nabiał odpada włącznie z jajkami dopóki będę karmić piersia.

Ogólnie przepraszam że nie odniosę się dziś do zadnej z Was konkretnie, ale mam cholerny dół dzisiaj.
    Byłam z moja kotka u weta bo od jakiegoś czasu ciężko oddycha.
    Wet ja osluchala, zrobiła rtg i akurat był kardiolog. Wziął ja na echo serca, bo na rtg wyszło że ma klatkę piersiową wypełnionea płynem. Okazało się że ma bardzo chore serce. Jak nie zareaguje na leki, to zostanie nam tylko jedno :-( :-( :-(
    Wiem że przy tych najróżniejszych problemach, które ma każda z Was, to mój jest id na miejscu, ale mam ja 14 lat i jestem tak bardzo zwiazana.. ech... przepraszam że smece.

Jeżowa lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa cudna buźka i malutka, gratuluje :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas trzeba słuchać lekarza jak powiedział że będzie dobrze to będzie :) super że już polowkowe za wami <3

Jeżowa super że ktg dobre a z pomyłka to wiesz niektóre kobiety mają poprostu nieduże brzuszki w 37tc :)

Mi się wydawało że mam taki sam jak miałam ale jak byłam na dworze! To zobaczyłam w szybie że jednak jest spory ten mój brzuch, ja co prawda też jestem spora ale trudno :) przeżyje :)

P.s. Cudownie jest moc wyjść na dwór i siąść sobie tak bez problemu :)

blue00, Kaczorka, Malwas, Nadzieja22, Emiilka, Jeżowa lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ile ma moja szyjka ale gin powiedziała,że długa :) .Również w tą sobotę mam połówkowe ;) tak więc Lunaris podglądamy razem,ja o 12-stej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita z calych sil trzymam kciuki, zeby leki zadzialaly, nie ma opcji odciagniecia tego plynu, albo jakiegos zabiegu? Trzymaj sie kochana :*

Bajka <3 cieszę się razem z Tobą i Zosia !

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita strasznie Ci współczuję, mam nadzieję że kocio zareaguje na leczenie i wszystko będzie dobrze. A sprawdzałaś jak mała reaguje na np. jogurt czy mleko?

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue ja o 10.45 :)

Lusesita moja kotka 13 lat, ma raka wątroby i płuc. Już 3 razy wet na niej krzyżyk stawiał i jakoś się wylizała. Trzymam kciuki żeby i na Twoją leki zadziałały i niech się leczy "jak na kocie".

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 1211 1212 1213 1214 1215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ