X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny własnie dostałam zdjęcie, moja koleżanka urodziła cuuuudną córeczkę!!! Do urodzin Lewka jeszcze jedna pannica się rodzi, u brata emka. Goracy u nas czas :)

Bajkaaa, KateHawke, JustynaG, Anna Stesia, Karma88, Emiilka, Flowwer, Lusesita, pilik lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ja bym najchętniej ubrała albo same body bo i tak rożek albo sam pajac ale czy pozwolą mi tylko jedna warstwę dać? Bo tu jest problem :(

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa u nas dawali szpitalne ubranka i pod rożkiem był tylko kaftanik i pampers.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Kaczorka ja bym najchętniej ubrała albo same body bo i tak rożek albo sam pajac ale czy pozwolą mi tylko jedna warstwę dać? Bo tu jest problem :(

U nas nie było problemu. A był październik ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy najmłodszej w szpitalu dawali ubranka i pod rożkiem tylko kaftanik, tez był październik

• Rucola Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm ale na cały pobyt dają szpitalne ubranka czy tylko na początek?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    No właśnie. Jak weszłam na stronę szpitala to nie zauważyłam żadnej informacji na ten temat ( ale to nie znaczy że jej tam nie ma :p ) mogliby pisać jasno i wyraźnie co szpital daje a czego nie.

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Zależy jaki szpital. Wiktor i Kinga urodzili się w Piekarach Śląskich i tam trzeba było mieć swoje, a w Bytomiu przy Nadii dawali szpitalne na cały pobyt tzn. Oni ja przebierali

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 11:28

Rucola lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, tak jak pisze Aga - zależy od szpitala.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zapytam na szkole rodzenia, bo to jest przyszpitalna w szpitalu w którym będe rodzić :)
    Mam jeszcze do was pytanie, czy kupowałyście jakąs taką torbę typowo do dziecka? tzn chodzi mi o taką, że jak pojedziemy do babci na kilka dni, to zeby ciuszki, pieluszki i inne pierdoły nie mieszały się z moimi. Nie mam takiej typowej i zastanawiam się czy jest to przydatna rzecz :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja mam 2 średniej wielkości na wyjazdy, bo w jednej się nie mieścimy, no ale nas jest 5 :)

• olik321 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja nic nie kupowałam. Zobaczę czy te co mam są ok. Jeśli uznam że nie wtedy dokupie.

P.S. wyprałam też pokrowiec na materacyk
    I w końcu skonczylam malować skrzynkę na pluszaki/zabawki małemu

Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tu cały problem taki ze musze mieć od początku swoje ubranka ale to mnie pocieszylyscie :) to dam i body i pajaca i zobaczymy w co ubiora mi ją :) nie ukrywam że super by było tylko body i rożek bo by nie była taka spocona no ale zobaczymy jak to będzie za te 2 tygodnie hehe :)

Rucola ja takiej torby na pewno nie będę kupować bo mam dziadków w tym samym mieście a mamę mija mam ulice idę mnie więc raczej będziemy widywać się codziennie hehe :) a na to wystarczy mi torba do wózka :)
    Kurde już nie mogę doczekać się tych spacerów <3 <3

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka a Tobie za równo 2 tygodnie ściągają passer czy w sumie termin narodzin Zosi nie jest przewidziany?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    My już po urlopie w domu... ciężko wracać :(

Reset oj kciuki mi zdrętwieją chyba :) piękny prog! W środę będziesz ile dni po zastrzyku?

Flo kurcze nie załapałam, że Ty już zaraz masz cesarkę! Przepraszam, ale chyba się pogubiłam - to nowa sprawa czy od początku tak miałaś planowane? Już niecały tydzień i będziesz tuliła Szymusia :) Niesamowite - dopiero co robiłaś betę :)

Bajka dopiero co wchodziłaś do szpitala a już ciąża prawie donoszona! dzielna kobitka z Ciebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 12:13

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • reset Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Hej Dziewczyny :)
    My już po urlopie w domu... ciężko wracać :(

Reset oj kciuki mi zdrętwieją chyba :) piękny prog! W środę będziesz ile dni po zastrzyku?

To będzie 13 dzień po Ovi (nie licząc dnia podania). Poprzednio 12 dni po beta była 2.

Phnappy lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Bajka a Tobie za równo 2 tygodnie ściągają passer czy w sumie termin narodzin Zosi nie jest przewidziany?
    Najpierw mówili że ściągną w skończonym 37tc a tydzień temu powiedzieli ze dopiero jak będzie akcja to go ściągną :/ ale ja za dwa tygodnie to już będę na pełnych obrotach i myślę że będzie dobrze a poza tym ja coś czuję że oni i tak zaproponują mi wywołanie porodu także do 40tc z Zosieńka czekać nie będziemy :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka czyli będziesz wdrażać sposoby na wywołanie :)?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Najpierw mówili że ściągną w skończonym 37tc a tydzień temu powiedzieli ze dopiero jak będzie akcja to go ściągną :/ ale ja za dwa tygodnie to już będę na pełnych obrotach i myślę że będzie dobrze a poza tym ja coś czuję że oni i tak zaproponują mi wywołanie porodu także do 40tc z Zosieńka czekać nie będziemy :)
    A czemu myślisz że będą chcieli wywołać poród? Przez to białko? Czy są jakieś procedury przy szwach?
    A właśnie co z tym białkiem? To są jakieś groźne poziomy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 12:30

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo wcześniej oczywiście pisałam do Bajki, ale z Szymka wyjścia w piątek też się bardzo cieszę :-)

Flowwer lubi tę wiadomość

‹‹ 1264 1265 1266 1267 1268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ