X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, na podstawowe rzeczy powinna Ci wystarczyć torba do wózka. A to co się do niej nie zmieści wrzuciłabym do zwykłej torby podróżnej.

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola gdybym miała szew to bezwzględnie by mi sciagli w 37tc bo jeśli nie ściągną szwu a zacznie się akcja to grozi amputacja szyjki a pessar jest bezpieczny :)

A czemu myślę że mi wywoalaja właśnie ze względu na białko które jest cały czas a ciąża donoszona będzie, nawet jedna położna mi powiedziała że wg niej zostanę do porodu ale faktycznie będą proponować zakończenie ciąży szybciej niż 40tc :) i tego się trzymam :)

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam bo nie orientuję się jak to jest ze szwami czy pessarami. Mam nadzieję że to białko niczemu nie szkodzi i bezpiecznie wytrwajcie do rozwiązania!!
    Jak patrzę na Twój suwaczek to jestem przerażona :d Jesteś tydzień przede mną a już od dawna myślisz o porodzie a ja myślę, żeby mały czasem jeszcze nie wyskoczył... Ale tak jak pisałam,ja jeszcze nie czuję się gotowa....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 13:07

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie białko też się utrzymuje i jest na poziomie 30.Ale ja to białko mam już od ostatniej donoszonej ciąży i nie chce zniknąć.Jestem pod kontrolą nefrologa,dopóki nic się nie dzieje nie ma potrzeby panikować czy wdrażać leczenia.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja od 26tc myślami jestem przy porodzie także miałam czas się przygotować :) a inna sprawa że widzę codziennie tu młodych rodziców z noworodkami tacy szczęśliwi że to też mnie nakręca na spotkanie z Zosia <3

Blue ale 30g? Czy 3g czy 0,3 w dobowej?
    Ja nie mam tyle białka by już kończyć ciąże ale na tyle dużo by być pod kontrolą bo tego nie leczą bo ponoć się nie da białka tego ciążowego, bo wiecie prawie każda ciężarna ma białko w moczu bo to jest normalne w ciąży tylko przeważnie to białko jest w normie a ja mam dwa razy przekroczone normy dla kobiet w ciąży

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski ale jestem przebiegła i wstrętna :D napisałam do przyjaciółki, czy się spotkamy na kawę i jej M zadzwonił do mojego M żebyśmy się umówili, żeby nie było, że ja chce teściowa wcześniej opuścić :p

reset, Aga9090, olik321, Bajkaaa, Emiilka, Minie Black, KateHawke, Rucola, Nadzieja22, Malgonia, JustynaG, Jeżowa, Anna Stesia, Lunaris, summer86, Lusesita, pilik lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka przebiegła i inteligentna :)
    Ja Was Dziewczyny pozdrawiam z dzialeczki. Nie byłabym sobą gdybym że swoją nadpobudliwością nie skosiła części ogródka;) aktualnie czekamy aż nasze wegetariańskie pyszności się ugriluja a potem jeszcze troszkę pozbieramy porzeczkę!!! Ah piękna niedziela!!!

Karma88, Phnappy, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buahaha ja pranie dziś ogarnęłam, zmywarkę i jeszcze trochę spraw w domu na które czasu w tygodniu nie było.
    Weszłam dziś w kalendarz ciązy Belly i co? Jesteśmy w 5 miesiącu. <3

Bocianiątko, Rucola, Luna1993, KateHawke, Bajkaaa, JustynaG, Anna Stesia, Lunaris, Flowwer, Emiilka, Kaczorka, Lusesita, pilik lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bardzo ciekawa grudnia/stycznia i kolejności w jakiej będziemy się rozpakowywać :D

Karma88, Bajkaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Buahaha ja pranie dziś ogarnęłam, zmywarkę i jeszcze trochę spraw w domu na które czasu w tygodniu nie było.
    Weszłam dziś w kalendarz ciązy Belly i co? Jesteśmy w 5 miesiącu. <3
    Jeszcze w 4.. Tak jak ja.. Aicha mi wczoraj mówiła, że 17 tc na suwaczku to podobno jeszcze nie 5

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Jeszcze w 4.. Tak jak ja.. Aicha mi wczoraj mówiła, że 17 tc na suwaczku to podobno jeszcze nie 5
    4,czy 5- najważniejsze że dzieciaczki zdrowe ;)
    Aga- a Wy macie już imię wytypowane?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aicha, coś ty... Narazie to myślę by do jutrzejszej wizyty wytrwać czy wszystko ok, po polówkowych może zacznę dopiero myśleć o czymkolwiek

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym baaaardzo chciała żeby już był grudzień. To takie z serii marzeń nierealizowalnych.
    W tej samej grupie jest jedzenie chrupków bekonowych (tak mnie naszło i od kilku dni nie puszcza!).
    A na śniadanie jadłam kanapkę z pasztetem i żółtym serem. Ratuje mnie tylko to, że to był chleb orkiszowy. Coraz ciężej mi trzymać dietę. Mogę sobie śpiewać "A ja rosnę i rosnę! I niedługo przerosnę! Mamę, tatęęęę i sosnę" - w domyśle sosna to amerykańska sekwoja:/

Bardzo się dziś martwię o Andrzeja Bargiela. Jakoś lubię chłopaka - strasznie mi się spodobał 1.5 roku temu na Kolosach. O tych swoich wyczynach opowiadał tak jakbym ja opisywała sobotnie porządki w domu - mniej więcej: bla bla, wspiąłem się na górę, potem zjeżdżałem. Zgubiła mi się jedna narta, mówię no trudno, dalej na jednej zjechałem. Trochę nogi bolały

malka lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś niedziela szału nie robi... Emek z dziećmi w basenie, a ja zdycham w domu na kanapie... Jak ja bym do tego basenu wlazła...

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga- będzie dobrze na pewno :) taki wojownik z niego że hoho! Tyle przetrwał to ta reszta to będzie dla niego czysta przyjemność :)

Nika- da radę chłopak! Jestem pewna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 15:36

Aga9090 lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pozdrawiam z hamaczka :) Pogoda cudowna. Niedługo wybierzemy się na spacerek i coś dobrego na przekąskę po obiedzie ;)

Trochę Was poczytałam, ale mój mózg słabo pracuje ostatnio ;)

Achia, Rucola lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a o której jutro trzymać kciuki?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Aga a o której jutro trzymać kciuki?:)
    NA 10 mam być, no ale nie wiadomo o której wejdę, bo wszystkich na 10 umawiają..

Phnappy lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to co ten kalendarz tak zle liczy? :-)

Nic to, wazne, ze grudzien coraz blizej i nasza swiateczna Iskierka bedzie z nami.

Aga9090, Achia lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    No to co ten kalendarz tak zle liczy? :-)

Nic to, wazne, ze grudzien coraz blizej i nasza swiateczna Iskierka bedzie z nami.
    Też się zasmuciłam ale różnie to liczą..

‹‹ 1265 1266 1267 1268 1269 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ