Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Olik, że ja na to nie wpadłam
Teraz ciągle mam pytania czemu małej wody nie dajemy..przecież gorąco jest i chce się pic.
Achia, miżna też podgrzać w naczyniu z cieplą ale nie gorącą wodą, ale podgrzewacz chyba wygodniejszy bo łatwiej kontrolować temperaturę. Ja jeszcze nie praktykowałam.. -
Flo chciałam Ci napisać, że Szymek przyjdzie na świat w dniu najdłuższego całkowitego zaćmienia księżyca w XXI wieku
summer86, Achia, Flowwer, KateHawke, Jeżowa, Anna Stesia, Emiilka, Lusesita, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnysummer86 wrote:Olik, że ja na to nie wpadłam
Teraz ciągle mam pytania czemu małej wody nie dajemy..przecież gorąco jest i chce się pic.
Achia, miżna też podgrzać w naczyniu z cieplą ale nie gorącą wodą, ale podgrzewacz chyba wygodniejszy bo łatwiej kontrolować temperaturę. Ja jeszcze nie praktykowałam.. -
Achia, wydaje mi się że tak ale nie wiem na 100%. W każdym razie podgrzewacz można póznjej wykorzystać przy rozszerzaniu diety do podgrzewania zupek, słoiczków itd.
Rucola, Achia lubią tę wiadomość
-
Olik - witaj w klubie! Też nie robiłam żadnych planów odnośnie Alutki
nie od dziś wiem, że moje plany chodzą własnymi ścieżkami i nie ma sensu czegoś zakładać z góry.
Chciałam tylko kp i karmię
Summer - jak byliśmy ostatnio u teściów to Ala miała 8 miesięcy a i tak czułam się nieswojo, gdy teściowa brała gdzieś małą i znikały mi z oczu
Więc wcale Ci się nie dziwię, że nie oddałaś jej tygodniowej Anulki..summer86 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Olik HAHAHA ale się uśmiałam z bułeczki! Chociaż wcale mi nie było do śmiechu jak moja mamunia kochana nakarmiła Franka który ma alergie na gluten bułeczką. Skutki były opłakane (a raczej wydrapane)
Pilik ja nie wiem czy Ci napisałam że baaaardzo się cieszę że wróciłyście do domu. Jeśli tak to powtórzę jeszcze raz. BAAAARDZO się cieszę że możecie się domować
Dziewczyny ale lecą te tygodnie. Zaraz duża część się rozpakuje.
Nie wiem czy Maja nas jeszcze czyta ale jeśli nie to Flo przekaże życzenia: szybkiego i lekkiego porodu! Razem się starałyście, razem zaszłyście i wcale się nie zdziwię jak razem urodzicie
Ja co do założeń przedporodowych mam tylko jedne- ułatwiać sobie życie jak się da bo cały tydzień będę sama z 2 dzieci, Ciastek tylko w weekendy. Jedyna rzecz której bardzo pragnę to KP ale jeśli się nie uda to doświadczenie z butelką już mam i nie będę z tego powodu popadać w depresję. Zrobię wszystko żeby zostać mlecznym barem
U nas dziś piękna pogoda. Po śniadaniu jedziemy na działkę odpoczywać na świeżym powietrzu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 09:05
Rucola, summer86, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Reset następnym razem możesz wpaść z lodami do mnie
Ja z mojej strony dodam że wszystkie tutaj jesteśmy dobrymi "duszami" a Bajka dostajesz forumowy order " cierpliwa Matka Polka".
Lunaris przekaże Maji życzenia, mowisz mleczny barale taki 24/7. Ja tam nie zakładam nic ide z nurtem co będzie to będzie.
Rucola o ile dotrzymam do piatku bo wszyscy wróżą czwartek.
Ja mam koty i psy, na pewno nie zrezygnuje z którejkolwiek bo dziecko będzie.
Lunaris, KateHawke, Lusesita lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer taki order należy się Tobie! Ja leżę tylko kilka tyg w szpitalu a ty o swojego Szymka walczyłas tyle lat i to Tobie on się należy
!
A tak swoją drogą to ja też planuje karmić moimi małymi piersiami i mam nadzieję że doradca laktacyjny mi tu pomoże hehe bo dopiero wtedy poznają mnie tutaj że potrafię być nieprzyjemna hehe
P.s. Ja już wiem że nie wyjdę bo moje białko w moczu dalej jest, ciut spadło ale nie na tyle by mnie wypisali, -
Lena21 wrote:Achia ja mam podgrzewacz, czasem kubek z ciepła woda, przyznam się tez (choć chyba się tylko pogrążam) że o 2:30 kiedy dziecko już płacze w niebogłosy to nie mam pojęcia w jakiej temperaturze podgrzewam
byle szybko
tylko teoretycy mogą krytykować takie rzeczy
Aga9090, pilik lubią tę wiadomość
-
My powinnyśmy za przykładem mamyginekolog wyprodukować własną przypinkę "Mama bohaterka".
Achia, Bajkaaa, KateHawke, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Kochane,
Flower już tak bliziutko do donoszonej ciąży. Super, że Zosia nadal w brzuszku.
Olik współczuję Ci tych mdłości, biedna.oby Marcel szybko był już po drugiej stronie brzuszka.
Reset jak ja trzymam kciuki za tę betę!
Pilik już pisałam na insta, super że Ninka jest z Wami w domu.
Co do podgrzewania, to też się zastanawiam czy kupować podgrzewacz, bo dla chrześnicy podgrzewałam w garnku ale ciężko mi było wyczuć temperaturę.Flowwer lubi tę wiadomość
-
Lena - to tak jak z wodą do kąpieli. Najpierw się kupuje termometr do wody, sprawdza a po chwili już człowiek na czuja leje
byle dziecka nie poparzyć :p
Bajka - zobaczysz, że i z Twoich małych piersi mleko popłynietoż nie wielkość jest istotna!
Ale przy karmieniu dobrze sprawdzają się wystające sutkisummer86 lubi tę wiadomość
-
Kaczorka dlatego ja mam już nakładki, co prawda nie wiem czy dobre rozmiarowo ale raczej się przydadzą.
A ja znalazłam nowy problem hehe
Ubranka... Kupiłam te body i pajace ale kupiłam z długim rękawem koleżanka mi tu mówi że ciężko będzie tak dziecko ubrać i kurde nie wiem czy nie będę musiała kupować nowe ciuchy... Tzn nowe body ale z krótkim rękawem... Masakra hehe -
No, odespałam imprezkę
oby nas przenieśli do modułu od strony parkingu, bo zwariuję, jak mi dziecko będą budzić
Flo jak bardzo już blisko!!! Długa i trudna droga do macierzyństwa, ale zaraz doczekasz swojego happyendu i będziesz tulić Szymka
Bajka Twoje dni też już policzone, było ich tak długo, a tu zaledwie kilkanaście do donoszonej ciąży! I reset opisała Cię dokładnie tak, jak sobie Ciebie wyobrażamszkoda, że mam daleko do Krakowa, bo na pewno bym Cię także odwiedziła
Pilik, cudownie, że jesteście w domku! Powodzenia ze wszystkim, Rodzinko
Reset, jeszcze nie gratulowałam pięknego progra, a skoro Flo zwalnia brzuszek, no to czekam na bardzo pozytywną betę
Lena, ech teściowie... Szkoda, że oni nie pamiętają jak to było być młodym rodzicem i jak pewnie podobne rzeczy wkurzały... Trzymam kciuki byś dzielnie zniosła wizytę, nie daj się tam!
My jedziemy dzisiaj odwiedzić prababcię męża, miał jechać tylko szwagier z dziewczyną z nami, ale zaproszenie dostał też teść - wierzcie mi, że nie ode mnienie mam nic do człowieka, ale jego paplaninę toleruję max 10 minut. A że w ciąży wkurza mnie sto razy bardziej to każde spotkanie z nim wystawia mnie na próbę cierpliwości. Ostatnio się zdziwił, że dziecko potrzebuje w domu łóżeczka, przecież może spać w wózku! I cały czas komentuje, jak to chyba napadliśmy na bank, skoro tyle rzeczy kupujemy dla tego dziecka i kto to widział, że te foteliki samochodowe są takie drogie, kiedyś nie było i dzieci żyją... No a ja kulturalnie tłumaczę co i jak. A komentarze o kasę może sobie darować, bo wiem, że z ich strony na pomoc liczyć nie możemy, więc niech mi do portfela nie zagląda
No, ale miłej niedzieli kochane, lecę się szykować!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 10:16
reset, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Bajka myślę że te z długim też się przydadzą. Jeśli nie masz nic z krótkim to dobrze kupić chociaż bodziaków kilka bo jak będzie gorąco to w samym body będzie Zosia leżeć a jak się chłodniej zrobi to dokładasz do tego kaftanik i półśpiochy
Rucola lubi tę wiadomość
-
Lunaris wrote:Bajka myślę że te z długim też się przydadzą. Jeśli nie masz nic z krótkim to dobrze kupić chociaż bodziaków kilka bo jak będzie gorąco to w samym body będzie Zosia leżeć a jak się chłodniej zrobi to dokładasz do tego kaftanik i półśpiochy
zobaczymy co mi tu powiedzą najwyżej będziemy na szybko kupować
Jeżowa miło mi
A co do teściów to każda z nas ma swój krzyż hehe mniejszy lub większy mam nadzieję żeeyjazd mimo wszystko będzie udany -
Bajka - a Ty chcesz te pajace i body jeden na drugi ubierać? Bo ja myślę, że nie będzie takiej potrzeby
jest lato, w szpitalach i tak gorąco - sam pajac wystarczy.
Nie ma co przegrzewać maluchów
Mi to zawsze szkoda maluchów, jak jesteśmy na spacerze i widzę dzieciaki w dresach, z czapką zawiązaną pod szyjką - a na zewnątrz +25℃. I często jeszcze w gondolach założona pokrywa..
Patrzę wtedy na Alutkę z gołą głową, bosymi stopami i w samym rampersie i myślę czy to ja mam coś z głową czy jednak nie.. :p