X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer jak za długo?
    Bułeczkę by jej dała. Bułeczki wszystkie dzieci mogą jeść przecież :))

summer86, Lunaris, lamka, KateHawke, Lena21, Jeżowa, Aga9090, Nadzieja22, JustynaG lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, że ja na to nie wpadłam :D

Teraz ciągle mam pytania czemu małej wody nie dajemy.. ;) przecież gorąco jest i chce się pic.

Achia, miżna też podgrzać w naczyniu z cieplą ale nie gorącą wodą, ale podgrzewacz chyba wygodniejszy bo łatwiej kontrolować temperaturę. Ja jeszcze nie praktykowałam..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo chciałam Ci napisać, że Szymek przyjdzie na świat w dniu najdłuższego całkowitego zaćmienia księżyca w XXI wieku :)

summer86, Achia, Flowwer, KateHawke, Jeżowa, Anna Stesia, Emiilka, Lusesita, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Olik, że ja na to nie wpadłam :D

Teraz ciągle mam pytania czemu małej wody nie dajemy.. ;) przecież gorąco jest i chce się pic.

Achia, miżna też podgrzać w naczyniu z cieplą ale nie gorącą wodą, ale podgrzewacz chyba wygodniejszy bo łatwiej kontrolować temperaturę. Ja jeszcze nie praktykowałam..
    Chyba też w podgrzewaczu jest szybciej prawda? Bo w naczyniu to może potrwaaaac

• summer86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, wydaje mi się że tak ale nie wiem na 100%. W każdym razie podgrzewacz można póznjej wykorzystać przy rozszerzaniu diety do podgrzewania zupek, słoiczków itd.

Rucola, Achia lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik - witaj w klubie! Też nie robiłam żadnych planów odnośnie Alutki ;) nie od dziś wiem, że moje plany chodzą własnymi ścieżkami i nie ma sensu czegoś zakładać z góry.
    Chciałam tylko kp i karmię :)

Summer - jak byliśmy ostatnio u teściów to Ala miała 8 miesięcy a i tak czułam się nieswojo, gdy teściowa brała gdzieś małą i znikały mi z oczu ;)
    Więc wcale Ci się nie dziwię, że nie oddałaś jej tygodniowej Anulki.. :)

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Olik HAHAHA ale się uśmiałam z bułeczki :D! Chociaż wcale mi nie było do śmiechu jak moja mamunia kochana nakarmiła Franka który ma alergie na gluten bułeczką. Skutki były opłakane (a raczej wydrapane):(

Pilik ja nie wiem czy Ci napisałam że baaaardzo się cieszę że wróciłyście do domu. Jeśli tak to powtórzę jeszcze raz. BAAAARDZO się cieszę że możecie się domować :)

Dziewczyny ale lecą te tygodnie. Zaraz duża część się rozpakuje.
    Nie wiem czy Maja nas jeszcze czyta ale jeśli nie to Flo przekaże życzenia: szybkiego i lekkiego porodu! Razem się starałyście, razem zaszłyście i wcale się nie zdziwię jak razem urodzicie :)

Ja co do założeń przedporodowych mam tylko jedne- ułatwiać sobie życie jak się da bo cały tydzień będę sama z 2 dzieci, Ciastek tylko w weekendy. Jedyna rzecz której bardzo pragnę to KP ale jeśli się nie uda to doświadczenie z butelką już mam i nie będę z tego powodu popadać w depresję. Zrobię wszystko żeby zostać mlecznym barem :)

U nas dziś piękna pogoda. Po śniadaniu jedziemy na działkę odpoczywać na świeżym powietrzu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 09:05

Rucola, summer86, Bajkaaa lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik dołaczam do tego co napisała Lunaris - bardzo się cieszę, że jesteście z Ninką w domu <3

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset następnym razem możesz wpaść z lodami do mnie :D
    Ja z mojej strony dodam że wszystkie tutaj jesteśmy dobrymi "duszami" a Bajka dostajesz forumowy order " cierpliwa Matka Polka".

Lunaris przekaże Maji życzenia, mowisz mleczny bar :D ale taki 24/7. Ja tam nie zakładam nic ide z nurtem co będzie to będzie.

Rucola o ile dotrzymam do piatku bo wszyscy wróżą czwartek.

Ja mam koty i psy, na pewno nie zrezygnuje z którejkolwiek bo dziecko będzie.

Lunaris, KateHawke, Lusesita lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja mam podgrzewacz, czasem kubek z ciepła woda, przyznam się tez (choć chyba się tylko pogrążam) że o 2:30 kiedy dziecko już płacze w niebogłosy to nie mam pojęcia w jakiej temperaturze podgrzewam ;) byle szybko

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer taki order należy się Tobie! Ja leżę tylko kilka tyg w szpitalu a ty o swojego Szymka walczyłas tyle lat i to Tobie on się należy :)!

A tak swoją drogą to ja też planuje karmić moimi małymi piersiami i mam nadzieję że doradca laktacyjny mi tu pomoże hehe bo dopiero wtedy poznają mnie tutaj że potrafię być nieprzyjemna hehe :)

P.s. Ja już wiem że nie wyjdę bo moje białko w moczu dalej jest, ciut spadło ale nie na tyle by mnie wypisali,

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Achia ja mam podgrzewacz, czasem kubek z ciepła woda, przyznam się tez (choć chyba się tylko pogrążam) że o 2:30 kiedy dziecko już płacze w niebogłosy to nie mam pojęcia w jakiej temperaturze podgrzewam ;) byle szybko
    Kochana ja uważam że robi tak większość rodziców :) tylko teoretycy mogą krytykować takie rzeczy :)

Aga9090, pilik lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powinnyśmy za przykładem mamyginekolog wyprodukować własną przypinkę "Mama bohaterka".

Achia, Bajkaaa, KateHawke, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane,

Flower już tak bliziutko do donoszonej ciąży. Super, że Zosia nadal w brzuszku. :-)

Olik współczuję Ci tych mdłości, biedna. :-( oby Marcel szybko był już po drugiej stronie brzuszka.

Reset jak ja trzymam kciuki za tę betę!

Pilik już pisałam na insta, super że Ninka jest z Wami w domu.

Co do podgrzewania, to też się zastanawiam czy kupować podgrzewacz, bo dla chrześnicy podgrzewałam w garnku ale ciężko mi było wyczuć temperaturę.

Flowwer lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - to tak jak z wodą do kąpieli. Najpierw się kupuje termometr do wody, sprawdza a po chwili już człowiek na czuja leje ;) byle dziecka nie poparzyć :p

Bajka - zobaczysz, że i z Twoich małych piersi mleko popłynie :) toż nie wielkość jest istotna!
    Ale przy karmieniu dobrze sprawdzają się wystające sutki ;)

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka dlatego ja mam już nakładki, co prawda nie wiem czy dobre rozmiarowo ale raczej się przydadzą.
    A ja znalazłam nowy problem hehe
    Ubranka... Kupiłam te body i pajace ale kupiłam z długim rękawem koleżanka mi tu mówi że ciężko będzie tak dziecko ubrać i kurde nie wiem czy nie będę musiała kupować nowe ciuchy... Tzn nowe body ale z krótkim rękawem... Masakra hehe

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, odespałam imprezkę :D oby nas przenieśli do modułu od strony parkingu, bo zwariuję, jak mi dziecko będą budzić :P

Flo jak bardzo już blisko!!! Długa i trudna droga do macierzyństwa, ale zaraz doczekasz swojego happyendu i będziesz tulić Szymka :) <3

Bajka Twoje dni też już policzone, było ich tak długo, a tu zaledwie kilkanaście do donoszonej ciąży! I reset opisała Cię dokładnie tak, jak sobie Ciebie wyobrażam :) szkoda, że mam daleko do Krakowa, bo na pewno bym Cię także odwiedziła :D

Pilik, cudownie, że jesteście w domku! Powodzenia ze wszystkim, Rodzinko :) <3

Reset, jeszcze nie gratulowałam pięknego progra, a skoro Flo zwalnia brzuszek, no to czekam na bardzo pozytywną betę :)

Lena, ech teściowie... Szkoda, że oni nie pamiętają jak to było być młodym rodzicem i jak pewnie podobne rzeczy wkurzały... Trzymam kciuki byś dzielnie zniosła wizytę, nie daj się tam!

My jedziemy dzisiaj odwiedzić prababcię męża, miał jechać tylko szwagier z dziewczyną z nami, ale zaproszenie dostał też teść - wierzcie mi, że nie ode mnie ;) nie mam nic do człowieka, ale jego paplaninę toleruję max 10 minut. A że w ciąży wkurza mnie sto razy bardziej to każde spotkanie z nim wystawia mnie na próbę cierpliwości. Ostatnio się zdziwił, że dziecko potrzebuje w domu łóżeczka, przecież może spać w wózku! I cały czas komentuje, jak to chyba napadliśmy na bank, skoro tyle rzeczy kupujemy dla tego dziecka i kto to widział, że te foteliki samochodowe są takie drogie, kiedyś nie było i dzieci żyją... No a ja kulturalnie tłumaczę co i jak. A komentarze o kasę może sobie darować, bo wiem, że z ich strony na pomoc liczyć nie możemy, więc niech mi do portfela nie zagląda :/

No, ale miłej niedzieli kochane, lecę się szykować!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 10:16

reset, KateHawke lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka myślę że te z długim też się przydadzą. Jeśli nie masz nic z krótkim to dobrze kupić chociaż bodziaków kilka bo jak będzie gorąco to w samym body będzie Zosia leżeć a jak się chłodniej zrobi to dokładasz do tego kaftanik i półśpiochy :)

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Bajka myślę że te z długim też się przydadzą. Jeśli nie masz nic z krótkim to dobrze kupić chociaż bodziaków kilka bo jak będzie gorąco to w samym body będzie Zosia leżeć a jak się chłodniej zrobi to dokładasz do tego kaftanik i półśpiochy :)
    Ja mam ale rozmiar 56 a nie te najmniejsze... Ehh jak nie urok to... Hehe :) zobaczymy co mi tu powiedzą najwyżej będziemy na szybko kupować

Jeżowa miło mi :)
    A co do teściów to każda z nas ma swój krzyż hehe mniejszy lub większy mam nadzieję żeeyjazd mimo wszystko będzie udany :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - a Ty chcesz te pajace i body jeden na drugi ubierać? Bo ja myślę, że nie będzie takiej potrzeby ;) jest lato, w szpitalach i tak gorąco - sam pajac wystarczy.
    Nie ma co przegrzewać maluchów :)

Mi to zawsze szkoda maluchów, jak jesteśmy na spacerze i widzę dzieciaki w dresach, z czapką zawiązaną pod szyjką - a na zewnątrz +25℃. I często jeszcze w gondolach założona pokrywa..
    Patrzę wtedy na Alutkę z gołą głową, bosymi stopami i w samym rampersie i myślę czy to ja mam coś z głową czy jednak nie.. :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ