Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer jak za długo?
    Bułeczkę by jej dała. Bułeczki wszystkie dzieci mogą jeść przecież :))

summer86, Lunaris, nick nieaktualny, KateHawke, Lena21, Jeżowa, nick nieaktualny, Nadzieja22, JustynaG lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik, że ja na to nie wpadłam :D

Teraz ciągle mam pytania czemu małej wody nie dajemy.. ;) przecież gorąco jest i chce się pic.

Achia, miżna też podgrzać w naczyniu z cieplą ale nie gorącą wodą, ale podgrzewacz chyba wygodniejszy bo łatwiej kontrolować temperaturę. Ja jeszcze nie praktykowałam..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo chciałam Ci napisać, że Szymek przyjdzie na świat w dniu najdłuższego całkowitego zaćmienia księżyca w XXI wieku :)

summer86, nick nieaktualny, Flowwer, KateHawke, Jeżowa, Anna Stesia, Emiilka, Lusesita, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Olik, że ja na to nie wpadłam :D

Teraz ciągle mam pytania czemu małej wody nie dajemy.. ;) przecież gorąco jest i chce się pic.

Achia, miżna też podgrzać w naczyniu z cieplą ale nie gorącą wodą, ale podgrzewacz chyba wygodniejszy bo łatwiej kontrolować temperaturę. Ja jeszcze nie praktykowałam..
    Chyba też w podgrzewaczu jest szybciej prawda? Bo w naczyniu to może potrwaaaac

• summer86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, wydaje mi się że tak ale nie wiem na 100%. W każdym razie podgrzewacz można póznjej wykorzystać przy rozszerzaniu diety do podgrzewania zupek, słoiczków itd.

Rucola, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik - witaj w klubie! Też nie robiłam żadnych planów odnośnie Alutki ;) nie od dziś wiem, że moje plany chodzą własnymi ścieżkami i nie ma sensu czegoś zakładać z góry.
    Chciałam tylko kp i karmię :)

Summer - jak byliśmy ostatnio u teściów to Ala miała 8 miesięcy a i tak czułam się nieswojo, gdy teściowa brała gdzieś małą i znikały mi z oczu ;)
    Więc wcale Ci się nie dziwię, że nie oddałaś jej tygodniowej Anulki.. :)

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Olik HAHAHA ale się uśmiałam z bułeczki :D! Chociaż wcale mi nie było do śmiechu jak moja mamunia kochana nakarmiła Franka który ma alergie na gluten bułeczką. Skutki były opłakane (a raczej wydrapane):(

Pilik ja nie wiem czy Ci napisałam że baaaardzo się cieszę że wróciłyście do domu. Jeśli tak to powtórzę jeszcze raz. BAAAARDZO się cieszę że możecie się domować :)

Dziewczyny ale lecą te tygodnie. Zaraz duża część się rozpakuje.
    Nie wiem czy Maja nas jeszcze czyta ale jeśli nie to Flo przekaże życzenia: szybkiego i lekkiego porodu! Razem się starałyście, razem zaszłyście i wcale się nie zdziwię jak razem urodzicie :)

Ja co do założeń przedporodowych mam tylko jedne- ułatwiać sobie życie jak się da bo cały tydzień będę sama z 2 dzieci, Ciastek tylko w weekendy. Jedyna rzecz której bardzo pragnę to KP ale jeśli się nie uda to doświadczenie z butelką już mam i nie będę z tego powodu popadać w depresję. Zrobię wszystko żeby zostać mlecznym barem :)

U nas dziś piękna pogoda. Po śniadaniu jedziemy na działkę odpoczywać na świeżym powietrzu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 09:05

Rucola, summer86, Bajkaaa lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik dołaczam do tego co napisała Lunaris - bardzo się cieszę, że jesteście z Ninką w domu <3

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset następnym razem możesz wpaść z lodami do mnie :D
    Ja z mojej strony dodam że wszystkie tutaj jesteśmy dobrymi "duszami" a Bajka dostajesz forumowy order " cierpliwa Matka Polka".

Lunaris przekaże Maji życzenia, mowisz mleczny bar :D ale taki 24/7. Ja tam nie zakładam nic ide z nurtem co będzie to będzie.

Rucola o ile dotrzymam do piatku bo wszyscy wróżą czwartek.

Ja mam koty i psy, na pewno nie zrezygnuje z którejkolwiek bo dziecko będzie.

Lunaris, KateHawke, Lusesita lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia ja mam podgrzewacz, czasem kubek z ciepła woda, przyznam się tez (choć chyba się tylko pogrążam) że o 2:30 kiedy dziecko już płacze w niebogłosy to nie mam pojęcia w jakiej temperaturze podgrzewam ;) byle szybko

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer taki order należy się Tobie! Ja leżę tylko kilka tyg w szpitalu a ty o swojego Szymka walczyłas tyle lat i to Tobie on się należy :)!

A tak swoją drogą to ja też planuje karmić moimi małymi piersiami i mam nadzieję że doradca laktacyjny mi tu pomoże hehe bo dopiero wtedy poznają mnie tutaj że potrafię być nieprzyjemna hehe :)

P.s. Ja już wiem że nie wyjdę bo moje białko w moczu dalej jest, ciut spadło ale nie na tyle by mnie wypisali,

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Achia ja mam podgrzewacz, czasem kubek z ciepła woda, przyznam się tez (choć chyba się tylko pogrążam) że o 2:30 kiedy dziecko już płacze w niebogłosy to nie mam pojęcia w jakiej temperaturze podgrzewam ;) byle szybko
    Kochana ja uważam że robi tak większość rodziców :) tylko teoretycy mogą krytykować takie rzeczy :)

nick nieaktualny, pilik lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powinnyśmy za przykładem mamyginekolog wyprodukować własną przypinkę "Mama bohaterka".

nick nieaktualny, Bajkaaa, KateHawke, Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane,

Flower już tak bliziutko do donoszonej ciąży. Super, że Zosia nadal w brzuszku. :-)

Olik współczuję Ci tych mdłości, biedna. :-( oby Marcel szybko był już po drugiej stronie brzuszka.

Reset jak ja trzymam kciuki za tę betę!

Pilik już pisałam na insta, super że Ninka jest z Wami w domu.

Co do podgrzewania, to też się zastanawiam czy kupować podgrzewacz, bo dla chrześnicy podgrzewałam w garnku ale ciężko mi było wyczuć temperaturę.

Flowwer lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - to tak jak z wodą do kąpieli. Najpierw się kupuje termometr do wody, sprawdza a po chwili już człowiek na czuja leje ;) byle dziecka nie poparzyć :p

Bajka - zobaczysz, że i z Twoich małych piersi mleko popłynie :) toż nie wielkość jest istotna!
    Ale przy karmieniu dobrze sprawdzają się wystające sutki ;)

summer86 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka dlatego ja mam już nakładki, co prawda nie wiem czy dobre rozmiarowo ale raczej się przydadzą.
    A ja znalazłam nowy problem hehe
    Ubranka... Kupiłam te body i pajace ale kupiłam z długim rękawem koleżanka mi tu mówi że ciężko będzie tak dziecko ubrać i kurde nie wiem czy nie będę musiała kupować nowe ciuchy... Tzn nowe body ale z krótkim rękawem... Masakra hehe

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, odespałam imprezkę :D oby nas przenieśli do modułu od strony parkingu, bo zwariuję, jak mi dziecko będą budzić :P

Flo jak bardzo już blisko!!! Długa i trudna droga do macierzyństwa, ale zaraz doczekasz swojego happyendu i będziesz tulić Szymka :) <3

Bajka Twoje dni też już policzone, było ich tak długo, a tu zaledwie kilkanaście do donoszonej ciąży! I reset opisała Cię dokładnie tak, jak sobie Ciebie wyobrażam :) szkoda, że mam daleko do Krakowa, bo na pewno bym Cię także odwiedziła :D

Pilik, cudownie, że jesteście w domku! Powodzenia ze wszystkim, Rodzinko :) <3

Reset, jeszcze nie gratulowałam pięknego progra, a skoro Flo zwalnia brzuszek, no to czekam na bardzo pozytywną betę :)

Lena, ech teściowie... Szkoda, że oni nie pamiętają jak to było być młodym rodzicem i jak pewnie podobne rzeczy wkurzały... Trzymam kciuki byś dzielnie zniosła wizytę, nie daj się tam!

My jedziemy dzisiaj odwiedzić prababcię męża, miał jechać tylko szwagier z dziewczyną z nami, ale zaproszenie dostał też teść - wierzcie mi, że nie ode mnie ;) nie mam nic do człowieka, ale jego paplaninę toleruję max 10 minut. A że w ciąży wkurza mnie sto razy bardziej to każde spotkanie z nim wystawia mnie na próbę cierpliwości. Ostatnio się zdziwił, że dziecko potrzebuje w domu łóżeczka, przecież może spać w wózku! I cały czas komentuje, jak to chyba napadliśmy na bank, skoro tyle rzeczy kupujemy dla tego dziecka i kto to widział, że te foteliki samochodowe są takie drogie, kiedyś nie było i dzieci żyją... No a ja kulturalnie tłumaczę co i jak. A komentarze o kasę może sobie darować, bo wiem, że z ich strony na pomoc liczyć nie możemy, więc niech mi do portfela nie zagląda :/

No, ale miłej niedzieli kochane, lecę się szykować!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2018, 10:16

reset, KateHawke lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka myślę że te z długim też się przydadzą. Jeśli nie masz nic z krótkim to dobrze kupić chociaż bodziaków kilka bo jak będzie gorąco to w samym body będzie Zosia leżeć a jak się chłodniej zrobi to dokładasz do tego kaftanik i półśpiochy :)

Rucola lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Bajka myślę że te z długim też się przydadzą. Jeśli nie masz nic z krótkim to dobrze kupić chociaż bodziaków kilka bo jak będzie gorąco to w samym body będzie Zosia leżeć a jak się chłodniej zrobi to dokładasz do tego kaftanik i półśpiochy :)
    Ja mam ale rozmiar 56 a nie te najmniejsze... Ehh jak nie urok to... Hehe :) zobaczymy co mi tu powiedzą najwyżej będziemy na szybko kupować

Jeżowa miło mi :)
    A co do teściów to każda z nas ma swój krzyż hehe mniejszy lub większy mam nadzieję żeeyjazd mimo wszystko będzie udany :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - a Ty chcesz te pajace i body jeden na drugi ubierać? Bo ja myślę, że nie będzie takiej potrzeby ;) jest lato, w szpitalach i tak gorąco - sam pajac wystarczy.
    Nie ma co przegrzewać maluchów :)

Mi to zawsze szkoda maluchów, jak jesteśmy na spacerze i widzę dzieciaki w dresach, z czapką zawiązaną pod szyjką - a na zewnątrz +25℃. I często jeszcze w gondolach założona pokrywa..
    Patrzę wtedy na Alutkę z gołą głową, bosymi stopami i w samym rampersie i myślę czy to ja mam coś z głową czy jednak nie.. :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 1263 1264 1265 1266 1267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ