X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam przy chwili wolnego od Małego Terrorysty... Wygoniłam Młodego z M do sklepu i mam 5min dla siebie.

A tutaj 37tc v 10 dni po porodzie.
    W ubraniach brzucha wcale nie widać ;D

PS. Ja teraz dopiero rozumiem dlaczego dziewczyny znikają z forum po porodzie... ostatnio nawet nie wiem gdzie mój telefon się podziewa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 23:02

Aga9090, Rucola, reset, Achia, Nadzieja22, Bajkaaa, olik321, Flowwer, blue00, Lena21, lamka, KateHawke, StaraczkaNika, summer86, Jeżowa, Karma88, Emiilka, Phnappy, Lunaris, JustynaG, Anna Stesia, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka ja się tak pocilam po porodzie, bo dużo wody mi się zatrzymywalo w ciąży. I jak hormony wracały do siebie to też się tym u mnie objawialo. Kciuki za wizytę u pediatry

Kaczorka brawo dla Ali <3 ale jesteśmy z niej dumne :)

Lamka spokojnie, dobrze że jednak nie czekasz do czwartku. Jeszcze niecałe 3 godziny :)

Achia ja też sobie poplakuje co chwile, to chyba hormony ;)

Tosia dała takiego czadu w nocy, że więcej nie pamiętam, wybaczcie. Pół nocy nie spaliśmy, emek w pracy, a ona teraz odsypia.

Flower napisze później na priv bo bardzo chętnie zobaczę czy ta czerwień to dobry wybór, ja nigdy nie miałam w szafie nic czerwonego ;) ale myślę, że przynajmniej będę wyglądać po swojemu, trochę z pazurem

Idę podejrzeć sika Reset na dinusie :)

A i dla Was Flower 27 to magiczna liczba <3 kiedy miałaś transfer zaczynałam na forum i pamiętam, jaka to była radość dla nas ze się udało :* a to już ostatnie dni w dwupaku

A ja miałam straszny sen, że byłam sama z małą w domu i odeszły mi już wody. Teraz ciągle siedzi mi to w głowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 09:51

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka na oddziele różnie chodzą ja wolę piżamy i koszule, luźne i przewiewne.
    Dziś rogal z dżemem, szał....

Kaczorka to dziś wielki dzień i wzruszający <3

Nika jak dobrze rozumiem kolejny tydzień to kolejny level ciążowy i głowa spokojnieksza.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Nika ale to już 7 tyg leżysz? No popatrz za chwilę będzie 14tyg i wiem co mówię :)
    Mi dziś mija 9 tyg jak się dowiedziałam że mogę lada moment urodzić więc czas leci, a zobaczycie że lada moment będę wam tu zdawać relacje z porodu bo zanim mój emek tu dojedzie to trochę minie a poza tym boję się trochę że urodze za tydzień jak on akurat musi jechać z ojcem do Warszawy i nie będzie możliwości by tu przyjechal
    Od 5.06. - wtedy ten gin co mi robił prenatalne zaniepokoił się szyjką i kazał leżeć i od tego czasu prawie nie wychodzę. Niby tyle czasu, a moje małe ciągle nie jest bezpieczne i mam wrażenie że nigdy nie będzie. Wiem że będę yo lepiej znosić za kilka tygodni, kiedy będzie już jakaś szansa.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika pamiętam jaki to stres, z Tosia odliczalam każdy dzień ciąży najpierw do 23 tyg, później do 28, do 34... A jak leżałam tyle tygodni przed tv i uczyłam się w domu to ryczałam patrząc w sufit, tak mi psychicznie złe było. Emek za granicą. A teraz mam cudowna, zdrowa trzylatke w domu. Za parę miesięcy będzie po wszystkim a Ty będziesz ją tulić w ramionach. Jesteście coraz bliżej bezpiecznej granicy, każdy dzień Was do tego zbliża :) kiedy masz teraz wizytę ?

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika jutro ma wizytę, pamiętam, bo ja też mam :) tylko nie wiem na którą.

Luna1993, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Nika pamiętam jaki to stres, z Tosia odliczalam każdy dzień ciąży najpierw do 23 tyg, później do 28, do 34... A jak leżałam tyle tygodni przed tv i uczyłam się w domu to ryczałam patrząc w sufit, tak mi psychicznie złe było. Emek za granicą. A teraz mam cudowna, zdrowa trzylatke w domu. Za parę miesięcy będzie po wszystkim a Ty będziesz ją tulić w ramionach. Jesteście coraz bliżej bezpiecznej granicy, każdy dzień Was do tego zbliża :) kiedy masz teraz wizytę ?
    No właśnie te tygodnie kiedy dziecko jest za małe żeby mieć szanse są najgorsze.

Jutro mam pierwszą wizytę u nowego prowadzącego - takiego speca od ciąż zagrożonych co to pracuje w szpitalu o 3 stopniu referencyjności. Mam nadzieję że on już podejmie decyzję czy szew czy pessar czy co, bo poprzedni prowadzący z kliniki i dorywcza ginka z NFZtu jakoś nic nie zrobili i zostawili to decyzji tego szpitalnego doktora. Tylko ile ja tak mogę czekać :/
    Czuję się jakbym siedziała na bombie zsgarowej (dosłownie).

Achia, dobra pamięć, brawo ;) o 16:00

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 10:19

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że jak jest ryzyko to powinni zakładać chociaż pessar. Mam nadzieję, że ten lekarz się wami dobrze zajmie i będziesz spokojniejsza :*

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Ja uważam, że jak jest ryzyko to powinni zakładać chociaż pessar. Mam nadzieję, że ten lekarz się wami dobrze zajmie i będziesz spokojniejsza :*
    Podpinam się pod tymi słowami :)
    I mam nadzieję że będziesz się dobrze rozumiała z lekarzem :)

To jutro o 16 kciuki za Ciebie, a potem ja poproszę o 18:15 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 10:24

StaraczkaNika, Emiilka, JustynaG lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, Malka - kciuki za Wasze wizyty :)

Cieszę się, że wszystkie wczorajsze wizyty byly udane <3

Luna w tej ostatniej czerwonej kiecce wygladasz obłednie :) z wczeąniejszych najbardziej podoba mi sie niebieska.

Reset kciuki za betę!

Flowwer, nie mogę się doczekać Twojego Szymusia :)

Ewela, ten opis skurczu może być mylacy.. ja przez całą akcję porodową takich nie mialam, bo u mnie szły z krzyża. Trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie :)

Dziewczyny z jakich firm/sklepów macie meble dzieciece i czy jestescie zadowolone z jakości? Biorę sie za urzadzanie pokoiku Ani..

reset, lamka, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika prawda jest taka że lekarz dla twojego spokoju pessar może założyć o jego to nic nie kosztuje i ogólnie pessar nie jest inwazyjna metoda także możesz sama z siebie mu powiedzieć że psychicznie ci to dużo da:)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzisiaj też dużo wizyt :) Trzymam kciuki za Was Lamka, Emilka, Achia, Nika, Malka ...i kto jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 10:42

Emiilka lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja i moje kciuki meldują się do aktywnego trzymania przez cały dzień za każdą z Was <3 chcemy czytać same dobre wieści, więc niech dzieciaczki i szyjki będą grzeczne! :)

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za wszystkie wizyty :D

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Nika prawda jest taka że lekarz dla twojego spokoju pessar może założyć o jego to nic nie kosztuje i ogólnie pessar nie jest inwazyjna metoda także możesz sama z siebie mu powiedzieć że psychicznie ci to dużo da:)
    Tylko że u mnie nie mogą się zdecydować czy pessar czy szew i wiadomo że coś z tych dwoch, koniecznie, ale niech zdecyduje nowy prowadzący, bo się najlepiej zna. No i tak czekam na tą wizytę niezabezpieczona :/
    Dziś by wypadało trochę ogarnąć nogi i podwozie, a ja się boję tak gimnastykować

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika powiem Ci, że dla mnie to już jest wyczyn. Wczoraj sobie sama robiłam wosk bikini (tak wiem, dziwny ze mnie człowiek) i spociłam się jak mysz przy tym :-D z pedicurem też mam już problem, a to dopiero 22tc i brzucha wcale nie mam jakiegoś dużego...
    Już zapowiedziałam emkowi że niedługo on mi będzie wszystko golił, to powiedział, że mi załatwi maszynkę na wysięgniku teleskopowym. :-P

Jeszcze 1h10min!

reset, Karma88, Kaczorka, Emiilka, Aga9090, Flowwer, Phnappy, Lunaris, JustynaG lubią tę wiadomość

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! U nas po wizycie wszystko ok, mały waży 1625-1639 gram (!). Uczciliśmy to z Emkiem kawusią i ciastem bezowym :D Niech mały ma coś od życia po 40 minutowym masażu głowicą ;)

reset, Karma88, lamka, Nadzieja22, Tosia2323, summer86, olik321, Aga9090, Rucola, blue00, Achia, KateHawke, Siwulec, Jeżowa, Bocianiątko, Flowwer, Phnappy, Lunaris, JustynaG, Lena21, Anna Stesia, Lusesita, E_w_c_i_a, malka lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • reset Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka- super wieści!<3 I co za dokładny pomiar! (jak mi się moja waga nie podoba to zawsze ściągam z siebie wszystko, co może nawet 100 g ważyć, byleby o tyle było mniej :P).

Lamka- to teraz kciuki za Ciebie kochana <3 A na wuzetkę idź w nagrodę po wizycie ;)

Ten dzień już będzie udany :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 11:29

lamka lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu super, że się odezwałaś. Jak się czujesz? Jak Wasz terrorysta? :)
    Pięknie brzuszek spada.

Emilka super wiadomość, piekna waga.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset ja robię to samo, ważę się tylko w stringach :-P

Niedługo wyjeżdżamy, dam Wam znać po czyli koło 13.00

Emilka super duży chłopczyk <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 11:30

reset, Emiilka lubią tę wiadomość

‹‹ 1281 1282 1283 1284 1285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ