X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam przy chwili wolnego od Małego Terrorysty... Wygoniłam Młodego z M do sklepu i mam 5min dla siebie.

A tutaj 37tc v 10 dni po porodzie.
    W ubraniach brzucha wcale nie widać ;D

PS. Ja teraz dopiero rozumiem dlaczego dziewczyny znikają z forum po porodzie... ostatnio nawet nie wiem gdzie mój telefon się podziewa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 23:02

Aga9090, Rucola, reset, Achia, Nadzieja22, Bajkaaa, olik321, Flowwer, blue00, Lena21, lamka, KateHawke, StaraczkaNika, summer86, Jeżowa, Karma88, Emiilka, Phnappy, Lunaris, JustynaG, Anna Stesia, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka ja się tak pocilam po porodzie, bo dużo wody mi się zatrzymywalo w ciąży. I jak hormony wracały do siebie to też się tym u mnie objawialo. Kciuki za wizytę u pediatry

Kaczorka brawo dla Ali <3 ale jesteśmy z niej dumne :)

Lamka spokojnie, dobrze że jednak nie czekasz do czwartku. Jeszcze niecałe 3 godziny :)

Achia ja też sobie poplakuje co chwile, to chyba hormony ;)

Tosia dała takiego czadu w nocy, że więcej nie pamiętam, wybaczcie. Pół nocy nie spaliśmy, emek w pracy, a ona teraz odsypia.

Flower napisze później na priv bo bardzo chętnie zobaczę czy ta czerwień to dobry wybór, ja nigdy nie miałam w szafie nic czerwonego ;) ale myślę, że przynajmniej będę wyglądać po swojemu, trochę z pazurem

Idę podejrzeć sika Reset na dinusie :)

A i dla Was Flower 27 to magiczna liczba <3 kiedy miałaś transfer zaczynałam na forum i pamiętam, jaka to była radość dla nas ze się udało :* a to już ostatnie dni w dwupaku

A ja miałam straszny sen, że byłam sama z małą w domu i odeszły mi już wody. Teraz ciągle siedzi mi to w głowie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 09:51

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka na oddziele różnie chodzą ja wolę piżamy i koszule, luźne i przewiewne.
    Dziś rogal z dżemem, szał....

Kaczorka to dziś wielki dzień i wzruszający <3

Nika jak dobrze rozumiem kolejny tydzień to kolejny level ciążowy i głowa spokojnieksza.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Nika ale to już 7 tyg leżysz? No popatrz za chwilę będzie 14tyg i wiem co mówię :)
    Mi dziś mija 9 tyg jak się dowiedziałam że mogę lada moment urodzić więc czas leci, a zobaczycie że lada moment będę wam tu zdawać relacje z porodu bo zanim mój emek tu dojedzie to trochę minie a poza tym boję się trochę że urodze za tydzień jak on akurat musi jechać z ojcem do Warszawy i nie będzie możliwości by tu przyjechal
    Od 5.06. - wtedy ten gin co mi robił prenatalne zaniepokoił się szyjką i kazał leżeć i od tego czasu prawie nie wychodzę. Niby tyle czasu, a moje małe ciągle nie jest bezpieczne i mam wrażenie że nigdy nie będzie. Wiem że będę yo lepiej znosić za kilka tygodni, kiedy będzie już jakaś szansa.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika pamiętam jaki to stres, z Tosia odliczalam każdy dzień ciąży najpierw do 23 tyg, później do 28, do 34... A jak leżałam tyle tygodni przed tv i uczyłam się w domu to ryczałam patrząc w sufit, tak mi psychicznie złe było. Emek za granicą. A teraz mam cudowna, zdrowa trzylatke w domu. Za parę miesięcy będzie po wszystkim a Ty będziesz ją tulić w ramionach. Jesteście coraz bliżej bezpiecznej granicy, każdy dzień Was do tego zbliża :) kiedy masz teraz wizytę ?

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika jutro ma wizytę, pamiętam, bo ja też mam :) tylko nie wiem na którą.

Luna1993, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Nika pamiętam jaki to stres, z Tosia odliczalam każdy dzień ciąży najpierw do 23 tyg, później do 28, do 34... A jak leżałam tyle tygodni przed tv i uczyłam się w domu to ryczałam patrząc w sufit, tak mi psychicznie złe było. Emek za granicą. A teraz mam cudowna, zdrowa trzylatke w domu. Za parę miesięcy będzie po wszystkim a Ty będziesz ją tulić w ramionach. Jesteście coraz bliżej bezpiecznej granicy, każdy dzień Was do tego zbliża :) kiedy masz teraz wizytę ?
    No właśnie te tygodnie kiedy dziecko jest za małe żeby mieć szanse są najgorsze.

Jutro mam pierwszą wizytę u nowego prowadzącego - takiego speca od ciąż zagrożonych co to pracuje w szpitalu o 3 stopniu referencyjności. Mam nadzieję że on już podejmie decyzję czy szew czy pessar czy co, bo poprzedni prowadzący z kliniki i dorywcza ginka z NFZtu jakoś nic nie zrobili i zostawili to decyzji tego szpitalnego doktora. Tylko ile ja tak mogę czekać :/
    Czuję się jakbym siedziała na bombie zsgarowej (dosłownie).

Achia, dobra pamięć, brawo ;) o 16:00

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 10:19

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że jak jest ryzyko to powinni zakładać chociaż pessar. Mam nadzieję, że ten lekarz się wami dobrze zajmie i będziesz spokojniejsza :*

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Ja uważam, że jak jest ryzyko to powinni zakładać chociaż pessar. Mam nadzieję, że ten lekarz się wami dobrze zajmie i będziesz spokojniejsza :*
    Podpinam się pod tymi słowami :)
    I mam nadzieję że będziesz się dobrze rozumiała z lekarzem :)

To jutro o 16 kciuki za Ciebie, a potem ja poproszę o 18:15 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 10:24

StaraczkaNika, Emiilka, JustynaG lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, Malka - kciuki za Wasze wizyty :)

Cieszę się, że wszystkie wczorajsze wizyty byly udane <3

Luna w tej ostatniej czerwonej kiecce wygladasz obłednie :) z wczeąniejszych najbardziej podoba mi sie niebieska.

Reset kciuki za betę!

Flowwer, nie mogę się doczekać Twojego Szymusia :)

Ewela, ten opis skurczu może być mylacy.. ja przez całą akcję porodową takich nie mialam, bo u mnie szły z krzyża. Trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie :)

Dziewczyny z jakich firm/sklepów macie meble dzieciece i czy jestescie zadowolone z jakości? Biorę sie za urzadzanie pokoiku Ani..

reset, lamka, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika prawda jest taka że lekarz dla twojego spokoju pessar może założyć o jego to nic nie kosztuje i ogólnie pessar nie jest inwazyjna metoda także możesz sama z siebie mu powiedzieć że psychicznie ci to dużo da:)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dzisiaj też dużo wizyt :) Trzymam kciuki za Was Lamka, Emilka, Achia, Nika, Malka ...i kto jeszcze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 10:42

Emiilka lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja i moje kciuki meldują się do aktywnego trzymania przez cały dzień za każdą z Was <3 chcemy czytać same dobre wieści, więc niech dzieciaczki i szyjki będą grzeczne! :)

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za wszystkie wizyty :D

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Nika prawda jest taka że lekarz dla twojego spokoju pessar może założyć o jego to nic nie kosztuje i ogólnie pessar nie jest inwazyjna metoda także możesz sama z siebie mu powiedzieć że psychicznie ci to dużo da:)
    Tylko że u mnie nie mogą się zdecydować czy pessar czy szew i wiadomo że coś z tych dwoch, koniecznie, ale niech zdecyduje nowy prowadzący, bo się najlepiej zna. No i tak czekam na tą wizytę niezabezpieczona :/
    Dziś by wypadało trochę ogarnąć nogi i podwozie, a ja się boję tak gimnastykować

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika powiem Ci, że dla mnie to już jest wyczyn. Wczoraj sobie sama robiłam wosk bikini (tak wiem, dziwny ze mnie człowiek) i spociłam się jak mysz przy tym :-D z pedicurem też mam już problem, a to dopiero 22tc i brzucha wcale nie mam jakiegoś dużego...
    Już zapowiedziałam emkowi że niedługo on mi będzie wszystko golił, to powiedział, że mi załatwi maszynkę na wysięgniku teleskopowym. :-P

Jeszcze 1h10min!

reset, Karma88, Kaczorka, Emiilka, Aga9090, Flowwer, Phnappy, Lunaris, JustynaG lubią tę wiadomość

• Emiilka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! U nas po wizycie wszystko ok, mały waży 1625-1639 gram (!). Uczciliśmy to z Emkiem kawusią i ciastem bezowym :D Niech mały ma coś od życia po 40 minutowym masażu głowicą ;)

reset, Karma88, lamka, Nadzieja22, Tosia2323, summer86, olik321, Aga9090, Rucola, blue00, Achia, KateHawke, Siwulec, Jeżowa, Bocianiątko, Flowwer, Phnappy, Lunaris, JustynaG, Lena21, Anna Stesia, Lusesita, E_w_c_i_a, malka lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • reset Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka- super wieści!<3 I co za dokładny pomiar! (jak mi się moja waga nie podoba to zawsze ściągam z siebie wszystko, co może nawet 100 g ważyć, byleby o tyle było mniej :P).

Lamka- to teraz kciuki za Ciebie kochana <3 A na wuzetkę idź w nagrodę po wizycie ;)

Ten dzień już będzie udany :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 11:29

lamka lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu super, że się odezwałaś. Jak się czujesz? Jak Wasz terrorysta? :)
    Pięknie brzuszek spada.

Emilka super wiadomość, piekna waga.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset ja robię to samo, ważę się tylko w stringach :-P

Niedługo wyjeżdżamy, dam Wam znać po czyli koło 13.00

Emilka super duży chłopczyk <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 11:30

reset, Emiilka lubią tę wiadomość

‹‹ 1281 1282 1283 1284 1285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ