Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Flowwer chyba że faktycznie wolisz przewiewne rzeczy
Nika to niech już się zdecydują bo szkoda nerwów, trzymam kciuki by decyzja została podjęta tak szybko jak się da.
U mnie obchod dziś wyglądał tak że ordynator mówi że nie wie co już robić ze mną czyli ich rezydentka i oddziałowa mówi że teraz będę im płacić bo powyżej 60dni się płaci za pobyta inny lekarz że dodatkowo muszę jemu płacić za konsultacje
Takie żarty im się trzymają juz bo nawet mówili że kiedyś będziemy musieli się pożegnać hehe -
Emilka - dorodny synuś
Nika - jak nie masz siły czy się boisz, to olej to całe golenie. Na lekarzu i tak większego wrażenia to nie zrobi a przynajmniej Ty nie będziesz się martwić czy sobie taką gimnastyką nie zaszkodziłaś.
A swoją drogą - orientuje się może któraś z Was czy jest możliwość zakupić gdzieś karteczki do opisu do albumu fotograficznego? Oni zawsze dają na styk a jak się człowiek pomyli lub chce coś zmienić to później brakuje..Emiilka lubi tę wiadomość
-
lamka wrote:Reset ja robię to samo, ważę się tylko w stringach
Niedługo wyjeżdżamy, dam Wam znać po czyli koło 13.00
Emilka super duży chłopczyk
Stringi też ważąja się ważę nago
A co do wagi to u mnie słabo, spadło 8-9 kilo i d 2 tygodni waga w miejscu. Nie jemu jakoś hiper dużo, bo przy małej się nawet nie da i chodzimy codziennie po 6 km. -
Nika nie zaprzątaj sobie głowy goleniem. Jak wczoraj na ktg czekałam to ewidentnie bylo widac a raczej czuć, że niektóre pacjentki nawet myciem się nie przejmują... I to takie koło 25-30lat..
Summer my mamy meble z Pinio. Nie są tanie ale idzie wyłapać promocję. Z łóżeczka robi sie tapczanik. Komoda ma cichy domyk. Wszystko jest stabilne i w miarę ciężkie.
Nie chcieliśmy by maly byl w stanie sam przechylic na siebie regał czy komode.. bo naszym znajomym tak się zdarzyło
Też się waże nago! No jakże by inaczej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 11:53
summer86 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Dziewczyny!!!!!
Ja podczytuję Was od rana i dziś mam nietypowy problem, w zasadzie od 5tej rano cały czas coś jem. Mam takie skoki insuliny że wyć mi się chce... nigdy w życiu czegos takiego nie miała, jesli nie jem, to mnie mdli i brzuch boli przeokropnie.... i tak od rana zjadłam juz tyle, że do wieczora nie powinnam nic ruszyć a mnie dalej ssiejuż nie wiem co mam robić
Trzymam kciuki za wizyty i dobre wiadomości.
Co do wagi, to ja już się nie ważę... dziś jak wstałam byłam pewna, ze wyskoczyły mi rozstępy na brzuchu ( pokojarzyłam, ze skoro jestem taka głodna to lewcio ma skok wzrostowy, więc rośnie i pojawiają się rozstępy...) ale posmarowałam bio-oilem i okazało się ze to były odgniotki od pościelichyba
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola ja też miałam takie dni.. o 5 śniadanie, potem drzemka, o 8 drugie śniadanie, o 11 trzecie.. i wtedy faktycznie mały przybierał.
Ostatnio waga stała z 3 tyg a teraz w tydzień 1kg do przodu, z czego u małego 800g w tydzień więc mam serio nadzieję, że to Marcel a nie moja dupka ;pRucola lubi tę wiadomość
-
Olik i Rucola- widziałyśmy tu Wasze zdjęcia i proszę nie marudzić. Idzie Wam to chłopaków i w cycki, bo reszta pozostaje super zgrabna!
Zaraz się zapewne dziewczyny ze mną zgodząKarma88, Bajkaaa, KateHawke, summer86, Emiilka, Rucola, Nadzieja22, Flowwer lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Resecik mi już wszystko jedno. Teraz mam fazę "dogadzaj sobie, bo potem nie wiadomo czy będzie można". A że uwielbiam super ostre to pewnie dla Marcela to będzie za ciężki kaliber. Więc korzystam póki mogę !!
Wymyłam podłogi na kolanach.. ale u mnie to chyba za słaby ruch.
Z jednej strony fajnie, że całą ciąże chodziłam na ćwiczenia i nadal chodzę, ale z drugiej nie wiem jak zmotywuje małego do wyjścia hahahha
Wiem wiem ma jeszcze czasWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 12:04
reset lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Olik, który model macie z Pinio?
-
Rucola wrote:Dzień dobry Dziewczyny!!!!!
Ja podczytuję Was od rana i dziś mam nietypowy problem, w zasadzie od 5tej rano cały czas coś jem. Mam takie skoki insuliny że wyć mi się chce... nigdy w życiu czegos takiego nie miała, jesli nie jem, to mnie mdli i brzuch boli przeokropnie.... i tak od rana zjadłam juz tyle, że do wieczora nie powinnam nic ruszyć a mnie dalej ssiejuż nie wiem co mam robić
Trzymam kciuki za wizyty i dobre wiadomości.
Co do wagi, to ja już się nie ważę... dziś jak wstałam byłam pewna, ze wyskoczyły mi rozstępy na brzuchu ( pokojarzyłam, ze skoro jestem taka głodna to lewcio ma skok wzrostowy, więc rośnie i pojawiają się rozstępy...) ale posmarowałam bio-oilem i okazało się ze to były odgniotki od pościelichyba
Rucola lubi tę wiadomość
-
ooo Nika dobrze mówi, ja cały czas podjadam orzechy ( kupuję w lidlu paczki po pół kilograma, swoją drogą powinni mi już je dawać za darmo, albo przynajmniej co 5 gratis) i pestki z dyni.
To są też dobre źródła kwasów, magnezu itd
Zapomniałam Wam napisać, a rozczula mnie to bardzo.
Wczoraj na ktg pani położna pozwoliła nam się trochę "pobawić" sprzętem. Sprawdzaliśmy reakcję małego na różne bodźce.
Jak na początku mi się chciało spać, mały miał niskie tętno w okolicach 120.
Jak przyszedł emek i zaczął mnie rozśmieszać to momentami skakało do 180.
Jak nic nie mówiłam ale zjadłam cukierka to 140-160
Raz mu skoczyło do 200 ale to zaśmiałam się w głos.
Pani nam wytłumaczyła, że mały się "podnieca" lub "reaguje" razem z matką.
I strasznie mnie to rozczuliło. Więc dziewczyny jak my jesteśmy zadowolone to maluchy też. Także dogadzanie sobie w ciąży jest bardzo ważneWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 12:16
reset, Karma88, Luna1993, Achia, Aga9090, Kaczorka, Emiilka, Rucola, Nadzieja22, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ojeju a ja chyba odsypiam 3tygodniowa wizytę babci. Wstaję 7-8 jem śniadanie, pokręce się trochę i idę spać. Dziś poszłam na rekord. Spałam do 12:30....
KateHawke lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlik jak fajnie że to napisałaś
pokaże mężowi, będzie wiedział żeby mnie nie denerwować
A Dziewczyny jak to jest z ruchami? Może być tak że jednego dnia czuje się je mocniej, a np 2 dni później słabiej bo dziecko zmieni pozycję? Czy to niekoniecznie tak działa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 12:40
olik321 lubi tę wiadomość
-
Luna1993 wrote:Olik właśnie mnie rozgrzeszyłaś ze zjedzonej rano tabliczki czekolady
to dla Zuzi
Ja to jem ostatnio tyle słodkiego, że chyba dla trzech pokoleń naprzódLuna1993 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyAchia wrote:Olik jak fajnie że to napisałaś
pokaże mężowi, będzie wiedział żeby mnie nie denerwować
A Dziewczyny jak to jest z ruchami? Może być tak że jednego dnia czuje się je mocniej, a np 2 dni później słabiej bo dziecko zmieni pozycję? Czy to niekoniecznie tak działa?Achia lubi tę wiadomość
-
reset wrote:Ja to jem ostatnio tyle słodkiego, że chyba dla trzech pokoleń naprzód
Reset w takim razie będzie córeczkaja w ciąży z Żanetką czekoladę jadłam jak czipsy
Kibicuję Ci z całych sił. Nie mogę się doczekać wyniku. Trzymam mocno kciukireset lubi tę wiadomość
-
Vivanillka wrote:Reset w takim razie będzie córeczka
Kiedyś na pewno
Aczkolwiek od kilku dni jem po 2 lody dziennie w ramach kolacji (co ciekawe poza tym głodu wcale nie czuję, a jem sporo mniej niż ostatnio) i nawet M. patrzy dziwnie na mnie
Po objawach patrząc to tak, jestem w ciąży, nawet od alkoholu mnie odrzuciło ostatnio
Bajkaaa lubi tę wiadomość
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.