Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Idę szorować łazienka.. wiecie co fajnie tak móc się schylać i robić wszystko bez strachu.

Oliczku, proponuję taki układ: mnie dziś wychodzi beta pozwalająca mieć nadzieję do czwartku, a Ty szorujesz tak skutecznie, by w czwartek przy powtórce można było przejąć brzuszek ;) Deal? :D

Rucola, Bocianiątko, olik321, nick nieaktualny, KateHawke, Jeżowa, Emiilka, pilik lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia-ja też tak czasem mam, ale w sumie 3 lekarzy na 3 różnych sprzętach powiedziało że to chłopak i to bez zawahania więc wszyscy mi mówią że tak jest :p
    Ale jutro dopytam jeszcze raz :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 14:47

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nenusia-ja też tak czasem mam, ale w sumie 3 lekarzy na 3 różnych sprzętach powiedziało że to chłopak i to bez zawahania więc wszyscy mi mówią że tak jest :p
    Ja mam zamiar w przyszłym tygodniu iść do mojej onkolog, to może ona mi potwierdzi :)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    U mnie niby 4 lekarzy powiedziało że raczej/chyba/najprawdopodobniej dziewczynka. Z tym że moje dziecko ma od maleńkości silną potrzebę chroniemia swojej prywatności i zwyczajnie nie chce pokazać wyraźnie co tam ma. W sumie to mogłoby jej tak zostać aż do ślubu ;)

Rucola, nick nieaktualny, by7mistake, Malgonia, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bocianiątko, Siwulec, Karma88, KateHawke, Emiilka, pilik, Lunaris, JustynaG, Lusesita lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset wpadam tu co chwilę, bo czekam na tą cholerną betę - DAWAĆ!!! :D będzie pięęęknie!

reset lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • reset Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Reset wpadam tu co chwilę, bo czekam na tą cholerną betę - DAWAĆ!!! :D będzie pięęęknie!

Melevisku, chciałabym, ale jednak poranny bladzioch nieco podciął skrzydełka. Jednak nawet z negatywną betą nie zamierzam się z tego wątku odmeldowywać ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka a gin nie próbował zrobić 3d Domisiowi?
    Co do wargi i podniebienia niestety nie pomoge :( a lekarka u której byłas to specjalistka od prenatalnych?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucolka ta lekarka nie ma certyfikatu, ale z tego co widziałam zajmuje się głównie badaniami II i III trymestru. 3d nie próbowała, nie wiem czy w ogóle jest to możliwe w luxmedzie :-P
    I śmiesznie, bo mam napisane, że łożysko mam na tylnej ścianie, a mam na przedniej hmmm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 15:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka- może sprzęt miała do kitu? jak byłam w piątek też w luxmed to pani doktor tylko sprawdziła podstawowe rzeczy bo mówi wprost że słaby sprzęt i nie dokona pomiarów ani nie sprawdzi narządów...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    U mnie niby 4 lekarzy powiedziało że raczej/chyba/najprawdopodobniej dziewczynka. Z tym że moje dziecko ma od maleńkości silną potrzebę chroniemia swojej prywatności i zwyczajnie nie chce pokazać wyraźnie co tam ma. W sumie to mogłoby jej tak zostać aż do ślubu ;)

to może jutro w pięknych okolicznościach przyrody w Orłowie pokaże coś więcej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no sprzęt miała dobry, nawet kości stópek widziałam. Wydaje mi się, że z tą wargą to po prostu nie miała w planie sprawdzać i stąd to zaznaczenie na karcie. Nie jest zaznaczone, że nieprawidłowe, więc postaram się nie martwić. Zwłaszcza, że buźka wygląda na zdjęciu raczej dość normalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malevis! Wywolywalam Ciebie ostatnio tutaj z Waszym pięknym kokonem! Wysłałam Ci zaproszenie :)

Przepraszam, że dzisiaj mnie tak mało tutaj, ale....
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/45517f531e4d.jpg
    Same rozumiecie, "wracam" po sezonie na weki. W planach jeszcze leczo, papryka konserwowa, sos do spaghetti i dziczyzna.... Mam pół mieszkania w sloikach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 15:15

Karma88, olik321, KateHawke, Rucola, Emiilka, Lunaris, Lusesita lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka przepiękny jest! <3 Myślę, że gdyby był powód do niepokoju to lekarka by coś powiedziała. Według mnie dobrze główkujesz, ale zawsze to człowieka po wizycie wszystko nurtuje. ;)

Minie coś pięknego w tych słoiczkach! Ja to ostatnio z wiśni tylko poszalałam z sokiem i dżemami. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 15:14

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma dobrze pisze :) człowiek zawsze analizuje każde słowo i wpis lekarza :p a skoro nic nie mówiła to na pewno jest ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 15:18

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jestem panikara jakich mało, o ile jeszcze na wizycie się coś dopytam to i tak potem sama głupia analizuję. Taka nasza uroda. ;)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Oliczku, proponuję taki układ: mnie dziś wychodzi beta pozwalająca mieć nadzieję do czwartku, a Ty szorujesz tak skutecznie, by w czwartek przy powtórce można było przejąć brzuszek ;) Deal? :D

Reset z miłą chęcią! emek chyba już też chce Marcela na świecie
    Jak doszliśmy z sobą w miarę do ładu to już się tak nie boję porodu.

Lamka a do kogo chodzisz do gin we wro?

Mnie wczoraj "obsługiwał" dr Michał Śliz ( chyba o nim kiedyś wspominałaś), bardzo miły i jakaś młoda lekarka ( sprawdzała usg dłużej niż płatna wizyta).
    Położne w ogóle były extra.
    Po mnie przyszła dziewczyna w 33tc na ktg i nic nie marudziły, że za wcześnie czy niepotrzebnie.

Tylko dr Kania nie wpadł mi w oko bo głupie pytania zadawał w stylu " na cholere tu przyszłaś czekaj do porodu" a tak wszyscy bardzo mili, więc to też mnie uspokoiło.
    Ale oczywiście jak chciało mi się siusiu to trzymałam do domu bo warunki na klinikach..ehh no każdy wie. ;p

Minie podziwiam! ja na takie dostawy czekam od rodziców czy teściów ;p Leniuch ze mnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 15:18

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka też tak myślę, że by powiedziała gdyby coś było nie tak, ma taki obowiązek

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka u kogo byłaś w Lux na połówkowych?

Olik, ja mam zamiar zrobić dla męża na ciężkie czasy przed i po porodzie. A wiadomo, że "awaryjne" leczo na obiad zawsze jest idealne :) swoją drogą już 4 Rom działam w przetworach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2018, 15:24

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamciu odnośnie tej wargi górnej, to pewnie albo nie było widać (bo np. zasłonił rączką), albo nie sprawdzała. Natomiast u mnie akurat lekarz szukał i wracał do twarzyczki chyba ze 3 razy, żeby mieć 100% pewności, że obie wargi i kąciki ust są widoczne, ale też nie mówił czemu to było według niego istotne :/

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie przepis na jakąś szarlotkę co zawszy wychodzi ;p?

mamy jutro nalot mamuś

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 1284 1285 1286 1287 1288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ